Last news in Fakti

12 Октомври, 2022 13:00 4 365 43

Калоян Методиев: Какво работи българският вицепрезидент?

  • калоян методиев-
  • илияна йотова-
  • вицепрезидент

Нарушенията на Конституцията ѝ станаха навик

Калоян Методиев: Какво работи българският вицепрезидент? - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Какво работи българският вицепрезидент? Най-краткият отговор е: нищо. По света такъв пост почти не съществува. Има го в Индия с 1 млрд. население, в Съединените щати, където реално е вицепремиер и на още едно-две места из Южна Америка. У нас кой знае защо в Конституцията са измислили и такъв пост.

Ако човек разгледа случващото се около настоящия вицепрезидент може да се хване за главата. Веднага след като се заклеха за втори мандат, още през зимата започна открита атака срещу трудно съставения и редовно избран кабинет на ПП, БСП, ДБ и ИТН: “Нямате сто дни“. И започна едно непрестанно рутене на правителството на демократичния консенсус с интервюта, плювни, интриги. Ако си затворим очите този вербален преврат може да мине за посочване на грешки и някаква непремерена намеса, изпускане на нерви, надскачане на правомощия. Направеното от вицепрезидента Йотова преди няколко дни обаче вече не позволява да се затварят очи. Тя поиска оставката на лидер на легитимна политическа партия – Корнелия Нинова. Точно така – действащ вицепрезидент иска оставка на партиен лидер. И от космоса да го погледнете, и от дъното на морето това е абсолютна намеса в партийната система и нарушаване на конституцията. Тази жена не може повече да е вицепрезидент. Миналата събота тя участва открито във вътрешнопартиен преврат, който обаче не успя. Сега е редно да си подаде оставката и да напусне президентството. Незабавно! Няма сто дни – веднага!

Нарушенията на Конституцията ѝ станаха навик – сваляне на кабинет, участие във вътрешнопартиен преврат, нарушение на принципа за неутралност на президентската институция.

И ако се върнем към началото на този текст: „Какво работи българският вицепрезидент?“ ще видим, че отговорът „нищо“ е само едната страна на монетата. Очевидно нашият вицепрезидент работи „клатене на държавата“. И ако един чужд наблюдател гледа отстрани вероятно би си казал поклащайки глава: „Българите си плащат, за да ги клатят. Как е възможно!“

Най-скъпо платеният безработен в държавата взима петцифрена заплата, охрани, коли, персонал, постоянни командировки….., за да руши държавността! Да привиква превратаджии от целия спектър, да сваля доверие в правителство, да иска оставки на политически организации, да интригантства по медиите, да взривя преговори за съставяне на нов кабинет. Какво иска тази жена? Явно не е на нивото на Блага Димитрова, за да прояви достойнство и да се оттегли. Няма да остави партийната система да се успокои, да търси компромиси, да се стабилизира и оттам да тръгне нанякъде и държавата след политическата криза. След като няма желание да напусне сама трябва да ѝ се напомня, че е нарушила Конституцията (основния закон); че българите не са балъци да си плащат, за да ги клатят; че сме европейска държава, където президентите (европейците явно са по-глупави и по-бедни от нас и нямат вицепрезиденти) успокояват политическата система и помагат на държавата да е стабилна, а не я рушат; и нe на последно място: че ако президентството ѝ е тясно и го използва за други цели не ѝ е там мястото.

Защо този наглед маловажен въпрос е важен? Много просто – защото тази група няма да миряса, ще започне да подкопава и следващото правителство, да води подривна и открита война с всякакви демократични форми на управление, да се занимава с партийно разбиване и намеса, да прави и руши политически проекти, да мачка законите и Конституцията. Следствие от всичко това ще е продължаващо влошаване на икономическите и социални показатели, несигурност, безредие. А цената я и ще я плащат българските граждани и семейства. Това трябва да се разбере. Редът започва от малките неща като например отстраняването на този център, събрал се с друг (около ГЕРБ), които искат да генерират безредие, нестабилност и хаос.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 47 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Едрата другарка

    35 13 Отговор
    Работи посрещач на полковник Гундяев. Прави хубави плонжове в офицерските му чизми...

