4 Декември, 2022 13:01 5 090 66

Борислав Цеков: Не България, а Холандия е основен европейски хъб за наркотрафика

  • ротердам-
  • холандия-
  • пристанище-
  • наркотици-
  • проституция

И вето, вето и пак - вето за Холандия по всички азимути

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Холандия ни слага вето за Шенген. Високомерно и абсолютно необосновано! Антиеевропейско! Поведението на тази държава, Холандия, по отношение на България носи рецидивите на своето противоречиво минало на колониална империя, която дължи своето днешно богатство не на някакви особени таланти на своя народ, а на вековния престъпен грабеж, с който са извличали, и все още продължават да извличат, ресурсите на Третия свят. България в пъти повече отговаря на изискванията за Шенген, отколкото Холандия. В пъти! Това коментира във "Фейсбук" Борислав Цеков.

Не България, а Холандия е основен европейски хъб за наркотрафика.

По данни на Европол в Европа ежегодно влиза кокаин на стойност почти 6 милиарда евро. Половината от това количество влиза през пристанище Ротердам в Холандия. Голяма част от синтетичните наркотици, които контрабандно се внасят в САЩ, са произведени в криминални лаборатории в южна Холандия.

Тази реалност и неспособността на холандската държава да се справи с организираната наркопрестъпност, стана причина холандската полицейска асоциация преди 4 години в свой доклад до правителството да предупреди, че Холандия се превръща в - цитирам: "наркодържава".

Не България, а Холандия е основен европейски хъб за трафика на жени.

Не България, а Холандия в пристъп на доста, да го наречем екзотично разбиране за върховенство на закона, за морал и за права на човека, е узаконила проституцията и разрешава предлагането на женска плът по витрините и употребата на наркотици в кофишопове.

И тази държава има нахалството да казва "не" на България за Шенген, в противовес на всички други държави-членки. Тази държава с пробити граници е в Шенген и твърди, че България не била готова за Шенген. Моля?!

Това вече не е просто политически въпрос или дипломатически въпрос. Това е въпрос на национално достойнство! И на европейски принципи. Затова България повече не трябва да мълчи и да се самообвинява. Няма място повече за фини дипломации, дълбокомислени усуквания и скудоумни чиновнически шикалкавения. България трябва да тропне по масата! Вето винаги и всякога, когато става дума за интерес, инициатива или назначение, към които се стреми Холандия. Аргументи винаги ще се намерят. "Българско вето" трябва да стане нарицателно в ЕС, когато става дума за нещо, което иска Холандия.

Щом искат - България казва "не" и ги спира.

Щом ни третират с високомерието на колоноални господари, трябва получат адекватен отговор. Защото нито една колония не се е освободила от колониалните си грабители с шикалкавене и дипломация. България, разбира се, не е ничия колония, но трябва категорично да пресече опитите на такива, като Холандия, да се подиграват с нас.

Ако имаме президент и правителство, още утре холандският посланик да бъде извикан и да му бъде връчена протестна нота, а българският в Хага - извикан в София за консултации. Ако имаме парламент, още утре да приеме остра декларация. И вето, вето и пак - вето за Холандия по всички азимути!

Става дума за нашето национално достойнство!


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 74 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво

    80 15 Отговор
    Прав е !!

    Коментиран от #27, #31

  • 2 Тото

    54 14 Отговор
    Холандците не знаят нищо за нас. За тях ние сме мафиотската държава от 90-те, която бълва автоджамбази и джепчии. Няма да е лошо да си осъвременят представите за Европейска България! До

    Коментиран от #8

  • 3 щерев

    27 61 Отговор
    Бг е основен хъб на руската агентура и шпионаж.

    Коментиран от #17

  • 4 Помнете историята!

