25 Април, 2023 12:02 3 094 110

Българският неутралитет

  • поход-
  • мир-
  • неутралитет-
  • оръжия-
  • война

Кръвта, особено пролятата, не признава решения, взети с анонимно мнозинство. Нито хитрини като договори за доставки на оръжие, претакани през други страни. Нито декларации от държавни трибуни. Нито клетви, особено пък дадени от професионални клетвопрестъпници

Българският неутралитет - 1
Снимка: БНР
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Имаше поход за мир. Български поход, за български мир, и поради тази причина заметен под журналистическия килим от официозите. А не е като да нямаше хора. Дори контра протести от по трима дебила отнасят десетминутни репортажи. Явно проблемът не е в количеството. Но да се върнем на същината.

Освен задължителната истерия в тези мероприятия, основното желание беше едно – неутралитет.

Българският неутралитет е странно животно. Той е само по документи. По документи и обещания. По договорки ако щете. При това договорки на четири очи. Четири очи и записващо устройство - за по-сигурно. И както все повече се вижда, българския неутралитет нито е неутралитет нито е български.

Кръвта, особено пролятата, не признава решения, взети с анонимно мнозинство. Нито хитрини като договори за доставки на оръжие, претакани през други страни. Нито декларации от държавни трибуни. Нито клетви, особено пък дадени от професионални клетвопрестъпници.

Политическата класа все едно не разбира. Какво не разбира, когато става въпрос за неутралитет? Превеждам.

Въпреки, че не е сложно за осмисляне, неутралитет означава да си неутрален. Тоест, да не взимаш страна в конфликт. Това е много трудно ако си намесен в конфликта и изключително лесно, ако конфликта не те засяга. Неутралитетът е най-лесното и просто за постигане състояние, стига да имаш желание.

Но ако нямаш желание - имаш извинение. Понякога извинението е тъпо. Понякога много тъпо. Понякога е по-добре да влезеш в конфликта, отколкото да се правиш на не разбрал какво правиш. Това състояние на тревожно неразбиране може да мине за легитимно само при селския идиот. Но като се замисля ние успешно изпълняваме и тази функция, само че вместо селски сме в ролята на европейски такъв.

Когато помагаш на едната страна ти неминуемо вредиш на другата. Няма неутралитет, който да е полунеутралитет. Неутралитетът няма колебания. Тоест, или го има, или го няма.

Неутралитетът не се интересува от доводи. Ако имаш твои си доводи и искаш да вземеш страна – взимаш, и с това приключва твоя неутралитет. И преставаш да дрънкаш глупости, че неутралитетът ти бил еди какъв си.

Ако си мислим, че говорейки глупости за нашия сепаративен неутралитет сме прекалено хитри, и че другата страна не вижда опитите за хитреене много се лъжем. Причините да оставаме необезпокоени може да са много, но нито една от тях не е, че това, което правим не се вижда.

В този ред на мисли – оказване на военна помощ на страна, въвлечена във война не е неутралитет. Тук не говорим дали тази война е правилна, неправилна, заслужена и как точно се формулира. Става въпрос, че там умират хора и от двете страни. Но и оказване на каквато и да е помощ в тази война помага на едната страна да убива повече хора от другата. Това не е неутралитет. Ако някой ви заблуждава, че сме неутрални - то е с някаква цел. Цел извън вас и вашите интереси. Освен, разбира се, ако целта ви не е да се сбиете. Затова, моля ви, стига сте обяснявали, че ние пазим някакъв неутралитет. Смешно е, а от ментална гледна точка – срамно.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 89 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 България става

    21 78 Отговор
    неутрална, Видинско и Кюстендилско, заедно с пиринския край, отиват в Сърбия, Кърджали към Турция, останалото към Руската Федерация!!!
  • 2 Сладникав смрад и многоо реклама

    91 9 Отговор
    Миризмата на гнило, която все по-силно се усеща откъм медиите е най-съществената особеност на "демокрацията". И тя беше приватизирана, денационализирана, десоциализирана и кастрирана.
  • 3 СИНЯ ЖЕНА 👩

    12 32 Отговор
    ЕТО МЕНЯ НЕ НРАВИТСЯ БОЛГАРСКИЙ СТИПЧИ ,ЕТО МЕНЯ НРАВИТСЯ ГОЛУБОЙ РОССИЯ ,СЛАВА РОССИЙ

    Коментиран от #6, #8

  • 4 Сомалийския пират

    31 82 Отговор
    Копейките захлебват качествено.

    Коментиран от #9

  • 5 Какъв

    14 51 Отговор
    неутралитет , бе , една шепа хора останали ?
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Мдаа

    31 89 Отговор
    Поредния руззки слуга е решил да "сподели" защо трябвало да сме "неутрални".
  • 8 34×6

    8 2 Отговор

    До коментар #3 от "СИНЯ ЖЕНА 👩":

    Нравитса тебя ?
  • 9 Не чакай

    35 10 Отговор

    До коментар #4 от "Сомалийския пират":

    фронта на изток те зове.Имаш възможност да им разбиеш валутната единица.

    Коментиран от #24

  • 10 Калмук

    18 42 Отговор
    " ... Тук не говорим дали тази война е правилна, неправилна, заслужена и как точно се формулира" ... тук ме загубихте !!!
  • 11 Агнето

    52 9 Отговор
    За неутралитет- не зная, но сме независими. Нищо не зависи от нас...
  • 12 Неутралитетът е подлост

    30 96 Отговор
    Трябва да помагаме на украинците, които защитават не само своята държава, но и цяла Европа от агресията на Кремъл.

    Коментиран от #16, #18, #23, #26, #58

  • 13 е мил гьотовски

    9 31 Отговор
    квик квик квииииик
  • 14 Гост

    60 13 Отговор
    Право Куме - в очи! Респект за точните думи!
  • 15 честен ционист

    33 12 Отговор
    80% сме за Родину. Останалите 20% и те ще посрещат с леб и сол, иначе като в Судан и Кабул, по колесниците.
  • 16 Говори и действай

    37 9 Отговор

    До коментар #12 от "Неутралитетът е подлост":

    от собствено име, не в мн.ч.
  • 17 Жорж

    78 11 Отговор
    Защо не се даде гласност на похода за МИР в София. Явно от Козяк непрекъснато нареждат на подкупните ни медии какво и как да публикуват и ни готвят да ни вкарат в конфликта. Особено силен у натиска върху ГЕРБ и ПП да правят правителство коото да изпълнява на 100 процента каквото им ропоредят американците. А те са плевели.

    Коментиран от #69

  • 18 Значи

    39 6 Отговор

    До коментар #12 от "Неутралитетът е подлост":

    швейцарците и австрийците са подляри!Аха!

    Коментиран от #22

  • 19 Новите Раджи

    62 9 Отговор
    Е да, ама от козак неутралитет на България не им трябва. Козяк искат Източна Европа да води техните войни, по думите на Джордж Фридман. Англия не завладява Индия с армия. Англия пращала дипломати да скарат единия раджа с другия раджа и така завладява Индия. Ние на изток сме новите раджи. И вече имаме доста кандидати, които ще се избият за този пост- нов раджа. Новите раджи се имаме Свещена Крава отвъд океана и думите на Свещената Крава са закон за новите раджи. В крайна сметка ако САЩ искаха мир, щяха още 2014г. след анексията на Крим, да сключат отбранителен договор с Украйна и край, нямаше да има конфликт в Европа. Такъв договор САЩ сключи с Швеция на своя глава, без да ги интересува опасности и последствия. Такъв договор можеха да сключат и с Украйна, но тогава те щяха сами да си вадят кестените от огъня, а сега тази чест се пада на Новите Раджи
  • 20 аааахахахааа

    23 52 Отговор
    Поход за мир на който се веят руски знамена?!?!?!Демек знамената на страната агресор.

