Last news in Fakti

4 Май, 2023 13:39 21 440 86

Какво направи НСО при случая с главния прокурор – спаси го!

  • нсо-
  • иван гешев-
  • кола-
  • охрана-
  • инцидент-
  • бомба

С поведението си на 1 май службата показа, че може да й се има доверие

Какво направи НСО при случая с главния прокурор – спаси го! - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Инцидентът с кортежа на главния прокурор Иван Гешев "събуди" държавата и службите в почивния ден 1 май. Че това е нещо сериозно, така е. Но типично по български си пролича разделението в обществото - от атентат срещу държавността, до това е инсценировка.

Фигурата на главния прокурор представлява и е висша форма на държавна власт, но не само. Фигурата на главния прокурор е по презумпция защитена, защото е призвана да се бори с всички "пакостници" в държавата. Когато човек е на мушката на "пакостниците", резонно е той да се охранява. Но какво се случи в изминалите дни след инцидента.

Не е трудно да се провери, че единствената институция, която запази мълчание по опита за покушение на главния прокурор, е институцията, която опази живота му. НСО! Защо това е така? Защо мълчи НСО, след като това е единствената институция, от която бихме научили нещо интересно и по същество по темата.

С две думи: нямат право. С три думи - стриктно спазват закона.

Това пък даде поле за изява на всички останали без особена съпротива да окупират дневния ред по темата. И набързо да спретнат първа (и окончателна) версия за случилото се - това е атентат.

И една от версиите за причината - "теч на информация" от... НСО, разбира се.

Като версия "да", като теза… Защо някой обвързва НСО с теч на информация по случая. Всеки човек със здрав разум е наясно, че "течът на информация" означава да насърчиш покушение срещу себе си.

Единственото, което никой не отбеляза открито, в т.ч. разследващите, е фактът, че НСО опази живота и здравето на подопечното ѝ охранявано лице - лицето на една от основните институции на държавността.

Не го отбеляза и охраняваният, който иначе обича да поднася публични благодарности - например на лоялни прокурори, които казват "не на страха". Но спасилите живота му са друг случай. Те са лоша репутация, защото са от НСО, не са от Бюрото. (Между другото ген. Миланов коментира, че познава момчетата - повечето от Бюрото го охраняват и в момента, защото всички те преди да бъдат в Бюрото бяха в НСО.)

И какво имаме до момента - 10% факти, 90% догадки. От тези 10% първият факт е, че няма пострадали и служителите на НСО си свършиха работата - опазиха живота и здравето и на охраняваното лице, опазиха своя живот и здраве, изпълниха докрай задачата си.

Първоначално този факт беше неутрализиран със слуха, че има пострадал, "вероятно служител на НСО". Фактът, че няма пострадали, остана "под съмнение" почти 48 часа след събитието. И това защо?

Първото официално съобщение на прокуратурата гласеше, че информация по случая могат да дават само от НСлС, след разрешение на съответния наблюдаващ прокурор. Т.е. никой друг няма право да говори.

На третия ден от събитието дори МВР млъкна - след като министърът обяви, че има "заподозрени", а от следствието мигновено обявиха, че не са много наясно какво има предвид министърът. И добавиха, че такава дефиниция (за заподозрян) нямало в НПК. И темата отново попадна в ръцете на прокуратурата и следствието. А дали на вътрешния министър също му е отнето правото да говори, защото вероятно няма разрешение от наблюдаващ прокурор...

Това обаче не попречи на куп "разбиращи" от взривове и от държавна охрана да наговорят разни неща, защото нямат нужда от разрешение.

По този начин монополизираният от прокуратурата и следствието публичен дискурс по темата доведе до разпространението на неистини, полуистини, версии, конспирации, откровени лъжи и в крайна сметка затвърди недоверието към официалните (единственият?) източници на информация. А от едно такова положение на нещата всички губим по много.

С очакването, че следствието ще се проточи "с месеци", по думите на зам.-директора на Националното следствие Ясен Тодоров, можем да се залъжем с версията, че НСО „снася“ на неподходящи хора.

Ясно трябва да се каже, че уязвяването на тази служба - НСО, перманентното ѝ принасяне в жертва, демотивацията и охулването на нейните служители, не служи на националния интерес и конкретно - не им помага да си вършат добре работата и да пазят живота и здравето на тези, които законът и държавата им е поверила.

Като вид проява на някакъв здрав разум се чу след съвещанието на служебния премиер със службите, когато ясно беше казано, че паркът на НСО е остарял, а бронираните коли са на по 10 години. Беше заявена готовност НСО да бъде до оборудвана с "надеждни" средства - ако сега наличните са ненадеждни, бихме имали сериозен проблем с доверието, нали така!

Това обаче е само една страна на въпроса. Бивши служители на НСО (като ген.-майор Румен Ралчев) посочиха, че през годините службата е била лишена от контраразузнавателния си и информационно-аналитичен капацитет. Затова сега дейността ѝ се обезпечава с информация от ДАНС, МВР и другите служби. След което НСО предприема съответните действия.

Знаем, че да се влезе в НСО не е от най-лесните начинания, но и не са много кандидатите. Това се дължи не само на качества и особености на образователната ни система. Дължи се и на устойчиво насаждани, особено през последните години, не съвсем справедливи предубеждения спрямо службата с различни конюнктурни, в т.ч. политически аргументи.

Досега никой не си е признал открито желанието тази служба да бъде овладяна и поставена "на разположение" на когото трябва. Но многократните (и видимо неуспешни) опити в тази посока през последните години, имат за основен резултат едно – може би умишленото уронване на престижа на НСО. Нека си припомним и абсурда от 2022 г., когато представители на изпълнителната власт искаха оставка на ръководителя на единствената специална служба, която не е на тяхно подчинение. И впоследствие да инициират нейното преподчиняване, за да са сигурни, че ще контролират всичко и навсякъде.

Опитът за покушение спрямо една от най-важните институции на българската държавност (защото преди всичко случаят е точно това, независимо коя личност я представлява!), е опит за покушение и спрямо тези, които са призвани и по закон, и по дълг, да я пазят с цената на живота си.

Опитът за покушение е и тревожна възможност за проява на здрав разум и индикатор, че най-после е време да започнем да укрепваме институциите си, а не да ги употребяваме безогледно за временни нужди.

НСО трябва да бъде укрепена, снабдена с достатъчно на брой и с висока степен на надеждност автомобили, комуникации, въоръжение и муниции, условия за адекватно обучение и подготовка.

Да се надяваме, че намерението за подобряване на взаимодействието между институциите и за укрепване на капацитета на държавната охранителна служба ще надживее служебния мандат. С поведението си на 1 май НСО показа, че на тази служба може да се има доверие и може да си върши работата, въпреки всичко. Може би е време и други институции да го докажат.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 106 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофил

    203 14 Отговор
    Време е да махнат поста Главен прокурор на БГ след толкова излагации на всички,
    които са го заемали и нито една голяма риба в затвора. Татарчев, Филчев, Велчев, Каскета
    едно голямо нищо.

    Коментиран от #70

  • 2 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭★ ҢҎꡥ

    164 15 Отговор
    Нема още и три дена от тая постановка и всичко мина и замина!
  • 3 изкуствен интелект

    164 17 Отговор
    айде стига с тая пиратка вече. докъто ни баламосвахате с нея колко милиона са отишли по неведоми пътища .......
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Да изгоним ген. Митрофанова,

    64 92 Отговор
    тя внаса разкол в българският народ!