    Коментиран от #42

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    10 16 Отговор
    РАБОТИ това което МОЖЕ и му НАРЕДЯТ господине
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Работи

    8 18 Отговор
    Каквото си иска. Други въпроси…
  • 6 Импийчмънт

    28 11 Отговор
    Да се хващат за ръка с фърчащия и да се махат Достатъчно са погазвали законите И тези огромни заплати които си гласуват най редовно също са шменти капели
  • 7 Какво работи Калоян?

    24 14 Отговор
    Плюнкомет.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Политолог? Не, политогол! Че и политобос

    16 12 Отговор
    Тоя Калоян Методиев чувал ли е за "отбор Б"? Явно не! Тъпо ко.п.е.ле!
  • 11 сара

    24 12 Отговор
    Въпросът тука е какво работи Калоян Методиев ??????
  • 12 Еврика

    29 12 Отговор
    Най сетне някой да извика Царят е гол! Най сетне някой да каже истината за тая крава
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 !!!?

    19 4 Отговор
    Традиция !!!?

  • 15 123456

    16 9 Отговор
    И от кого идва въпроса. От политолог?! Че какво работи един политолог?! Мисля, че на господина ще му е още по трудно да отговори. А иначе, като ще имаме президент е редно да има и негов заместник, когато е в невъзможност за изпълнява задължения. Много по важен е въпроса дали е нужна цялата скъпа администрация около президента с оглед представителните му функции. Много е антипатична Йотова - факт. Ама този пасквил от полито-квото..идва в защита на още по-антипатичната Нинова. Хм. Явно да си политолог означава да си политико подлог. Не знам. Трябва да отворя речника.
  • 16 Ддд

    22 2 Отговор
    Чеше си дъртата хурка
    ДА ДА.........
  • 17 Ал Бунди

    28 6 Отговор
    То и шефа и на тая биволица е същия. Срам..
  • 18 Тома

    17 1 Отговор
    На нашият вицепрезидент е най трудна работата защото всеки ден сменя памука на чатала за да не ги убива като ги крепи
  • 19 Хубав въпрос

    17 1 Отговор
    Но няма да има отговор.
  • 20 сила

    22 3 Отговор
    ОРГАНИЗИРА БЕЗУМНО КИЧОЗНА СЕЛЯНДУРСКА СВАТБА НА СИНА СИ.....с това ще я запомня , иначе я знам от 1995 година
  • 21 Йотова

    16 2 Отговор
    Аз държа стрелката на часовника на Радев ,че постоянно показва 18.30
  • 22 ТъйТъй

    19 0 Отговор
    То в България синекурни длъжности, колкото искаш.
  • 23 Ал Бунди

    14 5 Отговор
    Истанбул, град с население като на три Българии има само кмет, а ние, щото сме тарикати, си имаме Резидент и Вице резидент. На които основната задача е да се кланят на Гундяев, като мине да си нагледа делата в Задунайка..
  • 24 Четвърт

    18 1 Отговор
    милион на година за сметка на българските данъкоплатци , отделно излишните пътешествия из Българи и чужбина...... И това в тая малка и бедна страна !
  • 25 Аспарух

    11 14 Отговор
    Г-н Методиев , с встъпването на словото си , явно личи , че не си привърженик на червените!? За разлика от вас , аз съм нечленуващ в партия , а съм ,,потърпевш" българин , останал в страната си-главната причина е защото обичам България , тук съм роден , тук ям български хляб , тук съм създал семейство , тук работя и искам тук да живея!!! Потърпевш съм , защото все още очаквам и не губя надежда , че един ден моите деца ще заживеят нормално и спокойно !!! Но такива като вас има много-дал Бог , лесно е да оплюваш , лесно е да критикуваш...а още по лесно е да си правиш имидж и да се правиш на много компетентен журналист!? Та вие , журналиста явно всичко знаете за българските политици-дори и за вицепрезидента!? Явно си в президенството и имаш класифицирана информация и заключение , че няма нужда от вицепрезидент!? Така не се прави имидж , за да станеш известен журналист!!! Омразата и папаращината явно ви е обзела!!! Кротни се г-н Методиев и мисли преди да пишеш , щото с подобни статии , ще станете още по-жалък!!! А ако продължите , явно сте си объркали професията !!!

