Last news in Fakti

17 Юни, 2023 16:00 5 747 81

Берлин ни "ритна" в угода на Скопие?

  • берлин-
  • ритник-
  • скопие

Явно в Бундестага не се впечатлиха от високото научно звание и управленска практика на новия ни, вече ротационен премиер и забележителната брюкселска кариера на ротационната му вице- и външна министърка

Берлин ни "ритна" в угода на Скопие? - 1
Снимка: EPA/БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Явно в Бундестага не се впечатлиха от високото научно звание и управленска практика на новия ни, вече ротационен премиер и забележителната брюкселска кариера на ротационната му вице- и външна министърка! Дали немските депутати също съгласуват с Посолството на "Pariser Platz"(хомологичен адрес на софийския на "Козяк")? А ако някой ден напр. баварци пощуреят да реализират дословно названието на провинцията си „Свободна държава Бавария” на немски: Freistaat Bayern? Как ли би реагирал мъдро-почтеният Бундестаг?

Има право г-жа Зорница Илиева, "немчугите" ни забиха нож в гърба! Бившите ни в 2 войни и настоящи съюзници и партньори, европейски наставници. Прекрасен повод да си избият върху България комплексите на малоценност от Големия брат, който - както и нас, но по-късно – ги е обгърнал на всестранно подчинение от м.май 1949 г. и договорно-правно като победена страна със секретни споразумения за 150 г. напред. Като започнем с т.нар. Kanzlerakt (вкл. задължението да съгласуват всяко свое ново правителство и плановете му в 6-7 възлови финансови и външнополитически области), контрол над медиите, националното богатство, десетките военни бази във ФРГ под «съюзническо управление» с ядрени мини и бомби..., изсмукването на кадърни човешки ресурси...., тоталния контрол. И допуща ФРГ само като водеща икономическа сила в Европа и ЕС, изпълнител в НАТО с измислени дами-министърки на отбраната и в ООН.
Ако се абстрахираме от вековните исторически перипетии и войни около Повардарието и на тема географска област Македония и честата политическа безпринципност и малодушие на родни управляващи клики пред външнополитическия фактор, какво направи нашата дипломация в Германия през последните над 3 десетилетия за изясняване на българските виждания? Т.е., след погрома ѝ от 1991 г., когато първоначално няколко години българските политици започнаха по-често да се вслушват във външнополитическата експертност и инициативност на българската дипломатическа служба. А наред с актуално текущите България има две вечни теми, независещи от грамотността на политическата камарила – съдбата на гео-областта Македония и спасяването на българските евреи (да не забравяме и циганите през ВСВ).

След като дори до 1989 г. Москва и Източен Берлин ни подозираха в прекалено интензивен политически диалог и добри икономически връзки със Западна Германия - въпреки идеологическата и военно-политическа несъвместимост с НРБ - последваха юнашки посланически и други дипломатически назначения в Бон и Берлин. С 2 изключения, за 5-6 години общо. До 2017 година, когато на 12 август бе подписан Договорът за приятелство, добросъседство и сътрудничество между Република България и Република Македония, встъпил в сила на 14 февруари 2018 г. Преобладаваха назначения на амбициозни случайнички – от Балчик до Пазарджик. Ползващи немски език, но без исторически, външнополитически и други професионални познания, маниери и възпитание. Назначавани стартово с висши дипломатически рангове. По познанства, лични връзки, вероятно в резултат на други умения и заслуги. И "ачигьоз"-пробивност, но само и единствено реализуеми в България! Явно скопската дипломация не само в Берлин съумява да дезинформира "където и когото трябва". При това в Берлин се водят само в Политическата служба на посолството ни 4 чиновнички и 1 кавалер на /продоволствени?/ заплати. С раздуто високи дипломатически рангове! Пък може новата министърка да ги награди ? Вместо да ги отзове - да си джуркат бобеца или да садят домати и "компир" по месторождение, да дрънкат и мият чиниите в къщи и да чистят с метли, прахосмукачки или с роботчета?

