Last news in Fakti

2 Септември, 2022 13:16 4 586 25

Българският съд ще бъде принуден да разнищи аферата с умишления фалит на КТБ

  • съд-
  • принуден-
  • разнищи-
  • умишлен фалит-
  • ктб-
  • кольо парамов

Управителния съвет на БНБ, които са се увлекли и са взели съответните решения, за да фалират изкуствено банката, и за да докарат ситуацията до тази тягостна, тежка сила с много тежка отговорност, коментира финансовият експерт

Българският съд ще бъде принуден да разнищи аферата с умишления фалит на КТБ - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Това решение по принцип трябва да сигнализира българската държава, че нарушението е твърде голямо и трябва със своите органи и система да реагира остро, ясно и точно по отношение на това, как ще консултира стартирането на цялата процедура, кои длъжностни лица по отношение правните, юридически органи ще бъдат отстранени, кои са гледали съответните дела и са допуснали съответните груби грешки, къде има умисъл и кой носи отговорност , какво струва всичко това по отношение на разликите.
Това заявява в интервю за "Фокус" Кольо Парамов, финансов експерт и бивш главен ревизор на БНБ. Лицензът на Корпоративна търговска банка е отнет незаконосъобразно, реши Европейският съд по правата на човека по делото на КТБ срещу България.

И тъй като парите са твърде много за умишления фалит, за пропуснати ползи, за пропуснати умишлени загуби, за провалени работни места около 20 000 – всичко това на брой означава някъде около 10 милиарда лева според мои скромни изчисления. Защо ви казвам според мои скромни изчисления? От 26 февруари 2014 година, когато бе направена първата схема за натиск върху управителя, собственика на банката Цветан Василев, от 26 февруари 2014 година до вчера, когато излиза решението от 30 август 2022 година са 102 месеца и 2 дни. Моя милост през това време е публикувал 89 базови материала, отпечатани в 2 книги, като аз лично не познавам Цветан Василев до 2018 година. Значи, всички изследвания, изчисления, ползване на документация в публичен, в детайлен план, сравнявания, уточняване – всичко това, тези 89 материала като анализ, като всичко доказвам връзката между днешния винопродавец примерно Иван Искров като управител на БНБ, между тримата подуправители, които носят пълната отговорност и между Управителния съвет на БНБ, които са се увлекли и са взели съответните решения, за да фалират изкуствено банката и за да докарат ситуацията до тази тягостна, тежка сила с много тежка отговорност. И тук идваме до момента държавата по какъв начин днес ще експлоатира този вариант, ще се съобрази ли навреме с тази съдебна инстанция и решението ѝ – Европейският съд по правата на човека, ще може ли да предотврати някаква странична намеса, ще си позволи ли да избяга от отговорността или ще направи всичко възможно по държавнически план да моделира поведение, което да донесе приоритет, принцип, спазване на закон и спазване на общоевропейски правила, за което ние се кълняхме 1991 година, когато решихме да изпробваме, да приложим и да спазваме новата Конституция на Република България, обяснява той.

...По всичко личи, че това решение на съда е безпрекословно. То е взето на база на много анализи и на много прецизни изчисления, точни материали. Всичко е уточнено и се знаят имената на всички участници, свидетели и тем подобни забогатели от цялата тази афера. Аз смятам, че при всички положения българският съд ще бъде принуден. С много сериозна и голяма надежда очаквам новия американски посланик, не заради друго, а заради факта, че той като бивш посланик в Хърватска успя да докаже виновността на бившия министър-председател на Хърватия за 2 милиона евро злоупотреба и го вкараха с 10-годишна присъда в затвора, обяснява експертът.

Цялата имуществена, теоретична, практична и всякаква друга информация, база данни и всичко, което ще бъде ползвано в България, по всяка вероятност е синхронизирано във времето, и негово идване и неговото решение и решението на съда като дни, като последователност, според мен, са неслучайно свързани. Не заради друго, а защото е крайно време у нас да не се увличаме само в пропагандата схема на предизборни и следизборни условия, да утвърждаваме някакви младоци да управляват страната, а те леко да ни послъгват, и изведнъж да дойдем до момента, когато истината трябва да блесне в очите на всеки българин, и всеки българин от нас да разбере кой по какъв начин във времената е злоупотребил, кой по какъв начин във времето чрез КТБ е присвоил имущество и пари и кой по какъв начин е злоупотребил умишлено КТБ да фалира с цел да се загроби цялата схема, която коства 10 милиарда. Защото тази тягостна сила в момента е много тежка, защото отговорността по тази тема тепърва ще прерасне в замяна на досегашната голяма истина за политиката, коментира още Парамов.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сийка Кайсийка

    17 0 Отговор
    Ние на принуда не се поддаваме
  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    26 4 Отговор
    Да бе . Сега и Д.П. и Б.Б. ще върнат едни мЕлЕони 😀😀😀
  • 3 гражданин

    13 33 Отговор
    Цветан ви Василев продължава да си пуска платени статии за жълти стотинки по всички медии. Обществото от години се манипулира от притиснатата в ъгъла олигархия с медиите. Кой от тук, кой от Сърбия, кой от Дубай. Олигархията най-добре вирее в мътни води и тикат държавата от година-две натам. Обикновенните хора ще си платят за тъпотията и апатията с лихвите следващите години!