    Коментиран от #35, #37

  • 21 БАНко

    24 8 Отговор
    Б Р А В О. !!!!
  • 22 Мдаа

    10 37 Отговор

    До коментар #18 от "Значи":

    Швейцарците и австрийците налагат санкции на руЗЗкия агресор. А че са пропити от руЗЗката корупция, това е факт.
  • 23 БАНко

    31 12 Отговор

    До коментар #12 от "Неутралитетът е подлост":

    НАТООООООВЦИТЕ ОТДАВНА ЗАБРАВИХА ,, УКРАЙНА СПАСЯВА ЕВРОПАТА " !!! ТОВА БЕШЕ НУЖНО ЗА МИЛИАРДНАТА ВОЕННА ПОМОЩ ЗА ЗЕЛЕНОТО ЧОВЕЧЕ ОТ КИЕВ !!!
  • 24 Сомалийския пират

    17 44 Отговор

    До коментар #9 от "Не чакай":

    Годината е 3147-ма.
    Човечеството е овладяло цялата Слънчева система и продължава в Космоса.
    Русия обявява, че до седмица ще превземе Бахмут...

    Коментиран от #29

  • 25 Неслучайно Димитър Благоев казва:

    18 42 Отговор
    .." В крайна сметка русофилството води до национално предателство". Русия напада страна, убива и бомбардира населението и накрая агресора прав, пострадалия "трябва мирно" да се предаде за да няма война! Другари, и имате нахалството да пишете и говорите первер...зии!
    След края на Испанската гражданска война/1936-1939/ испанската полиция започва да разпитва заловените комунисти. Те така отричали очевидни факти – както всички комунисти по света, че полицията поканила за медицински консултации известният проф. Антонио Валиехо Нагера /1889-1960/- бащата на испанската психиатрия .
    След проведени стотици беседи с пленените интербригадисти проф. Нагера прави своето заключение:
    „Комунизмът не е идеология, а вид психично заболяване“.
    Русофилството е същото като комунизма !

    Коментиран от #30

  • 26 Рико

    32 7 Отговор

    До коментар #12 от "Неутралитетът е подлост":

    Заминавай хохохохол.Кой те е спрял и защо говориш в множествено число и от мое име ,кой ти е дал това право?Заминавай и си носи усилена найлонова торба с адрес име и страна ,желателно и надпис на латиница.Не питай защо,бързо ще разбереш.
  • 27 Мнение

    49 11 Отговор
    Не сме длъжни да взимаме срана.Точка.
    Като видите двама на улицата да се бият все ли взимате страна и се пъхате между шамарите?
    Те 8 години са нарушавали Минските споразумения и точно заради това,че са репресирали своите малцинства те не изпълняват изискванията за прием в ЕС.Украйна не е нито член на НАТО,нито на ЕС и докато си тормози собственото население няма и да стане.Западът ги лъже,за да ги използва за отслабване на Русия и да ги вкара в дългове.
    Онези продажниците,които взимат центове ни убеждават,че неутралитет означава подкрепа на Путин.Значи хипититата едно време всички до един са били фенове на Путин?Неутралитет си означава неутралитет,а не подкрепа на някой...Не сме балами като украинците и нас да вкарат за пушечно месо и да им плащаме дългове за купени оръжия!Да си търсят другаде балами!

    Коментиран от #33

  • 28 Евроатлантик

    26 8 Отговор
    Нашата основна задача дадена от Брюксел е да даваме и даваме всичко за демократа в Киев. Който не дава е предател и родоотстъпник.
  • 29 Боруна Лом

    14 9 Отговор

    До коментар #24 от "Сомалийския пират":

    ..ТЪПАННН..
  • 30 Ветеран от Протеста

    26 9 Отговор

    До коментар #25 от "Неслучайно Димитър Благоев казва:":

    Това,че си копи пейстнал нещо спуснато отгоре сигурно те прави много горд и се имаш и за суупер интеуегентен, науи?Укрофилията е много близка със некрофилията и копрофилията.Да ти е суатко кооп уе.
  • 31 Обичали Русия безплатно казаха

    14 33 Отговор
    Какъв неутралитет бе другари..ние българите сме против военната агресия фалшивите референдуми..анексирането и милитаризацията на региона..всеки които противостои на националния ни интерес е враг..такъв във момента са руснаците и глутницата която ги управлява

    Коментиран от #34, #54

  • 32 ПП ДБ

    14 8 Отговор
    Милена иска по 1.5% от БВП на всяка натовска държава за Украйна. Ние ще дадем 3% от БВП на България.
  • 33 Кокококо

    15 39 Отговор

    До коментар #27 от "Мнение":

