Last news in Fakti

23 Юли, 2013 23:31 4 423 0

Защо се взриви напрежението?

  • взриви-
  • напрежението-
  • народно събрание-
  • протест
Защо се взриви напрежението? - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

На 24 юли в Народното събрание се очакваше да бъде разгледан на първо гласуване законопроекта за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет на Република България за 2013 г.

По време на обсъжданията е трябвало да стане ясна липсата на 2 милиарда лева от осигуровки . Освен това е щяло да има дебат и за липсващите за бизнеса 950 милиона лева за ДДС.

Именно това е предизвикало реакцията на кръговете, които са щели да бъдат засегнати и тази вечер в протеста твърдото ядро е отреагирало, което доведе до по острата реакция на мирния протест.

Редно е сега президентът Росен Плевнелиев да заеме твърдо становище по два въпроса за обвиненията за собствеността му в офшорни фирми, както и за съдбата на правителството и парламента.

Напомняме, че сблъсъците при февруарските събития на 19 февруари бяха провокирани от изведените два броя бронетранспортьора по предполагаемо разпореждане на главнокомандващия въоръжените сили – президента.
 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА