Last news in Fakti

5 Ноември, 2022 19:00 4 891 93

Бомбата зад новата ос на злото Москва-Техеран

  • русия-
  • иран-
  • аятолах али хаменей-
  • владимир путин

Джо Байдън, който обеща на американците по-силно и по-трайно споразумение от това от 2015 г., не иска да признае, че мирът всъщност е станал по-крехък

Бомбата зад новата ос на злото Москва-Техеран - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

След като през 2018 г. Доналд Тръмп оттегли САЩ от иранското ядрено споразумение, JCPOA, след като Техеран погази същото това споразумение, наскоро Русия нанесе фатален удар на дипломатическия процес, движен от европейците в продължение на 19 години. Това пише политическият анализатор на френския вестник Le Figaro Изабел Ласер.

Международният компромис от 2015 г. беше единственото досие, в което Русия си сътрудничеше "сравнително добре", по думите на френски дипломат, с европейците. Това време свърши след нахлуването в Украйна. В началото на войната Русия узурпира сделката, за да се опита да получи отмяна на западните санкции. Нарастващото сътрудничество на Иран с Москва вече разсея последните илюзии на европейските дипломати, които отказват официално да признаят провала на усилията си.

В Москва вече не става дума за оказване и на най-малък натиск върху Техеран, дори по ядрения въпрос. Русия се нуждае твърде много от ирански дронове и ракети във войната си срещу Киев. Според Белия дом иранци дори са били изпратени в Крим, за да помогнат на Русия да управлява техните дронове. От началото на войната Иран и Русия работят ръка за ръка, за да заобиколят западните санкции. Техеран помага на Москва да внася електроника и резервни части. Двете страни също са обединени в омразата си към Запада и желанието си да създадат нов световен ред. "Руснаците вече изобщо не се интересуват да помогнат на американците и Иран да се върнат в JCPOA. Дипломацията се провали", съжалява европейски дипломат.

Междувременно Иран е на път да достигне ядрения праг. Центрофугите работят на пълна мощност, за да хванат международната общност неподготвена. Техеран също развива своите тайни дейности. Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) отдавна поиска от Иран да оправдае наличието на уранови частици в четири обекта, които не са били декларирани от властите. Иран постави приключването на разследването на агенцията на ООН като условие за подновяване на преговорите. Но според Института за наука и международна сигурност във Вашингтон "броят на обектите с недеклариран ядрен материал може да е по-голям от четирите случая, обсъждани от МААЕ". Центърът, който работи с иранския ядрен архив, конфискуван от Израел през 2018 г., успя да идентифицира местоположението на един от споменатите бункери, Голаб Даре, на площадката Парчин. Именно в този бункер иранците ще извършват взривни тестове.

Западът отчаяно търси план "Б". Джо Байдън, който обеща на американците по-силно и по-трайно споразумение от това от 2015 г., не иска да признае, че мирът всъщност е станал по-крехък. Не и преди междинните избори следващия месец. Той предпочита да се надява на промяна на ситуацията с революцията на забрадките в Иран. Но Белият дом е принуден да признае, че засега е оставил въпроса настрана. "Не сме в ситуация, в която връщането към споразумението е вероятен краткосрочен сценарий", каза един от неговите говорители, коментирайки отстъплението на иранските власти по време на последните преговори.

Европейците също изглеждат дезориентирани. През септември те признаха, че са достигнали "границите" на своята "гъвкавост". Те обмислят нови санкции срещу Иран, свързани с участието му във войната в Украйна. Но френските специалисти, които са в челните редици на този въпрос от 2003 г., предупреждават за необходимостта да не се позволи на едно стратегическо погрешно схващане да се наложи във външната политика и сигурността на континента. Някои вече се подготвят за обезпокоителна и опасна следваща фаза.

Израел, който водеше кампания за много по-строга сделка, включваща действията на Иран и неговите приближени по дестабилизацията на региона, обеща да използва всички средства, за да попречи на Иран да се сдобие с ядрени оръжия. Но военна намеса без подкрепата на Съединените щати вероятно няма да направи възможно, според военните експерти, изваждането от строя на иранските ядрени инсталации, още по-малко тези, които са тайни. Що се отнася до израелската дипломация, тя е хваната в собствените си противоречия. От началото на войната тя отказва помощта си на Украйна, за да не обиди Русия, която ѝ позволява да нанася удари по ирански цели в Сирия. И сега Русия се съюзява с враг номер 1 на Израел.