    Ей руски измамник 8 години имаше мисия на ОССЕ в Украйна нито украинците носят цялата отговорност за стрелбата там нито са трепали не въоражени руснаци..дане си мислиш че цяла Европа случайно ги подкрепя..ще си платите за всичко
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Аватар

    30 6 Отговор

    До коментар #20 от "аааахахахааа":

    Не виждам на снимката към статията знаме в бяло,синьо и червено.Вие къде го видяхте?
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 нищо подобно

    30 10 Отговор

    До коментар #20 от "аааахахахааа":

    Нямаше НИТО ЕДНО руско знаме. Къде си гледал ? В паничката - с паричката... -

    Коментиран от #63

  • 38 Ветеран от казаните си

    12 29 Отговор

    До коментар #34 от "Ветеран от Протеста":

    Отиди протестирай в Казанлък въшлио
    Не да ми се правите на туристи по улиците в софия и мвр да ви пази..айде отиди да видим какво ще стане руски роби безмозъчни

    Коментиран от #50, #51

  • 39 Родината затъва през последните години

    13 30 Отговор
    в абсурд, лудост, трагедия и фарс едновременно!

    Театърът на абсурда, който Путин сътвори в страната си, гастролира и на българска сцена. Сякаш сме в Дагестан, а не в Европа.
    Но това не е всичко, той се опитва да се представи за наша реалност, настояще и бъдеще, да ни превърне в тотално опростачено и дебилизирано общество, където абсурдите са норма, а

    чудовищата са герои

    Светослав Пинтев:"Минах в неделя през т.нар. „поход на мира“ при пилоните на НДК, където някакви хора, със Стокхолмски синдром вероятно, развяваха пряпорци на „Възраждане“ и български знамена, а от трибуната прокарваха последните путинските опорки, твърдейки, че са чутовни патриоти.
    Една от основните причини държавата ни да е бедна, непрекъснато ограбвана, в безпрецедентна политическа криза, да е разделена, озлобена, объркана, истерична. Просто, защото великите ни политици дадоха картбланш на путинската пропаганда и тя вилня като башибузук повече от две десетилетия.

    Коментиран от #43, #52

  • 40 Ърти

    31 8 Отговор
    Всички войни до сега бяха "справедливи", особено на краварите. Сега вече имаме "лоша" война, и който не помага застрашава ценностите на свободата. Амин

    Коментиран от #62

  • 41 Демократ

    24 9 Отговор
    Пресолиха манджата " демократите" даже повече и от " отговорните другари".Значи нямаш право на лично мнение,ако не си с нас си против нас ,ако не следваш партийната линия и мислиш и говориш различно си враг.Ако не викаш Слива Окраине ,пак си враг и русороб и путинофол и т.н. Ами това си е направо фашизъм , бе з значение под какво име се прикрива.Още не са почнали да арестуват,но подготвят почвата,полека ,полека.

    Коментиран от #44, #45

  • 42 Демократ

    12 28 Отговор
    Човекът е от Възраждане и иска да възроди СССР и България с вечна дружба към него. Др.Митрофанова сигурно е много щастлива. Такива незнайковци кога и къде живеят сега,защото са спрели развитието си преди 33 години спокойно могат да отпътуват за Москва и неутрално да се представят на любимия си путлер за доброволец в специалната мирна операция.
  • 43 21.02.2022г

    10 7 Отговор

    До коментар #39 от "Родината затъва през последните години":

    "снаряд от неизвестен тип, изстрелян от украинска територия, напълно е разрушил граничния пункт в Ростовски регион". Според ФСБ граничният пост е бил разположен на около 150 метра от руско-украинската граница. Кой е агресор?
  • 44 Демократ

    2 2 Отговор

    До коментар #41 от "Демократ":

    Напъни се и си измисли друго име, не плагиатствай .

    Коментиран от #48

  • 45 Любопитен

    10 10 Отговор

    До коментар #41 от "Демократ":

    Я кажи, Путлер фашистки диктатор ли е?