Текстът е публикуван в ogniangarkov.blog.bg


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 65 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    110 5 Отговор
    Заради Берлин преживяхме две национални катастрофи.

    Коментиран от #14, #19, #28, #52

  • 2 Мдаа

    14 98 Отговор
    Този е "дипломат"? Езика му е на привърженик на Възраждане и то от не особено грамотните.

    Коментиран от #53

  • 3 любопитен

    82 7 Отговор
    Де са козашките едноклетъчни тъдява?

    Коментиран от #10, #39

  • 4 Послушковциии

    95 2 Отговор
    А нашите шмундяци няма ли нещо да кажат, да защитят нашата държава и интереси или ще въртят угоднически опашчици и ще си мълчат ?

    Коментиран от #6, #7

  • 5 лекия

    77 2 Отговор
    Тези не ги ли управлява онази корумпираната ваксърка, Фон на нещо си?
  • 6 Местния Козар

    63 1 Отговор

    До коментар #4 от "Послушковциии":

    Ем, че какво друго, да свършат, купчина продажници......
  • 7 българин

    105 2 Отговор

    До коментар #4 от "Послушковциии":

    Всички мълчат и ще мълчат. Радев къде е за коментар? Мълчи, защото на господарите не се говори критично. Къде е Йотова? Няма я, защото на господарите не се говори критично. Къде са Денков и Габриел? Няма ги, защото на господарите не се говори критично. Къде е външно? То само изразява безпокойство и тревога, т.е. опозорява България. Къде са Борисов и Христо Иванов? Няма ги, защото безродниците не защитават държавата си.
  • 8 ха ха ха аха ха

    10 76 Отговор
    Подлогите на Путлер трябва да се ритат докато им дойде акъл в главата.

    Коментиран от #55

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 да бе

    16 57 Отговор

    До коментар #3 от "любопитен":

    Чакаме да чуем какво ви е наредило московското пасолство, та после до ви громим с факти. Факт 1 - сърбия е слуга на москва. Факт 2- сърбия и масква, подкрепени от нашите комунисти, идвършват македонизация в пиринска македония с цел бъдещо присъединяване към югославия. Факт 3- сръбските извращения в македония са подкрепяни от москва от псв, та до днес.

    Коментиран от #12, #47

  • 11 УСА боклук

    41 3 Отговор
    БУДАНОВ ритна камбаната.
    СИРСКИ е наред
  • 12 Анонимен

    68 4 Отговор

    До коментар #10 от "да бе":

    Така е. Сърбоманията е исторически подкрепяна от СССР. И в основата на македонизацията на българите от Македония е Коминтерна. Това е факт. Но твоята "проевропейска" глава някак си изпуска, че сега САЩ и ЕС стъпват директно върху тази пропаганда дейност на Коминтерна и открито твърдят, че българите в Македония са македонци с македонски език. Така че добрите уж САЩ и ЕС в момента съвсем открито водят същата антибългарска политика и подкрепят сърбоманията. А ви се водят партньори, нали?

    Коментиран от #17, #76

  • 13 Гориил

    39 1 Отговор
    А какво очаквахте от расисти и антисемити?
  • 14 Адам Хилтън

    53 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    3 ако броим Берлинският конгрес който ни отне Македония, и заради който водихме Междусъюзническата война - 1-вата национална катастрофа.

    Коментиран от #57

  • 15 Георги

    3 20 Отговор
    🇲🇰❤️💛🖤🇩🇪
  • 16 Епа

    49 0 Отговор
    Вия друго ли очаквахте.Държава няма вече,а иначе се гордеем ,че сме нямали нито едно пленено знаме...хо хо хо
  • 17 Братле

    17 1 Отговор

    До коментар #12 от "Анонимен":

    Неюа смисъл му обясняваш.....Не е пro stтоя де дава бананите,а този който ги яде..👍
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Не е заради Берлин,

    18 10 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    А заради такива като теб.И именно заради това,исгорията е показала,и доказала,че България е винаги на губеща страна.
  • 20 Гост

