Last news in Fakti

2 Февруари, 2014 12:38 2 292 1

Какво са пушили хората, които предложиха 6 години затвор за цигара марихуана?!

  • наказателен кодекс-
  • божидар димитров-
  • даниел божидаров-
  • марин марковски

Не извикали нито един специалист за новия Наказателен кодекс

Какво са пушили хората, които предложиха 6 години затвор за цигара марихуана?! - 1
Д-р Даниел Божидаров
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

„Големите абсурди в Наказателния кодекс са фундаментални. И друг път са ставали такива „фалове” като не се викат специалисти. Ние трябва да се запитаме как може при най-хуманната форма на управление – демокрацията, за 25 години българският народ да е съкратен с 30%. Очевидно е, че или тази форма на управление не е подходяща за българския народ, или не се прави както трябва. Проблем е и липсата на координация – от над 1500 специалисти, не са потърсили нито един”, заяви в студиото на предаването „На светло с Люба Кулезич” историкът Божидар Димитров по повод промените, които се извършват в Наказателния кодекс.

„Анархията и безнаказаността са най-голямата беда на държавата. Тук всеки прави каквото иска без да има последствия”, допълни хирургът от „Пирогов” д-р Даниел Божидаров, първият български лекар, който се осмели публично да призове за легализиране на марихуаната за медицински цели.

„Аз се чудя какво са пушили хората, които предложиха 6 години затвор за цигара марихуана? Очевидно не им се отразява добре. В нашата държава за последните 25 години всичко е фундаментално сбъркано. Престъпници бяха оставени на свобода, и дори ги вземат за съветници”, заяви той.

„Не ми се мисли как ще изглежда Темида, но вероятно картината няма да бъде подходяща за показване пред деца. Това не е само законът, но и хората, които го упражняват. Когато има нещо нередно по веригата, резултатът е ненаказани престъпници с бели якички, които са обрали държавата. В новия Наказателен кодекс има предвидени наказания срещу тях. Той обаче не е тоталитарен. Но дори и законът да е добър, може хората, които трябва да го изпълняват, да не си вършат работата”, категоричен бе адвокатът Марин Марковски.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван Иванов

    0 0 Отговор
    абсурдистан в Булгаристан