Last news in Fakti

7 Октомври, 2023 16:00 5 318 74

Бесове по Митрофански

  • елеонора митрофанова-
  • русия-
  • руска агресия-
  • руска църква в софия

Отворете Руската църква и назначете български свещеници

Бесове по Митрофански - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Милена ФУЧЕДЖИЕВА за в. "Филтър"

В България ежедневно се живее в две действителности. Просто трябва да се возите в такси. На един светофар бяхме спрели до кола с неразгадаем лейбъл. Шофьорът на отиване предположи, че е китайска, след което гордо съобщи, че новият „Москвич“ бил страхотен. Изказах съмнение, базирано на първата кола на баща ми и достатъчно дълъг живот през соца, за да знам точно какви са руските коли. За да прекъсна безсмислието на този разговор, му казах, че цял живот карам предимно американски коли, също така корейски и японски. Той каза, че руските били най-хубавите на света. За последно отговорих, че руснаците не са известни със своята електроника, на което той млъкна. Нямаше аргумент в тази посока.

На връщане другият шофьор отчаяно възкликна: „Най-накрая Борисов, Пеевски и Кирил Петков да вземат нещата в свои ръце и да разкарат най-после този паметник!“.

Поклатих глава в съгласие. Безспорно сме в особен цикъл, в който на пиратите от Росенец им е наредено да спрат да превземат Росенец. Също така е безспорно, че близо за година Делян Пеевски се наложи като фактор за прогрес в обществото с редовни разумни изявления от кулоарите на Народното събрание. Смайващо просто. Човек се чуди коя действителност е била „истинската“. Тази на десетгодишната битка срещу Пеевски или тази на Пеевски от „последните дни“.

Има такава американска църква, която има силно влияние в България, най-вече върху ромското население – Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни. Правят „чудеса“. Ромите, повярвали в Бог, се преобразяват в съвестни български граждани – трансформация, която източноправославната църква се оказа неспособна да възпита.

Така, както виждаме, че Делян Пеевски успя да разруши цялата структура на идеологията на битката срещу него на ДБ и ДСБ, може би той е новият „месия“, който явно ще слушаме в пореден захлас. Свикнали да се говори за „Бойко“ и „Христо“, скоро май ще говорим за „Делян“, без „Пеевски“. Най-безумното е, че в тези редове иронията ми е не особено убедителна за самата мен. Добрата новина във всичко това е, че Магнитски размагнетизира представите ни за всичко. Явно този процес се е случил и с „Делян“. Другата добра новина е, че се приключи с демонизирането на ДПС, които са без съмнение евроатлантици и либерали. Третата добра новина е изгонването на руските духовници. Четвъртата добра новина, направо блага вест, е, че след 109 години от построяването на Руската църква, научихме, че е българска. Руската църква е кръстена на св. Николай Мирликийски, или свети Николай Чудотворец, или свети Никола, който – изненада! – не е бил руснак, а архиепископ на град Мира в Ликия, Мала Азия.

„През целия си живот Никола помага на страдащите, защитава невинните и укрепва слабите… След смъртта си е почитан като светец и покровител на бедните, децата, моряците, рибарите, пътешествениците, търговците, банкерите и лихварите, затворниците, покаялите се крадци, пивоварите, бъчварите, фармацевтите… погрешно обвинените… Свети Никола е единственият светец, комуто се приписва, че притежава силата да възкресява…“ – Уикипедия.

И се случи чудо благодарение на русенския митрополит Наум! Руската църква възкръсна благодарение на него, но явно и на свети Никола, който „притежава силата да възкресява“, като българска.

С вече очевидно незаконната намеса на посланик Митрофанова в делата на Българската църква със затварянето на Руската, ние, 109 години по-късно, проумяхме, че тя няма никакво право да я заключва, защото Русия нито я е строила, нито я е финансирала и тя е изцяло НАША собственост, наше владение, наша трибуна за тези, които имат нужда от вяра и религия. Българите сме тези, които сме я издържали, не руснаците. Само че обикалящите църквата малоумници в знак на протест живеят в другата действителност, тази, в която руските коли са най-добрите на света. И те са готови да отрекат българската собственост на църквата, само и само да изкарат Русия жертва, а не активен и зловреден разединител на българския народ.

