Last news in Fakti

28 Август, 2023 10:00 1 947 50

Иван Кръстев пред Der Standard: Европа трябва да се подготви и да се защитава

  • иван кръстев-
  • русия-
  • пригожин-
  • путин-
  • руска агресия

През последните два месеца Пригожин е "ходещ мъртвец"

Иван Кръстев пред Der Standard: Европа трябва да се подготви и да се защитава - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Политологът Иван Кръстев обвързва смъртта на Евгений Пригожин с президентските избори в Русия догодина. За пореден път Путин иска да елиминира противников кандидат възможно най-бързо, като така да изпрати послание. В интервю за Der Standard Кръстев заявява, че Западът не определя какво се случва в Русия и Русия няма да просто да изчезне, затова и вижда Европа пред дълъг период на несигурност, за който е важно да е подготвена.

Standard: Смятате ли, че Путин е наредил да убият лидера на наемниците Пригожин или има друга реална възможност?

Кръстев: Всичко е възможно, може и просто да е било нещастен случай, но истината е, че дори и това да е бил инцидент, никой няма да повярва в това. Пригожин живееше живот, който правеше невъзможна естествената смърт. Не знам повече от Вас какво се е случило, но в общественото въображение, както в Русия, така и в света, случилото се ще се възприеме като екзекуция и екзекуцията е наредена от руския президент.

Standard: Пригожин имаше вражда с руското военно ръководство. Възможно ли е военните да са го убили независимо от Путин?

Кръстев: Не. Съдбата на Пригожин беше решена в деня на бунта, когато президентът Путин излезе по телевизията и каза, че това е държавна измяна. Знаете, че той има специално отношение, мания към предателството и предателите. През последните два месеца Пригожин е "ходещ мъртвец". Съображенията бяха как да се убие Пригожин, без да се убие неговата наемническа група "Вагнер". Путин се срещна с Пригожин и други военни командири пет дни след опита за преврат и обсъдиха как да го отделят от хората му. Това отне два месеца, заедно с пренасочването на лоялността на войските на Вагнер в Африка от Пригожин към руската държава. Пригожин живееше на заем. Между другото, неслучайно в самолета загина не само Пригожин, но и действителният основател и съименник на "Вагнер", полковник Дмитрий Уткин. С това ръководството на "Вагнер" е заличено.

Standard: Какво следва? В краткосрочен план Путин осигури ли позициите си?

Кръстев: Моментът на катастрофата може да има нещо общо и с факта, че догодина в Русия има президентски избори. Имаше и спекулации, напълно нереалистични, че Пригожин ще се кандидатира. Но мисля, че Кремъл искаше да пресече дори и тези спекулации възможно най-рано и да се отърве от Пригожин като кандидат. Друга причина може да е, че руските военни, толкова критикувани от Пригожин, сега имат известен успех в спирането на украинската контраофанзива. Смъртта на Пригожин бележи консолидацията на властта на Путин. Но този път е против руската традиция, независимо дали в комунистическия или предкомунистическия период: този път не е нужно да убивате хиляди. Този път е достатъчно да арестувате или убиете един и останалите ще разберат какво е посланието. Единственият риск за Путин е легендата за Пригожин да не отшуми.

Standard: Що за държава е тази с частни армии, които организират и подстрекават бунтове?

Кръстев: Путин действа по един и същи начин навсякъде - и в бизнеса, и в политиката. Той остави държавата в ръцете на няколко близки приятели. Милициите на "Вагнер" бяха инструмент за държане на военните под контрол. Ако някой протестира, трябва да бъде наказан дисциплинарно. Но този тип консолидация има недостатък - случва се без реална обществена подкрепа. Хората приемат факта, че властта на Путин е неограничена, но не могат да си представят Русия след Путин. Властта на Путин е нараснала толкова много, че човек не може да си представи бъдещето без него. Но той е смъртен. Това създава криза в системата, защото системата е толкова зависима от него. Това е една от слабостите на силно персонализираните режими.

Standard: А каква е по-далечната перспектива? В руската история има период "смутното време", в края на 16 век - мислимо ли е такова нещо след Путин? Хаос, всеки срещу всеки?

