Last news in Fakti

4 Април, 2023 13:16 10 994 95

Мира Радева пред ФАКТИ: ГЕРБ победиха със скрития си вот

  • мира-
  • радева-
  • избори-
  • герб-
  • пп-
  • бсп-
  • възраждане

Големият печеливш на тези избори е „Възраждане“, БСП е в криза, казва социологът

Мира Радева пред ФАКТИ: ГЕРБ победиха със скрития си вот - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Дали е важно да има редовно правителство и дали то трябва да е на всяка цена. Коя партия как се развива през последните 2 години… Пред ФАКТИ говори социологът Мира Радева.

- Г-жо Радева, изборите минаха. Битката за първото място бе оспорвана, но… Нещо изненадващо във вота видяхте ли…
- За мене изненада няма, въпреки че социологическите агенции даваха равенство на двете големи коалиции – ГЕРБ-СД и ПП-ДБ. Аз смятах и знаех предварително, че ГЕРБ имат скрит вот и те спечелиха благодарение на него. Той идва по две линии. Едната линия е, че за ДБ и ПП гласуват хора с по-висок образователен статус и точно такива хора по-често са склони да отговарят на въпроси на социологическите агенции. За разлика от тях хората с по-нисък образователен статус не откликват. А ГЕРБ проникна в средната класа и по-възрастните слоеве от населението, при които е характерно, че по-малко отговарят на анкетите. В този смисъл тази динамика между първи и втория, екзиполовете, които се публикуваха, не даваха ясна картина. Аз казах и на колегите, защото в деня на изборите гостувах в тв студио, че правят грешки. Единствено „Маркет линкс“ не я допуснаха тази грешка. Казах на колегите, че е грешка да се публикуват последните резултати. При тях има свръхпредставяне на образованите хора. Това от години съм го наблюдавала и винаги е така. Аз познавам и какъв е опитът във Франция, защото и там се случва подобно нещо. Все пак тук говорим за технологически проблем.

- Третото място на „Възраждане“ ли е голямата изненада…
- Това, че „Възраждане“ изпревариха ДПС, не е просто факт. Това показва различни неща, но най-вече, че „Възраждане“ от една малка партия през последните две години се превърна във фактор. На изборите през април 2021 година партията даже не влезе в парламента. Тогава записаха 2,4% и имаха 78 хиляди гласа. Сега, след вота на 2 април, те имат 357 000 гласа. Пет пъти са качили гласовете си. Тоест, при тях има една много силна динамика, която е много видна от края на 2021-а до 2023 година. Това, всъщност, е партията, която най-много печели от тези избори. В същото време виждаме „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ как реално са намали резултата си и то чувствително от това, което бяха като самостоятелно явяване. На изборите през ноември 2021-а имат 840 000 гласа - общо, а сега имат 620 000 гласа (заедно). Така че тези нови авторитети, тези протестни партии, които възникнаха след 2021 година, всъщност постепенно търпят фиаско.

- Връщането на „Има такъв народ“ в парламента…
- Според мен те по-скоро ще играят в полза на ГЕРБ, защото просто няма как да работят с ПП и ДБ. Особено с ПП имат много тежък конфликт.

- Хартиената бюлетина не помогна на БСП…
- За мен БСП са в доста тежка позиция, защото в рамките на две години те повече от два пъти намаляват подкрепата си. На вота през април 2021-а имат 480 000, а сега имат 225 000. Според мен БСП са буквално нетен донор на „Възраждане“. Не съм видяла точни изследвания колко хора са гласували с хартия, но мисля, че вотът е около 1/3, което не е малко. Но тук трябва да имаме предвид, че едни слоеве не са отишли да гласуват, спрямо други, които са отишли да гласуват и са избрали хартията. При всички случаи хартиената бюлетина не помогна на БСП.

