Last news in Fakti

1 Декември, 2022 17:55 13 952 79

Ще живеем с украинците

  • божидар чеков-
  • украйна-
  • бежанци-
  • франция

Има деца, стотици хиляди невинни деца. Те трябва да бъдат спасени, не само защото са невинни, а защото са наши!

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Днес в магазина за хранителни стоки срещнах първата украинка. Тя беше със сина си. Като чух познат език, попитах дали са руснаци. Двамата спряха да разговарят и се втренчиха в мен с неприязън. Схванах веднага причината и ги успокоих - „Аз съм българин“ - казах. Чертите на лицата им се отпуснаха и майката ме попита тук ли живея и откога. Разделихме се с едно приятелско „Увидимся“.

Убеден съм, че ще ги срещна отново. Те са вече 110 хиляди във Франция и прииждат всеки ден.

Настаняването на бежанците от Украйна във Франция върви безпроблемно. В частни квартири или обществени общежития. Издаването на документи за пребиваване също е добре организирано. Обилно информирани за ужасите, предизвикани от руската агресия, французите приемат за свой дълг даването на подслон на хилядите жени и деца, спасили се от фронта.

Това настаняване без видими сътресения не се харесва на хилядите африкански и афгански емигранти, които спят по гарите и на палатки в крайните квартали на Париж. Те редовно организират протести с плакати „Ние също сме украинци“. Искат да ползват същото гостоприемство, но пропускат две наща. Първо, мъжете на украинките воюват за своята независимост, а бегълците от Африка идват привлечени само от комфорта на Запада. Второ, голяма част от децата на второ и трето поколение емигранти от „Черния континент“ са лоша реклама. Те не спазват законите, търгуват с наркотици, бият се с полицията и заплашват обществения ред. За разлика от тях, украинските деца - от детските градини до гимназиалните класове - будят възхищението на учителите. Децата по принцип са предвестник на бъдещето. А то е изключително мрачно.

Там на изток, десетки хиляди мъже ще посрещнат празниците в землянки. Всекидневната едностранна пропаганда, както и зловещата статистиката на жертвите означава само едно - войната между Русия и Украйна няма да спре скоро. Руснаците ще стрелят с ракети, докато Зеленски бълва анатеми. От страната няма да остане тухла върху тухла. Милиардите, които пращат САЩ, ООН и Европа, потъват в кофа без дъно.

Французите не са страна в конфликта. Те съчувстват и ще помагат от човечност и християнска милосърност. Макрон праща оръжие, за да си отбие номера пред американците. Едва ли има французин, който е способен да прави разлика между украинци и руснаци. Повече от един милион белогвардейци са избрали Франция за тяхна втора родина по време на Октомврийската революция. С духовността си те са обогатили страната, която ги е подслонила. Със сигурност част от тях са имали украински корени, също както съставът на руската армия по време на руско-турската война. Нищо не се е променило. Християни, бягащи от бедствие, винаги са се вливали с успех в страните, споделящи християнските ценности.

1903 година Илинденци намират убежище в България. Преди тях български бунтовници се спасяват в Румъния и Русия. Следва погромът върху гърците в Мала Азия. Повече от 2 милиона са настанени в Егейска Македония на мястото на изселените чрез насилие наши македонци. Третата вълна на македонски „пришълци“ е по време и след края на Втората световна война.

От 45 милионна Украйна 20% от нейното население се е пръснало в чужбина. С малки изключения, като Естония например, бежанците са приети гостоприемно и приобщени успешно. Вярно е, че не всички са благодарни. Има такива, на които всичко им е криво. А други – самотни майки със сигурност ще нарушат семейното спокойствие на домакините. Неизбежно е. Не е това най-важното. В стремглавото и безвъзвратно разместване на геополитическите пластове нищо не зависи от България. Истината е, че голяма част от украинската вълна няма да се върне обратно. Излишен е въпросът "кой започна пръв"?! Майдана, Донбас или Минск. Има деца, стотици хиляди невинни деца. Те трябва да бъдат спасени, не само защото са невинни, а защото са наши!

Поради това, всички ние – християни и славяни, без да сме светци, трябва да се готвим да живеем с тях.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 124 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 честен ционист

    183 44 Отговор
    Украинките са по-лоши и от африканките.

    Коментиран от #4, #8

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Прав си Дончо

    49 6 Отговор

    До коментар #2 от "честен ционист":

    А от африканките само.... Знаеш си ти!
  • 5 РУШИ

    224 39 Отговор
    НИКОИ НЯМА ПРОТИВ УКРАИНСКИЯ НАРОД А ИМА ПРОТИВ СРЕЩУ УКРАИНСКИТЕ ФАШИСТИ КОИТО ТРЯБВА ДА БЪДАТ ЗАЛИЧЕНИ

    Коментиран от #30, #66

  • 6 Лустрация

    68 11 Отговор
    Много заинтригуваща статия.
  • 7 Да, бе

    229 17 Отговор
    Това е само началото, почакайте като се домъкнат мъжете им, че другата престъпност ще ви се стори детско провинение.

    Коментиран от #51, #69

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 !!!?

    24 194 Отговор
    Украинците бягат от кремълските пълчища, варварските орди от монголските степи и кадировските главоризи. Ако Чеков не може да направи разлика кои са християните в тази "специална военна операция", значи още си живее под турско иго !!!?
  • 10 Изгонете африканците

    63 3 Отговор
    И бъдете рахат.
  • 11 1111

    116 32 Отговор
    Аз се просълзих от умеление, четейки тази статия! Вече мразя тотално Русия и обичам безпрекословно сащ.
  • 12 А ти другарю

    55 6 Отговор

    До коментар #8 от "Лустрация":

    Написа най-правилния и истински коментар от 5 години насам! Респект! 1000 +, вардарскоте мекере не се спира да плюе, България понеже е роден некадърник!
  • 13 Адам Хилтън

    176 19 Отговор
    Арабите и африканците ще лежат по гарите защото не са правилният цвят на кожата, и второ - държавите им бяха унищожени от НАТО, а не от Русия.
  • 14 Хихихи..

    138 4 Отговор
    Големи шматки сме ганьовците..На всеки 30-40 години ни учат че сега имаме нови братя и сестри,които по правило са смъртни врагове на предишните,мъкиии...
  • 15 За съжаление

    112 5 Отговор
    Украинците говорят на Руски ( ...
  • 16 Оксана

    98 8 Отговор
    Забравих руския, но още не сам научила украинския .
  • 17 Ареее чиба у Фрнско урки, човека каза

    85 6 Отговор
    Настаняването на бежанците от Украйна във Франция върви безпроблемно.
  • 18 съветсктата пропаганда

    13 103 Отговор
    е пратила тука тролята да ръсят простащини, след тази статия мнение! - статия, с изразено човешко мнение! Кого ще спечелите на своя страна с всички тези рашистки постове? - пропагандата на кремъл е смотана и отблъскваща! И много смешнишка, когато говорят по военни въпроси! Връзкарчета избягали от военна служба, най-добре разбирали армейските работи!

    Коментиран от #49

  • 19 Чичак

    104 3 Отговор
    От 45 милионна Украйна 20% от нейното население се е пръснало в чужбина. И що? Руснаците 50% ли превзеха вече а? Или щото друга е причината.
  • 20 Чичак

    122 5 Отговор
    И без да съм светец, всич не трябва да живея с тях.... да има да взема автора. След войната с каква организирана престъпност ще залеят Европа и идея си няма даже ! След всяка война така е било. И след Виетнам в САЩ и след Афганистан в Русия и т.н........ живей си ти с урките, храни ги , пои ги и им се пускай даже....
  • 21 МАЛКА пенсИЯ

    26 30 Отговор
    И рашките,а и янките,от ЕДИН ДОЛО ДРЕНКИ.СТРЕМЯТ СЕ ДАВЛАДЕЯТ СВЕТА,ЗА ДА ЛАПАТ.НИКВИ БРАТЯ,БРАДЪРИ,НЕ СА НИ.
  • 22 съветската пропагандя

    7 59 Отговор
    на грабва! - смотана е! - овехтяла е! - изостанала е от времето! - и е въпрос на време, да изостане и от пространството!
  • 23 България и без това си отива!

    36 22 Отговор
    Вакуум в природата няма. Територията ще се засели с украинци!

    Коментиран от #48

  • 24 Нахални и безкруполни !

    127 7 Отговор
    Не мога да разбера, защо украинките си мислят, че всички са им длъжни с нещо, само защото са бежанци ?

    Коментиран от #38

  • 25 Зеленски каза, че

    75 6 Отговор
    в украинската армия на фронта се бият 35 000 украинки ! Тези са дизертьорки! В Израел същите тези украинки, подлежат на 3 годишна военна служба !
  • 26 тази статия

    10 74 Отговор
    разстрои кръвожадните троля на кремъл! - тези деликатни персони - миролюбиви, с невероятна етика и чувство за справедливост, почитащи християнските ценности и духа на Коледа! - изобщо в този сайт ще има ли нещо коледно, или в кремъл е забранено! - там на почит е рождения ден на путин!

    Коментиран от #47

  • 27 Ами

    74 1 Отговор
    Тук не съм срещал и един , всички говорят на руски.
  • 28 Цензура

    97 8 Отговор
    Имам едно украинче в осми клас в училище. По-нагло същество никога не съм виждал. Арогантно към съучениците си, към учителите, дори на директорката се зъби. Един негов съученик има имен ден, черпи с бонбони, това съвсем умишлено блъсна кутията и ги разпиля. Нашето момче 185 и 90 кила и можеше направо да го смачка, ако не му бях викнал - само го тръшна на пода. Украинчето наду гайдата - точно като зеленски, едно друго момче сложи ръце на раменете му да го успокои - онова нанася удари с лакти назад. Как човек да жали такава гад? Имам ученици от руски произход - такова поведение от тях не мога да си представя даже. И от украински имам - ама те са родени тука и се държат нормално.

    Коментиран от #34, #45, #56, #63

  • 29 Механик

    62 10 Отговор
    Пак некакви скалъпени историйки. На какъв език си говорихте, бе чеков? На руски ли? Ти от къде знаеш руски? Защо не си говорихте на украински? Що са те питали от кога живееш в ТУКА, след като си им казал, че си българин? Може би, защото са те усетили, че ти не си българин?!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Хахаха

    56 9 Отговор
    Вие и д и о т ите ли сте? Какво в казала Скабеева? Казала е, че руснаците трябва да бият по силно за да смачкат фашагите. И че залогът е животът на Русия? Неграмотни хора нтерпритатори сте. А про стите русофоби готови да лапнат всякаква г л у по тевина и да я обсъждат, като правоверни сектанти.
  • 32 Перо

    77 5 Отговор
    Зомбиран джендър! От Холивуд снимат филми за войната в Сирия в българския северозапад,без да имат никакъв военен риск! А гладните и боси хора от там заминаха да се спасяват в Западна Европа,без да получават никаква помощ като пари,храна /ол инклузив/,хотели на първа линия и т.н. Украинците са почиващи за чужда сметка и даже не правят абсолютно нищо за интеграцията си и да търсят работа, децата им учат онлайн в Украйна! Мислят,че на нашето дередже сме длъжни да ги издържаме,чрез нашите данъци! Да си ходят при Зеленски,а циониста да не ги приема като бреме и да не ги гони от родната страна,защото той предизвика войната с геноцид и военен преврат със стотици избити /Майдана/!