Отворете църквата веднага и назначете български свещеници. Защо досега не е отворена? Кой се страхува да го направи? Русия ще ни нападне, за да завладее църква, която не е нейна? Винаги има опасност, разбира се, съдейки по войната, която доведе до тези събития, но това е нелепо. Църквата трябва да бъде отворена веднага. Това не е нито дипломатически, нито шпионски скандал, а връщане на незаконно завоювана от руснаците територия.

Интересно как ще оправдаят пред себе си руския си „патриотизъм“ тези българи, които ревнаха в един глас, че ние, българското правителство, ДАНС, изобщо ние, българите, сме затворили Руската църква. Те ще намерят оправдание и за мълчанието си при новината, че е българска. Мълчание на руски слуги. Ние обаче няма да мълчим и очакваме бързи действия на Българската православна църква по отварянето на Руската църква.

Там руските слуги също не са малко, но е достатъчен един патриот като русенския митрополит Наум, за да се разрита този кошер, който не само не дава мед, а взима от българския. Свети Никола, ти си защитник на погрешно обвинените, които в случая сме ние, българите, от посланик Митрофанова. Ако БПЦ се мотае твърде много с отварянето на твоята църква тук, намеси се и го забързай.

Дотам стигнахме, да се обръщаме към светци за съдействие срещу Митрофанова. Затова сега е моментът да бъдете подканени да гледате „Хага“ в Народния театър. Само че няма билети, за ужас на разни влюбени в Русия актриси, които говорят глупости за постановката, че се подигравала с руската класика. Няма такова нещо. Подигравката не е с класиката, а с кликата на Путин, която унищожава Русия в момента.

Винаги е имало политическа сатира и винаги ще има. Само по време на соца беше забранена така, както в момента е забранена в Русия. Този спектакъл обаче надскача пропагандата на текста с високото ниво на режисурата на Галин Стоев, както и със страхотните актьорски изпълнения. Забележително е, че черният хумор не те кара да намразиш главните герои в „Хага“, Путин и обкръжението му, а ти става жал за руския народ, подчинен на една нова тоталитарна система, която не отстъпва по нищо на предишната. Само че този път тя няма шанс да се разрасне, защото просто няма да ѝ бъде позволено от Европа и Америка.
Да, бесове, и бесовете са отново руски, Митрофански.

Иранските приятели на Путин са се заели да изтребват кучета и да арестуват собствениците им, които не се подчиняват да ги предадат. Според иранските хардлайнери притежанието на кучета е западно влияние и собствениците им са „морално пропаднали“. Вероятно за пръв път в света в Иран е създаден затвор за кучета. Собствениците им, предимно млади мъже и жени, са подложени на репресии и масово арестувани заради западния си начин на обличане. Наша приятелка, иранска еврейка, чиито родители са напуснали Иран и емигрирали в Лос Анджелис след изгонването на Мохамед Реза Пахлави, направил Иран богата и урбанизирана държава, от аятолах Хомейни през 1979 г., от няколко години непрекъснато протестира срещу безумията на иранската инквизиция. Да притежаваш куче било антиислямско.

Ясно е, че при диктатурите да си човек е западно влияние. Трябва да си пречупен, безмълвен слуга, на когото е забранено да мисли и да говори свободно. Само че тези системи рано или късно се сгромолясват, защото човешката природа винаги мечтае за свобода. Ние сме родени, за да бъдем свободни, спазвайки едни общи правила за достойнство и морал, които ограничават възможността да си причиняваме зло, живеейки заедно. Всички нации имат светли личности, които са се борили за свободата на народа си. Путин в момента се бори за собственото си оцеляване, за сметка на народа си, но и за сметка на всички нас, които плащаме за отпора срещу него.

Той изземва активите на всички западни компании, правили бизнес в Русия, и ги подарява на нови избрани от него хора. По този начин си осигурява нова олигархична класа, която да го държи на власт докато… какво? Спечели войната? Това няма как да стане. Или може би ще построи стена между Русия и Украйна, която да го пази от НАТО и от нас, живеещите в цивилизования свят. Някой ден той ще забрани да се учат чужди езици, да се носят дълги коси от мъжете, после ще забрани жените да се обличат „западно“, накрая ще забрани и кучетата и котките като западно влияние.
Гледаш „Хага“ и не може да не ти стане болно за руския народ, за който явно няма измъкване от спиралата на тоталитаризма.