Кръстев: Може и така да стане. Също така е възможно руските елити да създадат организиран трансфер на власт. Но няма надежда за промяна в руската политика в краткосрочен план. Това важи и за войната в Украйна. Путин не може да спре тази война. Въпреки че този режим не използва масови репресии като този на Сталин, той е режим на параноя и недоверие. Режимът на Путин е подобен на този от последните години на Сталин: властта е консолидирана, но при пълна несигурност за бъдещето.

Standard: Казахте, че войната в Украйна няма да приключи на бойното поле и не и преди президентските избори в САЩ през 2024 г. Залага ли Путин на изборната победа на Тръмп?

Кръстев: Путин вече не може да спечели в Украйна. Той я започна с предположението, че украинският народ желае да бъде освободен от западното влияние от Русия. Че украинците всъщност са руснаци и просто трябва да премахне прозападните елити. Този сценарий вече не съществува. Следователно за Путин тази война вече не е за Украйна, а става въпрос за международния ред. Той вижда войната много повече като война срещу НАТО и САЩ. Така че не мисля, че ще има истински мирни преговори в Украйна преди изборите в САЩ. Той вярва, че ако има промяна в САЩ, това ще има голямо влияние и в Европа.

Standard: Очаква ли Путин да намалее европейската подкрепа за Украйна?

Кръстев: Първо, Путин иска да направи издръжката за европейците възможно най-скъпа. Заради това и той прекрати сделката за зърно - защото износът на зърно е толкова важен за Украйна, колкото износът на петрол за Русия. Той чака и гледа какво идва, особено в САЩ. Когато руснаците не спечелиха в първите дни на войната, те вече загубиха. Сега имаме обратната ситуация - докато украинците не спечелят с контранастъплението си, те губят.

Standard: Министърът на външните работи на Австрия Александър Шаленберг наскоро каза, че трябва да правим разлика между Путин и руския народ. Но руският народ приема Путин.

Кръстев: Така е и това поддържа тази жестока война. Но американците също първоначално подкрепиха войната в Ирак. Наивно е да се мисли, че това е само войната на Путин и че руснаците нямат нищо общо с нея. Но това не е и единствената несправедлива война, подкрепяна от хората.

Standard: Докога трябва да се съобразяваме с последствията от руския империализъм?

Кръстев: Първо, Русия няма да изчезне. Второ, за добро или лошо, Западът не може да решава и формира бъдещето на Русия. То си зависи от руснаците. Следователно най-важното за Европа е тя да се подготви и да се защитава, независимо какво се случва с Русия. Предстои ни дълъг период от време, за който не можем да предвидим как ще се развие ситуацията.

*Оригиналното заглавие в Der Standard: Иван Кръстев: През последните два месеца Пригожин е "ходещ мъртвец"


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нннн

    40 5 Отговор
    Много вреден умнokpacив с.pocоид.
  • 2 честен ционист

    20 3 Отговор
    С другом по-братски, с врагом — по-солдатски.
  • 3 Левски

    15 6 Отговор
    Слава на България, не ни трябват колонизатори ни руски ни съветски ни западни!

    Коментиран от #9, #11, #15

  • 4 истинския Ботев

    6 27 Отговор
    Не ми трябва таз русия, която иска да заграбва от българската земя, не спасителка, а поробителка

    Коментиран от #10

  • 5 скъсана yшahka

    2 12 Отговор
    слава рогожкин, пирожкин, ивелин мйхаловожкин и на всичките пиранмиди фараони
  • 6 ТаУмВзе

    24 2 Отговор
    Абе картоф! Европа вече няма бре. С толко ислямисти и под диктовка на краварите бивша Европа е приключила вчера. Щом Русия ти е проблемация се товариш и отиваш при окраинското наци!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 християнин

    9 0 Отговор

    До коментар #4 от "истинския Ботев":

    Обикновено на отявлени богоборци, гробовете им са неизвестни, за да не си прави народа в тях капища, и да се моли на дявослужителите.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 надежда

    11 1 Отговор
    Надявам се, че и Русия има списъци като тези на Миротворец.
  • 13 АРЕС

    13 1 Отговор
    Лелеле,тоя соро..... уро... взел акъл да дава,Нивото на журналистиката е под нулата щом се дава думата на изо.. като този.

    Коментиран от #16, #18

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Ти си само писател,нали?