    Коментиран от #40

  • 33 ШЕФЕ,

    6 44 Отговор
    Прав си ....и ние в България се „мъчим ”да живеем с 14 000 обявили се за РУ.ци....и 100 000 жилища в цяла БЪЛГАРИЯ....и те ТАКА 75 години🤔

    Коментиран от #39

  • 34 ШЕФЕ,

    7 29 Отговор

    До коментар #28 от "Цензура":

    Ти в бойчиновци ЛИ СИ даскал,бя🤓
  • 35 Опааа

    44 5 Отговор
    А бе тоя Чеков луд ли е? 🤦‍♂️ А нашите деца?
  • 36 отшелника

    52 3 Отговор
    затова ли онзи франсуз Макарон толкова писка против РОСИЯ ,че украинците ще му изядат сиренето и ще му изпият виното !
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Хасковски каунь

    18 0 Отговор

    До коментар #24 от "Нахални и безкруполни !":

    Да ги коландисваме сме задължени. Това го разбирам.
  • 39 Перо

    54 4 Отговор

    До коментар #33 от "ШЕФЕ,":

    Не съм чул да плащаме издръжка на руснаците! Хората сами се оправят и не са бреме за никой!
  • 40 Асен

    8 64 Отговор

    До коментар #32 от "Перо":

    Да, според вас, путинофилите, Украйна си е виновна, както и Европа и САЩ,но Русия е "света вода ненапита"!
    Всички са виновни,но не и агресорът Путин, който нападна една суверенна държава!
    Всеки си има право на мнение,но проявете поне малко съпричастност към обикновения украински народ и жертвите, които дава! Чудя се, уважаеми русофили, думата емпатия дали ви е позната??

    Коментиран от #41, #44, #76

  • 41 Перо

    63 5 Отговор

    До коментар #40 от "Асен":

    Аз съм българофил,но за джендърията това е равно на русофил! Зеленски е като сина на прокурора от Перник,но в уголемен мащаб и си мисли,че установения международен ред и стоящата зад него световна ционистка менажерия го прави безнаказан да прави каквото си иска, да извършва геноцид срещу друго говорящите и военен преврат като “демократична” ценност! Получи си своето! Защо прогонва украинското население на чужда издръжка и квичи за помощ,като на заколение,нали е всемогъщ в бункера! Украинският народ си избра съдбата,чрез оня с белото!
  • 42 Макробиолог

    23 1 Отговор
    Свободно ,на ремък....всеки е в правото си да живее с който иска....аз например нямам планове по украинското съжителство,след 20+ години гурбет,се прибирам и ще си живея с внучките.
  • 43 Да ти кажа чесно

    46 5 Отговор
    Да,българите живяхме 500години под турско робство, но Русия ни освободи, колкото и да неим харесва на правоверните козяшкиИбрици унас... Сега е ред французите да поживеят с укри под един покрив да видят и те хубаво... Ама кой и дали ще ги освободи от укроприсъствие след 500г...незнам, а и не ме интересува.
  • 44 ПитайБайгън

    43 5 Отговор

    До коментар #40 от "Асен":

    Дали изпита емпатия към югославските деца които изби с бомби... За него знаем, че изпитва емпатия само под душа докатоОнождаЩерка си, ама това е в основата на евроатлантическите ценности, така, че не се брои...
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 ТияУкрi

    33 3 Отговор
    СаОтОблъчените сБАНДЕРОВСКАтаНацисткаИдеология.Тая наглаСволочСамоПревъзпитаниетоСкалибър ще ги оправи...
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Антифашист

    8 1 Отговор

    До коментар #23 от "България и без това си отива!":

    зАбрави...
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 нормален

    52 5 Отговор
    А какво ще кажете за децата избити от украинските фашисти в донбас
  • 51 факт

    45 3 Отговор

    До коментар #7 от "Да, бе":

    Те едни двама украински герои в Бургас показаха как се краде от апартаментите ни, като замалко щяха да постигнат истинска перемога, със сто бикнки в джоба, ако не ги бяха хванали и спукали от бой в полицията...
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Хаджи Димитър

