Last news in Fakti

29 Май, 2024 05:33 2 736 51

"Възраждане" с "Алтернатива за Германия": каква е идеята?

  • алтернатива за германия-
  • възраждане-
  • костадин костадинов-
  • европейски парламент-
  • крайна десница

За създаването на фракция в Европейския парламент обаче е необходим не само определен брой депутати

"Възраждане" с "Алтернатива за Германия": каква е идеята? - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Костадин Костадинов от "Възраждане" иска да изкове съюз от партии - така отявлено проруски, че никоя от големите десни партии в Европа официално не иска да има нищо общо с тях, пише германско издание. Ето по-важното.

Българските десни екстремисти отправят предложение към "Алтернатива за Германия", пише в заглавие германският сайт T-оnline и припомня, че конференцията на „Възраждане“, проведена в София през април, е имала за задача да се изкове нов съюз на европейските десни партии. Изданието коментира, че високопарното мото „Новите лидери на Европа“ е привлякло представители на малки и микроскопични партии от девет страни, които масово се стекли към форума.

Германската дяснопопулистка партия Алтернатива за Германия“ (АзГ) също беше сред поканените, но тогава отказа да изпрати свои представители. След изхвърлянето ѝ от крайнодясната група „Идентичност и демокрация“ (ИД) в Европейския парламент обаче, за което ДВ писа, интересът на германските десни популисти към подобни прояви най-вероятно е нараснал, посочва изданието.

"Истински консервативна и независима парламентарна група"

Лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов реагира веднага на изключването на АзГ от ИД и написа в платформата Х, че това е добра новина, защото давала възможност за създаването на нова група в Европейския парламент, която да е истински консервативна и да се бори срещу чуждите влияния.

Този пост на Костадинов едва ли щеше да бъде забелязан от някого извън България, ако скандалният представител на „Алтернатива за Германия“ за европейските избори Максимилиан Кра, който в миналото е изразявал възхищението си от лидера на „Възраждане“, не го беше споделил, коментира T-оnline.

Изданието разказва и за последвалото развитие: Костадинов е разговарял с представители на АзГ, на които е предложил да създадат нова обща фракция в ЕП. По-нататък се припомня, че „Възраждане“ на Костя Копейкин, както наричат Костадинов в България, също беше част от фракцията „Идентичност и демокрация“ преди да бъде изхвърлена оттам без повече обяснения. „Сега Костадинов се опитва да изкове нов съюз от партии, които са толкова неприкрито проруски, че никоя от големите десни партии в Европа не желае да имат нещо общо с тях“, посочва t-online.

Коя е Рада Лайкова?

За създаването на фракция в ЕП са необходими минимум 23-ма депутати, а „Алтернатива за Германия“ може и сама да ги осигури, четем по-нататък в публикацията. За хората на Костадинов обаче е важно и друго: с „Алтернатива за Германия“ на своя страна те могат да извлекат допълнителни ползи и на националните избори в България, коментира t-online.

Изданието припомня изградените връзки между двете националистически формации, включително участието на Костадинов на конгреса на АзГ в Магдебург миналото лято, където от трибуната той поласка самочувствието на германските десни популисти с думите: „Крайно време е Германия да заеме полагащото ѝ се място на велика сила, а това може да стане само, ако управлява АзГ“.

Тогава на трибуната до него стоеше една жена, която е свързващото звено между „Алтернатива за Германия“ и българските десни екстремисти: Рада Лайкова. Тя е работила за фракцията на АзГ в Бундестага а сега е кандидатка на „Възраждане“ за евродепутатка. Лайкова е и в ръководството на основаната през миналата година структура на българската партия „Възраждане“ в Берлин. Двойнствената ѝ роля пролича и по-рано тази година, когато тя беше включена в делегацията на „Алтернатива за Германия“ за празненствата на връх Шипка по случай националния празник на България 3 март, научаваме още от t-online. Снимки от връх Шипка показват двама депутати от АзГ редом до Костадин Костадинов сред море от български и руски знамена, допълва изданието.

Шансове за фракция?

За създаването на фракция в Европейския парламент обаче е необходим не само определен брой депутати. Фракцията задължително трябва да включва представители на най-малко 7 държави. А останалите партии, поканени от Костадинов на срещата в София миналия месец, нямат добри шансове за добро класиране на предстоящите европейски избори, както сочат проучванията на нагласите в техните страни, пише още t-online.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 50 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Анджо

    12 51 Отговор
    Реално , излиза, че няма за кой да се гласува. Дойдоха едни нови, в кавички, те се оказаха стари червени червенушки.
    Сега, ако някой успее да свали инфлацията, може все пак да има и от тях някаква полза. Ако има икономисти може да разберът какво искам да кажа.

