26 Август, 2024 10:04 1 607 17

Илиян Василев: Днес Главчев ще предложи нов Калин Стоянов. Опасно е силоваци да оглавяват силови ведомства

  • илиян василев-
  • димитър главчев-
  • калин стоянов-
  • силово министерство

Самата идея полицаите, изобщо силоваците, да използват атрибутите на своят власт да упражняват сила и настояват те да определят кой може да бъде министър не може да се оцени като нищо друго, освен като опит да излязат извън контрол и да налагат волята над обществото си. 

Илиян Василев: Днес Главчев ще предложи нов Калин Стоянов. Опасно е силоваци да оглавяват силови ведомства - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Изключително опасна е тенденцията силоваци да оглавяват силови ведомства. Именно за това граждански лица са министри, а надолу си има професионално ръководство. Днес Главчев ще предложи нов Калин Стоянов.

Идеята е да има граждански контрол над полицията, ГДБОП, жандармерия, за да не допуска силоваците да излязат извън контрол, както бяха побоите на протестиращи, вдигнатия юмрук на министъра и "протестите" за защита на "министъра", защото те се били "разбирали с него". Това е смъртна опасност за демокрацията. Същото е и с министерството на отбраната.

Да това са служебни правителства, но това няма никакво значение. Трябва да има граждански контрол именно през цивилен министър и ръководство.

Самата идея полицаите, изобщо силоваците, да използват атрибутите на своят власт да упражняват сила и настояват те определят кой може да бъде министър не може да се оцени като нищо друго, освен като опит да излязат извън контрол и да налагат волята над обществото си.

Знаете това как се нарича.

Но най-страшното е, че някакъв Пеевски, с 22 депутати и 2 процента популярност извън всякакъв правов или законов ред сега определя кой да бъде министър и какво да прави премиер.

Ето това е разпад на демокрацията и държавността, когато управляват неизбраните, само въз основа на паралелните мрежи на задкулисието.

Коментарът на автора е публикуван на неговата Фейсбук страница


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Павел пенев

    13 10 Отговор
    Прав си. Предлагам силовите ведомства да се оглавяват от платени журналисти марионетки на Сорос,САЩ и ЕС и от бивши агенти на ДС.
  • 2 имаше един дет отиде в атака

    5 6 Отговор
    а резултатите са добри за Калин . няма ключови убийства . няма и разкрити . трактора , божанов . впечатление прави как се случиха . много се говореше . всички килъри са в панделата . кой водеше Наглите . и куп тайни .
  • 3 Айде

    17 2 Отговор
    Също толкова опасно е несменяеми крадливи партийни вождове от парламента да определят МВР министъра! Образованото гражданско общество трябва да управлява!
  • 4 Кух пп-еец

    8 6 Отговор
    Искаме си милиционер Рашков!!!
  • 5 Илианчо,

    6 9 Отговор
    Ти какви искаш да са силовите министри, бе - педераци, като тебе, че повече да слушат американските ви господари?
  • 6 Илиян Василев беше русофоб, сега

    6 6 Отговор
    изведнъж всички, вкл. и той, си показаха руските рубашки под костюмите. Нали ББ и ДП са водещите евроатлантици след като ПП-ДБ почнаха отново да играят по свирката на румбата.
    Сделката е факт, Главчев отстъпи и
    назначи за външен министър човек на румбата. Ще последва нова порция проруски посланици по света. Така ще докажем още веднъж, че сме си руска губерния.
    Другият въпрос тогава е:
    Ще отстъпи ли летеца при това положение Калин Стоянов да си остане вътрешен министър?
  • 7 ТаУмВзе

    8 6 Отговор
    Кви Силаваци и министерии некви брееее! Да се Закрие ОПГ ме ве ре и тва е! Освен да Бият Млади хора, които са Вързани по Протести, за друго не стават.
  • 8 Така,така

    8 5 Отговор
    Слагайте начело на силовите министерства балерини.
  • 9 Сандо

    9 4 Отговор
    Опасно е несиловаци да управляват силови министерства,Василев,кой знае защо натрапен ни като "експерт"!Ако искаш справка виж колко жени назначиха да управляват такива министерства из "свободния и демократичен" свят и до какво доведе тяхното управление.А относно мъжете-калинки ни е достатъчно да видим докъде доведоха България.
  • 10 НАБЛЮДАТЕЛ

