26 Юни, 2023 13:39 5 145 96

Велизар Шаламанов пред ФАКТИ: Шойгу и Герасимов могат да паднат като изкупителни жертви на Путин

  • велизар-
  • шаламанов-
  • русия-
  • украйна-
  • пригожин-
  • путин

Тази война може да свърши, само когато и последният руснак бъде изтласкан от Украйна, казва експертът

Велизар Шаламанов пред ФАКТИ: Шойгу и Герасимов могат да паднат като изкупителни жертви на Путин - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Върховният представител на Европейския съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел заяви, че създаденото от руския президент Владимир Путин чудовище "Вагнер" се обръща срещу него и го "хапе". Показва ли руската политическа система уязвимост. Очаква се ЕС да вземе решение за предоставяне на допълнителна военна помощ на стойност 3,5 милиарда евро за Украйна. Какво предизвика похода на Евгений Пригожин към Москва… Пред ФАКТИ темата коментира Велизар Шаламанов, бивш военен министър.

- Г-н Шаламанов, походът на собственика на частната армия „Вагнер“ Евгений Пригожин към Москва и президента Владимир Путин, който беше в рамките на 24 часа, от какво бе продиктуван…
- От слабото управление на Москва като цяло в сектор сигурност, защото секторът е много раздробен, има много частни „актьори“ в руската армия. Така че това бе естествен резултат, защото липсва цялостна визия за развитие на сектора за сигурност в руската армия. За съжаление, това е риск във всеки един такъв тип държави, в които по същество няма политическа система, а те се управляват от малка група хора от специалните служби.

- Все пак чухме, че Пригожин внимателно говореше към Путин, а основно неговият гняв бе насочен към генералите Шойгу и Герасимов, които пряко отговарят за бойните действия в Украйна?
- Чухме го, но на това трябва да гледаме като на част от борбата между различните силови групи, които в случая желаят да прехвърлят изцяло вината за провала в Украйна на руската армия върху Шойгу и Герасимов. Така различните групи се опитват да запазят устоите на тази система, но в същото време да придобият и допълнителна власт, ако това е възможно. Все пак властта на специалните служби около Путин е много голяма.

- Президентът на Беларус Лукашенко ли се явява „спасителят“ на Путин. В случая виждаме неговата намеса до какво доведе. Пригожин отиде в Беларус?
- За мен тук има по-скоро системен проблем, защото видяхме решение, което се базира по-скоро на лична основа. Това показва, че тук става не става въпрос за една институционално укрепнала държава, за каквото ни представят Русия, а по-скоро за държава, близка до третия свят, базираща се в управлението основно на лични отношения и частни връзки.

- Когато Пригожин напредна към Воронеж, светът малко замълча. И това е така, защото там има над 1500 бойни ядрени глави. Преди това бойците на „Вагнер“ минаха като на парад през Ростов на Дон…
- Ето това е сериозен проблем. Ние видяхме как конвенционалната руска армия определено не се справя в Украйна, търпи щети, а другите два компонента на руската мощ са ядрения ѝ потенциал и възможността за разузнаване, дезинформация и пропаганда. Какво се оказа? Че ядрената мощ на Русия може да се окаже на нивото на конвенционалната руска армия – че не е добра. Ето защо наистина имаме огромен проблем и това е въпрос, който трябва да се дебатира между страните членки на ООН, включително и от Китай. По този въпрос трябва сериозен международен разговор и да не се спира да се търси най-доброто решение. Надяваме се и знаем, че хората в Русия, които са професионално свързани с ядрените сили, са на необходимото високо ниво. Дано и да продължи да бъде така.

- Походът на Пригожин как ще отрази на бойните действия на фронта в Украйна?
- Със сигурност в следващите дни ще има ограничени възможности за мобилизация и доставка на боеприпаси и техника към руските сили на фронта. И затова в момента е много важното да се окаже максимална помощ на Украйна. Просто походът на Пригожин със сигурност е внесъл смущение в руските части. Добре е и Украйна да направи пълна мобилизация и да се възползва от тази ситуация. Реално тази война може да свърши само когато и последният руснак бъде изтласкан от Украйна. Така че всичко, което може да помогне на Украйна в момента, е добре да се даде. Това е от полза и за Европа, и за България.