- А при ГЕРБ какво се вижда…
- Интересна е динамиката и при тях, защо те все още не са преодолели големия спад на влияние, защото имаха избори с 1 милион гласа подкрепа, а сега са около 670 000. Но при всички случаи, спрямо ноември 2021 година, те имат непрекъснат ръст. Април 2021-а са 838 000, след това спадат на 642 000, след това спадат на под 600 000, а от октомври миналата година постепенно започват да се възстановяват и сега стигат 670 000 гласа. И това е на база ниска избирателна активност, на база твърди електорални ядра. Явно е, че големият печеливш в тази ситуация е „Възраждане“ и донякъде ГЕРБ.

- Кабинет ще има ли…
- Надявам се да има кабинет, защото това политическо безсилие, което се демонстрира през последните години, показва на хората, че така наречените политически лидери не са лидери. Лидерите са лидери, за да решават проблеми, а не да чупят пръсти и да казват няма как да стане. Общественото мнение е изтощено и хората искат да има политическо спокойствие и стабилност. Другото е, че има голяма криза в цялото политическо поле. БСП са в криза. В ПП вече възникнаха скандали и може да се стигне до разцепление. ДБ са по-единни, но и при тях не е много благоприятната картината. На всичкото отгоре проевропейски, прозападно настроените партии в център-дясно би трябвало, защоте е и някак по-смислено, да намерят решение за обединение на фона на растящата проруска партия „Възраждане“. Така че ми се струва, че по-скоро нещата вървят към някакво смирение. Това показване на рога две години ни доведе до тази ситуация - само икономически загуби и като цяло влошаващ се политически и обществен хоризонт.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 54 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    102 17 Отговор
    Кметовете държат селата.В София ГЕРБ губи

    Коментиран от #64, #66, #70, #73

  • 2 Русофил

    49 81 Отговор
    Възраждане: Скоро ще асвабадим завинаги българите от тяхната територия и имущество.
    Ще ги депортираме по братски в Сибир на хубаво. Те това искат.

    Коментиран от #14, #19, #58

  • 3 НИКО

    135 28 Отговор
    ГЕРБ ПОБЕДИХА КАТО РАЗДАДАХА ОТКРАДНАТИТЕ ПАРИ ОТ МАГИСТРАЛИТЕ

    Коментиран от #7, #80

  • 4 Радо

    106 22 Отговор
    Партията на дебилите спечели изборите.
  • 5 Победители

    73 9 Отговор
    в Магнитски и мушенгии ! Никъде другаде !!!
  • 6 Пенсионер

    91 8 Отговор
    Мира, колко пъти трябва да ви се пише, че изборите минаха. Каквото, това е. На дневен ред е и скандално дори, че Правителството лиши пенсионерите от Великденска добавка. Това коментирайте социолозите, а не някакни си имагинерни глупости. Обаче и вие си траете нали? Напълнили гуши покрай миналите вече избори.
  • 7 ЛИЛИ

    67 10 Отговор

    До коментар #3 от "НИКО":

    ВЯРНО Е ПО СТО ЛЕВА НА ГЛАС
  • 8 Скритият вот

    90 20 Отговор
    Скритият вот беше тоя от чекмеджето
    Що не дадат вота от гетата……,

    Коментиран от #12

  • 9 ГЕРБ

    64 47 Отговор
    Всичко това е много жалко щом хора с по висок ценз гласуват за измамниците след всичко което сътвориха за седем месеца

    Коментиран от #15, #37, #46, #86

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Дими Дм.Минева

    36 8 Отговор
    Няма значение! Важна е правилна ориентация във външна политика. ЕС промени политиката си, а подготвяната промяна идва от 2003. Нашите политици нито се интересуват какво се случва, нито разбират. 2023 България е само на хартия в ЕС. Не е допринесла за развитието му с нищо! Особено за разширяване на Балканите. Питам се докога ще ги търпят от ЕС ?
  • 12 ГЕРБ

    28 46 Отговор

    До коментар #8 от "Скритият вот":

    Затворите и гетата гласуваха за ПП
  • 13 УРА,,УРА

    62 15 Отговор
    Хайде сега ново правителство на ГЕРБ със стария премиер и всичко си идва на мястото. За велика радост на негласуващите и тия с ”не подкрепям никого”.
  • 14 Глобалното затопляне

    36 17 Отговор

    До коментар #2 от "Русофил":

    Скоро Европа ще стане Сахара а Сибир умерен климат.Там е бъдещето.

