28 Юли, 2024 21:00 3 953 19

Гамизов: ПП-ДБ имат неистово желание да се измъкнат от катастрофата, която ни навлякоха с т.н “конституционни промени”

  • стефан гамизов-
  • пп-дб-
  • катастрофа-
  • конституционни промени

Христо Иванов и Асен Василев, или ПП-ДБ, не са се борили за никаква съдебна реформа, нито за справедлив съд, нито да се спре корупцията, а заедно с тези на които е била колата пред парламента, са направили една схема за “усвояване” на 1.2 милиарда лева безвъзмездно финансиране от Брюксел

Гамизов: ПП-ДБ имат неистово желание да се измъкнат от катастрофата, която ни навлякоха с т.н “конституционни промени” - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Виждам неистовото желание ПП-ДБ да се измъкнат някак от катастрофата, която ни навлякоха с т.н “конституционни промени”, които направиха с Борисов и Пеевски, а те (Борисов и Пеевски) отмениха, защото по-добре е за тях да си сложат, който си искат за главен прокурор и години наред обичайно да си го караме, както си знаем - #bulgaria да си остане държавата на безнаказаните кражби и корупция, а не да се подложат на риск (Борисов и Пеевски), да не е техен човек в прокуратурата и някой тях да почне да преследва, а не както те са свикнали да унищожават живота на който си искат.
Но все пак нека да изясня мотивите на Христо Иванов, това комунистическо дете и внуче, защо така се нахвърли да ни спасява с конституционни реформи и забрави клетвите си, че всички не сме наред с главите, ако повярваме как той, неговите камаради от ДБ и новите му от ПП, видиш ли ще управляват с Борисов и Пеевски - това няма и преди година и нещо.
Помните ли, че преди известно време го изловиха Христо Иванов как се пъха в колата на едни “бизнесмени” пред Народното събрание?

Жълто-кафявите медии изпаднаха в истерия, а левичарските представляващи уж демократичното в България гузно мълчаха.
Христо Иванов, както между другото всички комунистически деца и внуци имат нездрав интерес към енергетиката, защото това е най-лесния начин да си в джоба на всеки - беден или богат, млад или стар, може и в безсъзнание умиращ на системи и на монитор в болница, всеки има нужда от електроенергия.
Може да не искате наркотици или алкохол, хазарт, проституция, други обичайни престъпни занимания, може да ходите с парцали облечени, може да се храните с набрани жълъди в гората и коприва от поляната, но не може да избягате от сметката си за ток.

И понеже комунистите (все пак са и левичарите, освен комунисти), като всички социопати преживяват от грабежи и корупция, та комунистите винаги гледат да са до сметките ви за ток - няма по-лесен начин да ви ограбят и изкарат някой рушвет.
Но след това въведение, за да осъзнаете ясно измамата на ПП-ДБ, да продължа.
Христо Иванов се пъхна тогава в една кола пред Народното събрание, всички решиха, че собствениците на колата са му дали няколко стотин хиляди лева и изпаднаха във възмущение, че Христо Иванов бил като Борисов и Пеевски.
Най-малкото това не е вярно по две причини.
Първо Христо Иванов няма да се качи при никой за такива дребни пари (все пак е произлязал от комунистическото нещо Иван Костов), и второ, за Борисов и Пеевски като референтни субекти няколко стотин хиляди лева са дребни, много дребни джобни пари.
Първото нещо, което стана, когато Христо Иванов влезе във властта съюзен с Борисов и Пеевски, както и другарчето си Асен Василев, беше да назначи брат си за съветник на назначения от Асен Василев министър на енергетиката.
Ще кажете: “Бре, ама защо”?
Да се върнем на колата пред Народното събрание.