    1 10 Отговор

    До коментар #13 от "АРЕС":

    Троль не читатель... никъде в статията никой "не дава акъл", просто крепостните понеже нямате, все това ви е темата...
  • 17 Шаран БГ

    11 1 Отговор
    Иван налива вода в тая мелница, която на другия край дава угодно за управниците мливо. И той като политолог не дъвче слама – иска хляб, че и суджук !!
    Според него Европа не се страхува от икономическия убиец -САЩ, завладял целия континент и под егидата на НАТО вършее де каквото свари , както си иска. Страшна е Русия, с която никой не иска да разговаря , да общува, да търгува. Искат само да коленичи пред англо-саксите и да ги пусне оттатък Урал да ринат злато и диаманти !!
    После, каква война води Зеленски, когато млади здрави украинци се правят на туристи по Европа и света, с какви пари, с какви луксозни и скъпи коли. И всички приемат"изстрадалите". Като че ли само Полша се усеети, защото и дойдоха "до гуша". И колко народ останаа в Украйна , и кой бива засилен на фронта ? Който нямаа паари за рушвет и да духне от "обетованата земя", заробена вече за доста години напред !!?
  • 18 Торанага

    10 0 Отговор

    До коментар #13 от "АРЕС":

    Да ама тоз сороски уруд , диктува целия неолиберализъм у нас .
  • 19 🇧🇬🇪🇺💯

    2 4 Отговор
    Това което се случва в Русия е резултат на грешките на Западната Дипломация, визирам тук, ЕС, Съединени Щати и Военният Блок НАТО за последните 23/27 години.
    Да не забравяме че Путин взе власта точно преди пълният разпад на РФ, Втората Чеченска Война и предвижданията на Фридман от най голямата частна Intelligence Agency че в Русия по точно Кавказ е вероятно Путин да изполва Т.Я. Заряди.
    Първото нещо което В. Путин направи е да замине за районът на бойните действия в Кавказ през ноща и да раздаде Награди за Отличие в Бойните Действия и Възпоменателни Кортици.

    През Лятото на 1999 са регистрирани и най ниските цени на Бензина за да не бъдат повторени никога повече през следващите Десетилетия.

    Следва Грузия 2008, Украйна 2014, Сирия 2015, Украйна 2022

    Кръстев е абсолютно точен, на колективният Запад не му остава нищо друго освен да се въоръжи до зъби, други варианти вече не съществуват.

    Украйна е така нареченото “жертвено агне” в поредицата от действия на същият Колективен Запад.

    Коментиран от #23, #29, #36

  • 20 инфо

    10 0 Отговор
    Г-н Кръстев е на хранилка. Той (дори и йезуитски) ще каже всичко, което е угодно за хранещите...
  • 21 Касапин

    5 0 Отговор
    КРЪСТЕВ ЕВРОПА ТРЯБВА ДА СЕ ЗАЩИТАВА ТАКА Е НО ОТ КОГО
    1.ОТ ЗЕЛЕНИТЕ ТАЛИБАНИ СПРАВКА ЯДРЕНИ РЕАКТОРИ В ГЕРМАНИЯ И БЪЛГАРИЯ И АВСТРИЯ КАКТО И ЕЛ АВТОМОБИЛИ ПОСЛЕДАВНИ ОТ КАМАРИ СТАРИ ЛИТИЕВИ БАТЕРИИ
    2.НЕАДЕКВАТНА ЕМИГРАНТСКА ПОЛИТИКА НА ВСЯКАКВИ НЕОЛИБЕРАЛИ ПРИМЕНЯЩА ДЕМОГРАФИЯТЯ НА ЕВРОПА
    3.БЕЗУМНИ РАЗХОДИ ЗА ВЪОРЪЖЕНИЕ КОЕТО ЗА ДА НЕ СЕ ИЗХВЪРЛЯ ИЗИСКВА НОВИ ВОЙНИ
    4.АМЕРИКАНСКА ГЕОПОЛИТИКА СКАПВАЩА ИКОНОМИКАТА НА КОНТИНЕНТА ПРОКАРВАЩА ПЪТЯ НА РУСКО КИТАЙСКАТА ИКОНОМИЧЕСКА ИНВАЗИЯ В СВЕТА С ОГРОМЕН ОТРИЦАТЕЛЕН ЕФЕКТ ЗА ЕКОЛОГИЯТА
    5.АЛЧНОСТТА НА ТРАНСНАЦИОНАЛНИТЕ КОРПОРАЦИИ БЪРКАЩИ В ДЖОБА НА ВСЕКИ ЕВРОПЕЕЦ С ПОДХРАНВАНЕТО НА БЕЗУМНИ ПЛАНОВЕ. ХОРА НА МАРС ИЛИ 100% ЕЛ АВТОМОБИЛИ
    И ОСНОВНОТО НЕПРЕОДОЛИМ НАТИСК ОТ ТЪЛПИ ОТ ЮГОИЗТИК ОТ БЕДНИ НЕКФАЛИФИЦИРАНИ НО И ОСТАВЕНИ БЕЗ ДРУГА АЛТЕРНАТИВА ЕМИГРАНТИ С ПОДОБНА ВЪЛНА НА ПРЕСЕЛЕНИЕ И НАЩИТЕ ПРЕДЦИ СА СЕ ЗАСЕЛИЛИ ТУКА