    Коментиран от #40, #73, #75

  • 6 Кики

    175 8 Отговор
    НЕ ВЯРВАМЕ НА ИНСТИТУЦИИТЕ ЗАЩОТО НИКОЯ НЕ РАБОТИ КАКТО ТРЯБВА !!!!!! Всички институции са в услуга на крадци и национални предатели

    Коментиран от #45

  • 7 Намериха ли руският джип,

    103 2 Отговор
    който се въртеше около Бистрица?
  • 8 Минева

    162 7 Отговор
    Стриктно спазващите закона, допуснаха в правителствената резеденция едни прекрасни госпожи да снимат чекмеджета, пистолети и сладко спящ премиер!
  • 9 Хахаха

    90 9 Отговор

    До коментар #4 от "ТаУмВзе":

    НСО са зарили кратера за да не се изплащат обикновените хора....

    Коментиран от #16

  • 10 Неможах

    145 13 Отговор
    Да дочета този хвалебствен бълвоч
    Не познавам автора но явно е поредния подложко
    Активиран да изкочи от дупката в която се спотайва
    И да опита да оправи имиджа на нашата държавност,след тази жалка инсценировка
  • 11 Пенев

    146 12 Отговор
    Отговорете си а въпроса кой има полза от това да героизира мразеният от цяла България Каскет, обслужващ Мафията и ще разберете кои са сценаристите на тази евтина постановка.
  • 12 Томов

    106 13 Отговор
    Малко атентатче, с малко кратерче, с толкова много хуморески и вицове, разказани покрай тази случка, че никой не го приема сериозно. Разследването, ако има нормално разследване, ще каже дали е инсценировка или не.

    Коментиран от #67

  • 13 Никой

    110 13 Отговор
    Човече с този апломб спрямо защитата на НСО можеш и да защитиш достойно и ЛРС / ловно рибарския съюз /. Да " спасиха " го от този бутафорен "атентат" по мащабите с този на Джовани Фалконе. Само ,че охраната не свършва с нови автомобили ,светещи ,мигащи,притискащи ,изтласкващи,каращи като обезумели по средата на пътното платно български " божества " от всякакъв калибър. Апропо къде бяха НСО когато цъкнаха на портрет голото политическо божество хамелеон Би.Би ?

    Коментиран от #49

  • 14 1234

    102 8 Отговор
    Толкова много поръчкови глупости на едно място място скоро не бях чел. И откога Румен Ралчев е генерал - майор , като се уволни със звание полковник ?! Ама вярно бе, в България генерал и професор се става по-лесно от митничар или данъчен ! Какво ръсите хвалебствия - като се съпостави бюджетът на тази служба с реалната и работа , нещата въобще не са добре. Това е служба , създадена да обслужва хората с власт, какво да им съчувстваме? Колко водачи бяха изтикани от пътя от самозабравили се служители? Колко инцидента и катастрофи бяха прикрити? Как става така , че тези хора започват да се възприемат като преторианска гвардия на властта? В момента , в който една държава започне да прави закони, които не се отнасят за определен инейни струкутри, не ми хвали!

    Коментиран от #57, #65

  • 15 Ти си

    87 7 Отговор
    Глей са, колко повече говорят разни специалисти , експерти и анализатори толкова по-смешен и неубедителен става целия водевил и ден след ден из социалните мрежи вицовете повече ......
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 А стига с тази нелепица.

    77 7 Отговор
    Защо не пишете как затворихте летище София? Защо го затворихте и по чие нареждане? За къде и и колко амерски войника отпрашиха? Такава наглост никой не си е позволявал. После имало теория на конспирациите.
  • 18 Двеведно

    68 3 Отговор
    Хем каскета ще си върне манерките, хем службата показа колко е нужна! Аферим, ашколсун, ура!
  • 19 Инспектор Дю дю

    60 5 Отговор
    Къв е тоз шербет ся!?
  • 20 Естествен Интелект

    77 6 Отговор
    Къде е 3 метровата яма? У доло?

    Коментиран от #27

  • 21 ТОЧНО ОБРАТНОТО , НСО СА МОШЕНИЦИ !

    38 8 Отговор
    С поведението си на 1 май НСО показа, че на тази служба може да се има доверие и може да си върши работата, въпреки всичко.
  • 22 Гост

    68 8 Отговор
    Тъпи и нагли ченгесарски номерца. Дори и в това некадърни.
  • 23 ТАЯ ,,СЛУЖБА" ДОКАЗА ЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ

    63 5 Отговор
    ЗАКРИЕ И РАЗСЛЕДВА !
  • 24 123456

    65 4 Отговор
    Полейте двете трънки - да не идат зян зарад тоз маскарад ... Пазете природата !

    Коментиран от #76

  • 25 Занимава се със спортна журналистика

    43 6 Отговор
    Работил е във в-к “Меридиан Мач”, „Канал“ 3, в-к „Новинар“, радио „Спорт“, ИА „Фокус“ и в-к „Топспорт“. От 2011 година се занимава с вътрешна информация. Работил е в сайтовете „Аргументи“, БЛИЦ, ПИК и Дир бг. Решил е да става нещо друго но не е ли късно на 52.
  • 26 кой не става за чеп за зеле ?

    50 6 Отговор
    ми гешев кой !
  • 27 НСО ЕНТЕУЕКТ

    33 6 Отговор

    До коментар #20 от "Естествен Интелект":

    Миии казАхме на Пешо от екипа да я зАпълни, да са не прЕбие некой сл0чайн0 минаващ и да са непуашат гражданьете.
  • 28 Буха ха

    61 4 Отговор
    Напомням че прокуратурата работи по няколко версии, вкл. Опит за убийство, сплашване, постановка, постановка, поне тала твърдят Защо"спасеният" Гешо не поблагодари на гавазите?
    Причините може да са няколко
    1. Недодялан милиционер, никой не го е посетил че е редно да поблагодари.
    2. Извадили са късмет, взривът не е бил силен и т.н., гавазите не са направили нищо особено и няма за какво да им благодари.
    3. Знае че покушението е пунта мара
  • 29 да да

    39 4 Отговор
    Стрес,почивка дълга ,дълга...до като му мине мандата!И готов пенсия телк-100% и други екстри....
  • 30 Малко преди бомбата

    26 11 Отговор

    До коментар #16 от "ТаУмВзе":

    Каскета каза че ще арестува путлера. За повече версии.

    Коментиран от #84

  • 31 Фейк сайт

    45 12 Отговор
    Инсценировката е същата както с украинската дървена яхта уж взривила Северен поток на няколко места. Много плоско.. от ЦРУ. А холивудската постановка на ЦРУ Козяк е вс друго, но не атентат - няма кратер, няма следи по колата, а петметровия огнен стълб дори не е обгорил дървото... Целят съставяне на Правителство на войната...

    Коментиран от #37

  • 32 Тома

    56 5 Отговор
    НСО мълчи защото всичко беше една голяма пунта мара
  • 33 НСО си

    34 4 Отговор
    свърши работата, а "замазването" на разледването, приключването поради ниизвестен извършител ще бъде акт на Прокуратурата.
  • 34 провинциалист

    36 3 Отговор
    Олее, чак го прочетох това... ужас!
  • 35 Дон

    46 5 Отговор
    Поредното говорене в подкрепа на мафията и нейният главен прокурор.

    Къде е дървото?
  • 36 Лост

    40 5 Отговор
    А колко много показваха как Гешев пи кафе с набития продавач на чорапи в Пловдив.НСО провериха ли кафе машината предварително?
  • 37 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭★ ҢҎꡥ

    34 8 Отговор

    До коментар #31 от "Фейк сайт":

    За съжаление няма да се състави такова правителство на войната и Тагара няма да е министър на отбраната.
    Иначе бих желал да има такова правителство и Тагара министър да почва да набира и мобилизира нашите евро атлантици, олигарси и мисирки за фронта, заедно с децата и внуците им!
  • 38 УБО

    39 5 Отговор
    НСО се нуждаят от нови автомобили, затова симулират активност.
  • 39 Некой си

