25 Февруари, 2023 22:30 2 587 88

Имаме нужда от българско правителство

  • петър волгин-
  • правителство-
  • румен радев

Румен Радев наистина защитава българския национален интерес

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Разбира се, че е добре България най-после да има редовно и стабилно правителство. Абсолютно задължително е обаче правителството, което бъде формирано след тези избори, да защитава българските интереси, а не да е безкритичен изпълнител на желанията на чужди държави. А когато слушам изказванията на някои политически лидери, които нямат търпение да се разположат в министерските кресла, оставам с впечатлението, че те се готвят именно за тази роля – на механични кукли, които почват да се движат и да си отварят устата само тогава, когато чуждите им господари натискат съответните копчета.

На фона на тези български политици, които отдавна са се поставили в позицията на обикновени изпълнители на чужда воля, задължително трябва да отбележим разумното и достойно поведение на президента Радев. За разлика от разни партийни лидери, които се опияняват от факта колко добре повтарят заповедите на началниците си от чужбина, Румен Радев наистина защитава българския национален интерес. И тъкмо защото излиза извън политически коректните клишета, именно защото казва очевидни неща като това, че „е недопустимо да се гледа на армията ни като донор на Украйна“ , умнокрасивите политици го нападат с такава ярост. Даже и за импийчмънт заговориха някои, въобразявайки си, че с подобна истерична риторика ще уплашат президента. Ако тези политици притежаваха дори и малка възможност за нормални разсъждения, щяха да разберат, че такива опити за сплашване предизвикват единствено снизхождение.

Не знам дали бъдещото редовно правителство ще има смелостта да защитава българските национални интереси, но мисля, че всички виждат как в момента президентът Радев е един от много малкото наши държавници, които правят така, че България да не потъне в тресавището на войната в Украйна. И тъкмо заради това го атакуват с такава бяс. Карат му се, задето застанал на „грешната страна на историята“. И тъй като този аргумент – за грешната и правилната страна на историята – ми е любим, предлагам да поразсъждаваме малко повече върху него.

Нека за момент се върнем назад в годините, в периода 1941 – 1944 г., когато според тогавашните български управляващи ние отново сме били на правилната страна на историята, тоест били сме верен съюзник на тогавашните ни геостратегически партньори нацистка Германия, фашистка Италия и милитаристка Япония. Тогава в България също е имало доста хора, които са настоявали да бъдем колкото се може по-непоколебимо верни на партньорите. И имам предвид не само политици, но и общественици, интелектуалци, университетски преподаватели. Всички те са негодували, че не изпълняваме достатъчно убедително поръченията, идващи от канцеларията на Фюрера.

От Берлин, например, много са искали България, като верен съюзник на Третия Райх, да изпрати войски на Източния фронт, които редом с Вермахта да се сражават срещу Червената армия. Почитателите на Хитлер у нас, тоест онези, които са били на „правилната страна на историята“, са искали същото. Казвали са, че след като сме направили своя цивилизационен избор, тоест присъединили сме се към Тристранния пакт, трябва да направим всичко възможно за победата на цивилизацията, която в техните очи се е олицетворявала от нацистка Германия. Само че въпреки огромния натиск по този въпрос и от страна на германците и от страна на приятелите на германците у нас, държавният глава цар Борис Трети е взел политически некоректното решение да не изпраща български войски на Източния фронт.

Със сигурност не само германци, но и българи са обвинявали Борис Трети, че е „таен симпатизант на Съветите“ и дори „агент на Кремъл“ именно защото, за разлика от останалите съюзници на Хитлер, не е позволил да бъдат пратени български войници да се бият срещу Съветската армия. Само дето съвсем скоро се оказва, че онези, които са си въобразявали, как стоят на „правилната страна на историята“, тоест на страната на нацистка Германия, дълбоко са се объркали. Просто защото нацистите са загубили войната, както и е трябвало да стане. Това е хубав урок за всички онези, които слагат знак за равенство между конюктурата и историята. Които си въобразяват, че като обслужват моментния хегемон, са направили верния цивилизационен избор.