    Коментиран от #47

  • 46 Виж какво

    20 5 Отговор

    До коментар #36 от "Що бе не мога да говоря ли":

    "Вмирисаните пенции" оставиха наследство в тази държава, което сега такива като тебе харчат... Я , малко
    по-почтително и по-възпитано. От къде са те изпуснали, акъл да ръсиш ?
  • 47 Демократ

    12 3 Отговор

    До коментар #45 от "Любопитен":

    Я кажи Бай Взел Дал здрависва ли се с невидимия и пътува ли към Джаки.

    Коментиран от #57

  • 48 Демократ

    2 3 Отговор

    До коментар #44 от "Демократ":

    Прати копие от лиценза въъъ ш льо.Тогава можем и да се разберем.

    Коментиран от #87

  • 49 Марги-гълъб на мира

    4 3 Отговор
    Отлично казано! Какво да добавиш? БРАВО!
  • 50 Май

    19 9 Отговор

    До коментар #38 от "Ветеран от казаните си":

    толкова си се задъхал, че не си разбрал - Походът беше за МИР И НЕУТРАЛИТЕТ ! нИТО РУСОФОБИ, НИТО РУСОФИЛИ . Походът беше за МИР И НЕУТРАЛИТЕТ. Ще ти го преведа - НЕУЧАСТИЕ, НЕ ВЗЕМАНЕ НА СТРАНА В КОНФЛИКТА И МИР ! АКО МОЖЕШ ЗАПОМНИ!

    Коментиран от #59

  • 51 Ветеран от Протеста

    10 5 Отговор

    До коментар #38 от "Ветеран от казаните си":

    Протестирай си ти в Казанлък ,около твоят блок откъдето се вижда жп.линията и си хвърляте всички "хубавини ,"през прозорците "братко".
  • 52 Доктор Косев

    4 3 Отговор

    До коментар #39 от "Родината затъва през последните години":

    Пич не се опитвай да се правиш на интеуегентен.Това ,че си копирал нещо и му се кефиш и въздишаш,не значи ,че не си тъъъъ поооо пааарче.Надали ще разбереш,но поне опитах.
  • 53 Бонго от Конго

    12 15 Отговор
    Точно така. Браво на Йотовски! Така трябва да се възпитават децата. Бъдете неутрални!
    Ако видите, че някой бие и ограбва някой друг само защото е по-силен, най правилно е да извикате силно и гордо ....... Аз съм неутрален! Мен това не ме засяга!
    Браво Йотовски! В такива, като теб ни е надеждата!
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Минавайки

    9 15 Отговор
    Освен русофилистични отттРепки с чужди знамена,не видях.Айде пързаляйте се.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Любопитен

    3 0 Отговор

    До коментар #47 от "Демократ":

    Много бързо свали маската. Хайде бягай в пясъчника.
  • 58 Марги-гълъб на мира

    9 9 Отговор

    До коментар #12 от "Неутралитетът е подлост":

    Неутралитетът е подлост, когато е отношение към истината и лъжата! Когато оценява греха и добродетелта! Но когато се лее кръв, дори да не е в твоята страна, НЕУТРАЛИТЕТЪТ е позиция, срещу дяволското зло-войната!
  • 59 Нещо май не говорим на български

    12 16 Отговор

    До коментар #50 от "Май":

    Другари вие от руското посолство българския неутралитет го разбирате малко странно и по една случайност напълно съвпада със интересите на страната агресор..пак ви казвам нивото на икономическите и други контакти във момента е такова че за да получите българския неутралитет трябва да намерите начин да кихате всяка година по 10 милиарда..а както знаем вие даже данъците не си плащате за петрола който продавате..НЕ НЕ СМЕ НЕУТРАЛНИ ЧЛЕН СМЕ НА НАТО И СТРАНА ОТ ЧЕРНОМОРСКИЯ РЕГИОН..ОТИДЕТЕ И ТЪРСЕТЕ МИР ОТ ОНИЯ ПЛЪХОВЕ КОИТО ОБИТАВАТ РУСКОТО ПОСОЛСТВО

    Коментиран от #64, #66, #75

  • 60 Дефекирал

    7 4 Отговор

    До коментар #56 от "Ще разбереш.":

    Изпълнявам и поръчки върху стъклена маса ,а ти отдолу може да мляскаш и мечтаеш.Но ,няма да ти стигнат центовете които изкарваш тук и за половин година.Засега мечтай ,безплатно е.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Това

    1 2 Отговор

    До коментар #40 от "Ърти":

    което казваш е исторически факт . Но не завършвай с Амин. Казваме Амин в края на молитва към Бога. В случая по-правилно е да се каже : Да не бъде
  • 63 ха ха

    11 11 Отговор

    До коментар #37 от "нищо подобно":

    Напротив. Пълно е с рускизнамена и ликът на Путин в сърцата... И там е страшното.