    32 4 Отговор
    Укрия ке падне в лето 2023
  • 54 факт

    26 3 Отговор
    Те едни двамаУкраинскиГерои в Бургас показаха как сеКраде отАпартаментите ни, като замалко щяха да постигнат истинскаПеремога, със 100 бинки в джоба, ако не ги бяхаХванали и спукалиОтБойВполицията...
  • 55 Нострадамус от Злокучене

    8 23 Отговор
    Божидар Чеков търпи развитие.Май му се проветри болшевишката кратуна.Преди девет месеца ни обясняваше как "асвабадителите",щели да "освободят" Украйна от "бандеровците е укрофашагите".Да не би някоя рускоговоряща украинка да му е завъртяла главата на дъртият комунделски пръч?
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 СалванаУкрайна

    35 3 Отговор
    Аз съм спокоен за Франция - богата колониална империя, ще може да изхрани безпроблемно 5-6 милиона пришълци тая зима... Само дето трябва доста да чисти стените след тях че хранениците обичат да пишат с акитата си по тях.
  • 59 ЕС се превръща в хадес

    23 2 Отговор
    Божидаре, обясни ги тия работи на еврейката В. Нюланд ? Понял ?!
  • 60 Рокафелер

    39 5 Отговор
    Мисля, че САЩ носят основната вина руски ракети да убиват украински нацисти. ЩатиТе бяха ментори, насърчители, и поръчители на неонацисткото развитие на украйна, с безогледно и брутално превъзпитание в неонацистка БАНДЕРОВСКА идеология и антируска истерия от невръстни деца до закоравели престъпници, и лумпенизирани маргинали и дегенерати-стабилна почва за засяване семето на омраза и идеята за превъзходство на украинската нация. Едно към едно с това как Хитлер превърна Германия в нацистка държава. Последващо въоръжаване, нацистки преврат, осем годишен геноцид над територии с рускоезично население... И всичко това доведе до логична та развръзка която имаме днес.
    А чичо Сам стои отстрани и наблюдава с перверзнаРадост ЧЕРВЕНАТА РЕКА ОТ КРЪВ която създаде, в очакване това да го спаси от близкия му и неизбежен край...
  • 61 Зелков Дойчо

    37 3 Отговор
    С тези управници,Украйна няма бъдеще.Те я превърнаха в маша на чужди интереси,и няма нищо по отвратително от украинския национализъм,насочен към руснаците.Но чашата вече счупена и връщане няма,тези хора са същите като нашите македонци,те вече могат да съществуват само като антируснаци,а това е път за небитието.
  • 62 Асен

    28 1 Отговор
    Лъха на дискриминация от тази статия,и на фашизъм.не знам кой се бие в Украйна,но повечето от украинките в Бг са с мъжете си.а на франция тепърва ѝ предстои да се запознае с украинските престъпници
  • 63 ХанибЪл

    6 8 Отговор

    До коментар #28 от "Цензура":

    Изводи от отделни случай не могат да се правят! Неможе цели нации да се подвеждат под общ знаменател! Като се има предвид демографската криза у нас, малко бяло си е направо благословия! Щото ния сме ного убави!
  • 64 Костумаров

    11 4 Отговор
    Предполагам, че накрая 7, 8 хиляди ще останат трайно тук! Ще има смесени бракове, родени тук деца на украинци и всичко, както си му е реда!
    Ако Ви прави впечатление, Света върви към тотално омешване! Афганистанци, сирийци и какви ли не отдавна са в Европа и прииждат още на талази! Европейци, включително българи се изнесоха в Америка и Австралия!
    Ще дойде време, ще има движение и по посока Африка, заради ресурсите. Човечеството закръгли 8 млрд.! Какво мислите следва, когато станем 12 млрд. и числото продължава да расте, а ресурсите да намаляват?! Така, че русите камерунци със сини очи ще се множат, а един ден президент на Швеция може да бъде индианец-чероки или ескимос! Ако преди това пиян руснак не се облегне на бутона!
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 бокоБРАВО КИРОАЛОООАЛООО

    4 2 Отговор

    До коментар #5 от "РУШИ":

