Last news in Fakti

25 Ноември, 2022 08:55 4 150 41

Мая Манолова пред ФАКТИ: Обединението на лявото е нашата загриженост за съдбата на България

  • мая-
  • манолова-
  • бсп-
  • избори-
  • машини-
  • хартиена-
  • бюлетина-
  • герб-
  • дпс-
  • нинова

Връщането на хартиената бюлетина е реваншът на мафията срещу честните избори, казва лидерът на „Изправи се България“

Мая Манолова пред ФАКТИ: Обединението на лявото е нашата загриженост за съдбата на България - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

За хартиената бюлетина, за „Лукойл“, за концесията на „Софийска вода“, за новата лява формация, която се задава… Пред ФАКТИ говори Мая Манолова, лидер на „Изправи се България“.

- Г-жо Манолова, какво наблюдаваме в парламента. Разправии и противопоставяне. Темата за връщането на хартиената бюлетина буквално нажежава страстите?

- Връщането на хартиената бюлетина е реваншът на статуквото, реваншът на мафията срещу честните избори. Всъщност, връщането на хартиената бюлетина подготвя почвата за поредни откраднати и фалшифицирани избори, в които мафията и ъдръграундът ще бъдат впрегнати, за да върнат статуквото. Това са 100-200 хиляди гласа повече за ГЕРБ и ДПС, а големият губещ ще бъде острието на тази хартиена коалиция - Корнелия Нинова и нейната партия.

- Защо…
- Във времето сме видели кои са партиите, които успешно „работят“ с хартиената бюлетина, подправят протоколи и правят машинации в секционните комисии, правят резултат чрез кражба на гласове - това са ГЕРБ и ДПС. Въпросът е какво и колко обаче ще получи партията на Нинова, какво са ѝ обещали, за да въвлече БСП в това позорно съглашение с ГЕРБ и ДПС? Вероятно изборни трохи на фона на това с колко ще се надуят резултатите си ГЕРБ и ДПС. Защото ГЕРБ се хвалят с „… ние победихме и при машините“, но реално се оказва, че въпреки тези 5% разлика с „Продължаваме промяната“, те пак не успяват да съставят правителство. ГЕРБ няма да са управляващи сега. За да това да се случи в следващ парламент, на тях им трябват допълнителни гласове, набавени и през списъците с мъртви души, и през фалшивото гласуване с хартиени бюлетини, и през подправените протоколи, през купения и контролиран вот. Това е техният начин да се върнат във властта. Затова е бързането с промените в Изборния кодекс. Изобщо партиите в парламента нямат намерение да правят правителство и да се занимават с проблемите на хората.

Хартиената коалиция просто подготвя своята нечестна победа,

подготвят такива правила, които да им осигурят служебно предимство и да ги вкарат през задния вход в следващото управление.

- С тези промени в Изборния кодекс партиите гледат ли и към местните избори догодина…
- Със сигурност. Сериозното участие в изпълнителната власт носи допълнителни бонуси в битката за местната власт. Нагледали сме се на кметове феодали, които са подчинили общините, които ръководят. И точно чрез хартиената бюлетина те събират контролирания и купен вот. Кое от това не сме го виждали.

- Да се пренесем малко на терена на София. Става въпрос за новата концесия на „Софийска вода“, която вече бе гласувана в Общинския съвет. Вие сте присъствали на заседанието на комисията по собственост и икономически въпроси. Какво се случи?
- Комисията взе решение, а вчера и столичният Общински съвет реши да бъде удължена концесията на „Софийска вода с 8 години и 4 месеца. Това е максималният срок, за който може да се удължи концесията. Скандалното е, че това се прави на тъмно, без да се уведомят столичани, че управлението на един основен ресурс, какъвто е водата, се дава отново на концесия.

И тук подходът на мнозинството на ГЕРБ е със сила да се наложи решение, което е икономически изгодно за концесионера, а може би и за някой от общинските съветници.

Не беше толкова далече времето, когато през 2019 година в предизборната кампания Йорданка Фандъкова - като кандидат за кмет и водач на листата за общински съветници на ГЕРБ, обещаваше, че концесията няма да бъде продължавана. Че през 2020 година ще се направи комисия в общината, която ще прехвърли активите на „Софийска вода“ на общинско дружество. Тоест, тази важна за столичани услуга ще стане общинска. Смешни са аргументите, с които сега са се съгласили общински съветници от различни партии, че има нарушен икономически баланс, разбирай, че печалбите на фирма „Виола“ – тя стои зад „Софийска вода“, не са достатъчно големи.

Само за миналата година „Софийска вода“ си разпределя 39 милиона лева дивидент.

