Last news in Fakti

23 Ноември, 2023 16:00 2 635 35

Брюкселската политическа коректност се сгромоляса на вота в Нидерландия

  • петър волгин-
  • нидерландия-
  • избори-
  • брюксел

Явно на избирателите им е писнало разни евроатлантически шефчета да им се правят и у дома на началници, и да ги учат как да живеят

Брюкселската политическа коректност се сгромоляса на вота в Нидерландия - 1
Снимка: Фейсбук
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Много показателни за настроенията в Европа са резултатите от парламентарните избори в Нидерландия. Спечели ги Партията на свободата на Герд Вилдерс. На второ място, на значима дистанция от първата политическа сила, се нареди ляво-зелената коалиция, водена от Франс Тимерманс. Да си припомним кои са лидерите на победителите и на победените.

Герт Вилдерс винаги е настоявал отстояването на националните интереси на Нидерландия да бъдат преди всичко останало. Изключително политически некоректен е и категорично се противопоставя на официозните клиширани послания, които се спускат от Брюксел и които включват "любов към мигрантите", категорично приемане на "зелената сделка" и едноклетъчна русофобия.

Изгледах и прочетох някои евроатлантически анализи от последните дни, посветени на изборите в Нидерландия. Общото между тях беше, че никой не предвиждаше победа на Партията на свободата. Вилдерс най-често беше слаган в главата "И други". Пък той взе, че спечели. При това убедително. Затова пък любимецът на всичкото евроатлантик по света и у нас Франс Тимерманс зрелищно се сгромоляса.

Сгромоляса се, най-вече защото е олицетворение на брюкселската политическа коректност. Близо едно десетилетие се мотаеше на висши шефски позиции в столицата на ЕС. Беше заместник-председател на Еврокомисията, председателствана от Жан-Клод Юнкер. После направи неуспешен опит да стане шеф на ЕК, ама избраха Урсула. Все пак тя отново го направи зам-председател и му повери един от най-важните идеологически ресори - прокарването на Зелената сделка. В това си качество се срещаше с онова шантавото Грета Тунберг и му обещаваше, че ЕК прави същото, към което и то призовава.

Последно Тимерманс реши да става премиер на Нидерландия. Ама загуби изборите. Явно на избирателите в Нидерландия им е писнало разни евроатлантически шефчета да им се правят и у дома на началници и да ги учат как да живеят. И затова предпочетоха Герт Вилдерс, който защитава държавата си, а не Франс Тимерманс, който служи на наднационалните организации. Струва ми се, че не само в Нидерландия, а и в доста други европейски страни повечето избиратели мислят по същия начин.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 76 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 тя па роzия цъфна и върза

    18 44 Отговор
    между другото те търсили от миротворець 🤭
  • 3 Пешо Москвича

    45 7 Отговор

    До коментар #1 от "И защо злорадстваш,":

    Нищо не си разбрал.
  • 4 Абсурдистан

    15 75 Отговор
    Това едноклетъчно интелектуално джудже предпочита кремълски началници. Логично, те плащат, те поръчват музиката.
  • 5 А на

    66 4 Отговор
    Вилдерс и на сънародниците му им писна от нашественици ! И ето какво показаха изборите !

    Коментиран от #33

  • 6 Без сантименти

    69 2 Отговор
    Ясно се вижда,че нео либерализма вече писна дори и на европейците...Щом дори и в Нидерландия-една от най-либералните държави,резултатите от изборите са такива-значи нещата вече влизат в друга политическа плоскост.Но тук идва и закономерният въпрос-дали тези крайно десни течения няма да отидат в ултра прави??? Тук е тънката черта която може да се тълкува според различните възгледи на индивида...Но в крайна сметка е важно,че нео либералната диктатура вече открито се атакува дори и в най-утвърдените им анклави...
  • 7 Да бе сгромоляса се!

    13 50 Отговор
    Нещо, което НЯМА КАК да се случи в любимата ти Русия! Там всичко е предварително проиграно и победителят от сега е ясен!
  • 8 100

    15 46 Отговор
    Айде путинистите да не учат на демокрация.
  • 9 !!!?

    14 46 Отговор
    Злорадството на кремълския лакей - последното удоволствие на неудачника !!!?
  • 10 Смешно

    13 40 Отговор
    Бай Волгин се изпълнил с позитивни емоции, защото холандците избрали евроскептика и криптофашист Вилдерс.
  • 11 Руски еничарин

    15 41 Отговор
    Те тоя си смени името в името да бъде руски еничарин!
    Направи от БНР радио " Гаварит Масква"!
  • 12 След Финландия и Естония затваря граница

    11 36 Отговор
    Само в кочинката руските шпиони си влизат без проблем.
  • 13 Бай Ламби

    12 44 Отговор
    Язък дет си чел толкоз много през последните дни Волгинчо.Нищо не си разбрал от прочетеното! Те тез убаво са спечелили изборите ама никой не ще да управлява с тях в коалиция.Другия път не си губи времето да четеш ам питай някой дет е наясно да ти ги обясни нещата.
  • 14 Руските фирми в България са 50 000 !

