Last news in Fakti

29 Октомври, 2013 15:29 2 044 3

"Атака": ГЕРБ оскверни и Света гора

  • "атака"-
  • света гора-
  • герб-
  • провокатори-
  • павел шопов

Българските медии интерпретират случая тенденциозно, твърдят депутатите на Сидеров

"Атака": ГЕРБ оскверни и Света гора - 1
Зографският манастир на Атон, който е бил посетен от българските депутати
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

След като се провалиха многобройните опити за дестабилизация на държавата, организирани от ГЕРБ провокатори не се посвениха да политизират и осквернят светата територия на Света гора при посещението на група от 24 народни представители в българския манастир „Св. Георги Зографски“ в Атон, заявиха от партия "Атака" в своя официална позиция, която разпространиха днес. 

Двама, т.нар. „протестиращи“, си позволиха да крещят „Оставка“ и да обиждат депутати от 42-рото Народно събрание още при пристигането на делегацията на пристанището в Атон, на което свято място векове наред пристигащите се прекръстват и целуват земята. Те бяха укротени от възмутените поклонници, намиращи се наблизо, казва се в изявлението на националистите.

"За втори път стотици поклонници от всички православни страни и светогорски монаси бяха изумени от крясъците на същите лица при пътуването на кораба около атонските брегове. Този път провокаторите отидоха още по-далеч като обсипаха с обиди и закани за саморазправа депутати и други длъжностни лица и правеха всичко възможно да предизвикат народните представители. Органите по сигурността на гръцката държава реагираха незабавно като задържаха провокаторите за обяснение в полицейския участък в град Уранополи.
По информация от българското консулство в Солун вече е образувана преписка и провокаторите са били освободени, след като са били разпитани за извършеното", обясняват от "Атака".

По повод на тези два инцидента в българските медии се правят изключително тенденциозни и манипулативни интерпретации, без да е проучен случаят, без да са събрани необходимите данни за случилото се и без да се вземе мнението на засегнатите народни представители. Особено показателен в това отношение е и излъченият репортаж на 28 октомври в сутрешния блок на бТВ, коментират хората на Волен Сидеров.

Настояваме българските медии да отразяват обективно, а не едностранчиво инцидента, инспириран от ГЕРБ, чиито депутати за пореден път се опитват да изкривят истината за станалото, завършва декларацията, подписана от народните представители от парламентарната група на "Атака" Павел Шопов, Венцислав Лаков, Петър Петров и Ради Стоянов.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Слонобикотръбозъб

    2 2 Отговор
    Сега пък Г Е Р Б са виновни.

    Коментиран от #2

  • 2 Тодор Колев

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Слонобикотръбозъб":

    Ами такива кой ги е изпратил??? Депутата Павел Шопов е отишъл да разгледа Света гора и изведнъж двама почват да скандират "оставка". Тия двамата са или за лудницата или да ги задържат за нарушаване на обществения ред. Възмутително! Цяла България трябва да осъди тези простотии.
  • 3 Oirgolis Stavro

    0 0 Отговор
    VSITHKI SA VINOVNI.