Last news in Fakti

17 Август, 2023 16:00 2 087 19

Виктор Димчев: ЦИК най-сетне призна, че машинният вот е в лапите на една частна фирма

  • виктор димчев-
  • цик-
  • машинен вот

Лъжат ви, а вие сте достатъчно неуки, за да не разбирате това

Виктор Димчев: ЦИК най-сетне призна, че машинният вот е в лапите на една частна фирма - 1
Снимка: Фейсбук
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

След три години упорито мълчание, ЦИК най-сетне призна в свой доклад, че машинният вот е в лапите на една частна фирма - "Смартматик" - "Сиела норма", която продава несигурни венецуелски машини, които опорочават изборите.

Това коментира във "Фейсбук" Виктор Димчев.

Бих искал да припомня, че с подобни сбъркани машини беше преизбран червеният ни президент, както и всички народни представители от всичките революционни парламенти, които вкараха държавата в пропастта.

Тази фалшификация, която доскоро беше напълно отричана от властта, беше разобличена още преди няколко години. Лично аз съм отварял и виждал машина за изборно гласуване, с все активните ѝ комуникации, които позволяват всяка една от машините, както и всички машини накуп, да бъдат манипулирани през смс, с флашка, дистанционна команда по wi-fi и още десетина различни начина, по избор на клиента.

До днес такива като мен бяха заплювани като лъжци, но ето, че се оказа вярно онова, което твърдя - а именно, че някой нарочно манипулира изборите, за да постига онзи резултат, който му е удобен, за да държи държавата в подчинение, да разпределя порциите, да раздава обръчите, да контролира икономиката и просперитета ни.

Само след няколко години отделни хора, участвали в далаверата, ще са по затворите. Другите, извършителите на далаверата, като бобоците, таткопетковците и останалите шмекери, ще се спасят, за сметка на някой и друг системен администратор, който ще излезе виновен за тази милиардна далавера.

Лъжат ви, а вие сте достатъчно неуки, за да не разбирате това и да вярвате на свежи думи, графични примамки и думи от телевизора.

Не се сърдете, простотията е съвсем нормално качество в един оскотял народ, избиван, съсипван и систематично рушен от главорезите с ватенки, които го управляват от дълги години насам.

Да си знаете, че ви въртят като агнета на шиш, уважаеми блеещи.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Даа ДЕМОКРАЦИЯ

    9 1 Отговор
    ДИМКИТЕ ВЪРШАТ РАБОТА -ЗА КРАТКО ВРЕМЕ
  • 2 А хартиите

    19 4 Отговор
    в чии ръце са ?
  • 3 Сталин

    12 9 Отговор
    Аз ви казах,само бананови републики гласуват на машини
  • 4 Протестиращ

    26 2 Отговор
    Сетете се как скочиха (Маямата и Сие) и не допуснаха да се съпоставят разписките с електронните резултати на машините и всичко става ясно. Машините са си чудесни. Просто трябва да се преброят след това разписките и да се проверят, но някой яростно не иска това, за да не стане ясно как в края на изборния ден автоматично се прехвърлят гласове от едни партии към други!
  • 5 Иво

    9 8 Отговор
    Ама вие сериозно ли?Сега ли чак го разбрахте.
  • 6 И този смята, че е открил

    14 1 Отговор
    Америка на картата. Голяма сензация съобщава, след като не е останал и един, който да вярва в т. н. честни избори. Дали са машини или броячи на бюлетини и подправени протоколи е без значение, когато някой е решил да излезе "победител".
  • 7 абе

    4 1 Отговор
    като казваш А изпей си диарията до края на клона са много шебеците всеки вади кинти
  • 8 Сиела норма е на бандит авер на буда

    11 4 Отговор
    Смартматик" от години е базирана в Лондон. Разработва системата за електронно дистанционно гласуване в Естония. В Белгия се гласува машинно - както в България, а устройствата са същите.
    Виктор, неук си малко!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Урюрвкос

    6 5 Отговор
    автора на статията нищо не разбира по темата, освен за клевета ще отговаря материално и за репутационни щети

