Last news in Fakti

11 Ноември, 2022 14:46 2 717 14

Тортиколис булгарикус

  • божидар чеков-
  • политици-
  • правителство-
  • партии

Както често се случва, в България нещата са различни

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Когато се добрах до Париж през седемдесетте години на миналия век, първата болка, която изпитах беше тази на вратните жили. Заради "пластиката" на французойките, 90% от които носеха полички "минижуп", всеки слънчев ден аз предпочитах разходка в Люксембургската градина, вместо да ходя на лекции. С времето притокът на самотни мъже от ислямския свят промени "дрескода" на французойките и днес повече от 90% от тях са с панталони.

В Америка вратните прешлени на мъжете също не рискуват повече да се въртят до болка. Жените на най-мощната икономика в света са извоювали такива парични обезщетения от всеки, който се обърне след тях, че мъжете се заглеждат само...по мъже.

Както често се случва, в България нещата са различни. Българите са оформили някакъв различен по-скоро собствен свят, в който "тортиколис" не се получава от заглеждане по женска пластика, а от следене на политически позиции. Президентът Радев си сложи "юмрука" в джоба. Христо Иванов забрави за Гешев. Генерал Янев всеки път, щом се покаже, обяснява какво е казал преди и какво казва сега. Който е бил в казармата знае, че всяка заповед е предпоследна.

Изненадата от поврата в позицията на бивш военен обаче е по-малка от тази на бивш пожарникар. От последното изказване на Бойко Борисов немалко вратни прешлени ще изщракат. Какво каза водачът на партията победител в последните избори? Бойко защити честта на Кирил Петков и Асен Василев, опетнена от настоящия министър на енергетиката Росен Христов! Правителството на Продължаваме Промяната, с тогавашния министър от ИТН - Александър Николов са чисти като момини сълзи. Многократните изяви на министъра на ГЕРБ Делян Добрев за 30% надценка поради закупване от посредници на руски газ, вместо пряко от Газпром, някой е изтрил от паметта на най-големия български политик?! Ръката, която той протяга днес към Кирил и Асен, олицетворява искането му за оставка на министър Росен Христов.

По време на някакви предишни избори българка, омъжена за французин ми звъни.

- Ваш приятел ми даде телефона ви да ме ориентирате къде мога да гласувам.

Обясних ѝ къде и кога може да изпълни гражданския си дълг. От любопитство попитах:

- Знаете ли за кого ще гласувате?

- Как за кой, за Бойко! - отсече госпожата - и добави - Той е мъжкар!

Бих се радвал да чуя днес нашенката, омъжена за французин, дали дава същата оценка за политика, от който всичко зависи. За съжаление не съм запазил нейния телефон.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Освалдо Риос

    7 6 Отговор
    Ах ти, дрът палавнико.
  • 2 А НА ...

    0 9 Отговор
    ....БАТЕ БОЙКО🤔
  • 3 Избирател

    15 5 Отговор
    "Жените на най-мощната икономика в света са извоювали такива парични обезщетения от всеки, който се обърне след тях, че мъжете се заглеждат само...по мъже."

    Евроатлантически "ценности" сър - иначе сте много прав за всичко.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 квя

    14 3 Отговор
    За това смятам, че хора които живеят в чужбина, които не плащат данъци и тези без основно образование НЕ ТРЯБВА да гласуват!

    Коментиран от #7, #10

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Ежко Бежко

    9 4 Отговор

    До коментар #5 от "квя":

    Българите в ЮАР гласуваха 51% за Възраждане. Проблема с избора на нефелни правителства е във вота в България. Събудете се.
  • 8 квя

    5 3 Отговор
    А българите в западна европа ни докара във власта ДБ и ПП!
  • 9 гласонеподавателъ

    1 2 Отговор
    другия път да и запишеш номера . искам да я питам нещо. може ли?
  • 10 абориген

    13 1 Отговор

    До коментар #5 от "квя":

    прав си ! трябва да гласуват само живеещите в България защото те духат супата !!! другите са сеирджии!!

    Коментиран от #11, #13

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Ежко Бежко

    2 2 Отговор

    До коментар #10 от "абориген":

    Прочети коменрар 7
  • 14 чекинята

    0 4 Отговор
    пак се раzгонила