    Коментиран от #72

  • 64 Мунзафер

    10 6 Отговор

    До коментар #59 от "Нещо май не говорим на български":

    Аркадааш,нерде Натю,нерде Окрайна?

    Коментиран от #65

  • 65 Там в руското посолство знаят

    8 8 Отговор

    До коментар #64 от "Мунзафер":

    Трябва да го зададеш тоя въпрос на медведев защото той обича да ги бомбардира всичките наред
  • 66 Значи

    9 6 Отговор

    До коментар #59 от "Нещо май не говорим на български":

    си готов да се включиш . Знаеш ли как се държи пушка ? Ако не, зпочвай да тренираш, освен ако не си от онези дето цяло лято по морето с хубавите джипове ...
  • 67 Бай араб

    3 9 Отговор
    Имаше поход - и къде ходихте ?
  • 68 Ван дер Любе

    11 9 Отговор
    В центъра на снимката горе се вее руски флаг. Точна на българският неутралитет. Едни наивни хора, или корумпирани, които говорят срещу НАТО, ЕС, за да вземат едни пари от Русия. Колкото пъти сме се обвързвали с Русия, толкова пъти сме губели. По-голямата част от народа. Винаги има едни, които се възползват.

    Коментиран от #71, #73

  • 69 Рико анаграмата

    9 5 Отговор

    До коментар #17 от "Жорж":

    Гледай интервютата на Скот Ритър,майор от запаса ,бивш морски пехотинец, бивш инспектор към ООН по ръзоръжаването.Става въпрос за интервютата относно Грузия и Полша.Емоциоанлни ,но пълни с истина.Та ще перфразирам,част от тях: Не си мислете,че ние американците ви харесваме и ни пука изобщо за вас.След като си свършите задачата ще ви изоставим и никой от нас няма да се жертва за вас.Повечето от нас не знаят даже къде се намирате на картата и не ни пука изобщо за вас.
  • 70 !!!?

    17 8 Отговор
    Абе НДКто никъде не води война, та да искате мир пред него. Варварска война води Кремъл в Украйна, та затова русофилите да искат мир пред руското посолство, а не на фонтана пред Президентството !!!?
  • 71 Дефекирал

    8 6 Отговор

    До коментар #68 от "Ван дер Любе":

    Па като с ме се обвързвал с Германия така яко сме печелили.И ко спичелихме а? Трета награда, голяма браа дааа.
  • 72 Ти ли

    6 6 Отговор

    До коментар #63 от "ха ха":

    ще ми кажеш и как ще го докажеш ? Пусни си в ю тюб има видео и гледай от край до край - от НДК до църквата Св. Неделя - бул. Витоша почернял от народ САМО с БЪЛГАРСКИ ЗНАМЕНА. Ако си объркал Самарското знаме с руското то е проблем на твоята историческа грамотност. А какво има в сърцето на човека само БОГ знае !
  • 73 Скоро

    5 2 Отговор

    До коментар #68 от "Ван дер Любе":

    ходил ли си на очен лекар? Имаш ли шофьорска книжка ? Знаеш ли, че си далтонист и не различаваш синьо и зелено...Питам те сериозно
  • 74 !!!?

    12 8 Отговор
    Този за какъв неутралитет говори...да помагаш на жертвата било вземане на страна ! Ами да ходи да помага на кремълските варвари като няма неутралитет !!!?