А децата по света масово говорят все повече с англицизми. Не че това е прекрасно, но е знак, че една култура е в пъти по-силна от друга. И никой не ги принуждава да го правят. Дали това е зле или добре, времето ще покаже. Засега изборът между двата свята е ясен за тези, които ценят личната си свобода, и той не е Русия.
Отворете Руската църква и назначете български свещеници.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 96 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 стар бакшиш

    46 11 Отговор
    ako един бакшиш не знае как да оправи българия значи не е професионален бакшиш

    Коментиран от #57

  • 2 Строена от българи за българи!

    48 47 Отговор
    Давай КЛЮЧА МА!!!

    Коментиран от #4, #32

  • 3 Стол

    66 37 Отговор
    Тея управляващи са ненормални. Толкова много амвриланско влияние има в България , а тука по цел ден говорят за руско влияние къде го видехте или си го въобразявате

    Коментиран от #18

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 007

    45 47 Отговор
    Чакай ся да видим ко става! В уж българската църква в Масква служат путлерови свещеници! В руската църква в София пак путлерови!!! Нали уж е на реципрочен принцип!!! Начи пак путлеристан иска всичко за себе си!!!🇧🇬🇪🇺🇺🇦🇺🇲🇧🇬
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Лъчо

    80 37 Отговор
    Фрустирана биологична ефиница с пяна на устата. То бива омраза, бива ама от жена не може да се очаква толкова жлъч и ненавист. Америкснската кръв я е превърнала в чудовище. Ама нали е от номенклатурата днес сме русофоби, нищо, че вчера бяха върли русофили.

    Коментиран от #23, #69

  • 9 НЕАМ ДРЕБНИ....да ти върна...

    17 4 Отговор
    ВСЕКИ ДЕСЕТИ ОТ ДЕСЕТ (......)🚖
    ИМА УПРАВЛЕНСКА КОМПЕТЕНТНОСТ..☝

    Коментиран от #42

  • 10 среднощен

    38 8 Отговор
    "...Отворете Руската църква и назначете български свещеници...";

    "Отворете, назначете и банковите сметки прехвърлете..." - много "духовно звучи"...
    Просто да се спази Устава на БПЦ - стига сте "политизирали" Църквата!
  • 11 Орел

    45 18 Отговор
    Милена на всяко гърне мерудиева
  • 12 бай Иван

    39 18 Отговор
    Милена, Милена, баща ти беше добър човек???
  • 13 Страхотна статия

    31 37 Отговор
    Браво!
  • 14 Гундяев

    19 20 Отговор
    Църквата е наша , на КГБ.
    Никой не може да я пипне .
    Да не ви спретнем една СВОперация .
  • 15 Тази на снимката

    24 30 Отговор
    Кога ще бъде изгонена ?

    Руски Вредител .
  • 16 Мнение

    35 31 Отговор
    Митрофанските бесове,са капка в морето,в сравнение с евроатлантическите бесове! Все пак война не е предизвикала
  • 17 Уса

    22 21 Отговор
    Пожелавам ви цял живот да карате американски коли да си съдерете нервите понеже толкова разбирате и от коли особено оборудвани с много електроника,която ви кара да се чувствате като теле насред железница

    Коментиран от #31

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Перо

    31 16 Отговор
    И щерката на номенклатурата от червената буржоазия започна да се опитва да бъде интересна, но е по-добре да се запознае с фактите за руската църква, преди да се отваря като “познавач” на БГ измислената “демокрация” и техническия прогрес!
  • 21 Най-обичам чада

    36 15 Отговор
    на комунистическата буржоазия да ми сипят нравоучения. Тази дама, подобно на повечето издънки на комунистическия режим, които са неизменни гости на телевизионните студия и с партиен плам говорят срещу Русия, без която никога е нямало да станем отново държава, не е изпитала никакви несгоди през живота си, бидейки дъщеря на писател и дългогодишен директор на Народния театър, който е бил и активен ремсист на млади години. Защо не могат поне да си замълчат? Ядосвам се на себе си, че изобщо започнах да чета горното, защото ме изпълни с неописуемо омерзение.
  • 22 уууууу

    29 16 Отговор
    ДПС, които са без съмнение евроатлантици и либерали - ТОВА Е ВИЦА НА ДЕНЯ. Тая лелка що не си пие харовете? Що не види избирателите на ДПС в Турция - с шалвари и забрадки, неграмотни, не писмени, живуущи в 16-17 век?! Пълна откачалка. Изгониха я от Америка, седнала на нас акъл да ни дава. Фащай Киро, Кокори компания и дим да ви няма.
  • 23 Перо

    9 12 Отговор

    До коментар #8 от "Лъчо":

    Много точен коментар!
  • 24 скрий се ма овцо

    23 17 Отговор
    А децата по света масово говорят все повече с англицизми. Не че това е прекрасно, но е знак, че една култура е в пъти по-силна от друга. Горката, изплискала е легена. Култура...наркотици, снуски, вейпове, татуировки, рап, консуматорско отношение към всичко...страшна култура, честно!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 капитан ПЕТКО ВОЙВОДА

    19 18 Отговор
    И с тояга не можете изби любовта на българина към Русия
    Защитна реч пред съда във Варна .Убит от Стамболов и Спас Турчев
  • 27 аандрон баранидзе

    19 14 Отговор
    Ходи гледай кучета в ирански затвор и ще те призная. То е лесно да драскаш дивотии пред компа! поредната всезнаеща мисирка.
  • 28 Перо

    31 21 Отговор
    Отвратителен унтерменш и джендър от третия пол, второ поколение от червената буржоазия, мъчейки се да компенсира миналото с измислено настояще! Подобие на преводачката на бай Тошо Е. Поптодорова, С. Паси, Плевнелиев и др. знайни и незнайни “войни на демокрацията” и джендърията! Боклуци!

    Коментиран от #29, #38

  • 29 Перо

    23 13 Отговор

    До коментар #28 от "Перо":

    Баща и се обслужваше от черен Мерцедес на ЦК на БКП и никога не е имал Москич, какви лъжи ръси момата?
  • 30 123

    21 18 Отговор
    Благодарение на такива статии, още повече обичам/харесвам Русия 🇷🇺❤.
  • 31 бкшиш със американска кола

    17 13 Отговор

    До коментар #17 от "Уса":

    американската кола иска и американска мерна единица за количество гориво и американска цена на бензина, ама иска и да крадеш от сирия петрола за да докараш тая ниска цена ние нито сме силни да крадем петрол от сирия нито цените са ни като в америка ама устите ни са големи как щели сме да караме американски коли

    ще карата ама в шестък кога пръъдне гугутка на 3лв/литър бензин дааа... ха ха ха или ще ги газифицирате тия американски коли бухаааа
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 мдааа

    20 20 Отговор
    Коментарите на копейките показват колко права е авторката. Гнус ме е да ги чета.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Не трий а чети

    22 19 Отговор
    Ето я още една пропаднала платена мисирка Милена ФУЧЕДЖИЕВА дето са и дали поръчка да плюе по Русия. Толкова са прости и толкова лъжат че човек без труд разбира че са на копанята на краварското посолство. И тая гнусната нищо не разбира от Християнство и Православие, дори не е прочела и един ред от Новия Завет, ама пише. Ама платена мисирка, а спрете се вече дружинката ви от крякащи глупаци. Освен другото ще си навлечете и гнева на Бога и тогава ще съжалиш че си се раждала и продала. Спрете да изпитвате Господ Иисус Христос, че ще станете само на грантаджии и предатели.

    Коментиран от #40

  • 36 Спектакъл Хага

    15 13 Отговор
    И тая "познавачка" се изказа, мислех я за по умна, аа тя ходила да гледа "Хага"?!
    Миче, бъркаш имот и Институция!!! Защо женският пазар се казва женски?
    Образовай се малко, срамота е - уж се водиш някаква?! Май само уж?!
    След 9 септември 1944 г., бща и е член на Околийския комитет на РМС в Малко Търново! И после, със съдействие на БКП става съветник в посолството в Париж (1972 – 1976)! Мичето за това мрази Русия! Сигурно и от баща си се срамува?!
  • 37 дори и американцитепострадаха от

    12 14 Отговор
    тази доктрина преди нас :
    "Ние ще хвърлим всичкото злато на САЩ, цялата сила
    на САЩ за измамване и оглупяване на хората от
    социалистическия свят. Незабелязано ще подменим
    човешките ценности с фалшиви. КАК? Ще намерим
    единомишленици в тези страни и Русия. Ще разгърнем
    грандиозна по мащаби разложителна работа, ще
    изтръгнем социалната същност на литературата, ще
    насърчаваме автори, които втълпяват в човека култ
    към секса, насилието, садизма, предателството -
    тоест безнравствеността. Нужни са писания,
    осмиващи естествеността и почтеността като
    архаични отживелици. Простащината, наглостта,
    лъжата и измамата, пиянството и наркоманията,
    животинския страх сред хората, безсрамието,
    доносничеството и още много пороци заложени в
    човека трябва да се раздвижат.Така ще разклащаме
    поколение след поколение, ще предизвикваме
    ерозия и развращаване на младежта. Ще създадем
    човек с консумативна психика на елементарен
    потребител. Всичко това ще извършим под девиза:"

    "ЗАЩИТА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА И ГРАЖДАНСКИТЕ МУ СВОБОДИ”
    Фостър Дълес 1956
  • 38 Ревеш

    13 3 Отговор

    До коментар #28 от "Перо":

    Ли Копейко .
    Моли се на Гундяев , той ще отвори църквата .
  • 39 Някой

    11 8 Отговор
    Да попита Путрофанова.
    Как в Рублата ?

    Има ли бъдеще , и дали ще продължи да плаща ?

    Коментиран от #41

  • 40 Браво

    2 3 Отговор

    До коментар #35 от "Не трий а чети":

    ±+++±++++++++((
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 ХА ХА

    4 3 Отговор

    До коментар #9 от "НЕАМ ДРЕБНИ....да ти върна...":

    Като гледам постоянно пребиваващите у форума, бият бакшишите от всякъд.
  • 43 Кака

    11 10 Отговор
    Това грозно и просто същество за какво се мисли? Умряла от глад дърта Помиярска
  • 44 Абе този сайт

    13 12 Отговор
    Нама да го чета вече! Писна ми от платена прозападна пропаганда......
  • 45 !!!?

    17 3 Отговор
    Бесове по Митрофански !!!?

  • 46 Име

    8 13 Отговор
    Защо не е написано на английски, а на православен език.

    Хамбургери и пуканки - това е западната култура - не е нещо особено.

    А на запад има също забрани и неудобства, както и да е.
  • 47 Предлагам

    13 14 Отговор
    БПЦ незабавно да забрани руски свещеници да служат ,в каквито и да е храмове на територията на страната. Поне докато Русия не спре да води войни, където и да е по света. И този скандал направи копейките в България още по жалки, защото доказа, че за шепа копейки продават и родината си.
  • 48 Така така

    14 10 Отговор
    И затакива ли пасквили някои получават пари!? Ужас
  • 49 руzлямисти

    7 9 Отговор
    терористи
  • 50 3.14К

    9 8 Отговор
    Тая Фучеджиева буквално се е разчекнала на шпагата върху целият спектър от теми, които подлага на "задълбочен анализ". Има опасност да и настинат жизнено важни органи. Същата е като оная Милчева, която пише за DW и е "специалист" по всички теми. За тях няма клинична пътека!
  • 51 ха ха хааа

    8 7 Отговор
    Колхознята истеряса ... 🤭😁
  • 52 ежко

    11 8 Отговор
    Невероятни бръщолевения и мозъчни полюции.Църквата е на този, които има нотариален акт за нея.И докато някой с претенции не го оспори в съда и спечели дело, то църквата е руска.Ако се водим от логиката кой кога е строил или с чии пари е построено нещо, то Домусчиеви ще останат без половината си заводи, както и останалите олигарси на които ги подариха , без да се дали 1 лев или иззидали 1 тухла!
  • 53 УСА боклук

    11 9 Отговор
    Фучеджиева има проблем съссекса. Това ми е извода, прочитайки миш-маша
  • 54 ИМПЕРИАЛИСТ

    6 2 Отговор
    Миленче наивно, след масовите чистки НА МИЛИОНИ РУСНАЦИ по времето на Сталин, е утопия, че ако го няма Путин, Русия може да се развие към добро. Генетичният код на стотици милиони мужици вече е сменен. Путин е ЕМАНАЦИЯ на съвременното руско общество...А дали това е действително Вова не се знае, защото жена му Людмила, с която са разведени, казва, че не разпознава "Путин" в този, който ни го представят за него?
  • 55 ........

