19 Август, 2024 16:26 4 845 28

Войни се печелят с пари, власт, влияние и информационно надмощие

  • стоян тончев-
  • либерта-
  • делян пеевски-
  • румен радев-
  • правителство

Както вече посочих - тази война засега е с непредизвестен край

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Политическата война в държавата е с непредизвестен край, но при всички положения е полезна за България и българите. Трябва да започнем начисто, наново и отначало, а това няма как да се случи, ако продължим да живеем и да бъдем управлявани с/от носителите на миналото и ретроградното

След ноември месец президентът Радев може да има служебен кабинет, със състав назначен изцяло от него. Ключът е в Конституционния съд, където на няколко члена мандатът изтича - Мариана Карагьозова-Финкова, Филип Димитров, Константин Пенчев, Татяна Райковска. Двама от тях са от квотата на президента, но Росен Плевнелиев - Филип Димитров и Карагьозова-Финкова.

След попълване на новата президентска квота, отново ще бъде поставен за решаване въпросът за служебния кабинет и силната карта тогава ще е в ръката на Радев - конституционната промяна в тази част е много вероятно са бъде отменена, а “домовата книга” - запратена в миналото.

Политическата война в държавата е с непредизвестен край, но при всички положения е полезна за България и българите. Трябва да започнем начисто, наново и отначало, а това няма как да се случи, ако продължим да живеем и да бъдем управлявани с/от носителите на миналото и ретроградното.

С отказа да назначи служебния кабинет “Кожарева” заради Калин Стоянов, Румен Радев демонстрира характер, заявявайки, че няма да отстъпи и крачка назад в битката си с председателя на ДПС Делян Пеевски, който е твърдо решен да развенчае “Пътя по копринката”, свързван в публичното пространство с тежка корупция, търговия с влияние, подкупи, рекет, ДС и Кремълопоклонничество.

С този свой ход Румен Радев осуетява желанието на Делян Пеевски за провеждане на бързи предсрочни парламентарни избори, които вече могат да се отложат във времето с месеци, когато 6-та поправка на КС е възможно да бъде анулирана и президентът да назначи служебен кабинет по свое усмотрения. До тогава, обаче, Калин Стоянов и кабинетът “Главчев”продължават, което изобщо не в интерес на Радев и “Пътя на копринката”.

Тук е моментът да напомня за разработките на службите при управлението на България от “Пътя на копринката”, част от които са и на вниманието на прокуратурата.

Както вече посочих - тази война засега е с непредизвестен край.

От друга страна Делян Пеевски, предвид случващото се в ДПС, е също притиснат от времето. Въпреки че е председател на Движението, Ахмед Доган усилено работи за отнемане на партийните му функции и правомощия, както и за изключване от партията, но избори се правят с финикийски знаци, а не с голи приказки, захаросани обещание и развяване на "етническата карта", която е отдавна с изтекъл давностен срок. Дори и зад теб да са част от остатъците на ДС.

И не на последно място: войни се печелят с пари, власт, влияние и информационно надмощие. Четирите инструмента винаги са в ръцете на победителя.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 49 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мдааа

    49 9 Отговор
    Така е на Шишо аферийно-пиковите медии, ще се разпорят да бълват глупости от няколко дена 🤣

    Коментиран от #20

  • 2 Какви

    30 4 Отговор
    войни , бе ? Хора няма !
  • 3 обективен

    60 6 Отговор
    Докато двете големи прасета не влязат в затвора ,тази територия ще е вечно поробена !!

    Коментиран от #21

  • 4 Тези

    31 6 Отговор
    двамата заедно сбочко и доганчо ако се изТреп.ят взаимно, България ще спечели!
  • 5 Ела и виж

    47 6 Отговор
    Шишкото не осъзнава че много голям процент българи не го харесват и не искат да го виждат даже и като депутат.

    Коментиран от #11

  • 6 Радев да не се

    39 6 Отговор
    помайва, Ами да извика остатъците от Армията и всички милиционери в почивка да ги натика в казармата. Били в почивка, а заплатата върви ежечасно , денонощно. Безпартийни милиционери на митинг, де се е видяло. Мирише ми на преврат.

    Коментиран от #9

  • 7 граф Монте Кристо

    11 7 Отговор
    Значи все пак радев закова кадъра на пауза,да тропат на едно място,дум-думай снахо,всички на място!Вечно служебно правителство,главчев е винаги готов,шиши ще трябва да разгърне доста по-широка дейност и да вземе властта по заобиколни пътища,да стане фактически владетел на страната и тогава да овладее и централната власт.Не виждам особена полза от такива перспективи ,но все е някакво раздвижване в блатото.
  • 8 Президентът

    8 36 Отговор
    е проклятието за България- пионка на Решетников и сие путиняцофили.