    Коментиран от #87

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Скрития вот

    51 12 Отговор
    Е купения вот. Хартиената бюлетина на услужливата Курнела.
  • 17 биолог

    53 9 Отговор
    България пак ще се управлява от тъпоорганизми!
  • 18 ГУМЕН КРАДЕВ

    30 13 Отговор
    Другарката МНОГО КРАДЕВА е направила Социалистическо проучване !
  • 19 Българин

    28 9 Отговор

    До коментар #2 от "Русофил":

    Скоро такива подлоги като теб ще ги освободим завинаги не в Сибир,а в Бакърена фабрика.
  • 20 хихихихи

    27 24 Отговор
    какво възраждане бе тия имат 14% от 40% гласували общо под 10% копейки
  • 21 гн88с

    53 21 Отговор
    Големият губещ са ПП, щото ГЕРБ/ДПС прецакаха умишлено машинния вот. Колко бюлетини от машинния вот не са отчетени, никой няма да каже. Колко бюлетини на хартия за ПП са задраскани, никой няма да каже. ГЕРБ/ДПС изиграха ПП, както се очакваше. Продажната Нинова стои в основата на хартиената коалиция. Тая същата да излезе пред пенсионерите и да каже защо няма да има Великденска добавка. Нали уж Крушовицата е много загрижена за електората си?!

    Коментиран от #94

  • 22 Подправен протокол

    31 10 Отговор
    Тази грандиозна победа е като контраофанзивата на зеленски, телевизионна победа.
  • 23 родител

    30 13 Отговор
    Идва тикврнското робство. Бягате деца на много далеч от тази робска страна.
  • 24 Минева

    36 11 Отговор
    ББ победи и пак едни хора ще се прехласват по магариите му.

    Коментиран от #29

  • 25 Тома

    46 11 Отговор
    Скритият вот на герб е факултето столипеново и максуда където е заровено кучето от години се купуват цигански гласове.Така избраха и фандъка за кмет
  • 26 ТрампЛин

    33 16 Отговор
    ГЕРБ победиха благодарение на податливостта на българина към корупция и кражби! Дванадесет години бяха достатъчни за да се овладее местната власт, държавните агенции и да се осигури корпоративния вот! Големия печеливш Копейкин е доказателство, че българина се интересува повече от имиджа на русия, а не от собствената си държава! Поне 15% от хората които бяха гласували за ПП на предишните избори, оттеглиха доверието си от тях, заради изгонването на 70 дипломирани руски шпиони внедрени у нас.
  • 27 Хаха

    35 12 Отговор
    Скрит вот... Купуваха си яко гласове и заплашваха хората.
  • 28 Мислещ

    44 12 Отговор
    Герб нямат скрит вот а купен вот.
  • 29 Дими Дм.Минева

    45 3 Отговор

    До коментар #24 от "Минева":

    Нищо и никой не е победил. За 12 години трябваше България да има развита икономика, индустрия и селско стопанство. За доходите - изобщо не са европейски. Сега 2023 България е кукла на конци, абсолютно зависима най-вече от ЕС заради евросубсидирането. На това ли му казваш победа ?!
  • 30 Антон

    15 8 Отговор
    Платиха за гласове?

    Коментиран от #31

  • 31 Дими Дм.Минева

    24 1 Отговор

    До коментар #30 от "Антон":

    Оф, това няма значение! Всички купуват гласове. Докато има такива грамотни мислещи срещу 50-60 лв. да теглят 4 години, така ще е ! Няма ли правилна външна и вътрешна политика за развитие на България, държавата изчезва.
  • 32 ИНЖ

    28 11 Отговор
    ГЕРБ "победиха" с купения и корпоративния вот. Като както Немахорец стават шамиони - със съдията.
  • 33 Мнение

    32 6 Отговор
    Той щот за ППДБ резултатите бяха изключително честни?!

    Абсолютно манипулирани избори!
    Кирчо го гонеха от карловските села, като вредител от нива, а накрая евроатлантиците първи и втори????????
    Самият канадец каза, че 80% от българите са против намесването ни във войната, а накрая българите "гласували" за военнолюбивите партии?!
    Абсолютен парадокс!