Христо Иванов се пъхна в колата на “кралете на батериите”.
Даже ги съдиха-недосъдиха, изкараха ги репресирани накрая, че заравяли стари акумулатори от Италия (малко италианско мафиотско звучи), но взимали пари за рециклиране уж - ние вярваме, че не било така, но тогава се наложи да се прави правителство с тези, които се оказва са им толкова близки (ПП-ДБ) и магически всичко се реши.
Каква изненада, нали?
Това няма кой да ви го обясни!
Нещата са в следната поредица.
1. ПАВЕЦ “Чаира” аварира - колко удобно.
2. България и Югоизточна Европа се оказаха без най-голямата си балансираща мощност.
3. Цените на електроенергията устойчиво станаха в България и околните държави най-високи в Европа обичайно по причина на липсата на балансиращи мощности, както и изпирането на пари от корупция и крадене във фотоволтаици.
4. Асен Василев “измисли” как да компенсира това - повод за идеално взломяване на бюджета. Свръхпечалбите на държавната енергетика за милиарди вместо в бюджета, за да компенсират бедните, се оказаха в джобовете на олигарсите начело с Лукойл, че им е скъп тока - “да го (знаете какво) бедните”, както каза Асен Василев.
5. После изведнъж се заговори (спомнете си в каква кола се качи Христо Иванов), че ни трябвали батерии, че трябвало да балансираме енергетиката.
6. Изведнъж в Плана за възстановяване и развитие се появи гигантско харчене на пари за батерии за над 1 милиард лева директна субсидия.
7. Още по-неизненадващо от Брюксел (където Христо Иванов почива в собствен апартамент събота-неделя) обвързаха тези пари по този план със съдебната реформа.
8. Също така без всякаква изненада министърът на енергетиката със съветник брата на Христо Иванов припозна не спасяването на ПАВЕЦ “Чаира” за някакъв приоритет (то и какви пари има в това), а харченето на този над 1 милиард лева за батерии за пръв приоритет на министерството му.
9. Преди месец беше обявено обществено обсъждане за стартиране на процедура за тези 1.2 милиарда лева безвъзмездно финансиране по Плана за възстановяване и развитие.
10. В тази процедура са заложени такива критерии, че 60% от тези 1.2 милиарда лева ще бъдат откраднати основно с китайски батерии - евтино купено, некачествено, технически безмислено, но продадено на тройна цена с префактуриране през кухи фирми.
11. Христо Иванов вчера изрази безпокойство, че решението на конституционните съдии ще предизвика спиране на парите по Плана за възстановяване и развитие, или тези 1.2 милиарда лева няма да бъдат платени от Брюксел.
12. България се бори на живот и смърт да получи ресор енергетика в новата комисия на Урсула фон дер Лайен.
13. Европейската прокуратура в #sofia ръководена от прокурор назначен от “бизнесмените” от колата в която се е качил Христо Иванов “смачка” разследването, какво се случи с ПАВЕЦ “Чаира” - без това случило се като първопричина нямаше сега да има харчене на 1.2 милиарда лева за батерии - щеше да е без всякава причина да се купуват батерии.
И така…
Ако не сте разбрали, какво ви казах ще го обобщя:

Христо Иванов и Асен Василев, или ПП-ДБ, не са се борили за никаква съдебна реформа, нито за справедлив съд, нито да се спре корупцията, а заедно с тези на които е била колата пред парламента, са направили една схема за “усвояване” на 1.2 милиарда лева безвъзмездно финансиране от Брюксел и за да могат да я прокарат без Борисов и Пеевски да вземат тези пари за нещо друго, са обвързали тази схема с конституционните реформи засягащи съд и прокуратура, които без всякакво съмнение да жизненоважни.
Тези двама хитреци са манипулирали ЕК в Брюксел, да обвърже така нужните ни реформи в съдебната система с тези милиарди по еврофондове, за да си намерят неподозиращ злоупотребен съюзник в лицето на Брюксел за техните си български схеми срещу Борисов и Пеевски с които не са могли да се справят сами - наивниците в Брюксел си въобразяват, че на нас клетите българи помагат.
Манипулирали са и Европейската прокуратура, за да ѝ затворят очите как ПАВЕЦ “Чаира” беше доведена до това състояние с европейски пари под управлението на руснак.
Има ли още нещо да не ви е ясно, защо каквото и да става в #bulgaria, накрая е все същата мизерия и пропадане?

Коментарът на автора е публикуван на неговата страница във Фейсбук


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 52 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Що да не се измъкнат?

    43 10 Отговор
    80% от електората помни колкото мухите - до 3 минути.