    Коментиран от #26

  • 9 Българин

    6 19 Отговор

    До коментар #6 от "Радев да не се":

    Нека се пробва и сам ще си го натика!

    Коментиран от #27

  • 10 Ааа 1

    30 5 Отговор
    На Шиши Магнитски мястото му е Централния Софийски, заедно с Боко и Доган.
  • 11 Реалностите

    28 4 Отговор

    До коментар #5 от "Ела и виж":

    Шишо презира обикновените хора, обикновените българи, презира ги, какво не е ясно? За него те са само средство за постигане на цели по забогатяване чрез разрушаване! Това е грозната действителност!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Хаха

    8 25 Отговор
    Радев, Киро, Асен и Доган са се уплашили като Путин. Усещат, че краят им идва.
  • 14 Бесни българи🇧🇬

    13 2 Отговор
    БЪЛГАРОМРАЗЦИ СТИГА НИ ПРОДАВАТЕ КРАДЕТЕ И ЗАТРИВАТЕ КАТО СТАДО ГЛУПАЦИ В РАЗРУШЕНАТА НИ ПРОДАДЕНА ОПОЖАРЕНА 🔥БЕЗВОДНА БЕДНА БЪЛГАРИЯ🇧🇬 СЛОЖЕТЕ И ПРАЗНИЯ ЧЕК ЕВРОТО. 😭 и после БОГ НЕ МОЖЕ ДА НИ СПАСИ
  • 15 ДрБр

    6 0 Отговор

    До коментар #12 от "Идва Коледа":

    Колкото по скоро, толкова по добре!
  • 16 анонимин

    11 1 Отговор
    Тази война е между народа и шепа измамници,и може да бъде спечелена,ако всички гласуват и то за партия която не е в парламента,и не купува гласова!!!
  • 17 Човек

    11 3 Отговор
    Ти затова ли окраде 2/3 от активите на България, за да печелиш войната ли? Да, ама не, нямаш нито акъла, нито интелекта на президента и това показва, че война не се печели само с откраднатите ти пари и медиите ти!
  • 18 хммм

    2 0 Отговор
    Пълна гаща-плява!
  • 19 Перо

    1 1 Отговор
    Защо се търпи това напълно необосновано забавяне на съдебното решение?
  • 20 ТтТ

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Мдааа":

    Човека ти говори за Прокопиевите медии, властта влияните ”копринката” са във фатмака!
  • 21 ТтТ

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "обективен":

    Четири години не са във властта бе, Свинарев!!!!
  • 22 Шаран БГ

    4 1 Отговор
    Да ме прощава автора, но явно нещо не е добре !! Коя е тази война, която може да е полезна някому ? Най-малкото във война се губят сили и средства !!
    Много са полезни войните през вековете!? До такава степен са усъвършенствани средствата за избиването на човеците - без значение воюващи или не – че само трябва някой да "драсне клечката" !!
    Какъв ПОБЕДИТЕЛ е СССР от ВСВ с 20 милиона човешки жертви и тотална разруха на икономиката !?
    Полезни за хората са мирът, разбирателството и градивния труд, който създава, а не унищожава !!
  • 23 граф Монте Кристо

    5 3 Отговор
    Забелязвате ли как в тая суматоха герб се притаи и наблюдава ,за какво да вдигат вой,главчев остава мин-пред,а той е герберист,радев отлага изборите за неопределено време.Изчакват,войната на източния фронт се проточи и все пак руснаците имат явно преимущество,дори над цялото нато.Западняците уж се опасяват ,а всъщност всячески създават условия за ескалация,провокират Русия по безумни способи,затова развръзката може да настъпи много бързо.А как ще се отрази едно мащабно руско настъпление тук,шаш и паника,засега има само далечно предусещане и родова памет за девети септември.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 ХИТЪР ПЕТЪР

    4 0 Отговор
    ВСИЧКИ МЕНТЕТА КОМУНИСТИ ПРЕСТЪПНИЦИ В ЗАТВОРА ДС ДОНОСНИЦИТЕ КРЪВОПИИЦИ ТОВА Е ОТГОВОРА
  • 26 Му ха ха ха

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Президентът":

    Му ха ха ха ха ха ха 💩
  • 27 Българин

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Българин":

    Ке ти го натикам у кривата зурла
  • 28 Реалист

    1 0 Отговор
    Какъв път на копринката, какви пет лева ? Пълни глупости и опорки срещу Президента . Надяват се , че една лъжа ако се повтаря до втръсване ще стане истина . Крадеца вика дръжте крадеца . Но има балами да вярват и пригласят. Президента е железен и не им влиза в схемите . Това ги побърква .