Това е чиста печалба. За 2020 година дивидентът е 34 милиона лева, а за последните 10 години чистата печалба е 311 милиона лева. Тези пари можеше да бъдат използвани от столичани за важни за София проекти.

- Заговори се за ново ляво обединение, което да участва на изборите. Разкажете повече. Какво го предизвика, кои са партиите, които ще влязат в него…
- В основата на организацията е Костадин Паскалев и група социалисти, които имат мнение, различно от това на ръководството на БСП. Хора, които разбират необходимостта от ляво обединение, защото стотици хиляди български граждани нямат свои представите-ли в парламента. Става въпрос за нов ляв субект, който да защитава техните интереси – на работещите бедни, на бедните и уязвими хора, на хората с увреждания. Под ръководството на Нинова БСП губи достоверност като партия на мира, солидарността, на справедливостта, грижата за обикновените хора. Като част от четворна коалиция, доминирана от десни партии, ръководството на БСП направи компромиси по отношение на минималната работна заплата, на доходите на работещите бедни, подигравката с пенсионерите с преизчисляването на пенсиите на възрастните хора.

Заради загубата на доверие партията на Нинова не може да претендира за монопол в лявото пространство.

България има нужда от нов ляв политически субект, който да се пребори с бедността и неравенствата и да се погрижи за хората във времена на кризи. Обединението вляво е израз на нашата загриженост за съдбата на България.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    19 12 Отговор
    МАФИЯТА си имат ДЪРЖАВА
  • 2 Галева, та то лявото ни докарахте до тук

    29 11 Отговор
    още от 90те години
  • 3 ТаУмВзе

    32 4 Отговор
    Счупили сте се от Загриженост, как да Крадете и слугинствате дружно! Иначе по телевистан уж се карате, докато на тъмно делкате и дробите.
  • 4 парите - не миришат

    33 6 Отговор
    От ранна утрин , тук (във ФАКТИ) има поне пет материала , проклинащи хартиеният вот и защитаващи (ама - по Матросовски) неприетият никъде в цивилизованият свят машинен (лесно и без следа манипулируем) вот ?! Що така ?!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Старите чанти

    31 4 Отговор
    Омръзнали на всички фурнаджийски лопати пак стягат редиците. Ай де чиба.
  • 7 Агата Кристи

    35 3 Отговор
    На ТАЯ "загрижеността" се простира до намърдването и в парламента.
    А за България я е еня, колкото за измрелите динозаври.
  • 8 Мая Манолова

    27 8 Отговор
    За Председател на ДАНС ,предлагам депутата от ДПС - Делян Славчов Пеевски . Благодаря за вниманието.

    Коментиран от #14

  • 9 ЧОЧО

    21 3 Отговор
    Нашите псевдо политици освен да се плюят един друг и да крадат друго не могат.
  • 10 Псевдоним

    26 3 Отговор
    Мая Манолова е от тези пишман политици, които никнат там, където не ги сееш. Също като оня див коноп, с който се беше снимала в ПР акция.
  • 11 овощар

    33 3 Отговор
    Ндаа ,кюстендилската ,напълно изсъхнала и спаружена ... овошка , за власт ,пари и мъже - насищане няма. За да се сдобива с горното е готова на абсолютно всичко. А ,че лъжата за нищо я няма ,това добре го знаем.
  • 12 Овратен

    19 7 Отговор
    Лявото ни Убива !
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ха-ха

    2 16 Отговор

    До коментар #8 от "Мая Манолова":

    Само че не го е предлагала тя.. вие тролчетата се занимавате с фалшиви обвинения.

    Коментиран от #16, #17, #19

  • 15 Тая пак изникна

    18 1 Отговор
    Какво стана с Илчовска,Мая? Разкритията?
  • 16 Агата Кристи

    15 1 Отговор

    До коментар #14 от "ха-ха":

    Е ТЕ ТОЧНО МАЯ МАНОЛОВА ГО ПРЕДЛОЖИ !!!
    Явно ти е любимка и не можеш да преглътнеш истината ...
    ХА, ХА, ХА ....

    Коментиран от #21

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 През

    13 1 Отговор

    До коментар #14 от "ха-ха":

    2013 г. го предложи за шеф на ДАНС ,тогава уфсътъ беше зам. председател на НС.
  • 20 съмняващ се

    8 1 Отговор

    До коментар #18 от "ЗиС 5":

    Да стане ,да стане (майка на нацията) ! Обаче , дали ще можем да разберем , колко народ ни е е..л майката ?
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Къде са парите

    17 1 Отговор
    Майо ! Кажи какво направи с парите , които мъжът ти открадна от стоежа на оградата по турската граница , докато беше министър !!!
    Гледай сега какви бели стават , щото вие да си имате парички да си харчите !
  • 23 зачуден