Другият риск - денят, в който шиитски Иран ще произведе първата си бомба - е възобновяване на разпространението на ядрени оръжия в Близкия изток, и по-специално в сунитските страни - Саудитска Арабия, Египет и Турция - които на свой ред могат да се впуснат в ядреното приключение. Украйна напомни на Иран, подобно на всички сили в Близкия изток и Азия, че притежаването на ядрени оръжия позволява на страната да води конвенционална война, без да бъде атакувана. Следователно иранският ядрен въпрос е вкаран в задънена улица.

"Западът няма план Б и добър вариант", заключава източник, запознат с въпроса.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 49 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иванушка 🇷🇺

    11 73 Отговор
    Съдраните алкохоли и чалмите ще кушат кюмур тая зима и форевър!

    Коментиран от #35

  • 2 Адам Хилтън

    96 9 Отговор
    Брюксел-Лондон-Вашингтон сигурно са "оста на доброта"? Даже на децата им омръзнаха такива романтични приказки. Иран беше жертва на САЩ когато през 1953-та те свалиха първата и последна демокрация на Иран, защото хората гласуваха повече да не дават безплатен петрол на нагличаните и американците. А сега след като си извоюваха независимостта през 1979-та, имате наглостта да ги наричате "зли" защото "нарушавали правата на жените?" Че тогава САЩ защо дружи със "злата" Саудитска Арабия?

    Коментиран от #10, #47

  • 3 Путинофил

    18 60 Отговор
    Втората армия в света опря до Иран!
    Голем смех!

    Коментиран от #44

  • 4 Аз съм русофил

    9 54 Отговор
    И съм мелез. Майка ми е рускиня, а баща ми е сиганин!

    Коментиран от #7, #14, #38, #92

  • 5 Тц тц

    13 43 Отговор
    Даже едни амуджи са технологично по-развити от РасийЙ.

    Коментиран от #22

  • 6 Бесен- _Язовец

    12 47 Отговор
    Бункерния клошар с памперса само иран му остана с дроновете от 1960та, мухахахаа
    могучая технологицеская Олкохолная
  • 7 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    21 3 Отговор

    До коментар #4 от "Аз съм русофил":

    А чалма имате ли

    Коментиран от #61

  • 8 Помак

    53 9 Отговор
    ...оста на злото е Фашингнтонн-брусел- софиа !!...всички други не се мешат !!!

    Коментиран от #13

  • 9 ХАХАХА

    50 4 Отговор
    Сериозно? Връщам се в 70 години ,въпреки че пропагандата на "Работническо дело" ряпа да яде.Имаше някога подобно заглавие за оста на злото ама на обратно

    Коментиран от #18

  • 10 Алоууууу

    9 45 Отговор

    До коментар #2 от "Адам Хилтън":

    Кога в Иран е имало демокрация бе? Ти да не сънуваш?

    Коментиран от #25, #55

  • 11 Адам Хилтън

    5 45 Отговор
    Аятолаха не вдига телефона на жужака, чакат дроновете още, нашите рублоподлоги събират копейки за дрон от ибей за подарак на страхливия бункер крис!
  • 12 САЩ купуват С 300

    47 10 Отговор
    Искат и българското ЗРК С300 което беше подарено на НРБ от Москва за защита на небето ни. САЩ изкупуват всичката техника от бившия членовете на Варшавския договор и си въоръжават армията. САЩ откраднаха и ПВОто на Украйна.

