Last news in Fakti

24 Юли, 2013 08:56 5 692 4

Румен Петков: Беше направена груба грешка

  • румен петков-
  • протест-
  • грешка
Румен Петков: Беше направена груба грешка - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Беше направена много груба грешка и беше предизвикана агресия у протестиращите.

Това заяви Румен Петков от БСП, цитиран от Агенция „Фокус”. Петков уточни, че „този, който е взел това решение за извеждането точно в 22:00 часа или е крайно неподготвен човек, или е израз на страх, на неспособност да се води реална управленска дейност в кризисни моменти, или е твърде провокативно решение, което доведе до целия развой на събитията след това.”

Защо този опит беше груба грешка? Защото всички знаят, че в 22:00 часа за почват късните новини по националните телевизии и логично всяка една от националните телевизии да има кореспондентски пункт и да се включи директно от протеста.

Фактът, че точно в 22:00 часа се прави този опит за извеждане на депутатите и министрите и то по едно много неразумно разделение журналистите и представителите на администрацията биват оставени в сградата на Народното събрание, а се прави опит за извеждане на народните представители, което води до допълнително нагнетяване на неприязън към народното представителство.

В 22:00 часа това се дава директно по всички телевизии. Това води до допълнително катализиране на напрежението, както и до допълнително извеждане на хора на площада, обясни Петков.

Видимо е, че сред протестиращите имаше хора, които не са там заради мирния протест, а са там заради провокацията. И полицаите и автобусът бяха замеряни с камъни, това предизвика ответна реакция у полицията и се стигна до окървавяване на протеста. Въпреки всичко полицаите трябва да бъдат поздравени за мъжеството и за факта, че успяха да овладеят една ситуация, предизвикана от политическо решение за извеждане на народни представители от парламента”, каза още Петков.

„При закъсняването на диалога, ние днес трябва да сме много ясни и категорични в стремежа си да запазим гражданския мир, защото Социалистическата партия се отличава с това, че в тежки момент и винаги е показвала, че властта не е самоцел, че на първо място е гражданският мир и гражданското спокойствие - нещо, което успяхме да съхраним 1989 г., 1997 г.

Не бива сега, 2013 година, да се вкопчваме във властта на всяка цена. Ние трябва да покажем, че за нас ценностите, моралът, спокойствието и сигурността на гражданите са неделима част от виждането ни за управлението на страната”, каза още Румен Петков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 KVA--KVA

    2 2 Отговор
    ТАТЯНА ДОНЧЕВА - МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ , А РУМЕН ПЕТКОВ -МИНИСТЪР НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ- МОЖЕ ДА ИМА РЕД В ТАЗИ НАША - БЪЛГАРИЯ -

    Коментиран от #2

  • 2 ВИП АМГ

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "KVA--KVA":

    ti siguren lisi che si dobre?
  • 3 susi

    0 0 Отговор
    Ако полицията си бе6е свър6ила работата,ще6е да предотврати,ане да предизвика тези безредици.Зап одобно окървавяне на протестите,се поиска и се даде оставката на преди6ното правителство.А Цацаров едва ли не се самосезира.Това бе6е опит хората да бъдат спла6ени.Да им бъде показано в чий ръце е силата.Силовият министър е за затвора за престъпление срещу НАРОДА.
  • 4 ВИП АМГ

    0 0 Отговор
    do onezi slojili minusite shte kaja barzo na pozitano tam shte vi dadat kebapcheta i po edin topal ...