- Отслабена ли е позицията на Путин след това, което се случи?
- Определено Путин има проблем и е с отслабена позиция. Той със сигурност ще си търси решение и най-вероятно Шойгу и Герасимов могат да паднат като изкупителни жертви. Путин може да жертва Шойгу и Герасимов. Шойгу е човек, който е изключително близо до Путин, но стане ли въпрос за такъв тип интереси, когато става въпрос за оцеляването на системата, която е изградил Путин, да се жертват дадени хора е част от играта.

- И сега Пригожин е в Беларус, а Полша следи всичко с много голямо внимание. Има ли място за притеснение?
- Времето е такова, че трябва да се правят много внимателни анализи на рисковете. Просто и България трябва да е в пряко взаимодействие с нашите съюзници от НАТО, за да следим нещата. Разбрахме, че американското разузнаване е било наясно с този очакван поход на Пригожин, който, сам по себе си, бе сериозна заплаха по силата на своята непредсказуемост. Пригожин разполага с въоръжени групировки на различни места по света, а той вече е на границата с Полша. Много по-сериозно трябва да се следят тези рискове, защото те бързо могат да прераснат в реална заплаха и за България. У нас има много руска собственост, много руски граждани, много медии, също и дадени партии, обслужват руския интерес у нас. Кремъл има изгода да дестабилизира всяка страна от НАТО и Европейския съюз, а България е много удобна мишена.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 45 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кресна

    109 14 Отговор
    Този ли е експерт? Хайде не се излагайте вече с вашите лъжи и нискокачествени пропаганди .

    Коментиран от #58

  • 2 Аз съм

    57 6 Отговор
    А могат и да не паднат !!!
  • 3 Всички

    21 3 Отговор
    Ако ще е , да е !
  • 4 Крум

    84 10 Отговор
    Шламанов не плачи на чужд гроб.
  • 5 защо ли шаламане,

    83 7 Отговор
    бивш соц възпитаник, твоето мнение не ме интересува. Никога не си казал нещо съществено, но все се напиняш. Така влияеш негативно на нашето управление и политически борби.
  • 6 Чак пък жертви!!!

    39 5 Отговор
    Най много да ги пенсионира с почести!
  • 7 патето Яки

    32 6 Отговор
    Само Сталин ще ги оправи, без чистка няма оправия.
  • 8 Хахаха

    79 7 Отговор
    В Русия 25 000 тежко въоръжени войници на Вагнер стигнали на 200 км от Москва, във Вашингтон шепа невъоръжени и без военен опит превзеха Капитолия, в други два щата пък без съпротива бяха превзети местните парламенти от противници на локдауните.

    Коментиран от #53

  • 9 Пунта Мара

    2 32 Отговор
    Бойко е велик
  • 10 Хихихи..

    58 5 Отговор
    OTAN и слугите му треперят от Путин и Никога няма да го нападнат.Ако Шаламаната иска да пробва,нека Тагаренко да свика мобилизация и да прати годните на Източния фронт срещу Путин..

    Коментиран от #17, #76

  • 11 ШОЙГУ И ГЕРАСИМОВ СА ПЪТНИЦИ

    8 42 Отговор
    ДЕЗЕРТИРАЛИЯТ ПУСИН...ТОЖЕ !
    НЕМА ТАКАВА ПИШМАН АРМИЯ У СВЕТО- СЕКИ ВОЮВА СРЕЩУ ВСЕКИ И СИТЕ ЗАЕДНО ...ПЦУЯТ ПУСИ 😂
  • 12 оня

    46 1 Отговор
    То и байдрън може да падне и да се утрепе, ама на теб това ще ти влезе навътре:))
  • 13 Задна пр.ашка

    37 3 Отговор
    За Деси Атанасова

    Коментиран от #46

  • 14 Механик

    52 4 Отговор
    Ооооо, Шаламанката бил и експерт?! Ти да видиш!!!
    Не съм сигурен, но почти на 100% вярвам, че тоя дори не е ходил войник. Татко му, партиен секретар, няма как да не го е предпазил, че може в казармата синчето да обърне навивките. То там покрай толкова млади момчета....