    Коментиран от #16

  • 13 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 18 Отговор

    До коментар #8 от "Помак":

    На помаците родопски каламари

    Коментиран от #48

  • 14 Иванушка 🇷🇺

    4 31 Отговор

    До коментар #4 от "Аз съм русофил":

    И навярно се плющиш за копейки на околовръсното
  • 15 ТаУмВзе

    36 4 Отговор
    Колко франсета са нужни за отбраната на Париж? Не се знае, Никога не са се опитвали. Z
  • 16 Иванушка 🇷🇺

    6 33 Отговор

    До коментар #12 от "САЩ купуват С 300":

    И части за москвич и лада изкупуват, много се търсели на Запад!
  • 17 Няма страшно

    5 41 Отговор
    Иран никога няма да има ядрено оръжие освен ако Русия не им подари

    В момента в който решат да вдигат много пара там и ще видят ударната авионосна група на САЩ и Великобритания ОТ БЛИЗО

    Коментиран от #71

  • 18 Бай градски

    5 34 Отговор

    До коментар #9 от "ХАХАХА":

    Иран като до държава е много по близко до 21-ви век, отколкото Русия!

    Коментиран от #24, #26

  • 19 ТаУмВзе

    8 35 Отговор
    Важното е груз 200 да върви към рашкирията пияна, жужака да пълни гащите под миндера
  • 20 оня с коня

    44 4 Отговор
    Анти соросоидната коалиция е доста широка и обхваща 4 континента. От Азия са Северна Корея, Китай, Индия, Виетнам, Лаос, Мианмар от Южна Америка са Бразилия, Аржентина, Никарагуа, Венецуела от Европа е Русия и от Азия също защото Русия е огромна. Близкия изток Салдитска Арабия, ОАЕ, Катар, Йордания, Сирия, Иран, Ирак също и целия съюз на Африканските нации от континента Африка .
  • 21 Вова закривай

    2 24 Отговор
    Льо Фигаро е на левичарите комунистическия Интернасионал ,Техеран,масква ,тюркие и другите из Азия са джуджета спрямо велика Британия САЩ и Европа
  • 22 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 8 Отговор

    До коментар #5 от "Тц тц":

    За кого говорите господине
  • 23 горски

    38 7 Отговор
    В природата има много животински и растителни видове,които за да оцелеят,трябва да станат отровни.
    Колкото по голям е външния натиск,толкова по бързо става това.Цялата западна политика се базираше на натиска-директен или коствен,както и на шантажа и разделението.Особенно много се търсят естественни разломи м/у държавите.Стария кофликт м/у шиити и сунити беше умело използван от Великобритания и САЩ.Също така,Великобритания преди да умре,като империя избълва най отровното си отроче- създаде държавата Израел, в центъра на ислямския свят.Така направиха и с Косово и на много други места.Ислямса държава,Ал-Кайда......и т.н...
    И сега Иран търсел място по слънцето...ами ако не търси,ще бъде задушен...
  • 24 Иванушка 🇷🇺

    6 28 Отговор

    До коментар #18 от "Бай градски":

    Пр00сия е в 18 век, още ровят с ръце в земята да извадят нещо да продадат на цивилизацията и да го обърнат в самагон!

    Коментиран от #43

  • 25 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 1 Отговор

    До коментар #10 от "Алоууууу":

    Има и жените карат коли
  • 26 ХАХАХА

    9 1 Отговор

    До коментар #18 от "Бай градски":

    Тъй,тъй затова им ........ майката 70 те години краварите ако си спомняш ,е направиха по погрешка едно добро дело.
  • 27 Гост

    4 27 Отговор
    Има....както иска Израел....бомбардиране на всички заводи които преработват уран в Иран....да се даде картбланш на Израел...Пълно сриване,...за урок на бъдещи кандидати за ядрено оръжие....
  • 28 Трак🇩🇪🇯🇵🇮🇹🇧🇬🇺🇦🇮🇷

    5 12 Отговор
    Оста на злото всъщност винаги е била една ;:: САЩ БРИТАНИЯ РАСИЯ … КАЗВАМ ГО КАТО НАЦИОНАЛСОЦИАЛИСТ ЕВРОПЕЕЦ
  • 29 Госあ

    18 1 Отговор
    Не знам с кой акъл руснаците изпратиха най важните компоненти за международния ТОКАМАК ( “Тороидальная Камера с Магнитными Катушками“) у вмирисаната Европа !