    Коментиран от #78

  • 75 Рико

    6 4 Отговор

    До коментар #59 от "Нещо май не говорим на български":

    Боуи ме г 3а за Обосрайна,даже и там не ме боуи.Всяка жаба да си гуеда гьоуа и мястото в него? Стига с този интернационауизъм.Интересуваме единствено и само България. Интернационалистите заминавайте на фронта.От приказки от дивана файда няма.
  • 76 дядо от село

    16 9 Отговор
    Искам да задам един въпрос към автора на статията.Ако в жилището в което живее нахлуе съседа разбивайки вратата и тежащ тройно повече от автора,и почне да го млати и да се опитва да му вземе част от жилището,трябва ли останалите съседи да запазят неутралитет,а може би и полицията да запази неутралитет,ненамесваики се вконфликта?Да свърши по-бързо конфликта..И понеже не ги касае..Ама утре,като дойде съседа и при другите?

    Коментиран от #79, #93, #94

  • 77 Любопитен

    11 7 Отговор
    Защо се събират пред НДК като искат мир? Да се съберат пред пасольството на агресора и да го призоват да спре военните си престъпления и нападателната война, която води.
  • 78 Мафани Загура

    8 8 Отговор

    До коментар #74 от "!!!?":

    Отивай и помагай на жертвата , кво чакаш?Но пък да говориш в мн .ч . и включително от мое име,нещо не се получава.Кралете и царете говорят на Ние.Ти да не си наследник на цар Киро?
  • 79 Абе

    3 9 Отговор

    До коментар #76 от "дядо от село":

    Знам,че даже и на стари години все още сънуваш и тайно мечтаеш да нахлуе съседа у вас и само теб няколко пъти да на сили.Ееееххх мечти , мечти.
  • 80 волга петровна

    7 10 Отговор
    тези радетели за мир,къде бяха когато русия събираше войски на границата с Украйна-Киевска рус?Май тогава проглушаваха света,че руzzия никога нямя да нападне..

    Коментиран от #83, #92, #95

  • 81 ИНЖ

    8 6 Отговор
    Остатъкът от СССР нападна Украйна, а индиректно - ЕС!!! За какъв "неутралитет" ми говори тоз "юноша бледен"???? Положението е "или те-нас, или ние-тях"!!!! Няма връщане назад!!!

    Коментиран от #84

  • 82 волга петровна

    6 7 Отговор
    Въпросният господин Емил Йотовски е от котилото на славчо-каналето,хъшове...Не му се връзвайте.Поредният поръчков журналист..
  • 83 А ти Петровна

    5 8 Отговор

    До коментар #80 от "волга петровна":

    волго беше ли чула за издевателствата в Донецк върху руско говорящите и чула ли си за Алеята на ангелите

    Коментиран от #86

  • 84 Абе

    6 6 Отговор

    До коментар #81 от "ИНЖ":

    Чирак,че и купената си диплома от изгорелия университет поствал.Нерде ЕС нерде Обосрайна?По тази логика сега и в Судан да се намесим,няма значение на коя страна.Откъде ви коо пат такива ?
  • 85 Прокопий

    5 6 Отговор
    Я, напуснал Курило и вече публикувал статия милият четрихиляден ватник...🤣🤣🤣😂😂😂😂🤣🤣🤣🤣🤣

    Коментиран от #90

  • 86 Прокопий

    9 6 Отговор

    До коментар #83 от "А ти Петровна":

    И сто хиляди пъти да я повтаряте тая фалшива опорка, истина няма да стане. Айде стига самогон на алеята на глупостта, сменете го малко тоя наратив, неуважаемидрОгаре дронове.

    Коментиран от #91, #99

  • 87 Демократ

    2 2 Отговор

    До коментар #48 от "Демократ":

    Нямам никакво намерение да се споразумявам с такива като тебе,които не знаят елементарни неща.Понеже ти си ми откраднал името прочети как се нарича това.

    Коментиран от #89

  • 88 русофилски мижави митинги

    8 7 Отговор
    Слава на НАТО! Долу руския тероризъм!