    Коментиран от #28

  • 22 🇧🇬🇪🇺💯

    0 2 Отговор
    За Пригожин само за наивниците не е ясно какво следва.

    Да не забравяме че ГРУ, ФСБ, ЕсВиАр не са вашта леля?
  • 23 инфо

    2 2 Отговор

    До коментар #19 от "🇧🇬🇪🇺💯":

    Извинявай, би ли пояснил, за какво му е на ЕС да се "въоражава до зъби"?

    Коментиран от #24

  • 24 🇧🇬🇪🇺💯

    0 1 Отговор

    До коментар #23 от "инфо":

    В коментар 19 съм посочил че други опции за ЕС не съществуват?!

    Коментиран от #25

  • 25 инфо

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "🇧🇬🇪🇺💯":

    Защо не съществуват? Какво ще се случи, ако ЕС не се въоражи до зъби?
  • 26 🇧🇬🇪🇺💯

    2 1 Отговор
    През онези “смутни” времена през Грузия, така нареченият Панкиски Пролом се съществяваше интервенция на Ислямски Бойци от Близкият Изток, също Укрански Военни Доброволци биещи се на страната на “Ичкерия” днешна Чечня или Чечения?
    Под диктовката на Колективният Запад и Колективният Ислям.
  • 27 🇧🇬🇪🇺💯

    1 8 Отговор
    Засега Иван се концентрира върху близката Чужбина също така оказва влияние в Сирия която отново е свързана с близката чужбина в Кавказкия Регион.

    От Русия нищо не излязло за последните 400 години освен войни и чуждестранни интервенции.
    Когато Иван се научи да прави перални, телевизори, да има закони за частна собственост, руснаците и до днес са безимотни крепостни за които единствената опция е да “умрат за родината”.
    Абсурд е че в най голямата (с огромни ресурси) Континентална Държава жителите й са докарани да живеят в нищета и не притежават частна собственост?!

    Коментиран от #30

  • 28 Кривият откри пак топлата вода.

    8 2 Отговор

    До коментар #21 от "Касапин":

    Спестих си пак едно губене на време по четене на Кривия.Пак ала-балици.Кой го е пратил във Виена да плямпа глупости,че и къща му купили на Кривия

    Коментиран от #38

  • 29 ТЪЙ ТЪЙ

    4 1 Отговор

    До коментар #19 от "🇧🇬🇪🇺💯":

    АМИ КОЙ ЩЕ ПЛАЩА РАБОТЛИВИТЕ АРАБСКИ ЕМИГРАНТИ ДЕТ СА НА ПОМОЩИ ИЛИ ТЕ ЩЕ СЛУЖАТ В АРМИЯТА ИЛИ КОРАВИТЕ ИТ СПЕЦИАЛИСТИ РУСНАЦИТЕ НИКОГА НЕ СА ИМАЛИ МНОГО И СА СВИКНАЛИ А ДА ВИДЯ ЗАПАДНОЕВРОПЕЙЦИТЕ КАК ЩЕ СВИКНАТ С КАЛТА И ТОАЛЕТНА МЕЖДУ КАМЪША ЩОТО НОМЕРА НИЕ ОТ ИЗТОКА ДА ИМ СВЪРШИМ МРЪСНАТА РАБОТА НЯМА ДА МИНЕ
  • 30 Бай Иван

    4 3 Отговор

    До коментар #27 от "🇧🇬🇪🇺💯":

    "От Русия нищо не излязло за последните 400 години освен войни и чуждестранни интервенции".