    Коментиран от #34

  • 30 Сандо

    17 1 Отговор
    Не се плашете,един път се умира.Само че кой ще ви опее,след като унищожавате християнството?
  • 31 Eми сътрудничат си

    30 3 Отговор
    Западналите като натискат цял свят, който не иска техните джендъри и другите простотии и да е напълно наведен на Фашигтон, да бъде санкциониран, то всички други се обединяват по между си, срещу тези "демократични безценности"! Естествено, защо пък Иран да няма атомни бомби? Сащ имат, Русия има, Китай има, Северна Корея има, Индия има, Канада има, Британия има ....пък Иран да няма право да има? А Израел се прави, че няма, но имат атомно оръжие и са много агресивни. Най-редовно бомбардират цели в Иран. Естествено Русия няма нищо против и Иран да имат атомно оръжие. Пък западналите, като много знаят, да стоят на дъжда ... Светът против джендърските безценности става все по-голям. Китай, Индия, Русия, Иран, С.Корея, Бразилия, цялата Южна Америка не е била никога джендърска...и вече имаме повече от половината свят, против хегемонията на ФАЩ... Те само си мислят, че светът започва и свършва само с тях. Като правят санкции, само сами ще се изолират от останалия свят. И както са джендъри с времето ще измрат, понеже нямат поколение.
  • 32 Демократ

    4 24 Отговор
    Тръмп ще се окаже най-страшния агент на КГБ в света, защото за 4 години срази света и САЩ отвътре и отвън и в началото на войната с Украйна нарече своя приятел Путин гений.Наистина е много страшно.Като стана президент веднага изтегли САЩ от всички международни споразумения, постигнати чрез многогодишни преговори, направи Китай враг на САЩ и Европа с безумното вдигане на митата,съсипа голяма част от земеделската и автомобилна търговия на САЩ за Китай, изтегли американските войски от Сирия ,като покани Путин да я разруши напълно,създаде там огромен проблем на Турция с кюрдите,подписа договор с Афганистан за изтегляне на войските,който Байдън трябваше да изпълни,с което върна на власт талибаните, подкрепяни от Кремъл, създаде хаос в Израел с преместването на посолството в Йерусалим и започнаха кръвопролития, нападна Капитолия във Вашингтон и още много.Това чудовище,за което няма Конституция и закони е копие на Путин, затова са приятели.
  • 33 И Иран и Рашистан

    5 20 Отговор
    Са държави, които най-много обичат да погубват собственото си население.

    Коментиран от #37

  • 34 Еми те все

    34 2 Отговор

    До коментар #29 от "Госあ":

    Се опитваха да станат част от Европата. Ама последната беше превзета от джендърите с много силното желание да са роби на ФАЩ. Последното никак не подхожда на Русия, за това се развали приятелството им .. Колко странно: След 1945 Германия, като победена и окупирана от ФАЩ се е примирила с това и по този начин с обединена Европа и всички други страни започнаха да стават същите - роби на ФАЩ. Даже си го искат да са в това подчинение. На власт се допускат само такива, които напълно приемат това и с ентусиазъм са сащиянски васали. Даже и нашата страна. За някакви си 30 г демокрация постоянно ня власт идват такива, които с удоволствие подчиняват страната и националните й интереси напълно на ФАЩ. В Европата даже са съгласни да си унищожат индустрията, да умрат даже е атомна война за фащ. Не е истина, до какво ниво са оскотяли. Никаква национална гордост, с нашите традиции, история, култура. . Не, те се подчиняват на едно многонационално образование създадено от разбойници без ниакква култура, с огромно его и адски военно агресивни- ФАЩ. Какво стана със старата Европа? Толкова ли обезумяха?

    Коментиран от #39

  • 35 Американска крайнолява ПРОПАГАНДА

    26 4 Отговор

    До коментар #1 от "Иванушка 🇷🇺":




    "...новата ос на злото Москва-Техеран..."


    ПРОПАГАНДАТА преди изборите в САЩ вече е истерична.
    😄😁😀

























  • 36 Вовата

    4 15 Отговор
    Ние сме християни православни ,,,,с иран ирак либия и надолу
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Стии бе!