    Коментиран от #18

  • 11 Ти да видиш

    7 2 Отговор
    Или както беше казал.... Бисмарк, ако не се лъжа, "Глупостта е дар Божи, но не бива да се прекалява с него".
    У нас, за жалост, това си е национален спорт.
  • 12 Анонимен

    2 1 Отговор
    Прост си ти.
  • 13 Та този измамник няма граници

    3 3 Отговор
    колко лъжи ще каже за да го канят отново по телевизиите.
  • 14 И на тоа

    5 2 Отговор
    Му виновен президента, абе плюнка нещастна, те ПП си признаха ,че манипулират , на теб президентът ти е яиновен.
  • 15 Резидента

    2 2 Отговор
    Нимой да бъде ,аз не съм червен само другарката Нинова и руския шИМпионин са
  • 16 Хм Хм

    3 4 Отговор
    Господин всезнайко, аз също съм наясно, че машините НЕ МОГАТ да се манипулират. Машините нямат wi-fi, нито начин за контакт през SMS! И тъй като това е машина и наистина може да се напише грешен код, най-лесно е всяка партия да си наеме IT специалисти и кодът да бъде прегледан преди машините да бъдат ЗАПЕЧАТАНИ.
    Единственият начин за манипулация е флашката, но тя се вади и прилага към протокола пред очите на всички членове на комисията (т.е. от всички партии). Освен това данните от флашката трябва да съвпадат с тези от протокола и тези от машината - тройна защита!
    Г-н Виктор Димчев, явно сте впрегнат в изборната машина на ГЕРБ, което не ви прави чест.
    За протокола се занимавам с компютри - хардуер и софтуер от 1989 г.

    Коментиран от #17

  • 17 хм хм хм

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "Хм Хм":

    Аз се занимавам с компютри от 1982-ра, но това не доказва почтеността ми.
  • 18 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 1 Отговор

    До коментар #10 от "Урюрвкос":

    Бeзжичнoтo уcтрoйcтвo зa интeрнeт мoжe дa e във флaшкaтa или aкумулaтoрът. Oткритa e връзкa c интeрнeт и кoмуникaция c Тaйвaн и Гeрмaния пo врeмe нa вoтa. Caмoтo ръкoвoдcтвo нa мaшинитe пocoчвa, чe cъщecтвувa функция “прeтeглeн глac” c кoятo нaпримeр eдин глac зa Бaйдън мoжe дa ce брoи зa 1,3 глaca, a eдин нa Тръмп зa 0,7 глaca. Зa кaквo e нужнa тaкaвa функция, cлeд кaтo ce брoят eдинични бюлeтини? Вeнeцуeлcкият диктaтoр Хугo Чaвec ce кoнцeнтрирa върху мaшинитe зa глacувaнe прeз 2003 г., кoгaтo нaд 20% oт вeнeцуeлцитe прaвят пoдпиcкa зa oтзoвaвaнeтo му кaтo прeзидeнт. Тoгaвa „Cмaртмaтик“ пeчeли пoръчкa зa 91 милиoнa дoлaрa дa ocигури мaшиннoтo глacувaнe нa рeфeрeндумa. В пoлунoщ в дeня нa избoритe мaшинитe внeзaпнo cпирaт дa рaбoтят, a пo тoвa врeмe Чaвec изocтaвa. Кoгaтo рaбoтaтa ce пoднoвявa в 3 чaca нa cлeднaтa cутрин, Чaвec вeчe вoди c цeли 10%.

    Коментиран от #19

  • 19 Урюрвкос

    0 1 Отговор

    До коментар #18 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    всички функции на машината са декларирани и подлежат на проверка нон стоп всяка секунда по време на работа, за софта има трасираща функция която претегля резултатите на еднакво количество гласували за всяка бройка машина. Не може машина с 3000 гласоподаватели да даде 3900 вота. Манипулация не може да има (теоретически) ако вота е анонимен но при нас личните данни не са защитени достатъчно. В резултата на всяко сложно действие има случайна и систематическа грешка но даже и да бъде вкаран вота на не гласувалите това е не повече от 3% и подлежи на ревизия ако съдът реши.