    Когато се пишат такива глупости е хубаво да се чете .
    Войните на САЩ са изключително многобройни и в тази статия ще се спрем само на най-големите от тях, които са и с най-много разрушения, и с най-голям брой човешки жертви. Такива са в Корея през 1950 година, Гватемала през 1954 година, Индонезия през 1958 година, Куба през 1959 година, Конго през 1965 година, Виетнам през 1961 година, Гватемала през 1967 година, Камбоджа през 1969 година, Иран през 1980 година, Никарагуа през 1981 година, Либия през 1986 година, Панама през 1989 година, Ирак през 1991 година, Босна през 1995 година, Судан през 1998 година, Сърбия през 1999 година, Афганистан през 2001 година, Ирак през 2003 година, Хаити през 2004 година, Либия през 2011 година и Сирия през 2014 година. През този период САЩ провежда още десетки по-малки военни операции, по време на които също има редица разрушения и човешки жертви.
    КОЙ Е СВЕТОВНИЯТ АГРЕСОР?

    Коментиран от #32

  • 31 шефа

    5 1 Отговор
    И.К. един истински долен,мръсен и гнусен уро.. но възмездие винаги има !
  • 32 🇧🇬🇪🇺💯

    2 3 Отговор

    До коментар #30 от "Бай Иван":

    Точно, както в Русия но?!

    Всичко което виждаш в къщи, ТВта, Перални, Атомобили, Интернет, Мобилни Телефони и т.н. е Съединени Щати и Колективният Запад, листът е дълъг, за Разлика от Русия, даже Религията на Руската Империя е внесена от вън, знаем много добре от кого?
    На Имперска Русия, Съединените Щати изграждат Индустриализацията, веднъж при
    Николай II, веднъж при Сталин за да забатачат Руснаците всичко отново и отново и да го продадат за жълти стотинки на Запада, отново и отново?

    Но да си дойдем на думата от Русия излиза Агресивна Терористична Идеология наречена Световен Комунизъм и с това са известни Евро Азиатската Империя на Dum Gloom and Boom.

    Коментиран от #33

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 🇧🇬🇪🇺💯

    1 2 Отговор

    До коментар #33 от "бай Иван":

    Ами не просвещавам никой, достатъчно история.
    В мойте коментари съм посочил факти и в полза на Русия и в полза на Колективният Запад?
    Съединените Щати и Колективният Запад вадят от калта Русия два пъти, трети път не се знае дали ще има Руския Батак?!
  • 35 ТрампЛин

    1 2 Отговор
    Един от малкото политически анализатори който чета с интерес. Много точни анализи.
  • 36 Пасъмас

    0 1 Отговор

    До коментар #19 от "🇧🇬🇪🇺💯":

    Историята се повтаря!

    Хитлер, Судети-човешки права!
    После Чехия те присвоиха.
    Сталин също протегна алчна ръка.
    И Полша на две поделиха.
    Във Катин пред дулата на Сталин
    Офицерството Полско строиха.
    Напоиха с кръвта им леса!
    A телата им в общ гроб, без кръст те зариха.
    Всичко е толкоз познато и близко
    Всичко е толкоз горчиво.
    И Както във филм на Бондарчук
    Се повтаря отново на живо!
    Путин, Крим-референдум под дуло.
    Луганск и Донецк да се готвят.
    На Украйна съдбата решиха за ден
    И за дълга война се подготвят.
    А Европа тогава, както и днес
    Наблюдава пресмятайки тайно.
    Да не пресъхне тръбата с природната газ
    Подарявайки на Путин Украйна.
    Крим отдавна бе проигран
    Киев е днес само разменна монета.
    И Ако утре Европа все още спи
    Идва ред на нови Фламандски полета!
    Казват всичко на този свят се повтаря
    Веднъж е трагедия друг път е фарс.
    Но ако Руската мечка веднъж заиграе
    Скоро кракът и ще стъпи у нас!
    Казват всичко на този свят се купува
    Щом предложиш петрол или газ.
    Щом Европа сега съвеста си продава
    Ще се гърчи отново под Руската власт!
    Когато кафяво-червената Чума
    Достигне отново до тях.
    Тогава ще гледат те всички учудено
    И ще носят те всичкия Грях!
  • 37 Иван Кръстев

    3 0 Отговор
    Поредния платен Маниполатор!!