    3 11 Отговор

    До коментар #4 от "Аз съм русофил":

    Ц...те на полякини вървяха.Рускините им харесваха чернокоси иранци и авганистанци.Найш кви двойки са неразделни .
  • 39 Госあ

    17 2 Отговор

    До коментар #34 от "Еми те все":

    англоюдеите винаги са действали чрез простолюдието.
  • 40 Дано Тръмп

    18 4 Отговор
    Да дойде пак на власт. Той е много по-нормален от деменцията. При деменцията е много ясно, че някои други, НЕизбирани ръководят там. Тоя ходи като съмнанбул и ръси глупости по света. Съвсем открито издаде, още преди 24 февруари, че "САЩ ще унищожат Северен поток 2", пък сега отричат да имат пръст в тая работа? Тръмп е американския Горбачов и това е много приятно, да гледаш как този колос ще се срине. На никого не му е запотрябвала тази опасна страна с над 800 военни бази по света, която постоянно прави войни по цял свят и тормози другите. Тръмп ще ги разпадне и ще разтури и НАТОто. Дано по някакъв начин той да стане президент, а деменцията да си отиде на пенсия. За политика вече не става изобщо...

    Коментиран от #41, #42, #45

  • 41 Разбира се

    4 14 Отговор

    До коментар #40 от "Дано Тръмп":

    Тръмп е любимецът на всички,които обичат Путин.България няма нужда от такива родоотстъпници,които обичат чужда държава
    имаме нужда от родолюбци,които обичат България.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 напомняш ми

    9 2 Отговор

    До коментар #24 от "Иванушка 🇷🇺":

    за известен "герой" от руски народни приказки известен е като Иванушка Глупака.
  • 44 един от многото

    5 11 Отговор

    До коментар #3 от "Путинофил":

    Трудно се воюва с НАТО!
  • 45 когото

    12 1 Отговор

    До коментар #40 от "Дано Тръмп":

    и да турят за главен каубой на кравефермата е все едно. На едните символа им е магарето, на другите слона и се държа с останалия свят като тия две животни, пуснати в магазин за стъклария.
  • 46 Майна

    16 0 Отговор
    На този да не си му на ...мястото..
    Ама той сам си е избрал да бъде ,,глобален служител ,, и да съсипва германците..
    Що хукна в Китай,а...,
    Щото Германия ще ,,експлоадира,, скоро...
    Щото фалитите валят, германците сега се вдигат, въпреки ,че още не могат да ,,включат,, ,че възможна такава мерзост да им причинят ГЕРМАНЦИ..
    Та затова този ,,посети,, Литай:
    ,,Шолц придружаваше на бурното посещение "делегация от 12 германски индустриални титани, включително изпълнителните директори на Volkswagen (VLKAF), Deutsche Bank (DB), Siemens (SIEGY) и химическия гигант BASF (BASFY), според лице, запознато с От тях се очакваше да се срещнат с китайски компании при затворени врати ",
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Исторически парк

    26 2 Отговор
    ОСТА НА ЗЛОТО Е ВАШИНГТОН - БРЮКСЕЛ!
  • 50 тарикат

    14 3 Отговор

    До коментар #47 от "Я,я,я,":

    а Яяя кажи каква е официалната религия на краварника ? Управлява ли ги президент мюсюлманин ? А пиратите ?
  • 51 нннн

    21 0 Отговор
    Пак двоен аршин! САЩ се ОТТЕГЛИ от споразумението, а после Иран го ПОГАЗИ... Не ви ли е срам?
  • 52 Марш

    25 3 Отговор
    След като западът наруши брутално всички договори и споразумения с Русия, откъде-накъде Русия ще им помага в техните санкции срещу една суверенна държава? Твърдението, че Русия имала нужда от ирански ракети и дронове доказва само пълната олигoфpeния на русофобските журналя.
    Русия, а и Турция ще съдействат за дълготраен мир между Иран, СА и Израел, защото те нямат изгода от войни в региона. От войни по света изгода имат само САЩ, които сега се опитват да разпалят нова такава между СА и Иран.
    Що се отнася до МААЕ, нека жалкият им шеф първо да каже: КОЙ обстрелва ЗАЭЦ !!! Не да мълчи като женски интимен орган.
  • 53 Кочо

    19 2 Отговор
    Новата ос на злото!!! Ха, ха, ха! А извечната империя на злото САЩ къде я забравихте?! Тук се шири откровенна фашистка пропаганда, а т.н. демокрация е диктатура и ливидиране свободата на словото! Това е очеизвадно! Тоталитарния комунизъм пасти да яде в сравнение с нечуваното потъпкване на истината в поробеният Запад!
  • 54 Иван