    Коментиран от #55, #67, #90

  • 15 Шарланов

    38 5 Отговор
    Шаламанов, той вече ги ликвидира. Ти не проследи ли краят им? Пропуск. Така е, след като спираш руските телевизии. Сладкият продажник.
  • 16 Доктор

    42 2 Отговор
    Каква пълна мобилизация в Украйна,виж по улиците само инвалиди всичко здраво е на слънчака и в Европа
  • 17 Беги си гледай комиксите, дечко

    7 31 Отговор

    До коментар #10 от "Хихихи..":

    Не излагай Копейките допълнително

    Коментиран от #19, #21

  • 18 И Вас

    40 2 Отговор
    Шаламанов , и вас няма да пропуснат ! Но няма да сте изкупителни жертви , а заслужили идиоти !!!
  • 19 оня

    22 4 Отговор

    До коментар #17 от "Беги си гледай комиксите, дечко":

    Друго си е да ти дрънкат центовете, нали?:))
  • 20 без милост

    36 2 Отговор
    Ти мисли за себе си, защото положението ти не е инак завидно, и при една мобилизация, всичките евроатлантици ще бъдете избити като бесни лисици, като това ще става поединично, за да гледате какво се случва с тези преди вас.
  • 21 Няма

    25 1 Отговор

    До коментар #17 от "Беги си гледай комиксите, дечко":

    Как , освен ако не наричаш жълтопаветниците - копейки! Само разните отворени общества и подобни , са толкова устойчиво прости !
  • 22 Хохохо

    33 3 Отговор
    Предател и гробокопач на Българската Армия
  • 23 УМРЕМ ОТ СР'АМ.....

    6 35 Отговор
    Пусито избега от 5 Иляди смешника - Факт !
    8 вертолета и 1 Аероплан свалени от Вагнерките и нема кой да ги спре!
    Един батальон от От нашата армия ще ги прибере в чувалите за Час

    Коментиран от #48

  • 24 Пак ли

    36 3 Отговор
    Изкарахте в ефир псевдо експерти подложковци слугинчовци и послушковци като този
    Обслужващ персонал на посолството ??????

    Коментиран от #31

  • 25 В. Борисов

    35 5 Отговор
    Този смешко, просто няма смисъл да го слушате, абсолютен аматьор - грантаджия. Нищо не разбира, но сериозно дезинформира.
  • 26 Видьо Видев

    8 27 Отговор
    Полина и Ксения

    Дъщерята на Пригожин - милиардерката Полина, се търкаля пияна на пода в хотелска стая в Дубай...

    Дъщерята на Шойгу-милиардерката Ксения, също се забавлява в Дубай!

    Преди това, заедно са се забавлявали в Швейцария!

    "Крушите не падат по далече от дърветата си"

    Още ли някой вярва на "пуч"-пърформънса на бандита Пригожин и фашиста Путлер?

    Коментиран от #77

  • 27 Мухаа,хаа!

    33 3 Отговор
    Размечтал се нашият,като пъпчив пубертет пред екрана.Гледайки ХХ L.Така ви пуснаха по бобслея,че още не можете да превключите.