Затова ми се иска членовете на новото българско правителство, без значение от кои партии са, да защитават България, а не хегемона. Защото както е показала историята, хегемоните се сменят и то неочаквано бързо се сменят понякога. Така че нека политиците ни мислят преди всичко за българските национални интереси, а не за щенията на актуалната в момента велика сила.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 101 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Саса

    65 17 Отговор
    То хубаво, ама какъв избор само!!!
    ГЕРБ, ПП, ДПС и ДБ се надпреварват да покажат кой е по-по-най послушен слугинаж на Вашингтон и Брюксел. Различни са само лицата!

    Коментиран от #4, #13

  • 3 Коментар

    79 21 Отговор
    Точно така.Имаме нужда някой да защитава българските граждани,а не от подлоги,които да се кланят на посолства.

    Коментиран от #54

  • 4 Факт

    57 19 Отговор

    До коментар #2 от "Саса":

    Да , идеите и вижданията на евроатлантическата коалиция - ГЕРБ, ДПС, ПП и ДБ са абсолютно еднакви, само лицата са различни. А някои си мислят, че имат избор между различни партии...

    Коментиран от #32

  • 5 Хахаха

    14 27 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    В какви окопи ще гниеш?

    Коментиран от #43

  • 6 Изчей ама бързо

    32 51 Отговор
    Тоз освен че три пъти е повторил колко добре управлява Радевъ и как го нападат лоши хора си измисля исторически факти..а те са че България влиза под натиск във оста и заради желанието да присъедини Македония..естествено е че единствената възможна подкрепа идва от Германия при УСЛОВИЕ ЧЕ СССР са съюзник на Югославия а Великобритания е съюзник на Гърция

    Коментиран от #8

  • 7 ТаУмВзе

    15 6 Отговор
    Колонията Приключи Вчера! Цаката Не е да имаме, каквото и да е правителство.
  • 8 Пан Зелински

    20 2 Отговор

    До коментар #6 от "Изчей ама бързо":

    Ако си пич,идвай да помагаш,ако си поредният мърляч,млъквай!
  • 9 Оракулът от Каспичан

    36 64 Отговор
    Волгин е най-обикновен русофил-рубладжия.Лъже и повтаря едни и същи лъжи,като лъжата,че румен кремълската марионетка "защитава българският интерес".Този шушляк е типичен пример за платен журналист.Опита да сравнява куклата на конци румен с Цар Борис
  • 10 Даааа

    47 13 Отговор
    За политици, които отдавна са се поставили в позицията на обикновени изпълнители на чужда воля е нужен съд. И народен съд !

    Коментиран от #39, #55

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Червен патреот

    21 41 Отговор
    Я го питайте Волгата получава ли си рублите от Вирджинските острови

    Дали е много кафяв откъм гърба или че нещо може да стане със турски паток и лукойл го питайте също
  • 13 Иванов

    33 19 Отговор

    До коментар #2 от "Саса":

    Няма нужда от правителство ние сме колония на САЩ
  • 14 !!!?

    22 37 Отговор
    "Имаме нужда от българско правителство" !!!?

    Коментиран от #24

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Волгин, прав си но

    16 9 Отговор
    Цитат : "за разлика от останалите съюзници на Хитлер, не е позволил да бъдат пратени български войници да се бият срещу Съветската армия" ......Ако го беше направил щеше да приключи жизненият си път за 24 часа ! Но да не забравяме че не постъпи като Турция. Топки нямаше.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Браво !

    25 16 Отговор
    Добра позиция. Издържана е. Има и увод, и изложение и заключение.
  • 19 Читател

    20 43 Отговор
    Колония сме на Русия от 44-та до днес, не бъдете наивници. Който е бил зле при ссср, зле е и при Путина. Едни и същи всички сте. Бащите в бкпбсп, децата ви в бкпгербдпс. Живи и здрави бъдете.