    16 0 Отговор

    До коментар #21 от "така така":

    Ти иди@т ли си ?! Напиши Манолова + Пеевски и ще излезнат барем 1000 материала на тази тема. На 14 Юни 2013 г. от трибуната на НС , тогавашният зам. Председател на Парламента (42-то НС) Мая Манолова предложи Делян Пеевски за Председател на ДАНС .
  • 24 Пенсионер

    10 1 Отговор
    Кво брецате само ве,нали искахте промяна,нали изчегъртвахте ве,кво стана са,10 пъти по зле,ся няма да ривети а ще работити по 15ч. да си платите ляба и чорбата и топлото.Пенсията ми е колкото на някой бачкер заплатата,да му мислите вие
  • 25 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    9 3 Отговор
    МАФИЯТА ЗАДКУЛИСИЕТО 33 ГОДИНИ вече овладяват ДЪРЖАВАТА
  • 26 ЕДГАР КЕЙСИ

    11 2 Отговор
    ОБЕДИНЕНИЕ НА ЛЯВОТО СПОРЕД ........ МАЯМАТА И БРАДАВИЧЕСТАТА БИДОНЧЕВА Е ....... СЪЗДАВАНЕ НА ......, ЛЯВА ПАРТИЯ , АЛТЕРНАТИВА НА БСП ....,.. ПОД "ШАПКАТА" НА ........ КРЪСТНИКА НА МАФИЯТА....... ЗЕЛЕНИЯ ЧОРАП ....... ФАКТ !
  • 27 шопендар

    14 2 Отговор
    манолова,нинова,и всички червенотиквеничковчета говорят за лявото,но живеят охолно в дясното.не вярвайте на тези грабители,които разнебитиха БЪЛГАРИЯ,И ДОКАРАХА НАРОДА ДО МИЗЕРИЯ
  • 28 Гошо

    10 3 Отговор
    Тази като каква се изказва?
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 АХА

    10 1 Отговор
    Благодаря за такова лява, в което Майчето е фактор.
  • 32 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 3 Отговор
    33 ГОДИНИ разруха фалити задкулисие
  • 33 Смях

    9 2 Отговор
    Според другарката Мая всички държави с хартиени бюлетини са дело на мафията
  • 34 нн..ццц

    3 3 Отговор
    Мая и все осталное от соца КОМУНИСТИ изпуснаха момента да се легитимират като левица и социална Партия от момента на последните два месеца след изборите.Късно е вече.Лявото вече е заето от Кирил и Асен, а дясното от Христо Иванов.Герболяци ДПСари, Възходи заминават в историята.Ще остане един Костадинов до момента, в който Парламента на България обяви Русия за Спонсор на Тероризма.Сорри, ама и които и агенти на Мафията да ни натрапват всяка сутрин по националните телевизии, вече изглеждат като шутове и комици.А националните ни телевизии в момента, нито са национални, нито български.

    Коментиран от #36

  • 35 НЯКОЙ

    4 3 Отговор
    Мая е като "дъвка", която постоянно се залепва за някого или нещо, но винаги си остава КОМУНИСТКА, така че не се подвеждайте - нали помните приказката за вълка и козината му !
  • 36 хххх

    3 5 Отговор

    До коментар #34 от "нн..ццц":

    Комунистите са от друго котило. Затова не приемат Мая при себе си. Фашизираната сган на Нинова иска само тя да лапа кокала на БСП.
  • 37 Свирчо от банкя

    5 2 Отговор
    Палавото Майче като даваше интервюто беше ли си събула токчетата
  • 38 дедя

    4 1 Отговор
    Първанов,дончева и ти зо разединихте сега работили за обединение след дъжд качулка бо-----
  • 39 3456

    1 0 Отговор
    По -позорна коалиция от тази за Македония, за пришиването на България за войната, за ненавременното приемане на еврото може ли да има? Защото българският народ в мнозинството си е против тези предателски решения. Дали ще мамиш с хартия, или с машини, няма никакво значение. Затънаха нашите избраници в дребнотемие: Корпоративно гласуване, купуване на гласоподаватели от социално слабите слоеве става и когато се гласува с машини. Избирателните списъци са фалшиви. В малките населени места местните феодали бдят и хората гласуват, както ги заставят. Каквото и гласуване да се приложи, наследниците на Бай Ганьо винаги ще го опорочат, защото целта им е личната облага чрез властта.
  • 40 9876

    1 0 Отговор
    Майче и на следващите избори, парламента ще го гледаш отвън.Не се напъвай.Колкото до хартиената бюлетина всеки български гражданин има правото САМ да решава по какъв начин да гласува.
  • 41 Трезвомислещ

    0 0 Отговор
    Дрън-дрън маино!