    13 3 Отговор
    Факти,да вземете да се преиманувате на Фаталното зло в журналистиката !
  • 55 Понеже не знаеш

    16 0 Отговор

    До коментар #10 от "Алоууууу":

    да ти кажа:
    Имаше демокрация в Иран, през 50-те години.
    Про-западно, модерно правителство.
    Което обаче направи една грешка, поиска иранския петрол да е за иранците а не за англичаните.
    Англичаните възроптаха, заедно с американците сваиха правителството и инсталираха шаха.
    Шахът не третираше добре иранците, те направиха революция и в удобния момент Хомейни я яхна и дойде на власт.
    Останалото е история.
    А, и това е разсекретено, Операция Аякс, да не кажеш че съм русофил и си измислям.
  • 56 Грую

    15 2 Отговор
    Един залязващ свят който няма място вече в тази степен на вибрация за съзнанията които отричат западното лицемерие. В навечерието сме на разпада на всички колониални сили и удавянето им в техните фекалии,сега повече отвсякога света се нуждае от силни лидери които да потърсят сметка на всички корпорации превърнали света в своя своеобразна собственост. Да не забравяме и техните евроотрочета които приключиха проекта ЕС ,а най смешни сме ние които се опитваме да минем на евро при условие ,че до няколко години ЕС ще спре да съществува. Това беше колониален съюз целящ да направи това което някога са го правили с меч,но сега меча беше заместен със скалпел.

    Коментиран от #79

  • 57 Русия е

    4 16 Отговор
    алкохолизирана Джамахерия. Тези не са никакви християни. Путлер направо да слага чалмата !

    Коментиран от #68

  • 58 ивелин

    3 12 Отговор
    Наивните и глупави Руснаци време е да разберат че на Иран им трябва МБР като СС-18 СС-20 усъвършенствени радиус на действие 8000 км като начало както и на С. Корея Световното зло и Цивилизованата Европа веднага ще променят начина на мислене и държание.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Уточнение

    11 0 Отговор
    Европейците също изглеждат дезориентирани. През септември те признаха, че са достигнали "границите" на своята "некадърност".
  • 61 ми , не

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Само ватенка .
  • 62 Макробиолог

    10 0 Отговор
    В Израел луди няма,помощ за Украйна,може да им струва много ако не всичко.В Иран ток си имат,нужни са им само дузина авангардни центрофуги като росатомските например.
  • 63 Талибаните планират края на Европа !!!

    1 8 Отговор
    Путлер активира азиатските талибани, с цел да унищожи Европа. Русия, Иран и Северна Корея планират с ядрени удари да заличат Европа и европейската култура !

    Коментиран от #69

  • 64 Токсик

    10 4 Отговор
    Русия не е част от никаква ос на злото, а е от кръга на Доброто . Историята показва, че досега всички оси и поуоси на злото са се разбивали по твърдата неприкосновена руска земя и сега ще бъде пак така. Доброто винаги побеждава злодеите, а злодеите винаги са едни и същи и идват винаги от запад.

    Коментиран от #75

  • 65 Котка ученият

    5 1 Отговор
    Западът се страхува от транспортния коридор от Северния морски път до Тихия океан.
  • 66 Тогава

    1 1 Отговор
    да удрят
  • 67 епъ

    8 1 Отговор
    Оста на злото е лондон-фашкиинтон
  • 68 Да ви го

    6 3 Отговор

    До коментар #57 от "Русия е":

    Русия е велика

    Коментиран от #83

  • 69 Ха ха ха

    3 1 Отговор

    До коментар #63 от "Талибаните планират края на Европа !!!":

    Сменяй дилара
  • 70 Урюрвкос

    6 1 Отговор
    как Техеран погази същото това споразумение не ми стана ясно но Щатите излязоха от него след като Израел ги помоли за това. Изненадана беше евро дипломацията и искаше обяснения но получи среден пръст. Ядрените държави са само три Щатите, Франция и Русия но притежателите на ядрени оръжия са много повече (например в Италия има повече ядрени бомби отколкото в цяла Европа). Кой разреши да се разпространява ядреното оръжие по света. Не е Русия...???