    3 26 Отговор
    Да си върнем Бацо. Той се оправяше с Меркел, ще ги оправи и тия с 200

    Коментиран от #61

  • 21 Всичките герои сами сме си предали

    22 5 Отговор
    Нищо ново! Ние просто сме глупави и за пореден път сме избрали страната на булката! Казвам ние, а не "политиците" - какво друго може да роди стадото?! Матриало просто ин ги е калпав!!!
  • 22 Поправка

    46 1 Отговор
    Берлин ни "ритна" още на Берлинския конгрес преди 150 години, като отдели македонско от България. Днес просто продължава да ни мачка.
  • 23 СЗО

    30 5 Отговор
    Не са ни виновни германците. Сами сме си виновни
  • 24 смях

    35 1 Отговор
    Германците се интересуват единствено от собствената си икономика. Имат нужда от много работници, но нископлатени. Високоплатените длъжности са за "чисти" германци. За това и приемат бежанци от всякъде, искат и останалите страни от съюза да го правят, защото това увеличава работната ръка в целия ЕС. Също при приемане на нови членове в ЕС очакват наплив от хора, вече свободни да пътуват, искащи да работят и живеят там. Това е страната която най-много спечели от разрастването на ЕС - масово хора от Източна и Централна Европа се преселиха там, но потока секна. Сега беше момента да дадат наистина равни права и заплати на "не-германците", но там шовинизма е национален спорт. Сега провеждат реформи за да може всеки чужденец да работи там, дори без да знае немски. Просто политиката и индустрията там са едно.
  • 25 Хихи

    7 22 Отговор
    Вият ли копейките, всичко е наред😁
  • 26 М даа

    23 2 Отговор
    Ще ви ритнат и други благодарение на крадливите гербери и мутри оти ТИЕ ООД
  • 27 Счетоводител

    2 18 Отговор
    И каква информация носи тази статия за нещо което станало сега - точно нищо. Брътвежи за миналото от селска кръчма от човек с мания по величие в минало време. Да, да допуснем че всичко е вярно на 100%, как то е релевантно към заглавието и увода на публикацията. И питам аз - как точно Берлин ни е ритнал в последните две седмици, откакто са премиери тези двамата споменати?
  • 28 смях

    7 25 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Глупости! Какво общо има Берлин с междусъюзническата война и нашите имперски амбиции? А след това? Било е върпос на избор. През ВСВ не бих казал, че сме им били съюзници - все пак сме единствените които не пращат и 1 войник на фронта и не позволяваме евреите да бъдат закарани в концлагери. Реално единствените военни действия които водим са срещу Германия след септември 1944г. Виж Русия винаги се е стремяла България да не стане основна сила на Балканите. Там съм съгласен, че доста са ни навредили и продължават да го правят.

    Коментиран от #32, #56

  • 29 Опааа

    22 5 Отговор
    Кой не скача е червен! ЕС редовно ни ритат! Мачкааааай Вова!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Заляха ни

    19 2 Отговор
    С океан от помия за да докажат че сталин е създал македонската "нация"

    Ще се намери ли някой който да ме убеди с истински аргументи ако това е така защо днешните "демократи" ни убеждават колко "прав" е бил сталин
  • 32 Не е точно така

    22 1 Отговор

    До коментар #28 от "смях":

    Активно подпомагахме германците през втората световна война
    Наша армия пазеше югоизточния фланг на войната при границата с турция
    Наша армия освободи германците от борбата им с освободителните движения на гърция и югославия и даде свидни жертви в тази война
    Снабдявахме активно германия с всякакви суровини предоставихме и военни бази на нашето черноморие изпратихме санитарен влак който да обслужва ранените германски войници и по тяхно внушение обявихме война на англия и америка за което жестоко си изпратихме

    Коментиран от #42, #60

  • 33 Кабинет от три дни

    3 8 Отговор
    Е виновно за октомврийския пуч на крепостните.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Хопър

    0 15 Отговор
    Берлин разбра много преди нас че,не е време за радори.