    Коментиран от #16

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Сандо

    93 6 Отговор
    А защо не се занимаете с ГЕРБ - партия,създадена по германска заповед и с парите на германците,нанесла изключителни,може да се каже катастрофални,поражения на българската държава?Занимавате ни с партии,които никога не са управлявали - явно очите на страха са станали огромни?!

    Коментиран от #8

  • 6 Възраждане

    21 44 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Бие искаме силна и независима България като съветска република

    Коментиран от #7

  • 7 456

    66 2 Отговор

    До коментар #6 от "Възраждане":

    Силна и независима България-да, но без да сме ничия република.

    Коментиран от #25

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Маркс Карл

    11 64 Отговор
    Копейки от всички страни, съюзявайте се

    Коментиран от #28

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Фен

    55 9 Отговор
    ДВ, колкото и да лаете, колелото на историята се върти, и вашата пробита клика необратимо изпада от него. Само тук, във Факти, ако си сравните коментарите спрямо преди една година, ще видите, че вече почти никой не ви се връзва на пропагандата. Чао!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Всъщност,

    65 15 Отговор
    Да пожелаем успех на Костадинов в създаването на независима фракция в ЕП. Нуждата от такава фракция сред морето от атлантически ястреби е очевидна
  • 16 добре де

    5 15 Отговор

    До коментар #3 от "Анджо":

    Ако не са "червени червенушки" а пенбени пенбенушки, но пак са краджци, национални предатели, лъжци и неумни алчни типове, ще има ли за кого да се гласува?

    Тази червено-дясна мантра дпонесе чудесен поминък на 2-3 поколения лаладжии. Но, струвами се, ти вече го дава "след дъжд качулка".
  • 17 Бамбука

    9 41 Отговор
    От какво се нуждае България ? От стабилно правителство, ясни цели, борба с корупцията и прането на пари, действащи закони. Това са условията за инвестиции, за завръщане на българите от чужбина, за намаляване на демографската криза. Какво от всичко това предлага Възраждане на българите ? Нищо, нула.

    Коментиран от #30

  • 18 Само питам

    9 25 Отговор
    Как се връзва любовта към Русия и Путин, подкрепата за СВО имаща за цел "денацификация" с твърдението, че "не всички есесовци са престъпници"? Заради това твърдение Алтернатива за Германия остана без съюзници в ЕП и бе изключена от консервативната политическа група "Идентитет и демокрация".
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 пламен

    6 36 Отговор
    Фашистите са на издръжка от Москва
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 ха ха

    3 38 Отговор
    Костя не е никакъв крайно десен. Дори не е десен. Просто е копейка като просто Киро е давоско отроче. И двете течения са вредни за Европа. Руско или давоско течние все е път към канала. Герб са опортюнисти и се подлагат на силните в Европа. БСП са проруски... За кого да гласува човек?
  • 23 Пояснение

    45 3 Отговор
    Понеже много хора в българия не знаят: Дойче Веле - това е германския еквивалент на вестник Шок.

    Там най много датата да е вярна, и то по случайност.
  • 24 Точен

    50 5 Отговор
    Страх тресе брюкселските бюрократи от истинските родолюбци. Тази статия е полувярна, а Гьоте правилно казва: "Най-голямата лъжа е полуистинита". Моят двукратен глас е точно за Възраждане.
  • 25 Ти що се

    26 4 Отговор

    До коментар #7 от "456":

    Връзваш, бе, будала, че чак се обясняваш? Не усещаш ли, че те будалкат противниците на Възраждане?
  • 26 Здрасти

    24 2 Отговор
    "както сочат проучванията на нагласите в техните страни" Ето че си презнават, за нагласяване на проучванията. Даже и с променен смисъл, но на място.
  • 27 Демократ

    4 33 Отговор
    Много интересно за каква национална независимост става въпрос, когато Коста копейкин е проруска партия,вярна на Путин и иска да създаде съюз на такива сродни партии,предатели на националните интереси? Значи проруска ,а не пробългарска партия е Възраждане и се хвали с този вид патриотизъм, на който е жертва България и най-безсрамно иска да отиде в ЕС, за да го руши отвътре. Типична КГБ стратегия на троянските коне. Кремъл спонсорира с огромни суми точно тези" патриоти", които са предатели на националните интереси. В ЕС все пак макар и със закъснение го разбраха и вземат мерки. Наглецът копейкин ще води антипартията от групата "анти" и ще се перчи пред нищото срещу всичкото и накрая ще изчезне. България няма да бъде руска колония, да си заминава за Москва при началника си Путин.