    6 3 Отговор
    Бяха откраднали проклетисано злато от Киевско-Печорската лавра и го бяха продали на Франция.Бяха излезнали древни бесове,които съществуват още преди християнството и бяха обладали онези,на които им е слаба защитата,т.е. наркомани и алкохолици.Затова там по едно време без причина трошаха ей така коли,магазини и т.н.Сега това злато е в църква и бесовете са пак заключени.Не пипайте църквите.Оставете политиката.
  • 56 Ддд

    10 4 Отговор
    Бесове по Фучеджиевски. Щерката на Фучеджиев с пяна на уста се прави на голяма демократка. Стига сте ни я пробутвали, моля ви.
  • 57 Аз пък питам

    9 5 Отговор

    До коментар #1 от "стар бакшиш":

    Моля, някой професионалист, да ми отговори - таз фучаджиевата какви ги фучи? А дали е с всичкия си?!
    То верно след оня пианко-нечистоплътко дай-но доооооста се снизи нивото на "интелеХтуалците", ама и тази яко коси с безмислиците си..... Ужас
  • 58 Коч Ина

    8 4 Отговор
    напълно безполезно хабене на място е този пасквил
  • 59 съветоиден комуноид

    6 5 Отговор
    Текезесарите умора нямат в писането на коментари. Дори в почивен ден.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Колев

    8 3 Отговор
    Всички комунистически отрочета оставиха на България КРАСИВО НАСЛЕДСТВО, сега утвърдени американофили. Абе госпожа Фучеджиева като си знаеш биографията, като си получила добро образование, че и изяви, нямаш ли поне елементарна политическа култура и малко аналитичен мозък за да не изпадаш в такава грозна ситуация ."А децата по света масово говорят все повече с англицизми. Не че това е прекрасно, но е знак, че една култура е в пъти по-силна от друга." Не културата СКЪПА. Островна англия имаше повече от 50 колонии по планетата, тази в северна Америка колонизира света след ВСВ. Затова езикът на великата британия беше НАЛОЖЕН, не за друго.
  • 62 Колев

    6 6 Отговор
    "Засега изборът между двата свята е ясен за тези" Изборът г-жа Фучеджиева е ясен на света, не и на вас. Абе вие не отваряте ли чужди сайтове, само с руския език ли останахте. Вижте какво е писано в ПИК,"Грозното падение на Милена Фучеджиева." Има и биографични данни, които допълват духовното и па..ние.
  • 63 яяя

    6 4 Отговор
    Митрофанова е посланик, а ти коя си? Псевдо писателка, бездарна мисирка, самотна дъърта лелка. И много, много злобен човек. Платена пропагандаторка на евроатлантическите помии, либерасттките извращения. Аре чао. като не ти харесва, че обикновения българин, който не е издънка на червената номенклатура като тебе, Васил Терзиев, Киро Просто и т.н и т.н, ХАРЕСВА РУСИЯ, си свободна да се върнеш в САЩ.

    Коментиран от #68

  • 64 Коя е Милена Фучеджиева

    7 4 Отговор
    Бащата на тази политическа лигла е писателят Дико Фучеджиев. Той е ремсист отпреди 9 септември 1944 година, писател, Лауреат на Димитровска награда, народен деятел на културата, 16 години директор на народния театър „Иван Вазов“, три мандата народен представител, член на ЦК на БКП. Един от най-твърдите комунисти и приближен до Тодор Живков.

    Цинизмът на американофилката Милена обаче няма граници. Тя има за задача да претапецира биографията, да си направи камуфлажно минало. Като с майка й са били анти-СССР и американофилки – защо не напуснаха Дико Фучеджиев – този твърд комунист? А ползваха неговите изключителни облаги – по онова време заплатата му на директор на театъра е била равна на заместник–министър, освен това като народен деятел е вземал месечно плюс заплатата 120 лева, 150 лева е вземал всеки месец като народен представител, да оставим хонорарите за романите, почти безплатните елитни почивки в домовете на БКП. Месечният му доход е бил по-голям от заплатата на Тодор Живков – 1500 лева!

    Коментиран от #74

  • 65 Коя е Милена Фучеджиева -2 част

    7 3 Отговор
    Преди да стане директор на Народния театър е бил 4 години дипломат в Париж – защо храбрата пикла на социализма не се чупи в Щатите? А тръгна за САЩ през 1990 година, когато комунистическите блага на таткото пресъхнаха. Защо едва издържа 20 години в САЩ – нали е върла фенка? Там й било скучно, нямало я софийската романтика, постоянно трябвало да се работи – да, ами там не е безхаберния живот при комунизма и се иска не чене, а дупце, за да оцелееш. Така погледнато – бащата ли е лицемер, страхливец и кариерист или дъщерята?