    Коментиран от #63

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 едрфтгъхуй

    14 4 Отговор
    Че вие сега схванахте? Не само ви ритат, а и ви оправят откъм гърба вече 30+ години, а вие им целувате задните части, ядете какъвто "шоколад" излезе от там и за десерт им смучете спаружените топки
  • 38 Полковник РУМНО

    20 1 Отговор
    Германците винаги са ни предавали. Няма изненада.

    Коментиран от #44

  • 39 Естествен Интелект

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "любопитен":

    На прайда - не могат на 5 места едновременно....
  • 40 Бълг

    3 6 Отговор
    Огнянчо-руската мижитурка!
  • 41 Търсите лесни отговори

    4 10 Отговор
    Копейката е виновно, ядоса немците дето обменя опит със Тино Хрупала шеф на AfD екстремистка фашистка партия на Германия, която е поставена под наблюдение от немските специални служби.

    Коментиран от #43

  • 42 истината

    11 4 Отговор

    До коментар #32 от "Не е точно така":

    Ей за това цялото нещо дето си го написал , руснаците трябваше да ни окупират - но не го направиха !
    Заради това цялото нещо трябваше да плащаме репарации и щяхме да сме разорени като просяци - но благодарение на руснаците го избегнахме !
    Ей заради това нещо което си написал , искаха да разкъсат България на парчета - но благодарение на руснаците се запазихме като държава !

    Обаче сега станахме големи демократи и да трети път се обръщаме срещу Русия . Мисля че тоя път няма да ни простят .

    Коментиран от #50, #64

  • 43 умните и красивите

    8 5 Отговор

    До коментар #41 от "Търсите лесни отговори":

    Соросите винаги имат обяснения .

    Коментиран от #46, #48

  • 44 Естествен Интелект

    5 0 Отговор

    До коментар #38 от "Полковник РУМНО":

    Сега ги е страх от плащане на репарации, че от макетата няма измъкване, както при поляците....
  • 45 те така е

    16 2 Отговор
    То и бат Бойко е проект на германците . И три мандата ни оправяха с двеста . Сега цирка продължава с някои нови клоуни .
  • 46 Възражданеците

    3 6 Отговор

    До коментар #43 от "умните и красивите":

    Винаги са на опорки от посолствоТО на московиеТО.
  • 47 Готин американец или просто Киро

    10 3 Отговор

    До коментар #10 от "да бе":

    Еми сега като сте слуги на великата Хамерика ..ще видите Македония на кукловод лято ..йак да ви е послушни говедарчета
  • 48 Копейката не е ли в Германия

    4 5 Отговор

    До коментар #43 от "умните и красивите":

    Със Станислав Стоянов на среща с Тино Хрупала /партия AfD/, която е обявена за екстремистка фашистка партия ?
  • 49 СДС призна държавата Македония

    14 2 Отговор
    Следователно територия, език и националност.
    Точка по въпроса.
    Бай Тошо не призна никаква държава Македония.
    Предателите от ПП,ДБ и ГЕРБ свалиха ветото.
    Факт
    Какво да ни каже Германия като сме тъпи и продажни.
    Апропо ,какво стана с авиолинията на Киро Тъпото София..Скопие ?
  • 50 Денко шамара

    5 0 Отговор

    До коментар #42 от "истината":

    А не ..ще ни простят ..на последното предателство ни разпокъсаха териториите ..сега да не очаквате нещо по малко ...глупав народ с лъжливи политици какво да се очаква
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 ВЕЧЕ СМЕ В ТРЕТА НАЦ.КАТАСТРОФА

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Тя е в ход с помощта на наредени и крадливи политици

    Коментиран от #59

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Дядо Благо

    11 0 Отговор
    Е, сега е момента да покажем достойнство! Какви са тия германци, ще да ни дават насока в живота!? Нито Русия, нито Германия, нито който и да било може да командва България. Опитваме се да се измъкнем от "братството" с Русия, а сега и Германия се опитва да се държи с нас по същия начин.
    Редно и морално е всички членки на даден алианц да се подкрепят, а не да защитават чужди, странни интереси.
  • 55 ТОЙ ПУТЛЕР ТЕ ВКАРА В 2 ВОЙНИ