    НЯМА НОРМАЛЕН КОЙТО ДА МИСЛИ, ЧЕ ТОВА Е ВОЛЯТА НА ГЛАСУВАЛИТЕ!!!

    Коментиран от #36

  • 34 Юсуф

    18 10 Отговор
    Възраждане даваха пи 200 лева в махлата
  • 35 Жорш ама Ганчев

    8 3 Отговор
    Жалко ми е
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Иво

    9 5 Отговор

    До коментар #9 от "ГЕРБ":

    Образованието дава много. Но много повече взема.
  • 38 Хаха

    26 10 Отговор
    Дежурните социологически теляци на Боко днес са наводнили телевизиите и циврят във възторг... Баба Мира и тя да не остане по назад, гледа да се присламчи. За нейно съжаление, вече е дърта и не може да се класира за спалнята на вожда, колкото и да и се иска. Но поне някой лев може да изкара от т. нар социология, което у нас е просто друга форма на най древния занаят
  • 39 фенъ

    10 2 Отговор
    Мирке ко стана с Ивето мъ?що не го дават по телевизора?
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Никодим Издръндев Нагъзаев

    31 8 Отговор
    Страшно тъп и продажен народ!!! Да си избере бацето отново, таргедия мила моя майно льо ....
  • 45 КОЙ КАЗА " Мафията ВЪН " ?

    10 2 Отговор
    КРАЛЯ е мъртав ! ......... Да живее КРАЛЯ ! ! !
  • 46 3333

    17 8 Отговор

    До коментар #9 от "ГЕРБ":

    Нещо си се объркал,измамниците са ГЕРБ.

    Коментиран от #55, #81

  • 47 Хаха

    23 6 Отговор
    ГЕРБ победи с хартиената бюлетина и сгрешените протоколи.
  • 48 И ОТНОВО ни крачка НАПРЕД !

    13 5 Отговор
    Въртене в КРЪГ !
  • 49 пенко

    6 4 Отговор
    ... НЕ БИЛА САМО ЦИЦИОЛОГ - БИЛА И ДУЦЕ- НТ !!! ЖИВИТЕ "ПРО.СТ.И. ФЕСЪРИ " В БЪЛГАРИЯ СА ПОВЕЧЕ ОТ АРМИЯТА ---А ТЯ ДЪРЖИ ,ЧЕ Е ДУЦЕ -НТ !!! НОО , ПАРИТЕ СА ДОБРИ --- " ЛИЖЕШ ЮСА - ПЪПЧИВ ;СМРАДЛИВ ;ЖЪЛТОКОСМЕСТ Г Ъ.. И ХОП -"СВЪРЗВАШ ДВАТА КРАЯ " !?!?!?!?!??
  • 50 Вива дъ К И Н Г !

    16 4 Отговор
    Мафията е ВЕЧНА ! Крачка напред - ДВЕ НАЗАД !

    Коментиран от #74

  • 51 Чичо ти

    9 3 Отговор
    на герб пищовете са по голими от на пепедебетата а бсп-то се оказа обезоражено :D

    Коментиран от #75

  • 52 Аз съм

    17 9 Отговор
    Тва,че Възраждане обират протестния вот е ясно,само ,че те ще се сринат като всички партии употребили тоя вот!!
  • 53 Та са камо ли некви

    16 1 Отговор
    В момента от който върхушките на провойнствените партии дадат открито оръжия и недай си боже тръгнат да агитират за наемници в Украйна, ще насипат цистерна с гориво на Възраждане. Електоратът на ГЕРБ е проевропейски доколкото може да се получат пари от Авропата,нооо... в никакъв случай бая ти Ганя не мож го накара да иде да гони Михаля по баирите... в случая да гони руснаци по житните поля на Донбас. Електоратът на ГЕРБ е консервативен и гледа на гейовете и жендърците примижал с едно око,а па за нацисти и Царот не посмя да го накара да воюва, та сега комо ли ти некви жендърчета днес.
  • 54 Мнение

    21 5 Отговор

    До коментар #36 от "ТрампЛин":

    Чорап ще викаш на родата си, ясно ли ти е бе трол безподобен?!