    Коментиран от #32

  • 28 Мнооого голяма

    27 2 Отговор
    е разликата между истински експерт и един обикновен лизач.
  • 29 Брутално

    21 1 Отговор
    Прост
  • 30 еалиста

    40 4 Отговор
    Шаламан, Тагарев и цялата камарила на Посолството полудяха от радост! В Русия преврат в украина фашизма напредва , оръжие милиарди и най-вече нечовешка обич от тези недоразумения! Видяхте ли резултатите на милиардите да достигнат до Титаник, на там сте ни подкарали неудачни, продажни натовски недоразумения, ще потъне държавицата ни както Титаник такива като тази коалиция на войната ще предизвикат поредната ни национална катастрофа! Къде са управниците-продажници, разхождат се из европата за наша сметка и укрепват фашизма! Дава ли си сметка как живеят хората потопени от природните бедствия -наводнения, пълно затъмнение! Мълчат тези екскурзианти като мъртви риби, очакват ни епидемии и болести , заради изсечените гори, неизчистените корита на реките, изхарчените милиарди от мутрите за изоставените язовири, построени от глупавите " по време на соца! Намери се един десен бесен, ограби съораженията на напоителни канали и сега е връл десен агитатор на ББ, вместо да трие наровете на затвор! При тази наглост , питам къде са тези ЕС-акушерката, защо не отпускат средства за възстановяване на пострадалите семейства, а им подхвърлят жълти стотинки за психическият тормоз и това което са градили цял живот, потъна в тинята, както потъва бедният отруден Български народ!

    Коментиран от #37

  • 31 Прокопий

    3 22 Отговор

    До коментар #24 от "Пак ли":

    Бъркаш и посолствата, и Пу Синчетата, дрОгарю крепостник.
  • 32 Как точно, Пе'ди ? )))

    2 28 Отговор

    До коментар #27 от "Мухаа,хаа!":

    Със свалените вертушки и самальоти? Със взривените мостове в Москал? Прекопаните магистрали , окопи в Москал? Хахахаха
  • 33 Фактопроверител

    1 29 Отговор
    Съгласно някои z-блогъри, отстраняването на шойгу-то и на герасимов е точка в споразумението между пригожин и путлер. Участието на дъртия лукаш е за пред баламския руски народ. Истината е, че лукашът с най-свидните членове на семейството си моментало е драснал в Турция и при техния общ ортак ердоган.
    Великия путлер, с всичките му приказки за неизбежни наказания за бунтовниците на практика изпълни техните искания. И това не остана незабелязано от всички местни атамани и феодалчета. Кой ще е следващия, който ще тръгне към масква?
  • 34 Московийски пропагандатор

    11 2 Отговор
    При преразпределение и при нови играчи винаги има жертви между бандите.
  • 35 Само минавам ама саде да..попитам ..де..

    5 25 Отговор
    ДЕЗЕРТИРАЛИЯТ ПУСИН И ГНИЕШАТА МУМИЯ ВЪРНАХА ЛИ СЕ ОТ С .КОРЕЯ ?
    ЗА ЕНИ СДУХАНИ И ОТЧАЯНИ КОПЕЙКИ ПЕЕРАСИ ПИТАМ ...
  • 36 Стига

    22 4 Отговор
    се упражнявахте на тема - Путин може това, Путин мисли онова и т.н. Мислете за нашата държава. Всичко свършихте и решавате глобалните проблеми.
  • 37 Фактопроверител

    3 21 Отговор

    До коментар #30 от "еалиста":

    Като гледам само копейките се раздават на макс. Явно мутрофанова е спуснала и опорки и извънредни рублички.
    Изтрий си пяната от устата и го давай по-кротко. Времето е е нестабилно - жеги, дъжд. Да не стане така, че да няма кой да се подпише на твоето място във ведомостта при мутрофанката.

    Коментиран от #59, #61

  • 38 Град Симитли

    4 2 Отговор
    "... - И сега Пригожин е в Беларус,..."...
    .... Кой ви каза? :))
  • 39 Макробиолог

    17 1 Отговор
    Реалната опасност за БГ и другите гранични страни на тая война е че украинците продължават обстрела за запорожката ядрена централа,но за това нито дума,нали?
  • 40 666666

    20 1 Отговор
    Някой може ли ми каже как така при толкова много експерти в различни области в БГ на глава от населението ,тук сме стигнали под океанското дъно на Титаник!?!? Вместо да цъфтим и БГ да е рай за народа.