    АЛОО НАРОДА ИЗБИРА ФАШИСТИ ...КАКТО БЪЛГАРСКИТЕ РОБИ ИЗБРАХА МУТРОКОМУНИСТА БОРИСОВ ...ТАКА ЧЕ ДА ГО ДУУХХАТ СЕГА
  • 67 Химарс ХАЙЛ

    3 22 Отговор
    Тъп, по-тъп, най-тьп, гнусен русофил.
  • 68 ХАН КРУМ

    26 2 Отговор
    Абе Чеков, къде беше като горяха живи руснаците в Одеса, като малтлетираха и убиваха всичко руско в Донбас и Луганск. Защо не плака бе лицемер! Не ни трябват децата на нацисти и убийци. Да ги денацифицират и демилатизират братята. И ако имаш малко съвест не пиши повече!
  • 69 Бай Митко

    17 0 Отговор

    До коментар #7 от "Да, бе":

    Те в Бургас вече се проявиха, двама укри разбили и обрали над 10 жилища на българи и задигнали пари и бижута за над 100 хиляди лева.
    Колкото до войната тя се води върху 1/3 от територията на укрите, останалата 2/3 от територията им е спокойна за живеене. Територията и е 603 700 кв.клм. Но друго си е да си на безплатен курорт.
  • 70 2854

    15 0 Отговор
    Стига с тия украинци, БЕ!!!
  • 71 Хм...

    19 0 Отговор
    Право да ви кажа, досега съм видял поне стотина украински автомобила из България. Не повече от пет (5) бяха шофирани от жени. Всички останали от мъже, най възрастния от които на не повече от 60г. Да не говорим че в поне десетина случая в колата са по четири- пет грамадни, здрави мъжаги на по тридесетина години.
    Та кой какво защитава в Украйна не знам.
  • 72 статия

    8 1 Отговор
    за олигоВрен. Питал ги на руски дали били руснаци. Ама защо не са говорили на полскоруски тогава или английски?
  • 73 Антикомунист

    4 12 Отговор
    Мога да живея с всякакви хора от всички народности без проблем но такъв добитък като руснака няма. От 1978 г 7 г. ми се наложи да работя с руснаци. Огромно самочувствие и постоянно демонстриране на някакво превъзходство колко са добри . Всъщност като техници са кръгла голяма нула и понякога съвсем внимателно да не ги обидя им показва как се прави. Работих и с германци от ГДР, балкан разлика от тях наистина се научих на много неща

    Коментиран от #74

  • 74 Айде сбогом

    3 0 Отговор

    До коментар #73 от "Антикомунист":

    Лъжеш фашисткоКуче
  • 75 ФАКТИ?

    2 0 Отговор
    АКО ИСКАТЕ ИДЕТЕ И ПРИ ДЯДО ГОСПОД ДА ЖИВЕЕТЕ.
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 И децата в Луганск от"алеята на Ангелите

    5 0 Отговор
    Бяха, Невинни но Украинските Нацисти ги Убиха!!?
  • 78 плевен

    2 0 Отговор
    Имам чувството, че г-н Чеков говори от името на французите, затова ще му отговоря като на французин: Живейте си с украинците. Така сте приели и арабите, така сте приели и черните африканци. Ще получите същата неблагодарна диаспора. Но това наистина няма значение. От значение е, че от 2014-та украинците взеха страната на злото. И никой от вас не пророни и дума за донбаските деци /които и днес бяха убивани/. Пука ли ви? И моля ви, Франция не била страна в конфликта? Аз пък съм римския папа.

    Коментиран от #79

  • 79 0808

    2 0 Отговор

    До коментар #78 от "плевен":

    ....С малки изключения, като Естония например, бежанците са приети гостоприемно и приобщени успешно ... Авторът се прави, че не знае, че повече от половината англичани, ирландци и нидерландци не искат и да чуят за украинските
    "икономически пришълци". Такива като него удобно забравят, че бежанец си, когато търсиш закрила в съседа държава..БГ граничи ли с Украина, Франция също.