    Коментиран от #31

  • 28 Лозунг

    4 24 Отговор

    До коментар #10 от "Маркс Карл":

    Лозунгът е "Терористи от всички страни,съединявайте се" начело с главния терорист Путин -Хитлеро -Сталински. Всички техни последователи са кряскащи и лаещи за насилие и кръв. Фюрерът копейкин ще лае докато не отиде в затвора,където му е мястото, не в Брюксел да краде Евро и да е против еврото.
  • 29 Перо

    31 3 Отговор
    Според джендърското и соросистко радио DW, всички които са против третополовата джендърия защитават про-руски интереси, а не национални! Винаги залепват и измислените етикети: “крайно десни”, “националистически” и т.н., а се прикрива етноса на собствениците на медии и спонсорите на другите партии! За това най-големия враг на джендърията е закона за чуждестранните агенти, към които се пренасочват огромни потоци пари за влияние в нарочената страна! Алтернатива за Германия има алтернатива на Меркел, Фон дер Лайн, Шулц и други вредни за ЕС политици!
  • 30 98764

    26 3 Отговор

    До коментар #17 от "Бамбука":

    Всичко това което си изброил е така, но за да се случи трябва някой да измете сегашните евроатлантици.Е това ще направим българските патриоти от "Възраждане"
  • 31 Верно ли

    30 3 Отговор

    До коментар #27 от "Демократ":

    И кои са ти на теб националните интереси, бе, калъф? Да ти сипват едни напечатани хартийки, та да си чешеш по цял ден езика по форумите и да бълваш дезинформация! Това, че останахме без държавност, без национална сигурност, без енергетика, със сринато здравеопазване и образование, изобщо не тревожи плоският ти мозък. Стига да ти плащат за нищоправенето всеки ден! Е, лежи си на тази кълка, но някой ден ще дойде време да се полага истински труд и тогава напечатаните хартийки ще са без стойност, та ще ти се наложи наистина да се потрудиш, та да не умреш от глад!

    Коментиран от #36

  • 32 Мнението

    24 3 Отговор
    на сорос оидна медия като дв,е без значение!Важното е ,че започва промяната в политиката на ес с новите партии!За Независима/от сащ/Европа!Само Възраждане!!! Гласувайте масово!
  • 33 пътник

    18 1 Отговор
    Заплахата от екстремизма е прогнозирана отдавна:"Не давайте светинята / б.м. Родината/ на псетата,не хвърляйте бисера си /б.м.-свободата,духа/ сред свините,за да не ги стъпчат с краката си и,като се обърнат,да ви разкъсат./Йоан,8:6/.
  • 34 DW Поредната Помия от прокисналото

    15 2 Отговор
    Зеле!! Не се чете! Само лъжи, внушения и маниполации!!

    Коментиран от #51

  • 35 Истината

    2 19 Отговор
    С война се умира, не се живее. Който предлага и харесва руский мир призовава за война, което значи смърт. Терористът Путин иска това, Русия е първенец по въоръжаване, но с желязо не се живее, а от желязо се умира. Който помага на Украйна според Путин, воюва с Русия. Който помага на Русия- Северна Корея и Иран ,с кого воюват?
  • 36 Демократ

    2 21 Отговор

    До коментар #31 от "Верно ли":

    От чугунена глава с една гънка в мозъка, свързана с Кремъл, не може да се очаква друга реакция.

    Коментиран от #39

  • 37 Дяволът чете евангелие

    19 2 Отговор
    Написаното от ДВ се чете наобратно. Щом ДВ го плюе, значи Костадинов прави нещо хубаво.
  • 38 Евтина манипулация

    21 1 Отговор
    Статия в стил "Работническо дело", че и по-зле... Колебаех се, но щом от ДВ така яростно нападат, значи "Възраждане" е правилната партия, ще гласувам за тях...
  • 39 Верно ли

    14 1 Отговор

    До коментар #36 от "Демократ":

    Хахаха, ти за мойте гънки не бери грижа. Погрижи се за своите, че си чао, като свърши "кеша" :))))
  • 40 Логос🇧🇬