    11 0 Отговор

    До коментар #8 от "ха ха ха аха ха":

    И докара Кобург Гота в България и Ньойския договор подписа и т.н.
  • 56 145

    0 1 Отговор

    До коментар #28 от "смях":

    Много си смешен.
    Абсалютно нищо не е
    вярно, което си написал!
  • 57 ТИРажия

    6 2 Отговор

    До коментар #14 от "Адам Хилтън":

    На Берлинския конгрес тъкмо Русия разделя България на 5 части. И след обединяватено на 2 от тях през 1885 г., Русия изпраща сръбските воиски да ни атакуват в гръб!
  • 58 Смешен плач

    4 2 Отговор
    На явно комплексиран човек. Германците му виновни
  • 59 Не знаеш да броиш

    5 4 Отговор

    До коментар #52 от "ВЕЧЕ СМЕ В ТРЕТА НАЦ.КАТАСТРОФА":

    Трета национална катастрофа
    Според някои изследователи след Втората световна война България претърпява Трета национална катастрофа. Тогава тя се оттегля от анексираните от нея Македония, Поморавие и Западна Тракия. Освен това страната попада де факто под съветска военна окупация и е принудена по-късно да изплаща репарации на Съюзниците. Същевременно България, която дотогава не участва в активни бойни действия, е принудена да се бие срещу дотогавашния си съюзник – Третия райх, като след това не ѝ е признат статут на съвоюваща нация. След подписването на Парижкия мирен договор в страната е въведена тоталитарна комунистическа система на управление. Прави се опит България да бъде включена в Югославия, а Пиринския край да бъде отделен от страната, като там започва денационализация на населението.

    Коментиран от #77

  • 60 ЧИЧО СТАМАТ ШУМКОВ

    6 0 Отговор

    До коментар #32 от "Не е точно така":

    В едно не си прав.ОБЯВЯВАНЕТО НА ВОЙНА НА АНГЛИЯ И САЩ СИ Е БИЛО НАША ЛИЧНА ИНИЦИАТИВА.В ДОГОВОРА ЗА ПРИСЪЕДИНЯВАНЕТО НИ КЪМ ГЕРМАНИЯ Е НЯМАЛО КЛАУЗА ДА ОБЯВВЯВАМЕ ВОЙНА НА СССР АНГЛИЯ ИЛИ САЩ.ТОГАВА СМЕ ПОКАЗАЛИ ИСТИНСКИ ,,ГЕРОИЗЪМ,,КАКТО ПРЕДИ ЕДНА ГОДИНА КОГАТО КИРЧО ОТКАЗА ДА КУПУВА ГАЗ ОТ РУСИЯ С РУБЛИ И НИ НАТРЕСЕ РУСКА ГАЗ ЧРЕЗ ПОСРЕДНИЦИ И МНОГО ,,ЕФТИНАТА,,АМЕРИКАНСКА.Иначе и двамата БОРИС ТРЕТИ И КИРЧО СА ПОЛУЧИЛИ ПОТУПВАНЕ ПО РАМОТО ЗА ,,СМЕЛИТЕ,, СИ РЕШЕНИЯ.

    Коментиран от #62, #67

  • 61 БабаГицка

    3 5 Отговор

    До коментар #20 от "Гост":

    Ще ви дойде акъла, но ще е късно - Бойко вече не иска да оправя бъкиите на на вашите избранници. Сиренето като стане 100 лева за кило, сами ще се оправяте. Тогава ще ви уврът главите и ще вземете правилни рашения, преди да гласувате.

