Last news in Fakti

1 Ноември, 2023 18:11 1 467 7

Теодор Петков пред ФАКТИ: Изградих сплотен екип от добре подготвени и мотивирани хора

  • кмет-
  • район витоша-
  • софия-
  • избори-
  • теодор петков

Основен приоритет за следващия мандат ще бъде подобряване на инфраструктурата, заяви класиралият се за балотажа кандидат на ГЕРБ-СДС за кмет на столичния район Витоша

Теодор Петков пред ФАКТИ: Изградих сплотен екип от добре подготвени и мотивирани хора - 1
Снимка: Район Витоша
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Здравейте, г-н Петков, Вие сте действащ кмет и се кандидатирате за Кмет на район „Витоша“ отново. Какво постигнахте през изминалия мандат?

През изминалите години построихме и въведохме в експлоатация 8 детски градини и разширихме училищата в кварталите Симеоново и Бояна. Въведохме мерки за енергийна ефективност за сградите на всички учебни заведения (училища и детски градини). Започнахме изключително важно строителство на училище, детска градина и актова зала в кв. Манастирски ливади – Запад, както и на нови детски градини в местност Карпузица и кв. Бояна.

Друг изключително важен проект, който стартирахме е изграждането на канализация и подмяна на водопровода в кв. Драгалевци и кв. Симеоново.

Разбира се изградихме множество детски и спортни площадки, и обособихме кътове за отдих във всички квартали и села в района.

Изградихме линия за добра комуникация с жителите на района, предоставихме им възможност за подаване на сигнали, чрез социалните мрежи и сайта на район Витоша и така създадохме възможност за лесна комуникация и бърза реакция от наша страна.

Споменахте строителство, обвиняват Ви, че във вашият мандат са се реализирали множество строежи. Как ще коментирате това?

Съгласен съм с това и не веднъж съм казвал, че са необходими промени в Закона за устройство на територията! Всички разрешения за строеж и одобрени проекти в район Витоша, издадени от Главния архитект на района са законосъобразни и в съответствие с действащите правила и нормативи. Важно е да отбележа, че всички разрешения за строеж подлежат на последващ контрол от ДНСК както и от гражданите по отношение на подробния устройствен план и до момента няма нито едно издадено разрешение което да е отменено или обявено за незаконосъобразно.

През годините съм внасял и предложение за промяна и въвеждане на забрана възможността на изгребна яма да се построи за повече от трифамилна сграда. Поради политическата криза и липсата на дълго действащо правителство предложенията така и не стигнаха до гласуване.

Каква е Вашата визия за развитието на района?

През изминалия мандат изградих сплотен екип от добре подготвени и мотивирани хора, които вършат работата си с хъс и за които благоустройството, реда, и спокойствието в квартала са основен приоритет. Заедно с тях си поставихме ясни цели и приоритети, с които да продължим работата си за район „Витоша“.

Основен приоритет за следващия мандат ще бъде подобряване на инфраструктурата в района. Ремонт и изграждане на улици и тротоари, мерки за облекчаване и подобряване на трафика, изграждане на пешеходни пътеки на натоварените кръстовища в кварталите и тяхното обезопасяване. Подобряване на градския транспорт, чрез въвеждане на довеждащи линии.

Ще продължим и с подобряване на образователната инфраструктура и изграждане на нова детска градина в кв. Манастирски ливади – Запад, разширяване на 5 ОУ „Иван Вазов“ в кв. Павлово, изграждане на ново училище и детска градина в кв. Драгалевци, нова детска градина в кв. Симеоново и в с. Владая.

Ще продължим с богатия културен и спортен календар, предоставяне на нови възможности за електронни административни услуги и запазване на линията на добра комуникация с жителите на района.

 


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВКК

    4 9 Отговор
    Пожелавам успех на балотажа!
  • 2 Аз...

    7 0 Отговор
    Раздаде общинските имоти и сега инвеститори застрояват всичко. В Бояна Български пощи плащат наем защото няма общинси терен
  • 3 Тиквенски мафиот!

    7 1 Отговор
    Заграби от мърлявото саниране милиони...
  • 4 Така е

    2 6 Отговор
    Браво на Теодор Петков, така се управлява. Успех на балотажа.
  • 5 Липсва надпис - Платена Публикация

    6 0 Отговор
    Ехооо, факти, защо тази публикация няма видим етикет Платена Публикация"?
  • 6 да бе да

    2 1 Отговор
    Който не е имал вземане-даване с тази община, само той не знае за рекета от страна на кмета, за тяхните фирми за проектиране, изграждане и за строителен надзор. Всички други минават с триста зора или въобще не им се върши работа. Абе ... Наистина, поне отбележете, че е платена статия!
  • 7 Живущ в Бъкстон

    2 0 Отговор
    На 15 септември г-н Теодор Петков откри учебната година в 2 училище тога май не забеляза че улуците по фасадата на училището ги вграждат в топлоизолацията мургавите майстори. Само обясняваше как всички училища в община Витоша са санирани. Който не вярва да отиде до 2училище да види тази инженерна мисъл с водостоците.