    ПАРТИИТЕ НА ВОЙНАТА СА ТИЯ ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИТЕ СЛУГИ НА КОЗЯК 16, КОИТО ГЛАСУВАХА ОФИЦИАЛНО ОРЪЖИЯ ЗА УКРАЙНА, ПЛЮС ОБУЧИТЕЛЕН КОНТИНЕНТ ДО 50 ДУШИ!!!
    СЕГА РАЗБРА ЛИ, ИЛИ ДА ТИ ГО НАЧЕРТАЯ?!

    ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКАТА ПАСМИНА УСПЕШНО ДОУБИВА СТРАНАТА НИ!
    ТОВА Е НЕЩО, КОЕТО И КУЧЕТАТА ПО СЕЛАТА ОСЪЗНАХА ВЕЧЕ!!!
    КРАЙНО ВРЕМЕ Е ТАЯ СЛУГИНАЖНА САМОУБИЙСТВЕНА ПРАКТИКА ДА СЕ ПРЕКРАТИ!!!

    Коментиран от #56

  • 55 555

    3 5 Отговор

    До коментар #46 от "3333":

    ГЕРБ разбира се, но ПП им скриха шапката направо.
  • 56 7777777

    14 8 Отговор

    До коментар #54 от "Мнение":

    БРАВО ПИЧ, СЪГЛАСЕН СЪМ С ТЕБ! ДАЙ БОЖЕ НОВИ ИЗБОРИ И ДА СЕ ОТЪРВЕМ ОТ 33 ГОДИШНАТА АМЕРИКАНСКА ЗАВИСИМОСТ ЗА ДА ПОЧНЕМ ДА СЕ ОПРАВЯМЕ ДЪРЖАВАТА!

    Коментиран от #62

  • 57 от друг ъгъл

    14 5 Отговор
    Не е вярно че,хартиената бюлетина не помогна на БСП...Много по-малък щеше да им е резултата.!Същото се отнася за ДПС и Герб.Голямо купуване и манипулации имаше на тези избори.!Съвсем друга тема е, че ПП/ДБ не направиха никаква кампания и чакаха всичко да им дойде наготово.

    Коментиран от #78

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 1529

    15 9 Отговор
    пази боже от такива образовани където гласуват за Продължаваме Пропадането
  • 60 Име

    7 4 Отговор
    Тази жена е доста как да кажа - ами не е съвсем приятна. какво работа всъщност - гледа в Интернет числа и ми приказва.

    Който и плати - тя става веднага на същото мнение. сега - понеже - ГЕРБ чупиха глави и биха протестиращи и - няма как да се извърти като мнение, иначе - щеше да си приказва както си знае.
  • 61 Страх и памперс

    11 6 Отговор
    Те герб си купиха 1 място, без хартийките щяха да останат с 18=20%.
  • 62 славейков

    12 12 Отговор

    До коментар #56 от "7777777":

    А от руската зависимост отървавали сме се някога.?От руско робство по-лошо няма.Ама с копейките натам вървим.!
  • 63 Уча се

    10 9 Отговор
    Простия,лесно се лъже !
    Копейкин го знае перфектно.
    На неговите фалшиви обещания, могат да повярват само прости хора.
    Само те не могат да разберат,че нищо от това, което им се обещава, не може да бъде изпълнено.
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Уча се

    6 10 Отговор
    Простия,лесно се лъже !
    Копейкин го знае перфектно.
    На неговите фалшиви обещания, могат да повярват само прости хора.
    Само те не могат да разберат,че нищо от това, което им се обещава, не може да бъде изпълнено.
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 И аз да кажа

    9 0 Отговор
    Нищо ново и интересно не каза.
    Повтаря едно и също с важен вид.
  • 68 ТТТ

    6 0 Отговор
    С такъв матрял, такъв резултат.
  • 69 Гост

    3 0 Отговор
    Пак ли те хванаха в разкрачено положение с прогнозите?! Нищо! Смени позата на ветрогенератор - генератор на ветрове.
  • 70 В кого виждате високия статус ?