    Коментиран от #27, #34

  • 26 Светлина

    17 5 Отговор
    Извън политиканстването човекът е прав. Този пост е ненужен, а настоящата в...ка напълно го обезсмисли. Въобще президентът трябва да се избира от Парламента, а не с избори. Както е в Германия.
  • 27 Ужас

    10 1 Отговор

    До коментар #25 от "Аспарух":

    Автора на статията не е журналист.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Минева

    10 6 Отговор
    Нинова домъкна тия двамата изроди за президент и вице,, а и ги подкрепи за втори мандат. Сега ГЕРБ се е сдушил с тях ама пак ще им сърба попарата
  • 30 Хаджигенов

    15 4 Отговор
    Дебелата лелка е ненужна.
  • 31 Чичо Тони

    12 5 Отговор
    Господин Методиев да създаде партия, да спечели избори с поне 160 депутата и да промени конституцията. Иначе писанията му са едно "нищо" или както казват на село - преливане от пусто в празно.
  • 32 Тарзан

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Пиздe_вceгдa_18 🇷🇺🇹🇷👍":

    Обратни ли сте всичките?
  • 33 Нострадамус от Злокучене

    8 2 Отговор
    Приятно е,когато комунетата са се хванали гуша за гуша,замерят се с компромати,вадят си кирливите ризи на показ и се поливат с кал и екскременти.Кръглодупестата дърта,червена бабичка Йотова е типичен представител на вида comundelus corumpetus.
  • 34 Ал Бунди

    3 3 Отговор

    До коментар #25 от "Аспарух":

    Хубав опит за плонж, ама ..абе ти преди да почнеш да пишеш това умотворение, не погледна ли навън небето..може би...кемтрейлса ти е дошъл в повече , а...?
  • 35 един

    9 3 Отговор
    Не че съм му фен на Калоян,но в случая е на 1000% прав!И не е само Йотова,президенството е приют на посткомунистически кадри,съветници с лопата да ги ринеш!Много отдавна защитавам тезата,че този комунистически Картаген трябва да бъде разрушен!Един зелен чорап,секретарка и правен отдел са достатъчно за тази нищо неправеща институция!
  • 36 ммм

    9 3 Отговор
    НИЩО НЕ БАРОТИ САМО ЛАПА НАРОДНАТА ПАРА И ХОДИ КАТО МЕЧКИТЕ КАК ХОДАТ НА ПАНАИР-ДА СЕ ПЕНСИОНИРА И ДА СИ СЕДНЕ НА ДЕ,,,Я ЗАД,,,ИК
  • 37 Правилно

    6 5 Отговор
    Автора на статията не е журналист. Той е изхвърлен от президенството некадърник, който унищожава методично БСП. На съветите на този господин отчасти се дължат и слабите резултати на партията. Явно по заяждане с хора издигнали се от БСП и особенно с Президента много си допаднаха с Нинова. Този некадърник злобен никаква работа няма в БСП, достатъчно е Нинова, която срина и стопи партията, повепе от враговете и. Станаха за смях с тяхното махленско клюкарене и държание на недоразвити политици.

    Коментиран от #43

  • 38 аааааааа

    7 0 Отговор
    освен в индия такъв пост има и в сащ
  • 39 Никой

    5 0 Отговор
    " Българите си плащат ,за да ги клатят " хареса ми ! За нещастие е така.
  • 40 безработен

    4 2 Отговор
    каквото работи директора на водопад.
  • 41 Мнение

    4 2 Отговор
    Тази рунтавата с избухналата коса, докога ще и гледаме старомодната прическа на разтревожена лъвица? Заведете я на фризьор и я подстрижете прилично като за поста, който не заслужава, но заема.
  • 42 Абсурдистан

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "Едрата другарка":

    Никога няма да забравя тази сцена! Дойде и спонтанно, отвътре да се пльосне в краката на Гундяев. И тъй-като тя бидейки комунист, не е вярваща, нейното бе ярък акт на роб пред господар! Бе толкова бурно, че дори Гундяев се почуства леко неловко. След това реших да си припомня държанието и при полагането на клетва за първият и мандат: НИЩО ОБЩО! Дори не целуна кръста нито поздрави нашия патриарх!
  • 43 Ужас

    2 0 Отговор

    До коментар #37 от "Правилно":

    Да не бъркаш Калоян Методиев с Калоян Паргов или някой друг Калоян? Методиев беше от младежкото СДС. Да, работи една година при Президента. Което повдига въпроса: Какво прави син политик при червен политик, и как работят? Или вече е ясно, че в България няма леви и десни политици. Има единствено пари в политиката и те са това, което обединява българските политици.