    Коментиран от #52

  • 41 особен

    15 1 Отговор
    Нашите псевдо-анализатори познават кога слънчасал член го боли гърба.
  • 42 бивш фазан от Плевен

    15 1 Отговор
    Изкупителни жертви в БГ ще бъдат тези, които опитат мобилизация за участие в конфликта. Много изкупителни жертви ще има !
  • 43 Помияри

    20 2 Отговор
    Некадърните екс-БКП-номенклатурни випусници на комунистическите съветски спец-школи преминаха на подчинение като пишман нео-евро-атлантици на некадърните американските негри (екс-роби), накичени с генералски звездички?! И сега плют срещу екс-съветските руски генерали и ченгета!
    Помиярска работа!
  • 44 А защо

    16 1 Отговор
    да чета "бисерите" му? Още от името му-Влизар Шламанов,е ясно че няма какво да каже...
  • 45 ВАГНЕР Е НАЙ- ДОБРАТА АРМИЯ

    23 1 Отговор
    А Шаляманов Е смешен козяшки агент
  • 46 ТРОЙКА И ЧЕТВОРКА

    7 0 Отговор

    До коментар #13 от "Задна пр.ашка":

    Тя ги обича тези неща с млади убавци
  • 47 Коко

    17 1 Отговор
    Е не ви ли омръзна на такива тъпунгери да публикувате глупостите.Май собствените си читатели ги имате за бавноразвити.

    Коментиран от #79

  • 48 Вале-каро

    10 1 Отговор

    До коментар #23 от "УМРЕМ ОТ СР'АМ.....":

    Въпросът е ,нашата армия дали има и един батальон?
  • 49 Артилерист

    24 1 Отговор
    Вчера вече го гоментирах този американски агент за абсолютно същото, а днес отново ми го врете в очите, но по-разточително и уж като въпроси. Защо не отговорите на простия въпрос: с какво Шаламанов е доказал, че е военен експерт, освен, че като агент на американците е инсталирван от тях за военен министър? Дразните ли ни, като ни го натяквате, превъзпитавате ли ни, манипулирате ли ни или какво? Веднъж интрвюирахте авиаторът полк.проф. д-р Петров от Военната ни академия, защо не го направите пак, като контрапункт на този агент? Или не ви отърва да питате офицер, който наистина е експерт по военната тематика и... който хич не се кърши на силните на деня.
  • 50 Редник

    14 1 Отговор
    Браво Велизарчо, велик анализатор и атлантик си. Добре ти плащат в НАТО за глупостите, които ръсиш. Но всички знаем, че си най обикнвен мухъл...
  • 51 Алфа

    12 2 Отговор
    a тряба да паднат главите на предателите агенти на козяк щаламаноф ,тагареф ,паси и храварската измет

    Коментиран от #54

  • 52 костя капейкин:

    3 8 Отговор

    До коментар #40 от "666666":

    Ще цъфнете когато гласувате за мен. Виждате ли какво става в русия? Същото ще стане и тук. Не се бавете! Гласувайте за мен!

    Коментиран от #64, #68

  • 53 Киркор

    6 3 Отговор

    До коментар #8 от "Хахаха":

    Надминаваш Лаврата по лъжи.Нали бяха 2 000 души,защо ги направи 25 000 души??Филчетата нямате грешка по измамите...
  • 54 Незнаещ

    2 6 Отговор

    До коментар #51 от "Алфа":

    А предателите агенти на Кремъл,какво да ги правим....