    44 3 Отговор
    Спасили му живота???
    Факти, тук се изложихте!
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Раев

    39 3 Отговор
    Този мисирок мисли ли си, че някой му вярва.
  • 42 ГОГО

    14 12 Отговор
    Браво, поздравления за статията, която ясно казва проблемите и самата истина за НСО !!
  • 43 Айде

    45 4 Отговор
    Я, стига! Превърнаха НСО на домашни прислужници! Охраняват всеки, който ги хване! Пълна мъгла! Придават си важност и непогрешимост! Защо мутрата кара кола на НСО!? Защо нямат камери в колите!? Защото така могат да си измислят всякакви версии и винаги другите са им виновни!

    Коментиран от #51

  • 44 Момчил

    25 2 Отговор
    Много експерти се изказаха,че това е по-скоро инсценировка или най-много истинска случка с цел сплашване. Предупреден е може би да махне чадъра над Баце ? Ако е така ,има един сърбин ,който има зъб на Баце и може да е негово дело това.
  • 45 КИКИМИКИ

    14 17 Отговор

    До коментар #6 от "Кики":

    РАБОТЯТ СИ ТЕ ПО КРЕМЪЛСКИ НОТИ И ПРЕМИИ.
  • 46 ТОВА НА ФИГ.1

    22 1 Отговор
    Е ОПЪРЛЕНАТА
    БИКИНИ ЗОНА НА
    МИСИРКА...БАКШИШ
    И НА ЕДИН ДЕСЕБЕ „ГЕНЕРАЛ„...
  • 47 Гъдьо

    38 4 Отговор
    Г-н Каменов, впечатлен съм от вашия интелект, наколенки и примитивен за журналист речников запас. Като съчинение на осмокласник.
  • 48 БОМБАДЖАН

    26 4 Отговор
    ТУРИХА ПИРАТКА-ДА БЕХА ТРИЍСЕТИНА КИЛА СЕГА БОРИСОВ ЩЕШЕ ДА РОНИ СЪЛЗИ В ПАНДИЗА
  • 49 Нищо не написал

    17 1 Отговор

    До коментар #13 от "Никой":

    Трудно ти тече мисълта, приятелю! Писал, писал, но накрая нищо не казал...
  • 50 Каскета

    22 2 Отговор
    ЩЕ СИ ХОДЯ СКОРО
  • 51 Пешо от панелката

    38 3 Отговор

    До коментар #43 от "Айде":

    Нямат камери за да не се вижда как ескортите безчинстват по пътищата и ако ударят някого да го изкарат него виновен.
  • 52 Само лъжи

    36 5 Отговор
    НСО излъга и замаза историята с пиратката и подкрепи криминалния прокурор и лъжите му ! Стотици се изсипаха на мястото да снимат и вземат проби с лопати . Да бяха прекопали терена наоколо нива щеше да стане . Така ще успее БГ . А то търтеи които не знаят как се държи лопата . Да се намали драстично бюджета на НСО защото работят за криминални партии а не за народа .И са свързани и произлизат от предишния режим на Живков .
  • 53 мдаааа

    25 5 Отговор
    Кой и какъв интерес има да трепе Каскетя?
    Видно е, а и той тръби на лево и на десно, че от него не зависи нещо, не преследва мафиоти, не ги предлага на съда, дори чадър им поставя... цялата прокурска дейност и отговорност си е на обикновения прокурор... така че кой и защо ще си слага таралеж в гащите да трепе един безобиден каскет от който нищо не зависи!!!
    Еее остава всеки разумен човек да си прави извода... кой и защо е сложил фойерверка... фойерверк защото силата, мястото и резултата ясно говорят за това!!!
  • 54 Като глупаци...