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    В ГЕЛА или чорбаджиите? Да с белото на кристали са напред, но докога? Очакваме да ни наложат джендърството и третия пол! Очакваме го, но ще ги забравим въпреки поетите ангажименти от ДБ и ПП.
  • 71 Тити

    9 1 Отговор
    Скритият означава платеният на това се крепи електората на мафиотите от Герб.
  • 72 Любо

    6 3 Отговор
    Никой нормален човек не вярва в резултатите от изборите. Мафиотите имат не повече от 15% а шарлатаните не повече от 10. Всичко останало е жестока манипулация от едно чуждо посолство на улица Козяк. Самият факт че при броенето от 12 хиляди камери за видеонаблюдение са работили само 6500 го доказва, при положение че предишният ден са тествани всички.

    Коментиран от #90

  • 73 срам

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Феодализъм в 21 век.
  • 74 1111

    7 0 Отговор

    До коментар #50 от "Вива дъ К И Н Г !":

    Ще ти цитирам по памет известен антимафиот - мафията е измислена от хората, следователно може да бъде победена от тях.
  • 75 ква я мислихте, ква стана

    3 1 Отговор

    До коментар #51 от "Чичо ти":

    В новините чухме, че броенето не било приключило.
  • 76 Гласувал

    9 0 Отговор
    В старите тенджери пак ще въртят гювеча трябва лустрация ченгета доносници кариеристи пак хванаха черпака.....
  • 77 грешка

    6 6 Отговор
    Високо образованите хорагласуватза ГЕРБ. Тези които имат хиперболизирано мнение за себе си гласуват за ПП. Хиперболизацията всъщност демонстрира нисък интелект и големи амбиции.
  • 78 не съм съгласен

    5 3 Отговор

    До коментар #57 от "от друг ъгъл":

    ПП направи най-скъпата кампания. Друг въпрос е че парите бяха хвърлени на вятъра.
  • 79 Кой68

    6 4 Отговор
    Щом за ПП-ДБ са гласували по-умни и образовани със висок ценз ........... бог е безсилен!
    Щом ПП-ДБ са олицетворението на тази прослойка то Затваряй държавата която тия я счупиха за 8 месеца управление.
  • 80 Кой68

    0 3 Отговор

    До коментар #3 от "НИКО":

    Яд те е че не ти дадоха ли!
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 ганю

    4 1 Отговор
    Криза няма вия баламосвате народа 33г. Пак като не са ви запукали с калашниците добре.
    Ама и това ще стане време е вече изчака му се чакалото.
    Възраждане са Тим " значи от трън та на глог"
    Тим Сик Вис все един дол дренки
  • 83 Благоев

    3 3 Отговор
    ПП са за затвора. Пълни олигофрени и комунисти!
  • 84 Благоев

    2 4 Отговор
    ПП са за затвора. Пълни олигофрени и комунисти!
  • 85 незнайко

    4 0 Отговор
    Интересна статия, но защо няма и дума за "най твърдия" еректорат на ДПС ? Колкото турско говорящи има толкова са и гласовете им ! Българско говорящите имат МНОГО ПАРТИИ и се РАЗЧЕКВАТ за кого да гласуват ! Принципа разделяй и владей е в пълна сила !!!
  • 86 Хохохо

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "ГЕРБ":

    Така е, даже измамниците станаха първи.
  • 87 Хохохо

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "Глобалното затопляне":