    Коментиран от #39

  • 38 ТрампЛин

    0 2 Отговор

    До коментар #28 от "Кривият откри пак топлата вода.":

    Простака никак не може да проумее какво казва мъдреца! Питам се дали изобщо някога си прочел нещо, или просто имаш много спестено време. Забогатял си и ще си го ползваш това спестено време когато и както си поискаш.

    Коментиран от #41

  • 39 ТрампЛин

    1 1 Отговор

    До коментар #37 от "Иван Кръстев":

    МанипОлатор не е никак лошо! По-зле е да си с пОлиран мозък.
  • 40 Дойче Зеле

    1 0 Отговор
    Бащата на този е бил член на ЦК на БКП, но сега синчето е "евроатлантик", каквото и да значи това и лае срещу Русия!

    Коментиран от #42

  • 41 инфо

    1 0 Отговор

    До коментар #38 от "ТрампЛин":

    И какво толкова е казал "мъдреца" Иван Кръстев в тази публикация?

    Коментиран от #43

  • 42 ТрампЛин

    0 0 Отговор

    До коментар #40 от "Дойче Зеле":

    И кой е този член на ЦК на БКП?
  • 43 ТрампЛин

    1 0 Отговор

    До коментар #41 от "инфо":

    Казано е открито и точно! Дори не трябва да четеш между редовете. Западна Европа трябва да се стяга за война! Русия не воюва срещу Украйна, а срещу Света! Търси да налага Нов Световен Ред чрез война, а не чрез БРИКС и икономически промени. И други неща е казал човека, но иска да се чете и да се осмисля прочетеното.

    Коментиран от #44

  • 44 инфо

    1 0 Отговор

    До коментар #43 от "ТрампЛин":

    Самия Кръстев накрая обобщава, че нищо не знае. ЕС да се готви за нещо, което и той не разбира.
    Вашите фантазии, меко казано са притеснителни. Те не почиват на никаква нормална (политическа, икономическа, географска, военна и т.н. логика). Подобни постановки са предназначени за ниско интелигентни и неинформирани (преобладаващо европейски) читатели. И имат предимно пропагандна цел.
    За Вас специално е необходимо да разширите кръгозора и обработката на по голямо количество обективна информация. След това трябва да направите и качествен анализ. Препоръчвам го, защото виждам, че сте активен в коментарите.

    Коментиран от #46

  • 45 ТрампЛин

    0 0 Отговор
    Standard: Смятате ли, че Путин е наредил да убият лидера на наемниците Пригожин или има друга реална възможност?

    Кръстев: Всичко е възможно, може и просто да е било нещастен случай, но истината е, че дори и това да е бил инцидент, никой няма да повярва в това. Пригожин живееше живот, който правеше невъзможна естествената смърт. Не знам повече от Вас какво се е случило, но в общественото въображение, както в Русия, така и в света, случилото се ще се възприеме като екзекуция и екзекуцията е наредена от руския президент. Това е единствения въпрос на който Кръстев отговаря-Не знам. Кой е поръчал Пригожин, дали е поръчан или е случайност….На всички други въпроси Кръстев отговаря аргументирано и убедително. Това че не ти харесва какво казва си е твой избор, макар че за твое успокоение казва, че русия няма да изчезне, дори няма да се промени и Европа ще трябва да се съобразява с това.
  • 46 ТрампЛин

    0 0 Отговор

    До коментар #44 от "инфо":

    Това долу е отговора ми на твоите интерпретации относно изказването на Иван Кръстев.
  • 47 Глей сига

    0 0 Отговор
    ТИПИЧЕН ПРИМЕР ЗА ПОДЛОГОЛОГ

    Коментиран от #48

  • 48 Прецизно точно!

    0 0 Отговор

    До коментар #47 от "Глей сига":

    Така е,майна!Те,комунистите го умеат отлично.Как се казваше в зоологиата?Хамелеон.И кво толко кривият казал?Че водата е мокра ли?Ми мокра е бе.
  • 49 Вирус

    0 0 Отговор
    И тоя е от пребоядисани те и сега пръв атлантик хахаха
  • 50 хехехе

    0 0 Отговор
    ти кривоочко кво кOпере си мани мани