    49 7 Отговор
    Това, което е позволено на Юпитер, не е позволено на вола! Са казали дневните римляни. Осъзнайте се голтаци, нали сами си разрушихте държавата.
  • 5 Не се

    34 21 Отговор
    прави на ударен ! Пътят е ПРЕЗ БЪЛГАРИЯ ! И на бежанците , и на наркотиците - милиарди в нечии джобове ! А нещо за златния гьол Капитан Андреево ?
  • 6 Циник

    66 8 Отговор
    Хората си пазаят бизнеса, бе, какво им дреме за нас. Българинът не разбра ли, че ние сме приети в ЕС за да служим на техните интереси, а не те- на нашите. Само две държави има, които общо взето са успели да изкопчат нещо от ЕС - Полша и Унгария. Ама те със зъби и нокти се борят за това. А нашите правителства само се умилкват и чакат да ги погалят по главичката. А после се чудим защо ни гледат с презрение. Да не говорим, че с несъществуващия ни граничен контрол ония трябва да са луди да ни пуснат в Шенген във вида, в който сме.
  • 7 Най-накрая!

    40 4 Отговор
    Да наречем нещата с истинските думи!
  • 8 Циник

    26 21 Отговор

    До коментар #2 от "Тото":

    Ако холандците си осъвременят представите за модерна България нищо чудно да поискат да ни изхвърят и от ЕС. Корумпирана до дъно държава с пробити граници и бездънна яма за усвояване на евросредства по нечии джобове и чекмеджета.Така че надявай се да не си я осъвременяват много-много, че само по-лошо ще стане

    Коментиран от #9

  • 9 ами

    37 8 Отговор

    До коментар #8 от "Циник":

    Хубаво е ще да ни изхвърлят. Иначе скъпи горива и насекоми за ядене.

    Коментиран от #26

  • 10 Готю

    34 18 Отговор
    Супер статия. Искам Факти да я качат като топ новина,за да може да я прочетат повече от политиците ни и да се обоснове адекватна реакция. Искам всеки който може да я копира и да я изпрати на имейла на Нидерландското посолството, също и на имейла на Рюте. Призовавам софианци, които имат свободно време и желание да блокират посолството на Нидерландия
  • 11 Хахаха

    28 14 Отговор
    Холандците са наясно че Борисов е трафикант и крадец, за това и не искат да ни приемат защото му знаят тъмното минало. Хартиените бюлетини само му дават сила да яхне държавата пак …

    Коментиран от #58

  • 12 СЗО

    14 36 Отговор
    Каквото сам си направиш, никой друг не може да ти го направи. Не може да цяла Европа (към която искаме да се присъединин) да поддържа Украйна (на дела, не на думи), а ти да прокарваш путински интереси, и после да плачиш че те смятали ьа втора цигулка. Ние трябва да сме доволни, че още сме в оркестъра.

    Коментиран от #64

  • 13 Жалък плач

    27 10 Отговор
    Вместо да си свършим работата ние доказахме че външната граница е пробита и овладяна от мутри. Съдебната система работи в услуга и по тарифа за политици и олигарси. Корупцията е вече нещо традиционно. Той тръгнал на Холандия да дава акъл
  • 14 Хаха

    40 1 Отговор
    Господин юристе вземи си скъсай дипломата Холандия е маша истината е, че Германия и Франция не ни искат, но ако го кажат директно ще е много грубо за нас. Толкова за този шенген, след като цялото ни общество е от страхливци и лумпени, който се изтрепват сами в мирно време и търпим този неграмотен политически елит никой няма да те иска само да им тежиш.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Неук

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "щерев":

    Ало 3, от коя планета (по-скоро от коя галактика) си бе аланкоолу? Знаеш ли значението на "хъб"?
  • 18 Абсолютно точно

    23 7 Отговор

    До коментар #15 от "Потрес":

    Вместо да сме единни, веднага се намират някои да подлагат на холандците. Затова сме в такова окаяно и мизерно положение и никой не ни зачита.
    Но какво да се прави - останал изкривен навик в народопсихолигията на българина от едно пет вековно "съжителство"

    Коментиран от #34

  • 19 !!!?

    11 24 Отговор
    Не Холандия, а България е основен хъб за трафика на руски шпиони !!!?
  • 20 Тиква

    22 6 Отговор
    Цекоо, появили се бре Цеко! Нещо не си разбрал пак Цекооо! Главната причина, е не наркотрафика или мигрантите! А, че няма никаква правосъдна система в България! Просто сме две голями 00 Цеко.

    Коментиран от #23

  • 21 пашата

    26 5 Отговор
    Наркотрафик и Проституция в Холандия сега Нидерландия от западнаците идва всичката мръсотия
  • 22 Бамбука

    14 8 Отговор
    Цеков имал национално достойнство. Неделен виц.
  • 23 Кико

    14 5 Отговор

    До коментар #20 от "Тиква":

    Това вече става изтъркано с тази правосъдна система. Може да сте сигурен че във всички западни демокрации тази система е като каче без дъно.Само че е ам поне за пред публика представят дейност.
  • 24 УРА,,УРА

    20 8 Отговор
    Стига сте ги плюли холандцците. Това, че ни управляват мошеници и крадци не са ни виновни другите. Само ни вижте партиите в парламента- комунистическа, етническа, русофилска, продажна и корумпирана и тогава критикувайте!!!
  • 25 българин

    11 11 Отговор
    Цека, цека, много си тъп бе цека, Нидерландия бе цека, Нидерландия, Холандия отдавна нЕма, цека.
  • 26 Циник

    11 0 Отговор

    До коментар #9 от "ами":

    Ако ЕС не обяви насекомите за защитени по Истанбулската Конвенция. Тогава само червеи...
  • 27 Тракиец 🇮🇹🇮🇷🇯🇵🇩🇪🇺🇦🇧🇬

    13 9 Отговор

    До коментар #1 от "Браво":

    Ами не, не е прав ! Защо ? Защото в Холандия няма хартиена коалиция , няма Пеевски Домусчиев Доган , няма етнически антиконституционни партии, няма БКП и ДС които мрез няква си ГЕРБ да държат народа си в скотско мизерно вегитиращо състояние , няма картели ит робовладелчески организации които да се разбират да държат заплатите на хората на санитарния минимум като в Африка , няма политици с чекмеджета обвити в корупция и да са на свобода, няма лаборатории на мафията които да стоят на границата и чрез подкупи да внасят отровни храни. Казва този за про-ституция- Ок я да отворим в Бг няколко сайта които ежедневно бълват про-ститутки по разни адреси по апартаменти и къщи.. нали тук не е разрешена про-ституцията?? Казва дрога ,,, Ок в Бг има ли ученик на 14-16 годишна възраст който да бе е опитвал 10 вида наркотици ? Хайде да си погледнем разбитата корупционна ко-чинка и тогава да плюем по Холандия

    Коментиран от #62

  • 28 Госあ

    10 4 Отговор
    Ами няма ли някой народен представител да го каже в европарламента ?! Ясно и точно пред всички ! Какъв е наркотрафика през холандия (дреме ми как се я прекръстили) и какъв през България.
  • 29 Да, да

    4 7 Отговор
    Цеков, ти си вече труп! Сега ще видиш колко "българи" ще те отлюспят!
  • 30 Обективен

    10 5 Отговор
    Цялата шайка библиотекарите и техните клонинги сега ще плюят Рюте и Нидерландия
    Смешен плач
  • 31 САМО КОМЕНТИРАМ

    19 3 Отговор

    До коментар #1 от "Браво":

    Холандския НАРКО бизнес е недосегаем. Няма да разрешат на мутричките в малка България да им вземат хляба от хероина.











  • 32 Дечицата на комунистите

    11 3 Отговор
    учат в Нидерландия!
  • 33 Мдаааа

    9 0 Отговор
    А за визите за УСА какво ке кажеш Цеко? Туй не е ли унижение? Аз викам да турим визи и на хамерикантците като реципрочна стъпка в дипломацийтъ.
  • 34 Тука живеят русофили

    9 6 Отговор

    До коментар #18 от "Абсолютно точно":

    и национални предатели,. Не знаеш ли?
  • 35 Даамм

    8 1 Отговор
    Защо нашичките кърлежи, смучещи здраво собствения си народ, така стръвно нападат тия дни холандцити, а съвсем тихичко пропускат Австрия, която също е с вето? Когато ще се критикува, да се критикува по равно. Какви са тези двойни стандарти?! Да бе, европейски ценности им викат. Или има и още нещо?
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Майко мила!