    Коментиран от #81

  • 55 Моряка

    16 1 Отговор

    До коментар #14 от "Механик":

    Шаламана е всичко най долно- фурнаджийска лопата,ренегат, национален предател, лизач ,соросоиди т.н. Но Шаламана и завършил Военно въздушното училище- нещо по електрониката и нещо подобно в СССР.Съветски възпитаник.Сега атлантик.А ако Путин подхване сериозно патакламата ,атлантиците на Пасито първи ще посрещнйт Вовата с цвятя,рози и съветските си дипломи.
  • 56 Кольо,

    14 1 Отговор
    Ех Шаламанов наистина си продажен Шаламан..!!
  • 57 Кольо,

    4 1 Отговор
    Ало михлюзи днес е понеделник работен ден, защо не бачкате че да си получавам редовно пенсията..?!
  • 58 нпо агент

    12 2 Отговор

    До коментар #1 от "Кресна":

    цирк от нашите експерти..само клоуни останаха..едно и също всеки ден..колко Русия била зле..и вече ей сега ще рухне, и хиени либерални ще я ръфат в името на демокрацията..както направили с България..но имаме свобода да пътуваме..и вече 4 млн.българи са забравили път обратно..заради такива шамани..сигурно все още пази билет даден от бкп..всичко може да се случи..
  • 59 Боруна Лом

    5 0 Отговор

    До коментар #37 от "Фактопроверител":

    ОТПАДЪЧЕН ПРОДУКТ
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 тихо бе

    8 3 Отговор

    До коментар #37 от "Фактопроверител":

    абе утайка промита - ми ти за кой ще драскаш след два месеца. Краварника олекна яко след като Вагнер и показа средни и милионите отидоха при Путин - ха ха ха ама ти това едва ли може да го проумееш - КАПИШ ли бе смрад с цветовете на дъгата
  • 62 Още един пенсионер в атака

    11 2 Отговор
    Абе къв експерт е тоя бе ? Пенсионер назначен от Посолството . Нищо не става и от тоя . Специалната селекция на хаитянина е мега некадърна . Точно такива мъпети му трябват . Само да мелят едно и също и нищо да не зависи от тях щото слушкат .
  • 63 До шаламанов

    10 2 Отговор
    На бас, че нито Шойгу, нито Герасимов ще паднат.
    И още един бас: войната ще свърши с ликвидиране на Украйна и разкол в НАТО, защото няма да се разберат, кои държави ше пращат пушечно месо. Ще поддадат само две, на Черно море, но няма Турция да е сред тях.
  • 64 Шаламанов

    8 1 Отговор

    До коментар #52 от "костя капейкин:":

    Ще гласуваме за Копейкин защото веднага ще ти забрани гей прайда . Видя ли американско джендър генералче заплашваше Путин от шштите на едно такива прайдче ? Е сега е тука е такова .
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 КИРО ЛЪЖЕ БОЙКО ЛЪЖЕ

    12 1 Отговор
    И ТОЯ ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ БОКЛУК И ТОЙ ЛЪЖЕ !
  • 67 Шаламанов

    1 3 Отговор

    До коментар #14 от "Механик":

    е полковник от запаса. Десет години беше в Брюксел.
    Баща му е даскал от Каравелово. Бяха приятели с татко.

    Коментиран от #91

  • 68 Цончо плюнката 💦☔

    3 3 Отговор

    До коментар #52 от "костя капейкин:":

    Ще ви наплюя ако не гласувате за нас!!
  • 69 Наско

    2 11 Отговор
    Руският народ падна като изкупителна жертва на Путин. Поколения ще плащат заради неговата мания за величие.
  • 70 Гост

    7 1 Отговор
    Те така правят чудовищата. Не знам точно путиновото какви ги върши, ама поне не му блъска самолети в кулите-близнаци.
  • 71 Б.Б

    8 1 Отговор
    Тагарев, Сарафов, Шаламанов...... Качествени фамилии !
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Иван

    9 2 Отговор
    И тоя е един експерт, да го удариш с чук в главата да поумнее.
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Хи Мен

    7 1 Отговор
    и каа ще помогне това на България? При демографска криза се затварят родилни отделения в областни градове. На капачки ли ще живеем, докато вие се вълнувате от чужди проблеми?
  • 76 само да кажа

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Хихихи..":

    И негодните ще тръгнат.....за да се предадат и да започнат сносен живот!
  • 77 само да кажа

    4 0 Отговор

    До коментар #26 от "Видьо Видев":