    Коментиран от #78

  • 20 Русофил

    10 35 Отговор
    Скоро ще асвабадим завинаги българите от тяхната територия и имущество.
    Ще ги депортираме по братски в Сибир на хубаво. Те това искат.
  • 21 Волгин, прав си но

    15 5 Отговор
    Примера с Гърция е дал отражение. Германия ги въоражават десетилетие срещу тютюн и когато Италия нападат Гърция и гърците се срещат с Хитлер и искат от него да се застъпи получават един дебел.....
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 КОНТРАТА

    41 13 Отговор

    До коментар #14 от "!!!?":

    Докато се слушаше какво говори Москва НРБ беше 10 000 000 неселение сега се слуша какво говори Вашингтон и България е 5.5 милиона население.
  • 25 Хохо Бохо

    14 34 Отговор
    Гади ми се от тоя!

    Коментиран от #30

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Волгата

    19 32 Отговор
    е путлинистче!
  • 28 Чичак

    33 9 Отговор
    Не мисля, че Румен Радев наистина защитава българския национален интерес Волгин ! По точното според мен е, че е двуличник. Едно говори тук, излиза в чужбина и разписва точно обратното. Защо Волгин, не се заинтересуваш примерно като журналист да намериш точно копие от декларацията разписана примерно във Варшава преди 2-3 дни и да я публикуваш.....???? Не преразказ по картинка а точното копие в превод с приложението ?
  • 29 Братята Кабабик

    35 8 Отговор
    Не си напълно прав, колега, американските подлоги с български паспорти нямат нужда от българско правителство, даже се ужасяват от мисълта за такова

    Коментиран от #33

  • 30 Хари Потен

    17 4 Отговор

    До коментар #25 от "Хохо Бохо":

    И на нас. От теб. И подобните ти предатели
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Сод Омит

    33 17 Отговор

    До коментар #4 от "Факт":

    Има избор. Възраждане.

    Коментиран от #59, #62, #82

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Хм..........

    5 12 Отговор
    Цитат : "за разлика от останалите съюзници на Хитлер, не е позволил да бъдат пратени български войници да се бият срещу Съветската армия" .. и Япония като съюзник на Хитлер не са се били срещу Съветската армия !!!!!

    Коментиран от #53

  • 35 Джордж Куни

    30 15 Отговор
    Нуждата от българско правителство е въпиюща. Крайно време е за Възраждане
  • 36 Си........

    5 2 Отговор

    До коментар #31 от "Голем смях":

    Голем смях !
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Браво Волгин

    43 10 Отговор
    Малко останахте мислещите и независими журналисти казващи истината! Затова и толкова пари се налива по от.падъка в България за да ви нападат!
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 без имена

    6 22 Отговор
    а бе волга, точно радев натресе тия новите от харвард....говориш глупости. а за цар Борис трети- защо комунистите не го харесвате ?или сега взехте пак да се измятате.....
  • 41 Коя шушмига

    11 30 Отговор
    държи Волгин в националното радио? Директорът или СЕМ?
  • 42 До кога ще го търпим това

    10 26 Отговор
    Българско правителство на къс повод от мутрафонова иска човека работещ за путлер.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Трол

    14 26 Отговор
    Колега волгин ти получи ли си 4000 миналия месец, че аз не съм?
  • 45 АУУУУУ

    9 25 Отговор
    4000 лева или за едно Бравос от Митрофанова?🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    Коментиран от #49

  • 46 Уса

    14 3 Отговор
    Нямате нужда,защото само краде и не работи за народа.И ние нямаме нужда от мумия ама и гледаме сеирите и си плащаме на нейния комедиант.Карайте без сега ви е паднало
  • 47 Мдаааамм

    18 4 Отговор
    Т.нар. "български интерес" приключи 1997-ма,ако все още не сте разбрали.Тъй като явно сме толкуз прости,че се докарахме собственоръчно до хиперинфлацията,оттогава ни управляват от Франкфурт!И никой не смее да бутне борда,щото после ще последва тоя път кървава,ма кървава....
  • 48 Павел

    30 7 Отговор
    Подкрепа от мен и моето семейство за президента Радев и за Петър Волгин, за смелостта им да защитават суверенитета на България въпреки усилията на всички мерзавци да подчинят непокорна България и да я поставят на колене, и най-важното да я превърнат във враг на братята руси. Адмирации за Волгин!
  • 49 Любо

    27 6 Отговор

    До коментар #45 от "АУУУУУ":

    Май забравяш, че точно на вашите хора раздават по 20 хиляди от Нексо . На Волгин и аз мога да му давам по 4000 всеки ден, за да се бори с евроатлантическата цензура и пропаганда и защото е един от много малкото останали истински журналисти.