    12 10 Отговор
    Цеков ти си неграмотен юрист!
    Всички чипове по света се произвеждат по лиценз на Филипс!
    Нидерландия е вторият производител на селскостопанска продукция!
    От това са богати, а не от колониалното си минало!
    Ти си продукт на нашето образУвание!
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 123

    6 1 Отговор
    Германия и Франция не ни искат, Холандия просто ни лае вместо тях. После ще някоя друга държава, и така да безкрай. Нямаме място при тези гриндери.
  • 40 Хем са прави нем не

    5 0 Отговор
    Поставените критерии са изпълнени отдавна. Тези чисто техническите. Останалите са искания които са много съществени, но са екстра и не са първоначално заложени. Нещо като по подразбиране и условие но добавено в последствие.
    Не че не са прави хората. Правова държава не сме. Примери няма да давам - има ги в изобилие. И един мигрант незаконно да мине е много а те са много повече и изобщо не приемам обяснения, че това не може да се получи. Правено е вече и може. Знаем как и имаме опит.
    Да попитам автора на статията: Колко осъдени престъпници мафиоти имаме? Колко за корупция и кои?
    Нека си оправим нашата градинка преди да гледаме на съседа.
    А за количеството на наркотици и трафика на хора въпроса е спорен. Но има една разлика. Хванати в престъпление в Шенген се съдят. А как е в БГ? Колко хванати и колко осъдени за крупни нарушения имаме?
  • 41 Ахаа

    3 4 Отговор
    А като знаем кой е Борислав Цеков, довереното лице на комуниста путинист Гиньо Ганев, защо ли не му вярвам. Та Цеков си служи с лексисата на настоящия си патрон Путин.

    Коментиран от #56, #57

  • 42 Кръндела

    9 0 Отговор
    Я един заден ход и тоя ЕС да върви по дяволите. Тежък митнически режим на всякаква стока, която минава от тук, проверки нон-стоп и глоби и ще сме си супер. И без това всичко, което ни набутват под етикета “произведено за еди кого си в ЕС” всъщност отдавна се прави в Китай.
  • 43 Исмет

    1 0 Отговор
    Много смет при нас. Затова не ни искат. Столипиновци, маскудци, сливенци, ямболци, филиповци...
  • 44 Реджепа брат на Исмета

    4 0 Отговор
    За какво ли ни е тоя шенген. Като брат ми е вечния ерген. Все ще сме булката в тази история!
  • 45 Гълъбар Добри

    3 1 Отговор
    В Брестовица вече сме пияни по това време. Не ни интересува никакъв Шенген, още по малко Нидерландия.
    Днес е актуална Лапландия - лапаш мезе и винце.
  • 46 Факт

    1 0 Отговор
    Благодарение на българските наркотрафиканти нали Боби?
  • 47 На Ганю му е мек

    3 1 Отговор
    ама голем го вади!
  • 48 МЕРИ-СВОБОДНАТА

    3 0 Отговор
    50Е, доста се евдигнала цената на целеното. Боклуци от ниската земя, знаетели какво е външна ганица на ЕС?
  • 49 Хитрия селянин

    6 0 Отговор
    Кога гръцките фермери спряха да блокират границата ни ? Когато българските шофьори на тирове започнаха реципрочно да блокират гръцкия трафик на границата
  • 50 Павел пенев

    12 0 Отговор
    Нидерландия е държава в която, започват да ти събират вноски за погребение още от раждането, в която проститутките се регистрират и внасят социални осигуровки за своето пенсиониране, в която наркотиците са разрешени за лично ползване до 32 грама, в която можеш да си смениш пола, в която са разрешени еднополовите бракове, в която педалите имат повече права от нормалните мъже, в която се регистрират новородени от мъже и т.н. Ето това е една елитна, но изключително гнусна държава.

    Коментиран от #54

  • 51 Реалист

    2 0 Отговор
    Абсолютно точно!
  • 52 да, така е

    3 0 Отговор
    много е прав! но да "благодарим"на Киро, Ленчето и Кънев,че със ставане и лягане плюят държавата си, а лъжлив Киро и пробетва творенията на болния си мозък(а има ли такъв изобщо?) в Европа да се изкара само той годен да ни изведе в "светлото бъдеще"! Готов е на всичко, и да ни продаде на Джемкорп, само да спечели и си припише национални заслуги, а ако го подгонят - има къде да бяга, и офшорката пълна с пари е готова да ги обслужи с Кокорчо
  • 53 Реалист

