Last news in Fakti

11 Януари, 2024 13:03 3 695 32

Дами и господа, да ви имам работните дни! Или защо щях да си счупя телевизора с лаптопа

  • българия

Искам да съм депутат

Дами и господа, да ви имам работните дни! Или защо щях да си счупя телевизора с лаптопа - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Пускам да гледам новините и научавам, че след 20 дни ваканция, някои мои сънародници се завръщат на работа. Първо си помислих, словосъчетанието възрастни хора и ваканция дали е коретно. После го чух няколко пъти по различни телевизии. Влизам в сайта на БНТ и чета новина от миналата година: "Според правилника за работа на парламента, Народното събрание е във ваканция от 22 декември до 10 януари 2024 г".

В този момент хванах лаптопа и ми се искаше да счупя с него телевизора. Спрях се...

Ще изразя личното си мнение писмено: "Повечето работници в България имат 20 почивни дни в цялата година. А администрацията на високо ниво (т.е народните представители) ваканцуват 20 дни само около Нова година.

Все си мисля, че ваканцията е термин за децата. А тяхната зимна май беше по-къса от тази на дамите и господа депутати в България.

Имам спомени, че народните представители на държавата ни не рядко ваканцуват, извън събота и неделя и национални празници, в които по традиция отмарят.

И един въпрос към парламентаристите ни, мислите ли, че ако най-стандартен български работник поиска да има в годината толкова почивни дни, колкото вие, някъде ще го вземат на работа в България?".

Коментар на Тервел Илиев, спортен журналист


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 126 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сатана Z

    84 19 Отговор
    Президентът на САЩ Джо Байдън е прекарал 360 дни във ваканция по време на престоя си на най-високата публична длъжност, което е почти 40 процента от неговия президентски мандат.
    Неговите лакеи в България си бачкат на частно и се събират в НС когато трябва да гласуват някаква мръсотия срещу българския народ.

    Коментиран от #2, #7

  • 2 АФРО АМЕРИКАНСКИ ДЖАЗ ТРОМПЕТ🎺

    7 35 Отговор

    До коментар #1 от "Сатана Z":

    МИ ЧИ ТО
    АКО ЗАВИЖДАШ..СТАНИ БРОНЗОВ войник
    В „ПЧИВНА СТАНЦИЯ ”КРАЙ ЛОЗЕН...😑
  • 3 АФРО АМЕРИКАНСКИ ДЖАЗ ТРОМПЕТ🎺

    2 33 Отговор
    МИ ЧИ ТО
    АКО ЗАВИЖДАШ..СТАНИ БРОНЗОВ войник
    В „ПОЧИВНА СТАНЦИЯ ”КРАЙ ЛОЗЕН...😑
  • 4 Иго

    73 2 Отговор
    Депутати,министри,прокурори, олигарси,дал Бог,нагли отрепки,колкото са по малоумни и крадливи ,толкова са по жадни за власт,заплати , за сметка на народеца изстрадал тези проклети 34 години "демокрация" !!
  • 5 Абе Илиев

    75 3 Отговор
    Може ли за си толкова тъп бе.Ами то депутата е трудна работа и отговорна. Един почивен ден няма за него. Първо яхтата и хасиендата в чужбина, после детенцето в Харвард, а после сметката в Швейцария, а после среща с овцете избиратели. Ами после то обществени поръчки, после еврофондове за раздаване и накрая горкия трябва и с Шенген да се занимава и бежанците да спасява и така нататък. Трудна е работата депутатска да знаеш. То на вас мисирките ви е лесно, морето до колене и ла-ла-ла.

    Коментиран от #10

  • 6 хахаха

    9 63 Отговор
    Тервел Илиев, я дай конкретен пример с какво толкова си се "преработил", като спортен журналист!? Мазоли по ръцете имаш ли, лозе или царевица копал ли си с мотика, на строеж да си мръзнал или на 35 градуса.... Аман от "преработили" все пред дивана и на компютъра, че намират маана на други!
  • 7 🇺🇦🇧🇬

    14 24 Отговор

    До коментар #1 от "Сатана Z":

    Твоя идол изкара 2 години (засега) в бункера...
    Признават ли му се за трудов стаж?
    Че иначе трудно ще свърже двата края с 250 млрд долара...
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Данаил

    49 0 Отговор
    Ако им се плаща за свършена работа ще гладуват непрекъснато. Същото се отнася и за Столична община. Нищо не вършат, но заплатите са вързани.
  • 10 Така е

    46 2 Отговор

    До коментар #5 от "Абе Илиев":

    На тях им е трудно, вярно е! Синът ми е лекар специализант в голяма болница, от 18.12.23 не е имал почивен ден. Дневна, нощна, след нощната редовна, после на спешен кабинет, после 12ч. и ... Първата му почивна събота и неделя е 23.01. Накрая 1000 лв.??? Та, депутатите са много натоварени трябва да си вфигнат заплатите.

    Коментиран от #14

  • 11 нннн

    46 1 Отговор
    Този парламент трябва да има ваканция 365 дни в годината. И бездруго, в малкото си работни дни работи в полза на чужди държави и лични интереси.
  • 12 ИМПЕРИАЛИСТ

    19 0 Отговор
    А-а-а не може тъй...Как ще чупи ОСНОВНИЯ ни уред за зомбиране???
  • 13 Никой

    14 2 Отговор
    Българина си е и д и о т по рождение.
  • 14 Чекай после като

    4 13 Отговор

    До коментар #10 от "Така е":

    Специализира ,ще наточи косата и ще почне да коси.Знаем ги докторчетата

    Коментиран от #16

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 ...