    Коментиран от #58

  • 50 Ааааа

    3 22 Отговор
    Семейството зароботва. Кинтите от Путин не стигат. Пък тва може и Путя да го е писал.
  • 51 Копейков

    4 14 Отговор
    кр-ски памперс
  • 52 Селянин

    6 26 Отговор
    Тоя гнусен слуга на РОссия Петър Волгин е срам за България. Човек който открито защитава срамните убийства на така нареченият "Народен съд" би трябвало отдавна да е извън всякакви медии.
  • 53 Шаг Вперед

    15 3 Отговор

    До коментар #34 от "Хм..........":

    Да бе хич не са се били японците с червената армия, ама хич и такъв пердах са яли че още им държи. Халкин Гол, Манджурия....квантунската армия...яки шамари.
  • 54 Уточнение

    4 13 Отговор

    До коментар #3 от "Коментар":

    Става въпрос за руското пасолство ;)

    Коментиран от #67

  • 55 Уточнение

    4 8 Отговор

    До коментар #10 от "Даааа":

    Става въпрос за Радев.
  • 56 Хахахаха

    5 21 Отговор
    Браво на Подлогин - "Със сигурност не само германци, но и българи са обвинявали Борис Трети, че е „таен симпатизант на Съветите“ и дори „агент на Кремъл“ именно защото, за разлика от останалите съюзници на Хитлер, не е позволил да бъдат пратени български войници да се бият срещу Съветската армия" . направо гениално го каза. Само да беше добавил, че ние не отиваме на война срещу СССР, но СССР ни обявява война накрая. Аман от слагачи. Уволнявайте го тоя....
  • 57 Мнение

    4 1 Отговор
    "АЛЛАХ" е помислил , че аз съм вреден дявол по природа, а всъщност това не е така!
    Нормално е хората да се доверят на сърцата си и на акъла си!
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Тоя пък

    9 16 Отговор

    До коментар #32 от "Сод Омит":

    Копейкин да си върне субсидията, после и къщата.

    Коментиран от #61

  • 60 Подарък от Варна

    4 4 Отговор
    Щом като хората не ме имат за човек, значи са алчни дяволи!
    За да се съвзема и за да имам живот, ама живот в този живот, значи оправия, ама към добро!
  • 61 Да бе,ще ги върне.

    3 14 Отговор

    До коментар #59 от "Тоя пък":

    Той за едната къща и субсидия живее и трепери.
  • 62 Е ,остава и за

    4 13 Отговор

    До коментар #32 от "Сод Омит":

    Тоя циганин да гласувам.
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 нннн

    15 1 Отговор
    От която и страна на историята да си, ако си в качеството на ,,обслужващ персонал", все ще те... таковат. Едните правилно, другите неправилно. Най- лоша е наведената позиция.
  • 65 Какво доживяхме

    16 5 Отговор
    Факти пуснали статия на Волгин за да не бъдат обвинени в пристрастеност към крадливите евроатлантици, от която наистина страдат. Също така искат да оправдаят неистовата русофобия която струи на талази от всичките им други статии. Е номерът не минава. Знаем ви що за стока сте, а Волгин си го гледаме и слушаме и без вашето благоволение. Има си интернет.
  • 66 Колкото повече

    16 6 Отговор
    Колкото повече крадливите евроатлантици хленчат срещу Радев, толкова повече му се вдига рейтинга. Не го харесвах, но след последните му действия ми изглежда като един от достойните политици в България. Политици, а не клекнали лакеи с отворени уста.
  • 67 бъркаш

    8 1 Отговор

    До коментар #54 от "Уточнение":

    За украинското посолство.

    Коментиран от #73

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 тоя не е ли в затвора??!?!?!

    5 14 Отговор
    такъв агент Путлер би го пратил в чукотка да сече 1000 декара борчета с тъпа брадва
  • 70 Артилерист

    14 5 Отговор
    Вече съм изказвал възхищението си от журналиста и патриота Петър Волгин. Той е от малкото, които се отличават от посредствената прислужническа сивота. На основата на заканите на тези, които имат малки възможности да разсъждават, за спиране предаването на Волгин, за отстраняването му от националното радио, а вероятно и по-лични и заплашителни, предлагам журналистът Петър Волгин да бъде обявен за НАЦИОНАЛНО БОГАТСТВО НА БЪЛГАРИЯ и поставен под специална закрила на държавата.

    Коментиран от #75

  • 71 Е.С.

    13 2 Отговор
    Кой ще ни позволи българско правителство?! За нас от Козяк са определили несуверенна демокрация и политическо еничарство.

    Коментиран от #81

  • 72 докъде ни докараха либералглобалнифашаги

    14 3 Отговор
    преди години волгата, дачко и карбаловски трудно можех да ги понасям... в последните безумни години се оказа, че това са последните по-нормални журналисти
  • 73 Ти бъркаш

    6 11 Отговор

    До коментар #67 от "бъркаш":

    Единственото посолство пред което масово са колиничили българи е руското, след детронацията на княз Батенберг! Естествено от продажни русофили.
  • 74 ха ха

    6 10 Отговор
    Муахахаххаха хахахаха хахахах... Волгата харесва пРезидента! Откога, бре Пешооооу! Откакто работата се намагничи ли? Ами, от няколко дни решетниковото бърбори за еврозона и шенген в транс. Какво? Усети, че Магнитси се е надигнал от гроба ли? Предни 2 годинин още дърдореше, че Крим е руски, нали? Или аз не помня? ;) Гиди боко...луци във властта... Май само магнитите ви оправят....
  • 75 ха ха

    2 3 Отговор

    До коментар #70 от "Артилерист":

    Съгласен! И да го пазят в зоопарка с още няколко. Все пак пример за децата трябва - какво да не правят, ако не искат в "звярството да минат отдето с мъка сме дошли!"... по Андрей Германов...
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 това всеки го знае

    9 3 Отговор
    имаме нижда но нямаме възможност драги ми … държавата е окупирана от “демократични” сили които не позволяват да се случи това нещо вече 32г. !!!

    Коментиран от #80

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Пича

    3 8 Отговор
    4000-к на служба при Митрофснова.
  • 80 Я"жмуя

    3 8 Отговор

    До коментар #77 от "това всеки го знае":

    ЩО Предишните "Сили" преди 32 години какво допуснаха да се случи ??? Да не ти припомням за Лада чакаш 10 -16 години ,за СССР телевизор даваш 1000 лева при заплата 200 !! А и точно тези"демократични " сили излязоха от кадрите на ДС,БКП,и ОФ та не ми обяснявай кой какво !! Требваше да обе,си,м 200 човека и сега щяхме да сме ОК. Погледни "Кръглата Маса " па тогава вади заключения
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Това

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "Сод Омит":

    Не е избор, а диагноза.
  • 83 Волгин до Москвичов 3

    2 4 Отговор
    Само копейката ни е конкуренция
  • 84 НЯКОЙ

    3 3 Отговор
    Всяка диктатура рано или късно свършва по един и същ начин, съответно и диктаторът, който я държи с насилие и кръв ! И защо президентът и неговите говорители искат да ни набутат като част от последните дни на нещо, което е античовешко и му предстои неминуемо разпад ???
  • 85 Диамантената ръка

    3 2 Отговор
    Волгин , всичко добре ама днешния Хитлер не е у Германия, а в Кремъл...

    Коментиран от #87

  • 86 Ген Иволгин

    1 0 Отговор
    Ша Победим Партия Велика Води Нашия Победен Строй!
  • 87 А стига ве

    0 2 Отговор

    До коментар #85 от "Диамантената ръка":

    Верно ли! То много неща пишат., ама не е лошо човек да ги премисля, вместо да попива простотията като гъба!
  • 88 КРОКОДИЛА

    0 0 Отговор
    ИМАМЕ НУЖДА ОТ НОВ ПРЕЗИДЕНТ ПЪРВО .............ТОЗИ ЗА НИЩО НЕ СТАВА .............................