31 Януари, 2014 20:22 1 339 2

Светльо Витков: Аз съм онлайн президент - мажоритарен и електронен!

  • светльо витков-
  • "глас народен"-
  • евроизборите-
  • президент-
  • онлайн-
  • мажоритарен

Най-после да има и държавен глава без коса, коментира лидерът на

Светльо Витков: Аз съм онлайн президент - мажоритарен и електронен! - 1
Светльо Витков
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Интернет-популярността на Светльо Витков - лидер на партия “Глас народен”, е по-голяма от тази на държавния глава. Над 60 хиляди души са харесали страницата на партията във Фейсбук – почти толкова са били и хората, гласували за Росен Плевнелиев на последните президентски избори. “Чувствам се президент онлайн - мажоритарен и електронен. Наистина съм си онлайн президент. Какво ми е по-различното от президента? Най-после да има президент без коса!”, шеговито коментира фронтменът на група „Хиподил“ в предаването „Лице в лице“ по бТВ.

Той разкри в студиото как са преминали „кастингите“ за евродепутати, проведени от партията му по доста нетрадиционен начин. Явили са се около 350 души, а на близо 120 от тях са записани кратки видеовизитки.

“Направихме “Избери своя евродепутат” като пример, показно, как трябва да се води политическа кампания и как трябва да се водят избори демократично и прозрачно. Ще гласуват хора само, които имат активен профил във Фейсбук, технически екип ще преглежда за фалшиви профили, за да не се стига до манипулации”, обясни Светльо Витков.

Той коментира и популярната напоследък тема с подслушванията: “Стана нормално да те подслушват и в медиите да излиза информация на база флашки. Нерегламентираното използване на СРС-та не би трябвало да присъства в обществото ни. Говорят се и излизат неща, които не са верни. Ще дам пример със себе си – писаха, че съм си купил от субсидията кола за 100 хиляди лева”, каза музикантът.

Светльо Витков се обяви в подкрепа на референдума и припомни, че от „Глас народен“ още на 12 юни са внесли 10 предложения за промяна на изборната система, като една от точките е била за електронното гласуване. Ние сме за референдум, заяви Светльо Витков, но според него зад трите предложения за въпроси от страна на президента Плевнелиев може би се крие нещо друго.

„Не се страхуваме от мажоритарния вот, но трябва да има по-голяма информираност. България има опит с мажоритарния вот – 2009 година – изборите за Народно събрание“, върна лентата певецът политик.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 The Big Boss

    0 0 Отговор
    И тоя иска да реди партийната листа, аман от самовлюбени нарциси!
  • 2 Бай Иван

    0 0 Отговор
    Ако и в политиката е толкова добър колкото и в музиката.......