    24 3 Отговор

    До коментар #14 от "Чекай после като":

    Ами стани и ти "докторче",щом е толкова лесно...

    Коментиран от #29, #30

  • 17 Тома

    17 0 Отговор
    Ще почиват защото в тях е ножа и хляба докато овцете само блеят
  • 18 Умен по цялата глава

    1 17 Отговор
    Ти да не си Биполярен,бе Тервел??Какво общо имат лап топа ,телевизора и " ваканцията" на депутатите???
    Така утре ще почнеш да млатиш жена си и децата си,щото някъде нещо се е случило...Начертай на стената с флумастер кръг и вътре точка на височината на главата ти,напиши - Антистрес уред и млАти с чело там,като те ядосва нещо!!!
  • 19 баба ти

    1 5 Отговор
    Копейките използват всяка критика и пренасочват струите към кремъклийската мелница.Статията е основателна , но мен ма е жал да критикувам ногу
  • 20 Драги ми политически престъпници!

    15 0 Отговор
    Вие сте срам, не само за България, но и за парламентаризма като понятие! Да ви е Честита и Доходна Новата година с новия бюджет. Господ ще се погрижи за всички.
  • 21 Калпазанин

    16 0 Отговор
    Ами Тервел чо недй си пуска и европейския парламент, че тогава не само лаптопа ами много работи ще счупиш. И винаги ми е било интересно как може да сме такива овце всички аз досега пълна пленарна зала никога не съм виждал било то Ес било то от бг само празни седалки и един там дет си говори с духове
  • 22 Краси Марков

    9 0 Отговор
    Аз бих им плащал заплата, на депутатите де, за да не "работят" изобщо.
    Даже двойна заплата, само и само да си седят вкъщи и да не правят нищо!
  • 23 губерка

    6 0 Отговор
    Гн Илиев, Не се занимавайте с народните избранници.Защото тяхната работа е да правят неща .които са в ползу рода български,А това е много трудоемко.Как да разбере един народен избранник кое е най полезно за неговият род. Ами ако в бързината пропусне да направи нещо я което няма да е в полза за човек от неговия род.Представете си каква неразбория ще настане в рода му. Ето затова е необходима почивка равняваща се на вашата година отпуска. Уморени са народните избранници.
  • 24 губерка

    3 0 Отговор
    Гн Илиев, Не се занимавайте с народните избранници.Защото тяхната работа е да правят неща .които са в ползу рода български,А това е много трудоемко.Как да разбере един народен избранник кое е най полезно за неговият род. Ами ако в бързината пропусне да направи нещо я което няма да е в полза за човек от неговия род.Представете си каква неразбория ще настане в рода му. Ето затова е необходима почивка равняваща се на вашата годишна отпуска. Уморени са народните избранници.
  • 25 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    8 0 Отговор
    Дай боже повече журналисти като Тервел, истински и искрено възмутени от депутатите!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 МОДЕРАТОРЕ

    3 0 Отговор
    ШиЛАПАС.ЦУРКИ.МИ
    СЕ.ЦИНИ
  • 29 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 4 Отговор

    До коментар #16 от "...":

    Докторите, това се индивиди със садистични наклонности, които са намерили социална реализация в лекарската професия. Синът ти го избива и на мазохизъм, май?
  • 30 Крум

    1 4 Отговор

    До коментар #16 от "...":

    По твоята логика,като му е трудно на сина ти,да стане арматурист....по лесно ще мубъде.
  • 31 инж. Ганчо Илков

    9 1 Отговор
    Действащата Конституция е трета поред (след Търновската). И трите Конституции са Утвърдени с Парламентарното Мнозинство на БКП (и преименуваната в БСП). Настоящата, е Утвърдена от Манипулираният Избор за Великото Народно Събрание (в тези Избори се яви определението "Изборен Туризъм"). Всред Депутатите от СДС не малък брой бяха внедрени (по Решение на Юлския Пленум на БКП 1987 година и съдействие на ДС) псевдо Дисиденти (главен "Дисидент" от тази група беше Жельо Желев - избран и за Президент с подгласник - генерал Семерджиев). Всичко в тази Връзка бе по Сценарий на БКП. Съгласно тази Конституция Суверен е Парламентарното Мнозинство. Всичко друго е на заден План. Това Мнозинство си гласува Правилник (с дългосрочни Ваканции и Заплати с Допълнителни Възнаграждения на основата - пъти Средно Статистичната Заплата). Гласуваха си и средства от Държавния Бюджет за издръжка на Политическите им Проекти. Като на Суверен, Всичко е точно Сценично. Само, че къде е Българският Народ? Защо Народа не е Суверен, както в Демократичните Страни?. Политическите Партии бяха обезличени и заменени с Политически Проекти. Даде се Ход на участие - Дарители Олигарси и боричкане за участие в Парламентарното Мнозинство. Плюване, въвеждане на определения като "Сглобка" и т.н. Българинът си остава най-бедният и най-нещастният Европеец. Капсулован, Страхлив и Подчинен. Който не издържа, напуска Страната.
  • 32 БГ-пенционер

    6 0 Отговор
    Труден е живота на Дупетатите! Моля да не ги обиждате !
    Благодаря !