    Коментиран от #78

  • 71 А ии

    1 1 Отговор

    До коментар #17 от "Няма страшно":

    Израел е на една ръка разстояние
  • 72 Наблюдател

    1 1 Отговор
    Има смешни неща в тази статия
    Русия била разрешила на израел да бомбардира ирански цели в сирия
    Ха-ха израел не се нуждае от ничия разрешение за да бомбардира когото си иска
  • 73 Любопитен

    3 4 Отговор
    Никой не се съмнява че иран се стреми да създаде атомно оръжие
    Задавам си обаче въпроса защо иран трябва да иска разрешение от някого за да го създаде
    Нима сащ англия франция русия индия пакистан поискаха нечие разрешение когато създаваха своето атомно оръжие

    Коментиран от #76

  • 74 ГълЪб

    4 4 Отговор
    Путин е новия Хитлер. Той ще даде атома на арабите за да затеият запада. Но после ще доиде и негов ред
  • 75 Негламотен

    5 6 Отговор

    До коментар #64 от "Токсик":

    Прочети историята на Европа и Русия и тогава може и да разбереш какво е донесла на света.Била е империя до 1917 г.създадена от Петър Велики и Екатерина Велика по образец на Европа,изградена от италиански и френски архитекти, и двамата са с корени от Прусия ,съществувала 300 години и болшевиките на Ленин я сриват за 8 месеца и започва мракобесието,което Путин днес доказва,че е неограничено.Великият СССР съществува от насилствено завзетите територии на съседните държави, които след 1989 г.искат да се освободят от Москва .Който не е съгласен с Путин,следва денацификация- унищожение на нацията.
  • 76 Тони

    1 2 Отговор

    До коментар #73 от "Любопитен":

    Защото после ще има зкаг ай жар при теб, арабите си мрат да завземат християнския свят. Защо Рашките нападнаха Украйна-защото си дадоха атомните оръжия, а сега фашаги те си правят каквото щат под заплаха, че ще ползват своите.
  • 77 Тити

    3 5 Отговор
    Великите Рашисти търсят помощ от Иран за да справят с по малката Украйна колко са жалки
  • 78 Ами

    3 2 Отговор

    До коментар #70 от "Урюрвкос":

    На много места има, но са под контрола на а мерките. Докато раши с тите направо дават технологии и и бомби на мракобесници като севера, Иран.....
  • 79 Ами сега

    4 8 Отговор

    До коментар #56 от "Грую":

    Ами сега като мечтаете за новия свят на Путин, той казал ли ви е какъв ще бъде,та го харесвате толкова много.Комунистическите държави са - Русия, Северна Корея, Беларус,Куба,Венецуела,Китай,по-особен икономически комунизъм отворен към свободния свят и затова се развива,та вие какво избирате за България? Което ви харесва заминавайте там,не прочете на България.Любимият ви Путин превърна Русия в концлагер, горките руснаци вече не могат да избягат от него.

    Коментиран от #85

  • 80 Един

    6 3 Отговор
    Империята на злото САЩ хвърлиха ненужно атомните бомби на Хирошима и Нагазаки. Причиниха 80% от войните милиони жертви след 1945 г. Лакейската пропаганда и лъжите не минават...

    Коментиран от #88

  • 81 Ало, кой се обажда?

    5 2 Отговор
    Вечното зло на света са САЩ. Тази държава си отива и окончателно ще се разпадне през 2025 година.

    Коментиран от #87

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Любознателен

    0 0 Отговор

    До коментар #68 от "Да ви го":

    Ако е колкото тебе...........
  • 84 Драскачи!

    4 2 Отговор
    Оста на злото са САЩ и Англия.Исторически факт е,че от както съществува Англия от всичките 196 държави на планетата земя,само 34 не са нападани от Англия.Исторически факт е ,че след ВСВ,Сащ са нападнали 37 държави,като са убили над 20 000 000 население.Не е необходимо да го казвам,защото се вижда,че след конфликта в Украйна,целия свят се обедини срещу англосаксонците и лакеите от ЕС,независимо от различията в религия,расова принадлежност,или строй,а мотивът е омразата към Терорист номер едно САЩ,терорист номер две Англия и лакеите,които ги подкрепят.За тези които не знаят,Иран е 5-тата по богатство на ресурси държава в света.Темата няма да я коментирам,защото е ефтина пропаганда,нямаща нищо общо систината,като фактите се вадят от контекса,за да придобият друго значение.

    Коментиран от #86

  • 85 Бай градски

    2 3 Отговор

    До коментар #79 от "Ами сега":

    За момента в Русия действа див, първобитен, азиатски, олигархичен капитализъм! За това родните путинофили са толкова пристрастени към Русия!
  • 86 Чети

    2 2 Отговор

    До коментар #84 от "Драскачи!":

    баш драскаачо: Русия/СССР са атакували:
    1918 - Украйна
    1920 - Полша
    1920 - Азербайджан
    1921 - Грузия
    1929 - Китай
    1938 - Япония
    1939 - Полша
    1939 - Финландия
    1940 - Румъния
    1940 - Естония
    1940 - Латвия
    1940 - Литва
    1946 - Китай
    1950 - Северна Корея
    1950 - Китай
    1953 - Берлин
    1956 - Унгария
    1968 - Чехословакия
    1975 - Ангола
    1977 - Етиопия
    1979 - Афганистан
    1988 - Азербайджан
    1989 - Грузия
    1990 - Азербайджан
    1991 - Северна Осетия
    1991 - Литва
    1992 - Молдова
    1992 - Грузия
    1992 - Ичкерия
    1992 - Таджикистан
    1992 - Молдова
    1994 - Абхазия
    1994 - Ичкерия
    1999 - Ичкерия
    2008 - Грузия
    2014 - Украйна
    2015 - Сирия
    2022 - Украйна

    Коментиран от #90

  • 87 Алоууууууууууу

    2 0 Отговор

    До коментар #81 от "Ало, кой се обажда?":

    Ами ако Русия ги изпревари?!?
  • 88 Другия

    1 2 Отговор

    До коментар #80 от "Един":

    И твоите глупотевини не минават!
  • 89 Альоша

    2 3 Отговор
    Ха ха. Тук има повече руски предатели от колкото родолюбци.

    Коментиран от #93

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Става весело!

    3 2 Отговор
    Истинската ос на злото,надава вой до небесата и естествено с опорката"Крадеца вика,дръжте крадеца".Трябва да свиквате от коалицията на злото(САЩ,Англия и НАТО) че вече се оформя нов световен ред и вие не сте фактор в него.Сещам се наскоро,как с подвита опашка избягахте от Афганистан и оставихте на талибаните с пикапите и конете,техника за 84 милиарда долара.Е вече няма да контролирате и печелите от най големия производител на опиум и хероин.Сещам се и вчера,едно дебело момченце от С.Корея ви прати 4 балистички,с предупреждението,че ако не престанете с провокациите следващите са във Вашингтон ,Лондон и Сеул.И там подвихте опашка и си събрахте играчките за нула време и посока в къщи.А дебелото момченце хич не се шегува.Ядрения му потенциял е по голям от на този на Китай а урана за атомните бомби си го копае,както ние си вадиме картофи.За него балистичките са като за нас пиратките на нова година,мята си ги и ви гледа саира.Свиквайте, а с пропаганда и лъжи нищо не става,трябва си мъже с топки,а вие нито имате топки нито сте мъже ,а някаква смесица от 32 пола,която не става и за пеене в църквата на Сатаната.
  • 92 Бай Канур

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Аз съм русофил":

    Тва се едно за Ицето Иванов от ДБилната партия си го писал. Майка рускиня, баща сганин, той-бивш комсомолски комуноид
  • 93 Да ти имам логиката!

    4 1 Отговор

    До коментар #89 от "Альоша":

    Гладък си и къртиш плочките с глава.Значи ако не харесвам САЩ, не съм родолюбец и съм руски предател.Сега малко безплатна информация за гладък в главата като теб."Руски предател" се нарича руснака,които предава народа и родината си.Аз нито съм руснак,нито предавам родината си."Родолюбец" се нарича човек,който на първо място слага родината си независимо от това дали харесва или мрази някоя друга държава.Това беше безплатно и ако си разбрал ,разбрал.Ако ли не, потапяй се в тинята от която си се показал и продължавай да вегетираш!