    9 32 Отговор
    Почти всичките НЕ развиват дейност и НЕ плащат ДАНЪЦИ. Това е само една възможност за пребиваване на руските шпиони в България!
    Толкова е ИНТЕЛЕКТУАЛНИЯТ ПОТЕНЦИАЛ НА ПАРЛАМЕНТА!
  • 15 НАП

    38 2 Отговор
    Днес е тъжен ден за брюкселската гнусна либерасттия. И весел за нормалните хора в цяла Европа! Европа и европейците трябва да са на пърмо място! Всички чалми и чаршафи - ВЪН. Усмърдяха континента! Време е за чист европейски въздух!
  • 16 Дрън, дрън ... съветски чугун

    13 28 Отговор
    37 от 150 - такъв е резултата .
    Та какви мокри сънища е сънувал отрекъл се от родината си руски eбpиk волгин ?
    Сега е ред на волгиница да се изтропа . Агент Димитър кеворк и протежето му карбовски трябва вече да се изказали по темата.
  • 17 Пипи

    4 20 Отговор
    Пигмей за онождане!
  • 18 Сандо

    41 4 Отговор
    Козячета,защо сте се превъзбудили?Свиквайте,светът се променя,а и кинтите на фондациите привършват.Преориентирайте се докато е време,че ще ядете стар хляб и сол.

    Коментиран от #24

  • 19 Отново миризливи руски партенки

    8 22 Отговор
    и смръдливи рубладжийски тъпории! А стига, де! ПиснА ни!
  • 20 АРЕС

    23 6 Отговор
    Словакия,Нидерландия ще има и още много държави които ще изхвърлят соро.... либерали,въпроса е ние България кога ще изметем тая сган,всеки ден забавяне е гибелен за родината !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Объркано Атлантиче

    25 3 Отговор
    Сигурно вече чухте по американските медии в България, че ужасните "крайно десни" са спечелили изборите в Холандия.
    "Крайно десни" са тези, които искат държавата да се грижи за своите граждани, а не да храни нелегални имигранти и да финансира чужди войни.
    Партията на Вилдерс, която спечели, е против доставките на оръжие за Украйна. Вилдерс иска холандското правителство да намали имиграцията, да намали плащанията към бюджета на съюза и да наложи вето на всяко по-нататъшно разширяване на ЕС.

    Друг е въпросът дали Вилдерс ще спази обещанията, които е дал, защото вече десетилетия по цял свят има еднопартийна система, в която политиците просто се преструват пред хората, че са от различни партии и уж на различни мнения, за да ги подмамят да гласуват и да узаконят властта им, а след това продължават да правят това, което са правили и предишните правителства.
    Пресен пример е Джорджа Мелони в Италия - брутално излъга избирателите си.
  • 23 БАНко

    15 5 Отговор
    ВЪРХА СИ ВОЛГИН !!! ПОКЛОН !!!
  • 24 аааахахахааа

    6 15 Отговор

    До коментар #18 от "Сандо":

    Абе вие путинофилчетата само за хляба и солта ли мислите бе?Добре че има и хора различни от вас че още щяхме да сме в пещерите.
  • 25 Артилерист

    17 6 Отговор
    Добре, че Факти публикуват от време на време Волгин, че да прочетем нещо смислено. Ако Коцето Костадинов беше призовал симпатизантите си да гласуват за Ваня Григорова, сега и у нас щеше да има подобни писания, като за победата на Вилдерис и краха на Тимерманс, но във вариант за победата на Григорова и краха на просто Киро и Подмяната...

    Коментиран от #32

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Така е

    13 4 Отговор
    Народите един по един започват да се осъзнават и отърсват от налзващият фашизъм, прикрит зад думичката евроатлантизъм и ежедневните лъжи и интриги!
  • 28 Касапин

    12 4 Отговор
    САЩИСАНИ ВИЯТ ПО САЙТОВЕТЕ
    СЪРБИЯ УНГАРИЯ СЛОВАКИЯ А СЕГА ХОЛАНДИЯ ЕВРОПА МАЙ СЕ СЪБУЖДА
  • 29 ИНЖ

    4 5 Отговор
    Кремълски клоун! Има ли въобще някой да му вярва на тоя Волгин???
  • 30 Атака

    5 3 Отговор
    Браво на холандския народ ,че прозря истината за измамата ЕС и либерасткия модел. Скоро и в други поробени държави ще падат колониалните режими . Софийския соросиден режим също си отива . Спете спокойно деца
  • 31 Някой си...

    5 4 Отговор
    Това нещастно руско мекере до къде се докара..да плонжира на крайно десните/ почти фашисти/ ..какво ли има още да видим..
  • 32 Да ти кажа..

    2 1 Отговор

    До коментар #25 от "Артилерист":

    Боже..ма ти верно тотално си изплискал легена. Капейкин влезе в совор и подкрепи кмета на ПП къде..ами в крепостта си- ВАРНА, клекна и със съветниците..ако симислиш , че на тоя копанарин му дреме за тебе..келепира , батка, келепираааа.. парата такова фукарата, тая си я чувал ,нали
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Малий

    4 1 Отговор
    Вагин гледай си крепосните пияници.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.