Last news in Fakti

29 Юни, 2023 13:00 2 090 30

Френските предградия пламнаха отново!

  • париж-
  • безредици-
  • нантер-
  • полиция

По-често полицаите са влачени по шосето от бегълците и понякога са осакатени до живот

Френските предградия пламнаха отново! - 1
Снимка: БГНЕС/EPA
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Този път много по-масово, с много повече бели и отстъпателна нерешителност от страна на управляващите.

Рано сутринта на 27 юни полицията спира за проверка кола с полски номер в предградието на Париж - Нантер. В него има трима младежи - малолетни, съответно без книжка и с вид на араби.

Шофьорът изключва мотора за миг и когато полицаят се надвесва до го провери, пали и подкарва колата. Полицаят стреля и го убива на място. Подобни ситуации на неподчинение спрямо органите на реда се случват във Франция всеки 20 минути.

Не всички приключват със смърт. По-често полицаите са влачени по шосето от бегълците и понякога са осакатени до живот. Нарушителите са в 99% деца на емигранти от Африка. Зарязали образователната система, самоизключили се от френското общество, те се препитават най-вече с търговия на наркотици. Броят им расте, защото емигрантската вълна не спира, а бащите им в повечето случаи се появяват само в края на месеца за да получат социалните помощи които им се полагат.

Всяка седмица в предградията има престрелки между различни квартални бабаити. Падат убити малолетни, но бунтове срещу френската държава - няма. Ако случайно полицейски изстрел причини смърт, целият квартал се надига срещу представителите на държавата. Подобни гета има и в САЩ. Разликата между американските и френските гета се състои в омразата която африканците пазят срещу бившите колонизатори, омраза която в Америка е избледняла. Друга съществена разлика е ислямизацията на френските гета.

Ненавистта към неверниците е "чернозем" за всякакви самозвани брадати проповедници. Ето защо "убийството" в сряда на 17 годишният Наел подпали десетки френски градове, където изгоряха коли, трамваи, училища, библиотеки и фитнес салони. Нападнати бяха полицейски участъци, кметства и префектури. Направен бе опит да се разбие вратата на един затвор. Арестувани са 150 метежници. Никой не казва, че 17 годишната жертва има зад гърба си 5 ареста за неподчинение и притежаване на наркотици. "Полицията убива" - размахва юмрук "Червеният" революционер Жан Люк Меланшон и зове за бунт срещу държавата.

Съдебните анкети започнаха и полицаят е в ареста за 24 часа. Президентът Макрон вместо да гарантира независимостта на магистратите, както е по конституция, взима страна, като казва, че постъпката на полицая е недопустима?! С тези си думи френският президент видимо паникьосан от пожарите, забрави презумпцията за невинност. Това негово изказване вероятно ще сплоти полиция и жандармерия, в защита на техния колега.

Настоящите събития няма да спрат бързо. Манифестации и протести ще продължат застрашително по цяла Франция. Много е вероятно да бъде въведено "Извънредно положение", което ще даде повече права на органите на реда. Не е изключено и френската армия да бъде призована на помощ.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мдаа

    9 34 Отговор
    "Шофьорът изключва мотора за миг и когато полицаят се надвесва до го провери, пали и подкарва колата...... Никой не казва, че 17 годишната жертва има зад гърба си 5 ареста за неподчинение и притежаване на наркотици." " "Полицията убива" - размахва юмрук "Червеният" революционер Жан Люк Меланшон и зове за бунт срещу държавата." Възраждане навсякъде са еднакви. Жалък поулизъм с цел разбиване на обществото.

    Коментиран от #4, #7, #15

  • 2 Бе не е лошо

    37 2 Отговор
    Хубаво е, че тук -там се появяват и хубави новини за демократичния свят. Има какво да научим.

    Коментиран от #29

  • 3 Хи Мен

    29 2 Отговор
    Е чак сега разбрах защо всички се бутат да живеят в бяла европа, а не в Русия
  • 4 Тапа Нар

    35 2 Отговор

    До коментар #1 от "Мдаа":

    Доста слаб опит, ще опиташ ли пак. Тук възраждане са за българска държава, а си ги сравнил с някакъв, който защитава емигранти??

    Коментиран от #9

  • 5 Това го пиша от 2015г.

    30 1 Отговор
    План за окончателно решение на бежанския проблем: От 500млн. европейци ще се намерят 5млн. за една общоевропейска жандармерия със следните задачи: Концентриране на подходящи места близо до големи летища на пришълци извършили престъпления, без документи, от страни в които няма война или войната е на приключване - това на първо време. 10 броя 747 извършват по един чартърен полет с дестинации Кабул, Техеран, Дамаск, Алжир,Нигерия и др. подобни. 747 побира 660 души - 600 пришълци и 60 полицаи за охрана. По 6000 на ден, за 100 дни 0,6млн. , за година 2млн. и така до окончателно решаване на бежанския проблем. Цената на извозване на 1 пришълец да я сметнем 500евро. - 2млн. по 500евро - 1млрд. годишно. Издръжката на жандармерията е малка защото ще бъдат включени всички настоящи структури - полиция, войска, жандармерия и доброволци от всички страни от ЕС. Какво няма в тоя план - воля! Дори да се дадат по 10000евро на глава за сбогом - това са 200млрд. за 20млн. пришълци. Сумата не е толкова голяма за ЕС и е по-малка от гръцкия дълг. Планът може да се ускори десетократно със 100 бр. 747 или А-380. Алтернативата на този план е гражданска война след 10-15 години.

    Коментиран от #13, #24

  • 6 Трябва първо

    21 0 Отговор
    да им се спрат социалните помощи и като огладнеят и почнат да крадат - както съм описал в 5. Държавите от които идват са със силно корумпирани правителства и могат да бъдат убедени, че ще получат помощи от ЕС за развитие на икономиките. Тогава тия държави ще си ги приемат с удоволствие, ако инвестициите са пропорционални на броя завърнали се в родината бежанци.
  • 7 Защо недоволстваш

    17 0 Отговор

    До коментар #1 от "Мдаа":

    "Демократичната" избирателна система се влияе от количеството, а не от качеството на легитимните гласове. Значи -каквото си възпиташ, такова ще ти е пред урните. Да живее прогресът в такава ситуация. За Франция, а след Меркел, и за Германия, демократични избори няма да бъдат допуснати. В противен случай, законодателството и "правовият ред" ще бъдат осъществявани от мигранти. И кфо от тфа? Местните са обхванати от модата на ЛГБТ -множенето им става само по медиен път. Значи, все пак е демокрация -който иде с повече маса, той печели. Който се е трил, за да трупа качество -губи. Нали не греша?

    Коментиран от #10

  • 8 Хихихи..

    19 1 Отговор
    На Наполеон колониите отвръщат! Кибрит,франсета,това е вашето осветено от кибрит светло бъдеще..

    Коментиран от #11

  • 9 Мдаа

    3 20 Отговор

    До коментар #4 от "Тапа Нар":

    Ти явно не знеш кой е Меланшон. И той е "за френската държава", но френската държава на съюзник на Путлер. И понеже тази, в която живее не е такава, я атакува с всички средства. Точно като Копейката.
  • 10 Мдаа

    1 7 Отговор

    До коментар #7 от "Защо недоволстваш":

    Когато не казваш нищо, няма как да грешиш.
  • 11 Сегашните французи

    24 0 Отговор

    До коментар #8 от "Хихихи..":

    не са били колониалисти, нито пък съвременните мароканци са били роби. Ние как се отнасяме към бившите си поробители (турци и гърци) в момента? Караме ли ги да ни се извиняват на всяка дума за 5 или 2 века робство? Да смятаме ли, че негрите са страдали повече за 150г. отколкото ние за 700г.?
  • 12 Няма да е безкрайно

    21 0 Отговор
    Това е път към нова Вартоломеева нощ - наглостта на мигрантите е преминала всякакви граници. До кога ще е търпението на французите? Няма да е безкрайно.

    Коментиран от #17

  • 13 тц тц

    23 0 Отговор

    До коментар #5 от "Това го пиша от 2015г.":

    Решението на бежанския проблем винаги е било само едно - мигрантите се качват на кораби и самолети и към Вашингтон!