    Бягай бързо натам, какво чакаш още тука.
  • 88 ДОКО

    6 0 Отговор
    ДА ВИ КАЖЕ ДОКО ..ГЕРБ/ГРАЖДАНСКО ЕДИНСТВО ЗА РАЗГРАБВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ/СПЕЧЕЛИХА ОТ ГЛАСОВЕ ОТ СИЛНАТА И НЕПОКЛАТИМА МЕСТНА ВЛАСТ..ХОРА КОИТО СА ОЩЕ НА ХРАНИЛКАТА/СЪВЕТ ОБЩИНА И ДРУГИ ДЪРЖАВНИ СТРУКТУРИ ОЩЕ И ДО ДЕН ДНЕШЕН СИ ОПЪВАТ ПАРИЧКИТЕ СЛАДКО СЛАДКО И ЗА ТОВА ДО ОТКАТ ЩЕ ГЛАСУВАТ ЗА МАФИОТСКАТА ПАРТИЯ ГЕРБ..РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ИЗБОРИТЕ СА ИДЕАЛНИ ТАКА СЕ СТОПИРА МАФИЯТА НА БЪЛГАРИЯ КОЯТО ВЕЧЕ НЕРВНИЧИ ЗАЩОТО КИНТИТЕ НЕ ИДВАТ В НЕЯ...РАЗБИРАЙ БЕГАТ ДАЛЕЧ ОТ ЧЕКМЕДЖЕТО..ПЛАШАТ ВИ ЧЕ БЪЛГАРИЯ ГУБЕЛА ПАРИ ОТ ЕС...АМИ ВИЕ ЛИЧНО ДА СТЕ ПОМИРИСАЛИ НЯКОЕ ЕВРО..КИНТИТЕ ОТИВАТ ДО ГОЛЕМЦИТЕ А ПОСЛЕ В ЧЕКМЕДЖЕТАТА ИЛИ БАНКИ ИЗВЪН БЪЛГАРИЯ..НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕ..
  • 89 Лаврентий Берия

    1 3 Отговор
    Възраждане се крепи на безпроблемно леещата се тук руска пропаганда. Обраха също и вота на разочерованите от ИТН и БСП. Извън България за тях гласуват хейтърите-маргинали мразещи България. Вместо да се борят тук, те са излезли в чужбина и на всяка цена държат да стъжнят тук положените, като някакво "възмездие" за това, че не са се реализирали в Родината си! Подкрепя ги и реториката на Президента. Както и това, че обществото ни е абсолютно безкритично към откровените лъжи на Костадинов. Маргиналите жадуват да бъдат излъгани. И все пак, те достигнаха пика си. На този етап няма откъде да "теглят" повече гласоподаватели. И за тях важи това което и за останалите партии.
  • 90 Лаврентий Берия

    0 3 Отговор

    До коментар #72 от "Любо":

    Любчо, я си напъни кухата путинофилска китара и кажи, като се манипулира всичко от "Козяк", защо така вече две години управлява откровено Про-руския Президент? Как се вмества според вас путинофилите Радев в "управлението от Козяк"? Не трябваше ли вече да управлява про-Козяшки ястреб бе, Любчо?
  • 91 Мира

    4 0 Отговор
    бъркаш много. Печелят с невиждано досега купуване на гласове. Рекорд след времето на Цв. Цв., който беше факир на купуването на гласове с хартиена бюлетина.
  • 92 Лаврентий Берия

    1 1 Отговор
    И отново цъкаме червени палци, но нямаме смислен отговор. Типичния профил на Възраждане. Няма мисъл, само омраза към това което не разбираме или нямаме. Маргинална история.
  • 93 Пенсионер

    1 1 Отговор
    Българите, особено необразованите и бедните и пенсионерите са много глупави ако гласуват за ГЕРБ, ЧИЙТО ВОЖД КАЗА ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ-"ИНФЛАЦИЯТА СЕ ПОДКЛАЖДА ОТ УВЕЛИЧЕНИТЕ ПЕНСИИ И ЗАПЛАТИ, КОИТО НЕ ТРЯБВА ДА СЕ УВЕЛИЧАВАТ" докато бедните и пенсионерите не измрат.ч
  • 94 Пенсионер

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "гн88с":

    Великденски 70лв.ще има само за пенсиите до 504лв., а тези с 504-560....нагоре ще пият една студена вода! АЗ ЗАЩО СЪМ СЕ ОСИГУРЯВАЛ НА ВИСОКА ЗАПЛАТА,А СЕГА ЕДНАКВО-БЕДНИ?
  • 95 бай Евро

    1 0 Отговор
    Тая си беше патица а сега вече е станала гъска! По тъп анализ трудно може да намери - висок образователен статус, по-тъпи възрастни , аз им казах ама те не вярваха , и т.н.