    4 0 Отговор
    А сега за да отговорим на изискванията на Нидерландия предлагам такъв затегнат контрол на всяка стока за запада, че при елементарно нарушение стоката да се одържавява и да се пуска на бг пазара на 10 % от стойността й. Така хем ще има контрол на границата, хем народа ще ползва евтини стоки, хем държавата ще събира 10% от стойността им, което си е данък. Съгласни?
  • 54 така е

    6 0 Отговор

    До коментар #50 от "Павел пенев":

    и затова си промени името, та дано се позабрави негативния й холандски имидж, а седнала да ни поучава!
  • 55 мунчо

    1 0 Отговор
    До кога ще натрапвате този Прост и Необразован кайсиджия от Силистра!?
  • 56 е да

    3 1 Отговор

    До коментар #41 от "Ахаа":

    като не можеш д му се мериш по интелект и образование и на малкия нокът, хайде да го плюеш,това го можеш - хубаво ли ти става?
  • 57 Оффффф

    3 3 Отговор

    До коментар #41 от "Ахаа":

    Пак ли бълнуваш комунисти?Леле...
    Хора,отказвайте наркотиците!Започвате да бълнувате комунисти,путинисти,а скоро ще започнете и за анунаки да пишете...
    Гиньо Ганев в много голяма част от активния си живот е бил отдаден на изграждането и утвърждаването на демократичните ценности в съвременна България,а ти пишеш "путинсит"?!
    Борислав Цеков е прав.Не може държава,която е известна с наркотиците си на нас да ни се зъби.
  • 58 Ггггггггг

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Хахаха":

    Та нали киро и румбата ни крадат от две години.?
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Сатана Z

    4 0 Отговор
    Холандските власти са отговорни за убийството на Косьо Самоковеца в Амстердам.Тогава В България му нямаше нищо на човека.Отиде в Холандия и го убиха.Слободан Милошевич също го екзекутираха в Холандия.
    България и Холандия нямат никакви общи корени за да живеят под един покрив в ЕС ,при положение,че България си плаша наема ,а Холандия се прави на хазяин съсобственик,който не е доволен от наемателите макар,че останалите съсобственици нямат нищо против нас.

    Румен да извика посланника на Холандия ,а не да пише постове във ФБ.За къв сме го назначили за президент—и Мин.пред. В сянка?
  • 61 Койчо

    3 1 Отговор
    Ако трябва сега да влиза Холандия в Шенген...никога няма да влезе.. Бойкот на Холандия и холандските стоки
  • 62 Хаха

    3 1 Отговор

    До коментар #27 от "Тракиец 🇮🇹🇮🇷🇯🇵🇩🇪🇺🇦🇧🇬":

    В Холандия е узаконена дрогата и продажбата на плът, изложена на витрините на магазините! Не е узаконено разтоварването на кораби с кока от Южна Америка, но за сметка на това се прави с мълчаливото съгласие на такива управляващи с "гъвкава" сексуална ориентация, като бездетника Рюте!
  • 63 Нидерландец

    0 1 Отговор
    А сега де...Да видят българите как е, като само те слагаха вето и прегради пред РС Македония за членство в ЕС...!!
  • 64 Брей голям го вадиш.

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "СЗО":

    Хващай пушката и ходи да ги подкрепяш на фронта, а не от Play Station-а. И казваш голяма далавера е да сме в "оркестъра", ама като какви сме там?
  • 65 гост

    0 0 Отговор
    Сигурен съм, ама напълно сигурен, че ако Борисов си беше останал в ареста и беше съден, както и много други около него, то Холандия нямаше да ни спре. Те не китка, много престъпност и наркотици имат, така е, робовладелци са, така е, ала от държавниците ни зависи какво реноме ще имаме пред ЕС. Щом криминалните си съществуват необезпокоявани у нас, как да ни възприемат? Всеки иска корупция, огледайте се, поговорете с хората, вижте ги как без доходи, но с луксозни джипове обикалят и все имат някой "техен човек".
  • 66 БгТопИдиот

    0 0 Отговор
    Местя го за холандските нидерланци и смешният им език.
    Дето на всеки поздрав слагат един hui отпред.

    Huimorhend-пример.
    хаха