    Коментиран от #16

  • 14 Хранилка за мисирки

    23 0 Отговор
    Що не пишете за "метеж в Париж", края на Франция и разпадане на НАТО в този случай?

    Коментиран от #19

  • 15 123

    19 0 Отговор

    До коментар #1 от "Мдаа":

    Джендито пак стана за смях, нищо ново:) Това няма ама нищо общо с Възраждане, а със САЩ или май забрави, че същото се случи в Обора...поне "Само черните имат значение" спомняш ли си или не ти отърва.
  • 16 Те в САЩ

    9 0 Отговор

    До коментар #13 от "тц тц":

    си имат достатъчно от тях, мисля около 50млн. афро и не знам колко латино. Да се връщат в държавите си и там да се научат да работят, не може 0,5млрд европейци да издържат 1,3млрд.африканци,1,2 млрд араби, да не говорим колко са индийци, пакита, китайци, руснаци и други азиатци.
  • 17 Ми то...

    11 0 Отговор

    До коментар #12 от "Няма да е безкрайно":

    Има ли французи? Искам да кажа -местни. То и индианци има на едно място, но думата имат пришълците. Нали е демо кратос?
  • 18 фен

    15 1 Отговор
    НАТО, ЕС... Филмът свършва.. Жалко, че и ние сме се увъртолили там
  • 19 Защото

    9 1 Отговор

    До коментар #14 от "Хранилка за мисирки":

    Не настъпва краят на Франция. Просто Франция става собственост на мигрантите. И НАТО не се разпада. Просто преминава в техни ръце.

    Коментиран от #23

  • 20 Интересно

    12 0 Отговор
    Значи когато червеният революционер Жан Люк Меланшон зове за бунт е ужасно, но когато Байдън оправдава бунта на черните в САЩ и скандира черните престъпници също са важни е геройство???
  • 21 АБВ

    8 0 Отговор
    Само депортация навлеци гадни
  • 22 Европейския път който искат нашите

    5 1 Отговор
    Управници, гарантирано ще доведе това и в България, няма никакви съмнения
  • 23 Ще стане

    6 1 Отговор

    До коментар #19 от "Защото":

    като в РЮА, бориха се с белите, Мандела в пандела, сега търсят БРИКС за помощ, а не търсят обединение с Намибия, Еритрея, Лесото и други близки и от един етнос държави. Престъност, беднотия, беззаконие - до небето, белите постоянно намаляват, емигрират в САЩ, ЕС и Австралия.
  • 24 Трол

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Това го пиша от 2015г.":

    Защо толкова сложно и скъпо,като 1 куршум струва няколко евро?!

    Коментиран от #26

  • 25 Верно ли ?

    2 0 Отговор
    Е,как бе ? Русия е пред гражданска война,Франция на Митеран умря отдавна !
  • 26 Прекалено

    7 0 Отговор

    До коментар #24 от "Трол":

    хуманно е с куршума. Да си отиде там откъдето е дошъл, да огладнее, да няма пиячка и наркотици, бардаци с бели жени, социални лелки да го настаняват в жилище, кредитни карти с редовно постъпващи средства, социални кухни, безплатно медицинско обслужване... Да се научи да работи защото иначе глад и мизерия, а ако не иска - да мре.

    Коментиран от #27

  • 27 Трол

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "Прекалено":

    Съгласен съм като цяло,но е много скъпо,пък и както го върнеш,ще започне да пълзи пак насам :(
    Варианта с оловото е сигурен,лесен и евтин...

    Коментиран от #28

  • 28 Трябва да

    3 0 Отговор

    До коментар #27 от "Трол":

    им се каже, че вече ще бъдат посрещани с куршуми, а не с шоколади и плюшени мечета защото ще бъдат настървени знаейки какво са загубили като са ги върнали отново на клона.
  • 29 Елемнтарно

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Бе не е лошо":

    Който сее ветрове, жъне урагани! Какво друго да кажа?
  • 30 плевен

    1 0 Отговор
    Одобрявам!! Колкото повече е разкрачена Франция- толкова по- добре.
    Подкрепям и чернокожите расисти в Щатите. Съсипете я тази помиина яма.