    34 4 Отговор
    Ай стига сте лъгали бе миндили... Една пиратка и лелее гръмнаха прокурора. То ако питате народа цялата прокуратура е за гърмене, заедно със съдебната система която извършва по голяма птестъпна дейнос в България от колкото мутрите през 90г. Ония поне си вилнееха с наркотици и Юго ембаргото,та не ни бъркаха в джобовете а тия идиоти крадът от биюджети еврофондове банките зени на храните и квото се сетиш , което е от нашите джобове.
  • 55 Калине

    10 2 Отговор
    Кога се случи това монополизиране на публичния дискурс от прокуратурата и следствието? Включително във вашето издание компетентни и некомпетентни заеха категорични позиции, сипеха се съмнения и заключения. Общото количество мнения чувствително превишаваше броя на официалните изявления на длъжностните лица. Дискурсът беше далеч от монополизиран.
  • 56 Касапин

    32 4 Отговор
    ВИДЯХ СНИМКАТА И БЕЗ ДА СЪМ СПЕЦИАЛИСТ Е ЯСНО ЧЕ ТОВА Е ПЛОСКА ПОСТАНОВКА А АЗ СИ МИСЛЕХ ЧЕ САМО КИРЧО И КОКОРКО СА ИЗОГЛАВЕНИ НЕ СЪМ ИМ ФЕН НО СЛЕД ТОЯ ТЕАТЪР ГЕШЕВ ТРЯБВА ДА СЕ МАХА БЕЗАПЕЛАЦИОННО ЩОТО НЕ Е УМЕН И Е ШУБЕ
  • 57 За генералите

    25 1 Отговор

    До коментар #14 от "1234":

    Генерал е звание, което има значение само в момента, в който си на разпложение в съответната институция. След това ставаш бивш генерал. Военните след уволнението остават на разположение в резерва и по служебна линия могат да се именуват със званията си. По-коректните журналисти изписват цялото наименование - генерал от резерва на Въоръжените сили. Нито Атанасов, нито Борисов, нито Коджейков са генерали. Те са бивши генерали.

    Коментиран от #77

  • 58 Тони

    27 3 Отговор
    Милиционерите си мислят, че всички са тъпи като тях.
  • 59 Боли ме шнура

    36 3 Отговор
    Че то по нова година пред блоковете има повече щети от пиротехниката от колкото при тоя пишман измислен атентат. На времето и Доган го трепаха с воден пистолет.

    Коментиран от #60

  • 60 да да

    20 1 Отговор

    До коментар #59 от "Боли ме шнура":

    Като догана с хватки алабала ,като лъв-без опашка на тепиха....
  • 61 гост

    22 5 Отговор
    Не разбирам, от кого опазиха живота и как на гешев! След пиратката, друго не е имало.
  • 62 Стоянов

    28 4 Отговор
    „До момента е ясно, че минути след опита за атентат на място е бил експерт по антитероризъм от Израел. Първоначалните му заключения сочат, че става въпрос за опит за убийство, обяви зам. - директорът на Националната следствена служба Ясен Тодоров.“

    А дали експерта не е бил там преди „опита за атентат“? Цирк, цирк, цирк!
  • 63 Емо

    16 4 Отговор
    Аз отдавна чаках тая версия - героизмът и професионализмът на НСО спасиха живота на Иван Гешев. Тривиална и тъпо е, живота му да е спасен от чист късмет, буди подозрение, ако е спасен от случайността и от ниския професионализъм на извършителите. Друго си е героизма, с голи гърди да спреш взривната вълна, да даже да я обърнеш откъдето е дошла.
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Яко пари

    11 1 Отговор
    За НСО за 10 хилки ще скачат пред куршумите.
  • 67 истина

    7 14 Отговор

    До коментар #12 от "Томов":

    ЕВРОПОЛ СЕ ЗАЕМА С РАЗСЛЕДВАНЕТО, ТАКА ЧЕ ПРЕСТАНЕТЕ ДА СИ ЧЕШИТЕ ЕЗИЦИТЕ, ВСИЧКИ СТАНАХТЕ ГОЛЕМИ ВСЕЗНАЙКОВЦИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО ВСИЧКО.
  • 68 Юда

    11 2 Отговор
    Толкова подлизурковци и мазници и при Соломон няма ше.
  • 69 Скептичен

    14 3 Отговор
    Чак пък да му е опазила живота ,едва ли ,с този най вероятно бутафорен взрив .Който е ходил в казарма знае.
  • 70 Ммм Даа

    15 3 Отговор

    До коментар #1 от "Русофил":

    Правят ни на по-прости отколкото сме...?
  • 71 Асен

    19 1 Отговор
    Много глупости се изписаха,като това ,че "джепането" при взрива е имало скорост 8 км/сек,т.е. първа космическа скорост.каквато ни е държавата такива са ни и "експертите"

    Коментиран от #78

  • 72 Бай Митко

    12 3 Отговор
    Тази пукотевица е била учебна постановка за действие на НСО при охрана на някой важен държавник, но мисирките докато разберат го изкарали атентат.
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 беден данъкоплатец

    19 1 Отговор
    е, с 12 годишните трошки ни струват само едни 140 милиона на година. Да видим след "модернизацията" какъв масраф ще им плащаме. Абе въобще друго си е да имаш няколко милиона плащачи дето няма нужда да ги питаш колко още да ги одереш за собствения си кеф...
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Анонимен

    9 2 Отговор

    До коментар #57 от "За генералите":

    Няма бивш Президент, генерал или ид.иот! Да ме прощава първанката.
  • 78 Емо

    9 1 Отговор

    До коментар #71 от "Асен":

    Това и на мен ми дойде на ум. Скоростта на детонация на тротила е речем 6500-7000 м/с, т.е. 7 км/сек. Обаче, това не означава, че сачми или каквото и да има около тротила ще лети със скорост 7 км/сек. Първо трябва да се има предвид общата маса на осколките или каквито и да е твърди материали около експлозията. После, има земно притегляне. Освен това и съпротивление на въздуха.
  • 79 каскетя

    7 2 Отговор
    Аре вее ,докога ще ни занимавате с евтините милиционерски циркове.
  • 80 русенец 2

    9 0 Отговор
    от кого го спаси от вятъра
  • 81 Величко

    9 0 Отговор
    От кого бе ... ? Това си беше театрална пиеска - със слаб сценарий , слаба режисура и слаба актьорска игра ! Спасете на нашето слънце , колкото все пак е възможно , разклатения имидж ! Смеят му се и децата от детската градина ...

    Коментиран от #82

  • 82 Бай Митко

    7 0 Отговор

    До коментар #81 от "Величко":

    ... смеят му се и бабите по пейките!
  • 83 Значи!

    4 0 Отговор
    Евалла на НСО и Президента,която му е пряко подчинена...!
  • 84 След бомбата...

    6 0 Отговор

    До коментар #30 от "Малко преди бомбата":

    ...,каскета вече няма да смее да прави такива смели изказвания срещу Путин...!
  • 85 Виолет Табаков

    5 0 Отговор
    Инсценировка !!!! на 100% !!! и чистачките в Пирогов го знаят !!!
  • 86 Малеее

    0 0 Отговор
    Тя стана еднааа. Ни Гешев да е жив, ни Баце умрял! Същата като над Кремля! Украинци, американци, а накрая се оказа руска групировка срещу властта. Че и у нас една такава се е залюляла! Кой иска да трепе Башкаскета. Ами никой! Никой не е осъдил и е защитник на мафията! За какво да го трепят, като работи за тях! Кирчо и Асенчо ли го гърмят? Голям смях! В последния момент си е сменил маршрута - ами намирисва, че е искал да мине оттам и е знаел че ще има фоерверки! Сега Каскета е супер борец за европейски права - баш Евроатлантик. Чак по баш и от Баце стана! Той завалията не се сети за такъв фишек! Ама знай ли се? Утре и той може да пусне фоерверки някъде.