    Лицемерка и страхливка е тя, защото е ползвала благата от бащините заслуги, а сега твърди, че не е понасяла социализма. Ето нейно цинично откровение: „Соцът обаче изгледаше непревземаем, а вътре всички бяхме крепостни селяни, независимо от сребърни лъжици, или не.“ А „крепостните селяни“ по онова време дори не смеели да правят секс/ нищо, че тя забременява на 20 години без да има брак/. Така се появи нейният книжен буламач „Сексът и комунизма”.

    Коментиран от #66

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Търсете го БОГ в Кремъл

    3 1 Отговор
    Колкото тъжно и печално да е за вярващите хора в православието, факт е че "миротворна икона" на Путин се появи в църквата „Фотиния Светоносна“ в Нижни Новгород, а много от православните поклонници в Русия, не пропускаха да си купят "иконите на Путин " в скъп сувенирен комплект от магазина на летище Пулково, където те вървяха в комплект със Свети Николай Чудотворец, твърде предпочитан от православните...!!!
    Апотеоз обаче на руското Богоборство и превръщането на християнството в Сатанинската религия на войната, бе откриването на нов религиозен храм в Подмосковието , където руския Патриарх Кирил благослови образите на мозайките, в религиозното пространство за Светиите в Църквата- Владимир Путин, Сергей Шойгу, Вячеслав Володин, Валентина Матвиенко и рояк нови светии в пост православна и пос татеистична Русия.
    Разбира се в "църквата храм", най специално място се е отделило и е намерило за вярващите и молещите се руски християни, за великия Сталин с пълководците му, много от които открито са хулили Бога и са изповядвали атеизъм избивали християни и свещеници и разрушавали християнските църкви...?!!!
  • 68 Извод

    2 2 Отговор

    До коментар #63 от "яяя":

    Жалко е, че в България има хора като Вас, които смятат че посланик на чужда държава , е по високопоставен от всички институции в страната.

    Коментиран от #71

  • 69 човешко достойнство

    5 1 Отговор

    До коментар #8 от "Лъчо":

    Аз още като дете не можех да разбера тези които се прехласват по Русия. Тогава СССР беше като Слънцето и Въздуха за всяко живо същество. Дали го е казал Георги Димитров или са му го приписали след като почина на път за лечение в Москва, едва ли ще разберем.
    Просто не е естествено човек да се кланя толкова ниско без да чуства дискомфорт.

    Коментиран от #70

  • 70 Учител

    0 2 Отговор

    До коментар #69 от "човешко достойнство":

    Не го е казал Георги Димитров! От близо четири години се опитвам да провокирам дълбокото ви невежество, но до сега резултат няма! Ама по всичко сте компетентхи и давате акъл наляво и надясно!
    Че няма да разберете никога, ако някой не ви каже - това е повече от ясно! И не става дума за СССР!
  • 71 И тоя не е в час

    1 2 Отговор

    До коментар #68 от "Извод":

    Овчи, сградата и теренът са ЧАСТНА собственост - има си нотариален акт! Това го признава дори БПЦ!
    Не може всеки да има мнение, още повече щом е невежа! Първо се просвети и после драскай!
    Виж учител (70) какво е препоръчал за такива като теб!!!
  • 72 БЯСНА Е АВТОРКАТА , ЧЕ РУСИЯ Е СТЪПИЛА

    3 5 Отговор
    ЗДРАВО Н ДУШАТА НА БЪЛГАРИНА И ТОЙ НЕ ЩЕ ДА СИ СМЕНИ ПОЛА И ВЯРАТА КАТО НЕЯ !
  • 73 Хубава,голяма глава

    0 0 Отговор
    Вижда се от далече и грее като ясно слънце(без филтър).
  • 74 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 0 Отговор

    До коментар #64 от "Коя е Милена Фучеджиева":

    ПРОКЛЕТИ КОМУНИСТИ, най-много ви боли, че такива като Фучеджиева, ген. Борисов и др. скъсаха синджира с който ги държахте в послушание.