    Коментиран от #4

  • 2 Бодигарда

    31 7 Отговор
    Маджо пита какво става с това, за което си е платил. Казва, че не може да чака повече. На Росенец в четвъртък ще се разберете.
  • 3 последно

    29 10 Отговор
    Този енергиен или конституционен експерт беше?
  • 4 мухотрепката

    16 10 Отговор

    До коментар #1 от "Що да не се измъкнат?":

    Мухите не помнят, но вие сте нахални като конски мухи!
  • 5 Красимир Петров

    26 22 Отговор
    Прав е Гамизов
  • 6 Доволен от вота

    22 15 Отговор
    Малей, то голям страх от Пп ДБ.
  • 7 Петър

    13 22 Отговор
    "Христо Иванов и Асен Василев, или ПП-ДБ, не са се борили за никаква съдебна реформа, нито за справедлив съд, нито да се спре корупцията, а заедно с тези на които е била колата пред парламента, са направили една схема за “усвояване” на 1.2 милиарда лева безвъзмездно
    финансиране от Брюксел"
    Колата която се споменава, да не би да е била колата на Галя от посолството?

    Коментиран от #11

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Анонимен

    20 5 Отговор
    Дано живеете в съветски съюз ще ви хареса!!??
  • 10 Тралала

    29 13 Отговор
    ПП-ДБ с техните 20% за няколко месеца ни били докарали до катастрофа след 45 години комунизъм и 35 години мутро-олигархия.
  • 11 Смеш.ник

    19 10 Отговор

    До коментар #7 от "Петър":

    Не бе комундел?! Волгата на мутрофановна беше! Или "галя" и е малкото име?
  • 12 Реалист1

    14 6 Отговор
    Защо ни цитират какво е казал този случаен човек?
    И не го наричайте "енергиен експерт".
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Продължаваме Порнографията

    10 4 Отговор
    ППДБ още ли са с двойно гражданство? Конституцията удобно реши този казус в тяхна полза. За другото тия неможачи бяха сготвени за пореден път от Тиквата и Шиши.
    Кво стана с убийството на пътя по вина на Кирил Петков? Къде отидоха заемите теглени от Кокорчо? Тоя заплашва националната ни сигурност като опоска енергетиката.
    На своя глава и без конкурс заедно с гербавите решиха да подарят АЕЦ, плащан и бавен с години, а този, който все още работи прецакаха с чуждо гориво, като мълчат като ... на каква цена е и какви проблеми направи. Отделно вече не е ясно дали имаме части за ремонт на АЕЦ-а. Отделно затвориха ТЕЦ Марица, за да може Гинка Върбакова да си направи соларен парк, върху открадната от собствениците земеделска земя. ППДБ тия неща не ги знаят и не са участвали в тях, така ли? И онези записи с тях пак никой не ги разследва.
  • 16 Хм Хм

    6 7 Отговор
    За който не разбрал Гамизов се включи на страната на Пеевски. Предлага същите опорки, но с развито въображение.
    И както винаги досега - Мога да кажа, но не мога да го докажа.
    Относно съдебната реформа - това е единственият начин България да тръгне по нов път, иначе ще ни крадат непрекъснато.
    Относно батериите. Всяка по-силна енергийно държава има батерии. Както самият лъжeц каза това балансира системата. Не можеш в 21-ви век да разчиташ само на мощности от предишния век. А дали има корупция в схемата? Ами нали затова говорим. Това е работа на съд и прокуратура.
  • 17 Крумов

    3 2 Отговор
    Малко шарлатанин е това момче - имаше преди пак с него разни подобни неща - "изскача", говори нещо и вика аз съм експерт.
  • 18 Артилерист

    7 0 Отговор
    Много е вероятно точно такива да са демократическите далавери на Подмяната, ДъиБъ и гербаджийската шайка на мутрата Борисов. За Пеевски пък е абсолютно сигурно. Но Гамизов пак се е подмазал, че така правели комунистите, че и руснак е намесен. Докога ще са ви виновни и ще се оправдавате с комунистите, бе, Гамизов?
  • 19 Шарлатани ОПГ

    3 3 Отговор
    Не харесвам Гамизов но казва доста истини, украсени с доза антикомунистическа и антируска пропаганда , но това е традиционно за безмозъчен евроатлантик като него, който обаче е прозрял част от схемите на посолството и шарлатаните.