    20 2 Отговор
    Защо на еврейския шорошов и либерастки парцал Дойче веле му се позволява да плюе по българска партия и да се намесва пряко в изборите в България ?!...
  • 41 Българин

    21 3 Отговор
    Гледайте интервюто с представителя на "Алтернатива за Германия" при Карбовски. Човекът се качи заедно с родолюбивите българи на Шипка на 3-ти март да уважи националния ни празник.
    Той обясни какви са целите на партията му. Ако бях германец щях да гласувам за тях, защото целите им защитават интересите на германците в Германия, без да ощетяват околните държави. Съвсем нормално е те да са втора, а дори и първа политическа сила, въпреки всичката цензура и атаки срещу тях.
    Урсулата и зелените там определено са нервни, защото номерата им вече няма да минават просто така. Оформя се огромна опозиция на брюкселските комсомолци и идва часът да отговарят за решенията си, някои и пред прокурора.
  • 42 Фейк-ти

    20 2 Отговор
    Ама много вече се изтъркаха тези Сорос-ки опорки, смешни и жалки ставате вече... Всяка партия, която показва грижа за собствения си народ и е против официалната "правилна" пагубна линия, бива определяна като про-руска, популистка, крайнодясна... Всеки с малко акъл в главата си знае, че една партия не може да бъде едновременно националистическа и проруска, защото това са взаимно противоречащи си понятия, още по-малко може да бъде крайно-дясна и про-руска, защото това са взаимно отхвърлящи се понятия, но статията очевидно не е писана за мислещи хора...
  • 43 Хиперзвукова лопата с чип

    20 2 Отговор
    Щом Уру$пуя фон дер рептилЛайнян на сбиркана на ЕНП в Румъния наскоро в речта си обяви,че най голяма заплаха за ЕС били партии като изрично назова АзГ и Възраждане и други подобни на тях,това означава само едно ,че ,Възраждане е верния избор за България.
  • 44 Селянин

    19 1 Отговор
    Крайно време е в България да се приеме законът за чуждите агенти, за да се знае кой е кум, кой е сват и кой на булката брат.
    Медии, получаващи финансиране от чужбина, няма как да пишат в интерес на българина. Естествено, че ще пишат в ибтерес на чуждата държава.
  • 45 Българин

    18 2 Отговор
    Между другото кандидатите на Възраждане за евродепутати са може би най-читавите. Волгин практически е най-слабият от тях, просто е най-позната фигура. Другите са по-добри и са много здраво стъпили на земята, ерудирани, възпитани, родолюбиви българи.
    Станислав Стоянов и Веселин Киров - пак ще им намерите разговорите при Карбовски.
    Костадинов ги засенчва по медиите, но реално те са хората, които вършат работата.
    За евродепутати твърдо съм за "Възраждане" и Дойче Зеле може само да затвърди решителността ми.
    Не агитирам за тях, всеки има глава на раменете си сам да реши за кого да гласува.
  • 46 Малий

    1 13 Отговор
    Копейките качиха руски знамена на Бузлуджа вместо български. Кви патриоти са тия идиоти
  • 47 Напред

    3 2 Отговор
    Коцето,на 2-ро място на местните избори.
  • 48 Аз ще

    13 0 Отговор
    Гласувам за Възраждане

    Коментиран от #49

  • 49 И аз

    9 0 Отговор

    До коментар #48 от "Аз ще":

    Смятам точно това да направя.
    Който гласува за ПП гласува за смърт с председател убиец.
  • 50 АМИ ИДЕЯТА Е ПРОСТИЧКА

    4 0 Отговор
    ЕВРОПА ЗА ЕВРОПЕЙЦИТЕ
    СХВАНА ЛИ
    НЕ ЗА ЕМИГРАНТИТЕ
    НЕ ЗА САЩ
    НЕ ЗА ЗЕЛЕНИТЕ ТАЛИБАНИ
    А ЗА ОБИКНОВЕННИТЕ ЕВРОПЕЙЦИ
    НЕ ЗА КОРПОРАЦИИТЕ ИЛИ МАЗНИТЕ БАНКЕРИ
    НЕ ЗА ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ НА ОРЪЖИЕ
    ПРОСТИЧКО Е
  • 51 Хихата

    2 0 Отговор

    До коментар #34 от "DW Поредната Помия от прокисналото":

    Напротив! Много весело четиво. Напомня за статиите в "Работническо дело" за гнилия западен империализъм, които ни караха да си мечтаем за този империализъм... Абе туй зеле не стопли ли, че ние не сме дойчовци и при нас пропагандата действа с обратен знак?