    Коментиран от #65

  • 62 Абе шумата

    4 2 Отговор

    До коментар #60 от "ЧИЧО СТАМАТ ШУМКОВ":

    С опорки от посолствоТО на московиеТО, до истината не се стига а се разпространява демагогия.
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 ХаХаХа

    3 4 Отговор

    До коментар #42 от "истината":

    Всичко, които си написал, ако го завъртиш на 180 градуса и ще стане вярно. Русия ни е окупирала и все още сме окупирани, плащали сме й безумни репарации, и са ни разорили..... и продължават да ни разоряват - затова днес сме най-бената страна.
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Пешо

    3 0 Отговор

    До коментар #66 от "Сиреняр":

    Мноооо си просссс. Учи български!
  • 69 Сандо

    6 0 Отговор
    Ами как да не ритнеш този,който е заел подходящата поза?Просто ти идва отвътре,не може да се издържи на изкушението.А освен това си уверен,че ще получиш още по-дълбоки поклони и искрени благодарности!
  • 70 Мнение

    4 1 Отговор
    Т.н. "български политици" са най-долните подлоги на запада. Ако слушат хората, народа, никога няма да сбъркат, защото именно народът има най-точния усет за нещата, които се случват у нас и по света. Но те са заели поза "партер", нямат собствено мнение, неуки и неподготвени са и затова всички вече се е.ават с нас, даже и простите макета.

    Коментиран от #71

  • 71 Другото мнение

    1 1 Отговор

    До коментар #70 от "Мнение":

    Т.н. "български политици" са най-долните подлоги на московиеТО. Ако слушат хората, народа, никога няма да сбъркат, защото именно народът има най-точния усет за нещата, които се случват у нас и по света. Но те са заели поза "партер", нямат собствено мнение, неуки и неподготвени са и затова всички вече се е.ават с нас, даже и простите макета, защото имат подкрепа от путлера.
  • 72 Тодев

    3 5 Отговор
    Кой ще уважава такива тиквеници като нас ,повечето ще милеят за Путин и неговата орда от убийци и крадци на перални и тоалетни,тези истини май само нашият народ не ги вижда ,и плюем по хората които ни дават пари и работа по Европа а ще изпадаме в носталгия по пияндурници и лъжци ,ще чакаме признание и похвала от цивилизованите хора
  • 73 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 2 Отговор
    Огнянчо миличък, "След дъжд качулка"!, не си прави актив за чужда сметка, а най-добре ходи ти да садиш компирО...
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Като ни викат на нас

    2 1 Отговор
    Фашисти вместо на тях, на истинските фашисти нищо не смеят да кажат.БГ да признае австрийски език, по тая логика
  • 76 Защо ЕС и САЩ

    2 2 Отговор

    До коментар #12 от "Анонимен":

    Продължават идеологията на коминтерна. Тогава ние да се врътнем към Русия, колко му е
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Шаран БГ

    1 0 Отговор
    Обичайте Берлин !! Мразете Москва !!
  • 79 пенко

    0 0 Отговор
    КАКВО ПРЕВЗЕХА СССР АРМИЯТА --- БУНДЕСТАГА ИЛИ БУНДЕСВЕРА !?!?!?!? ЗАЩО ДНЕС САЩ ИМАТ -- ЛУФВАФЕН ФОН ЛА ЙНЕ Н И ЩУРМБАНФЮРЕР ШОЛЦ ????????? ОББАЧЕ ДЕФОЛТЪТ ВИ Е БЛИЗО !!!!!!!!!!!!
  • 80 Жжг

    0 0 Отговор
    Дано с Бундестага стане същото като с Райхстага.
  • 81 Сашо

    1 0 Отговор
    Това не са бившите ни приятели в първата и ние леко хитро полу съдъжници през втората световна!Какво,ще рече.Цар Борис простичко директно казва -ние няма да воюваме срещу Русия,а аз до ноември няма да мога да помогна защото хората са по полетата.Но виж ако можеш сам до пролетта да приключил в Гърция сам Мъдрост,смелост,Лъв пазещ България е бил Цар Борис!Но ние няма да забравим Дойран!Няма!Има млади момчета,будни души,тупкащи Български сърца ,който зовът за дълг.Ще се очистите колко сме много.Гей либерална окупирана Германия е свършила!Само една партия може да върне надежда и това е Aлтернатива за Германия.АfD