    и ти беше там и ги видя и ядахте и пихте три дни?Иди си измий ръцете,че тези рошколи дето ги вадиш миришат
  • 78 мале

    19 1 Отговор
    Велизар Шаламанов и експерт!! Използването на оксиморони като стилистично средство е подходящо, обаче, за друг вид публикации.
    Слушах Шаламанов в събота, по време на похода. Двете му мозъчни клетки прегряха и успяха да сътворят евтин сценарий за филм, но не и анализ. То не беше край на Русия, гражданска война и тотална и мълниеносна победа на Украйна (щото руснаците щели да избягат до часове). Общо взето, това лице беше изгубило връзка със земята, небето и вселената.
    Сега, когато живота го попари, леко е смегчил тона. Но, когато имаш само две клетки (като няма гаранция колко са работоспособни) - колкото и да се напъваш, трудно ще сътвориш нещо подобно на адекватна мисъл и трезва оценка на ситуацията.
    Много по-разумно би било, да се прочете мнението на истински експерт, псевдо не са интересни.
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Ангеларий

    12 1 Отговор
    Аман от тия соросоиди. Надничат от всеки ъгъл. Явно добре им плащат. Важното е,че никой не им вярва.
  • 83 Този

    8 1 Отговор
    Тъпунгер говори само глупостите от козяк
  • 84 Вс дума

    10 2 Отговор
    на американската пропаганда е лъжа.
  • 85 За разлика хората на пропагандата

    10 2 Отговор
    Военните повечето от военните в САЩ са напълно наясно, че Русия дори и без един войник може да заличи света и добре, че са наясно с този факт. Обратното също е вярно естествено, а това че сулъо и пулъо пише разни работи по форумите няма значение.
  • 86 Мишел

    2 9 Отговор
    Друзя продажни копейки , Защо никой от населението не се вдигна да защити онова с ботокса и токчетата, нали уж 90% са за него и подържат войната! В нито едно село или град и в оркландия и в задунайска!!!!
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Гълизар Шаламанов

    7 1 Отговор
    Когато танковете на Вагнер тръгнат и по тиквените магистрали, тогава коментирай, продажник долен.
  • 89 Олд Четърхенд

    5 0 Отговор
    Всъщност в страната на чудесата,експерти да искаш.⁷Всичко което е добре за Украйна трябва да се даде...е, да им ги дадем и тия наши експерти и да окажат реална помощ, стига са дрънкали празни приказки.Дела трябват за народа,не дърдорене.
  • 90 Угоен плъшок

    7 0 Отговор

    До коментар #14 от "Механик":

    Учил е радиоелектроника в Долна Митрополия. Води се, офцер майор от запаса нооо... жив войник никога не е виждал, пред строй с клин и чепик да води занятие или стрелба никога не е заставал. Кабинетен плъх - цял живот по щабове и институти. Поsерко.
  • 91 Питанка

    0 0 Отговор

    До коментар #67 от "Шаламанов":

    Не е ли роднина на стар футболист от "Славия"?!
  • 92 Токсик

    8 0 Отговор
    Година и половина слушам някакви наши псевдоексперти как се упражняват на тема Русия, Путин , Украйна и НАТО и до момента нито веднъж не са били даже близо до истината и правилната оценка, за прогнозите им изобщо да не говорим. Промитите евроатлантически западни мозъци винаги са подценявали Русия и руския народ, както впрочем и българския, но това е много добре за всички нас.
  • 93 412354135134

    0 5 Отговор
    Като тръгнаха да закриват вагнер. Видяхме какво се случи. Представям си ако тръгнат да уволняват тия какво ще стане. На ватенчиците им е влязъл с контра. Сами си го навряха.
  • 94 ежко

    3 0 Отговор
    Брах какви "експерти" си имаме.Апропо, откога папагалите се наричат екперти?
  • 95 Гръч

    2 0 Отговор
    Какви чудовища създадоха краварите измряха безброй цивилни и държави бяха съсипани
  • 96 бягай бе

    1 0 Отговор
    маник...при жебока да правите чомпи...с ленти....