    Коментиран от #100

  • 89 Демократ

    1 2 Отговор

    До коментар #87 от "Демократ":

    Пратие копие на лиценза и съм съгласен,даже и 5 цента ще ти изплатя за ползването.
  • 90 Баро

    4 6 Отговор

    До коментар #85 от "Прокопий":

    Укропее и Курило не може да ви оправи ва с хохохохохо лите.Има единствено решение,де на ци фикация.
  • 91 Абе

    3 4 Отговор

    До коментар #86 от "Прокопий":

    Някой да ти е поискал "авторитетното" мнение Цаар Вуул ?
  • 92 ДДРОнег

    3 5 Отговор

    До коментар #80 от "волга петровна":

    Шат дъ фаак ап.Изобщо не си интересен,даже и в женска роля да се вживяваш.
  • 93 Само малко

    9 7 Отговор

    До коментар #76 от "дядо от село":

    Само малко да допълним сравнението ти. Преди да нахлуе тоя съсед ти си му малтретирал децата и си кроял планове с местния феодал как да му подпалите апартамента...
  • 94 Ами като

    6 8 Отговор

    До коментар #76 от "дядо от село":

    Си му подарил преди време жилището на този съсед, а той сега не те оставя на мира денонощно, тормози те с шум,, купони. Убива ти котката и те заплашва с новите си "приятели" - какво ще правиш?
    Ошамарваш го и си вземаш подаръка, естествено!!!
  • 95 Аватар

    7 6 Отговор

    До коментар #80 от "волга петровна":

    Тези радетели за мир бяха излъгани от собствените си политици,че помощта за Украина е само хуманитарна.Точно това пише в статията.Какво още ще се поиска от българските политици и те ще го предоставят на съюзниците от НАТО без да информират българските граждани за решенията си?
  • 96 НЯКОЙ

    9 10 Отговор
    Значи Емиле, представи си, че в дома ти нахлуят бандити и започва тормоз над семейството ти ! Вие се отбранявате с каквото ви попадне в ръцете - силите са равни и боят продължава ! Вероятно ще си мислиш в този момент "Ех, не чуват ли съседите ..." ! А съседите в просъница си мислят "Тези няма ли да престанат най-после" ! Бъдете здрави и дано бандити не влизат в дома ви - и украинците са се надявали на същото !

    Коментиран от #101, #109

  • 97 Диамантената ръка

    8 9 Отговор
    Къщата на съседа гори щото някой я запалил, ама ти викаш аз съм за неутралитет и се надяваш огъня ей така да спре до оградата ти, ама на него не му пука. Тъй че неутралитет няма, избираш страна, или си с подпалвача или си солидарен със съседа.

    Коментиран от #98, #102

  • 98 Къщата

    5 2 Отговор

    До коментар #97 от "Диамантената ръка":

    Си я подарил ти и ако не си вземеш подаръка, ще запалят твоята.такова е положението.
  • 99 Про Ко Пий ли си

    4 1 Отговор

    До коментар #86 от "Прокопий":

    на Прокопи дедо ли си, сигурно освен български език друг не ползваш и затова имаш ограничено поле от информация Служиш си с клишета от зората на демокрацията и нищо не си прибавил в главата си..Затова си мислиш, че всички на "опорки" живеят и нямат собствена мисъл.
  • 100 Нито

    4 2 Отговор

    До коментар #88 от "русофилски мижави митинги":

    е русофилски, нито е мижав... Ако се изправиш може и да видиш
  • 101 Българин

    6 3 Отговор

    До коментар #96 от "НЯКОЙ":

    Дженди, съседите чуват как те бъхтят, но се сещат как преди години си запалил жената и детето си и си викат - най после тоя фашист си получи заслуженото!
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 умен

    4 2 Отговор
    към автора за неутралитет как наричаш даването на пари на една от враждуващите страни, с които очеизвадно си субсидира войната?
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Политкоректен

    9 5 Отговор
    Добра статия. Браво на автора.
  • 108 да живей путинката

    5 2 Отговор
    неутрален съм - аз съм само цвят съвеЦки другар
  • 109 Въпрос

    0 0 Отговор

    До коментар #96 от "НЯКОЙ":

    Кой е нахлул в България? Това е моя дом, твоите приказики са оправдания!
  • 110 Емо

    0 0 Отговор
    Неутралитет не е възможен в днешния свят. Нетралитетът е привилегия само на силните. Слабите не могат да си го позволят. Швейцария е една от най-добре въоръжените страни в света. Първо е сериозен производител и износител на оръжие, а на практика там във всяка къща и апартамент има автоматично оръжие и боеприпаси и който се опита да ги опита да нападне и окупира тази страна, много ще пати.