    Коментиран от #13

  • 4 Доста

    30 2 Отговор
    измислени политици и бизнесмени се нарамих с милиони от грозната далавера !
  • 5 Българин 🇧🇬

    24 5 Отговор
    Какво има за нищене? Властимащите в София са получили нареждания от краварите и турците да закрият Южен поток . А банката за обслужване на този българируски проект е била КТБ . За повече инфо- дали един бивш премиер и един прокурор не знаят повече ?
  • 6 обективен

    31 2 Отговор
    Боко ,цацата ,каскета ,пеевски ,всички трябва да са с белезници в ареста !!!Те откраднаха и прикриха 5 милиарда лева !!
  • 7 Иван Грозни

    28 1 Отговор
    Дойде времето да се покаже какъв е бил и е бъргарският "независим" съд. Ей това се казва да насадиш някого на пачи яйца. Много интересна и много очаквана ситуация. Сега да видим кой ще плаща за тънките далавери на учителя тиквуний.
  • 8 Кинти в банка не държим

    9 3 Отговор
    Кинти в банка не държим.

    Коментиран от #12, #17

  • 9 Южен поток

    17 0 Отговор
    Щеше да потопи комисионерите (корпулентния, почетния и джипка благодетеля) за да не връщат квото са взели се разплатиха с активите на КТБ.
  • 10 Беги, беги

    13 0 Отговор
    За да си закрия сметката трябва да платя 200 лева. Обирджии.
  • 11 мой

    18 1 Отговор
    Инициалите на хората, които трябва да бъдат съдени са: ДП, ББ, ИВАН Г., АХМЕД Д.
  • 12 Ами да

    4 2 Отговор

    До коментар #8 от "Кинти в банка не държим":

    Като нямаш, какво ще държиш?!?!
  • 13 Виж сега

    14 1 Отговор

    До коментар #3 от "гражданин":

    Не знам,от кое село си,но едни малки 5млрда. потънаха! Пък ти вярвай в дядо Коледа и феята на зъбките!

    Коментиран от #14

  • 14 Не е баш тъй!

    22 1 Отговор

    До коментар #13 от "Виж сега":

    Тия пари НЕ са "потънали",просто си смениха собствениците!Питай Доган,Пеевски,Бисеров и прочее далавераджии...
  • 15 Орел

    11 1 Отговор
    Всички знаем, че това беше обир на едни крадци от други такива. Покрай това изгоряха някои тарикати. На бедния българин не му пука от "фалита" на КТБ - той просто няма пари.
  • 16 Тома

    10 1 Отговор
    Ако това стане трябва да чакаме каскета да посети скоро бай Ставри
  • 17 Патето Яки

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Кинти в банка не държим":

    Само питам.Къде ги скри, няма да кажа на други.

    Коментиран от #18

  • 18 В Бурканбанк

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Патето Яки":

    Заровени в свинарника на село.
  • 19 Дани

    8 1 Отговор
    Добре, че сме в ЕС. Да има някой, който да защитава народа от мафията. Поне малко. Но мафията ще върти, ще суче и пак ще забави делата. Докато не се създаде антимафиотско законодотелство. Насила. Да дойде войска от ЕС и да ни накара насила да го създадем и да гласуваме за него. Нещастни хора сме, не можахме да родим свестни лидери нито в бизнеса, нито в политиката.
  • 20 Наблюдател

    11 0 Отговор
    Българският съд ще направи всичко възможно и за това престъпление да няма виновни каквото и да прави Европейския съд! "Българския съд" тия в ЕС още не са го разбрали е креатура на Мафията в България и изобщо не му пука кВо били искали в ЕС!! Мафията им плаща не ЕС!!!
  • 21 МИ АЙДЕ ЧЕ ГЛАВНИЯ ПРЕСТЪПНИК МИРИШЕ

    3 0 Отговор
    НА ПРЪСТ !АРЕ У ЗАТВОРА !

    Коментиран от #22

  • 22 А Искров къде го забрави?

    3 0 Отговор

    До коментар #21 от "МИ АЙДЕ ЧЕ ГЛАВНИЯ ПРЕСТЪПНИК МИРИШЕ":

    Той няма ли да влезе в затвора?И конфискация на имота му?Би било редно.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 КЪДЕ СА КАМИОНИТЕ С КАРТИНИ И СКУЛПТУРИ

    3 0 Отговор
    ГЕПЕНИ ОТ ТУРЧИНА РАШИДОВ !?
  • 25 Полина

    0 1 Отговор
    При повторно разследване, едва ли ще излезе нещо различно от ВАсилев - крадец и страшен измамник