    9 2 Отговор
    След всичкото богато медийно отразено лаене и плюене по Калин Стоянов , някой да е разбрал в какво е обвиняван, Някой факт, някое негово действие ? Политическата каша също носи много пари на няколкото групировки контролиращаи България

    Коментиран от #11

  • 11 Рая

    5 6 Отговор

    До коментар #10 от "НАБЛЮДАТЕЛ":

    К. Стоянов се справяше добре и не позволи ПП/ДБ да правят ала-бала с машините, затова беше сменен. Оня, който ни натрапи киро и кокоро, в нарушение на Конституцията, отново наруши Конституцията само за да махне К. Стоянов от поста. От месеци умнокрасивитета твърди, че К. Стоянов е човек на Пеевски, но без доказателства. Пеевски, в чийто скут седяха лидерите на ПП/ДБ сега го обявиха за най-голямото зло... Мнозина се питат защо отново се обединиха ПП/ДБ и Радев/ + Доган/, и заедно сатанизират Пеевски? Защото Пеевски взе повече % на изборите от ПП/ДБ, и изнесе данни и факти за мистър Кеш и копринения път... Да уточня: не харесвам Пеевски, но не искам да бъда лъгана от некадърници и крадци.

    Коментиран от #13

  • 12 Днес

    4 1 Отговор
    надскочи сянката си с този милиционер от село Величково , додрапал до София ! А честни избори - пълен абсурд !
  • 13 Оракула от Делфи

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "Рая":

    На това му се казва , "Балкански " министерски интелект, "ала-бала",
    такива думи , говорехме като деца, в детската градина, когато бяхме на 4-5 години,
    но така да говори силов министър, ( за радост на много хора , вече бивш) на вътрешните работи ,
    е признак за упадък на културата в Министерските среди!
    Би трябвало тези министри , да имат по- висока култура, лична ,литераратурна хигиена и дипломатическо самосъзнание!

    И никой от" великите ни политолози и професори" в България не реагираха ,
    на невежеството и , " ала-бала", неграмотността на езика на министъра???
    При това , което чухме и видяхме ,
    се надявам бъдещите министри да могат ,да напишат поне ръчно биографията си ,
    и да мислят преди , а не след това, което те казват !

    Коментиран от #17

  • 14 Демократ

    2 1 Отговор
    Така е, когато мафията си има държава. Тя държи властта със сила. ДС-КГБ мафията държи парите,властта и контрола и това може да се промени само с честни избори, каквито същата тази мафия няма да допусне и го доказва вече 35 години. Когато има изборен закон, който гарантира честни избори за честен парламент от образовани, почтени,интелигентни депутати, всичко ще се промени. Дотогава агентите Буда-мутрата Бойко, ,агент Сава,Сокола,Алексей и т.н. - Ахмед Доган и скритите явни агенти на Симеон -Казиното, начело с Румен Решетников - така ще е. Хората ще гласуват масово,когато има честни избори за честни депутати, а не престъпници ,които се хилят от първия ред в парламента, вместо да са в затвора.
  • 15 КИРИЛ

    1 0 Отговор
    ШИЗОФРЕНИЯТА ФАЛШИВА МЕНТЕ Е ПЪЛНА
  • 16 ТОДОР1

    1 0 Отговор
    ТРЯБВА ВСИЧКАТА ФАЛШИВА КОМУНИСТИЧЕСКА ПРЕСТЪПНА СГАН КРАДЛИВА ДА БЪДЕ ИЗМЕТЕНА ОТ ПОЛИТИЧЕСКИЯ И ОБЩЕСТВЕНИЯ ЖИВОТ ТОВА ЩЕ БЪДЕ ИЗБОРА НА ЖИВОТ ИЛИ СМЪРТ КАКТО Е КАЗАЛ ЛЕВСКИ ЗА СВОБОДНА
    БЪЛГАРИЯ ТОВА Е ЗАВЕЩАЛ ТОЙ
  • 17 уточнение

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Оракула от Делфи":

    Моля, не приписвайте Кировата неграмотност и словесна безпомощност на Калин Стоянов.Въпросното "ала - бала" беше вкарано в употреба от К.Петков.