Last news in Fakti

5 Декември, 2013 13:57 1 638 0

Полицаи на припек в очакване на протестиращите

  • полицаи-
  • припек-
  • очакване-
  • протестиращите
Полицаи на припек в очакване на протестиращите - 1
Снимка: Факти.бг
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Десетина полицаи към 10,30 часа днес релаксираха по пейките в градинката до Руската църква. Може би са били изпратени от шефовете си именно в този регион, тъй като се очакваше движение на протестиращи между Народното събрание и Президентството.

Единият протест, който се състоя днес е на недоволните от приетата днес от НС 20% такса върху приходите на ВЕИ-тата. Негодуващите собственици се заканиха, че ще поискат от президента да наложи вето върху закона.

Другият протест бе на Ранобудните студенти, които се събираха тази сутрин в периметъра между Националната художествена галерия и Народното събрание. Макар и малобройни, студентите протестираха днес пред Парламента, който замеряха с домати и ритаха металните заграждения, в знак на недоволство от промените в Закона за МВР.

Така или иначе видимо от снимката полицаите не са особено притеснени за нито един от протестите, по-скоро са се изтегнали по пейките, радвайки се на декемврийското слънце и бъбрейки си сладкодумно.
Заради протестите в София бяха предислоцирани полицаи от всички краища на страната. Това коства командировки, хотели, храна. Според министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев от юни насам за охрана на протестите са похарчени около 2 милиона лева. Чуха се гласове, че полицията е станала повече от софиянци, а хората работещи в центъра на столицата трябва да показват документи и да се сблъскват с органите на реда ежедневно.

Явно днес в очакване на Ранобудните студенти, които и снощи им донесоха притеснения пред сградата на МВР, те си почиваха и бъбреха на припек.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА