30 Август, 2024 13:00 1 978 45

Остриетата на неолиберализма. Дисекция в няколко подточки

  • неолиберализъм-
  • европа-
  • поколения-
  • лгбт

Европа вече е в деменция

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

За обидените ликвидатори. Толкова са обидени, че вече са обидени затова, че са обидени. Всъщност тяхната обида не е обида, а средство, от което се нуждае дълбоката държава, която стои зад либералните тълпи и учтиво ги побутва към собственото им приключване. Обидата е търсената причина да не се говори за неудобните истини. Обидата е претекст за действие срещу противниците на новото нормално. Обидата е само повод да не се говори за истините, защото цялата неолиберална доктрина е пъзел от напълно несъчетаеми парчета и единствения признак, по който могат да се уеднаквят е несъчетаемостта.

За разрушителите с наранени чувства. Цялата идеология, на която стои това тъй-наречено ново нормално е да се разруши всичко съществуващо до момента. Всичко. Европа не реагираше, когато започна да се саботира религията. Не реагира и когато започнаха да се правят миш-маши от всякакви културни парчета. Когато коленето с ножове по европейските площади започна да се нарича амок. Не реагира на окупираните пространства в европейските столици, в които не се говори на държавният им език. Нещата започнаха да стават болезнени, когато под ножа попадна семейството. Тогава започна да светва лампичката, че карнавалените хора не бива да се доближават до децата ни, най-малко защото тези деца не са техни. А те реагираха на тези забрани с наранените си чувства. Те са съсипани, че родителите не позволяват на децата си да изглеждат, да мислят и да правят като тях. Усетихте ли колко секунди бяха необходими тази обида да се организира в сдружения, окичени с послания. Всъщност николко, защото тези сдружения и послания вече бяха готови. Чакаха само да бъдат активирани. Това, ще ме прощавате, е съвършена перверзия. Време е да избираме между наранените им чувства и децата си. Защото едното е несъвместимо с другото. Ако искате доказателства за това ще ги получите в най-скоро време и по трудния начин.

Водачи без образование. Да, наистина смятам, че западът вече не предоставя това образование за което претендира. Когато чуя, че някой млад и прясно обучен хубавец иска да се завръща в България, за да оправя положението тук, тихо се моля да не го прави. Защото знам, че той няма да донесе знания и можене, а ще бъде поредната куха фраза, говореща на полу български и полу английски, разбирайте проводник на новата философия. Усещате ли, че времето на младите напористи българчета, изучени в чужбина отлетя? Те вече не се ползват с необходимото уважение. Многократно се доказа, че голям процент от тях са банда неспособници, които са били на няколко годишно отглеждане на държавна сметка. Няма да назовавам държавата, но не е нашата. Направихте ли си равносметка какво ни се сервира като тъй-наречените млади лидери? Прилежно подстриган и обучен на ниво „рефлекси“ антураж на посолствата. Хора, които успяха за две години да направят Харвард мръсна дума.

Лъжци за наследство. Неолиберали, старият свят не ви принадлежи. Най-съвършената манипулация е, че западния свят принадлежи на неолиберализма. Напротив. Той няма нищо общо с него. Целия прогрес, наука, развитие и дух са резултат на едно друго мислене. Неолиберализмът е като алчна болногледачка на болната Европа. Европа вече е в деменция и гледачката вече я е налъгала да ѝ припише цялото си имущество срещу нейните грижи. Красотата тук е, че дори гледането е подведено по такъв начин, че предизвиква още по-бързата смърт на старата Европа. Познато, нали?

Беззащитните господари. Нали усещате, че когато опонирате на неолибералите вие се сблъсквате с една огромна каменна стена, подплатена с още по-огромен финансов ресурс. Това хич не прилича на сдружение на беззащитни хора с отнети права. Видяхте какво се случи с един нищо и никакъв закон за ограничаване на ЛГБТ в училищата. Медии, институции, НПО-та (над 70 на брой), европейски мъмрения, световен шок, само където ООН още не ни е обявило война. И това е дело на някакви беззащитници? Сериозно?


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 100 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 инфо

    76 6 Отговор

    До коментар #1 от "афтурчето":

    Не вдяваш нищо от написаното, много ти личи...

    Коментиран от #12, #34

  • 3 Не е познал

    10 71 Отговор
    Другаря Йотовски пак плаче на грешния кръст.

    Да оплаква това, че БПЦ, РПЦ и УПЦ не са църкви, а крила на КГБ и нямат нищо общо с православната вяра.

    Да оплаква това, че Путлер се събра с убиеца на руснаци и го направи на практика владетел на част от Русия.

    Да се оплаква от това, че руския фашистки режим нападна мирна страна и избива славянското й население.

    Да оплаква това, че съюзници на същия режим са най-крайните религиозни фанатици от Йемен, Хамас, Хизбула, Иран и ИД.

    Да оплаква, че т.нар. соцфосили масово са неграмотни, нископлатени и работещи за вражески държави.

    Да оплаква, че руските политици Радев, Борисов, Капейкин, Пеевски, Доган и т.н. продават държавата ни на враговете й.

    Да се оплаква, че руските олигарси Василев, Божков, Пеевски крадат от българския народ наедро.

    Да се оплаква, че Орбан, неговия кумир, е дал политическо убежище на анти-българин, който цял живот е плюл по България и е търсен за престъпления в родината си РСМ.

    Коментиран от #15, #16, #31

  • 4 мхаа

    5 49 Отговор
    Как гледа сякаш е напълнил памперса.
  • 5 Механик

    71 5 Отговор
    Браво!! За пореден път, добре обоснован анализ!
    Браво!
  • 6 много

    58 4 Отговор
    Е прав
  • 7 Както

    56 3 Отговор
    винаги точен.
  • 8 Минувач

    6 61 Отговор
    Йотовски, смятам, че да зашитавате гледна точка е Ваше право, но в много от тезите си да създавате принцип е най/малкото късогледство. Убеден съм, че писанието Ви ще се хареса на много хора , които дори няма и да се замислят какво всъщност казвате, както за половин България, която живее извън нея, както и за Европа, която с желанието си да интегрира дори и нашите сънародници проявява огромно търпение. Мисля, обаче, че то свърши, колкото за България, тезите на пълзящия фашизъм, ако не се спрете всички и малко не замълчите ще родят яудовище.

    Коментиран от #14, #18, #19

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ЛГБТИ

    3 27 Отговор
    Ще ви смачкаме !
  • 11 Йосиф

    3 14 Отговор

    До коментар #9 от "Сталин":

    На какъв Сталин ми се правиш?!
  • 12 Поумнял

    7 24 Отговор

    До коментар #2 от "инфо":

    Ми , човека е гола вода! Какво да вдява?

    Коментиран от #17

  • 13 Бай Иван - Циганина

    47 4 Отговор
    Xaрвард, Оксфорд, Йейл и т.н. се превърнаха от най-престижните университети, в сатанисти проводници. От които излизат умствено осакатени субекти, които са маши в ръцете на глобалистите, с цялата им омраза към нормалните хора по света.

    Коментиран от #45

  • 14 инфо

    45 3 Отговор

    До коментар #8 от "Минувач":

    Г-н Минувач. Наминавайте по-често към по-сериозни анализи и ще вникнете в тезите на Йотовски с по-голямо разбиране. Европа (Западна) не е "търпелива". Тя е в ръцете на невнятни, некадърни, крумпирани и силно зависими "ръководители".
    П.П. И не фашизма, а извратения ултралиберализъм може да роди чудовища (дано да не стигаме до там - разбира се).

    Коментиран от #26

  • 15 Фон дер Миндер

    24 7 Отговор

    До коментар #3 от "Не е познал":

    Прав си само за едно, наистина не е познал, а го е осъзнал!!! Разликата е огромна! И е абсолютно прав, колкото и да не ти харесва. А колкото до написаното от теб... няма никаква стойност и това все повече хора го виждат.

    Коментиран от #23

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 инфо

    5 8 Отговор

    До коментар #12 от "Поумнял":

    Прав сте. За съжаление не само той, е този който не вдява. Драмата е, че са мнозинство...
  • 18 Йотовски коментира

    16 4 Отговор

    До коментар #8 от "Минувач":

    начините ,чрез които европейските висши чиновници се стремят да ,,интегрират дори и нашите сънародници".По отношение на фашизма най - много ми допада сентенцията ,преписвана на Мусолини - той го нарича корпоративизъм.Чудовищата са реалност и са гладни.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Пешо

    23 2 Отговор
    Троцкистките поммии се задействаха с оплюването. Спокойно, и на вас ще ви ударят ножа като му дойде времето, не сте им притрябвали на господарите, за сега сте полезните идиоти и ви търпят.
  • 21 нннн

    32 3 Отговор
    ЛГБТ да си направят деца и да се грижат за тях. Няма нужда да се грижат за децата на другите.
  • 22 нннн

    15 3 Отговор
    ЛГБТ да си направят деца и да се грижат за тях. Няма нужда да се грижат за децата на другите.

    Коментиран от #24

  • 23 Мнение

    5 31 Отговор

    До коментар #15 от "Фон дер Миндер":

    В какво е прав моля? Може би в българското балканско мислене,насадено още от 500 години османско владичество? Или национализма който е бил винаги пагубен за свта? Това ли иска да ми внуши този субект и да ме лиши от свещеното ми право на избор! Не на на национализма! Да на свободния избор!

    Коментиран от #36, #37, #40

  • 24 Българин

    5 26 Отговор

    До коментар #22 от "нннн":

    Русофилите да си направят деца и да се грижат за тях. Нормалните българи няма да допуснем те да се "грижат" за нашите деца.

    Коментиран от #32, #33

  • 25 И какъв е изхода?

    21 4 Отговор
    „БРИКС обединява страни, които се стремят да запазят своите традиции, национални интереси и да развиват своите икономики, зачитайки правата на другите. За разлика от Запада, който често действа в собствен интерес, без да зачита правата на другите страни, БРИКС представлява алтернативна система. Ето защо всяка година все повече страни искат да се присъединят към този блок“
  • 26 Минувач

    5 16 Отговор

    До коментар #14 от "инфо":

    За да говорите за Европа, следва да кажете коя страна от нея. Ако корупцията в България е еднолична то корупцията да кажем в една от страните на Европа е партийна. Много е удобно да се говори по принцип, но когато става въпрос за фактология, тезите на Йотовски се рахвърчават. Вярно е, че хората не са щастливи,но по-лесно е нещо да се поправи, а не да се изхвърли. Задайте си въпроса Европа ли е виновна от 30мрд евро които са отпуснати на България, да е усвоен само един, именно, за да живеят хората по-добре в стараната. Не не е, и става въпрос за нещо конкретно. Ако не е Европа България ще е вече феодална държава.
  • 27 Браво

    15 3 Отговор
    Много правилно, много точно казано! 👍
  • 28 От... та до сега

    15 2 Отговор
    Най-кръвопролитните войни и революции в света се случиха след пръскането на либерализма през 17-ти век, та до сегашните му икстеншъни/пипала.
  • 29 Мошето

    24 3 Отговор
    Всяка цивилизация си има начало, зенит и упадък. Западната е очевидно в последния период, но ние точно в този момент решихме да копираме и да се „приобщим” към нейните „ценности”.

    Явно и Европейският съюз не е вече „Общност на нациите” както мечтаеше генерал Шарл де Гол. Той се е трансформирал в псевдодемократична фасада, зад която еврейската и мюсюлманска мафии богатеят и убиват християнството и неговите исконни морални стожери.

    За да оцелеят европейските народи задължително трябва да изхвърлят либерастките теории и да се върнат към своите християнски корени , в противен случай ги чака разпад. Тотален.
  • 30 Хихата

    19 2 Отговор
    Както винаги, точно в десетката! Дерзай, Емо, ти и такива като теб все още крепят здравия разум, пък и този сайт. Ако не публикуват подобни статии, да са отишли отдавна в забвение!
  • 31 гражданин

    11 2 Отговор

    До коментар #3 от "Не е познал":

    не се прави на по информиран, отколкото си, Груевски беше дълго време галеник на американците, излизаха за него, гальовни статии в основните американски медии, а антибългарските си настроения, ги прояви от самото си начало във властта, посолството на САЩ мълчеше, РСМ е фалшива държава, която ще се разпадне за две седмици, ако не са САЩ да натискат и двата лагера, САЩ са решили да поддържат едновреммено тях, и нас, което няма как да им се получи
  • 32 Доктор

    10 1 Отговор

    До коментар #24 от "Българин":

    Идиот.
  • 33 Факт

    14 3 Отговор

    До коментар #24 от "Българин":

    Вие не сте ,,нормалните"хора.Няма да пипате децата ,че ще се чупят меки китки от към лактите.Анадънмо!

    Коментиран от #35

  • 34 Ха ха ха

    10 3 Отговор

    До коментар #2 от "инфо":

    Ами как да вдене, като в кратуната му е само на какъв по-дебел да се надене.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Фон дер Миндер

    8 2 Отговор

    До коментар #23 от "Мнение":

    Ти свободния избор вече си го направил, приятелю, още когато си решил, че някой точно на теб иска нещо да внушава. Това е свободен избор. Моят избор е да не те приемам на сериозно и това също е свободен избор.
  • 37 И какво общо

    13 2 Отговор

    До коментар #23 от "Мнение":

    има национализма със запазването на традициите и културата на един народ,който и да е този народ???Къде се смества национализма в темата за семейството и възпитанието на децата?Това,което наричате балканско мислене е част от културното многообразие на Стара Европа.Имате ли отговор на въпроса защо еврочиновниците са толерантни към културните особености на мигрантите на фона на поредния опит да обезличат културните особености на коренното европейско население?

    Коментиран от #38

  • 38 Срамна болест

    10 3 Отговор

    До коментар #37 от "И какво общо":

    Толерастията на евролиберастията е срамна болест с желание унаследена и лансирана от културните марксисти и троцкистите.
  • 39 Госあ

    5 10 Отговор
    Левски е казал, повече дела и по-малко приказки. Йотовски. Опозицията на демокрацията какво искате точно ? М ? Защото да, точно това е демокрацията - дълбока държава и либерален капитализъм. Нищо повече. Та, какво точно искате ? Църковна инквизиция или див капитализъм от типа на дивия запад или путинова Русия ? Щото комунизъм и фашизъм не щете ! Аз ги одобрявам, но клоня към комунизма, разбира се.
  • 40 Какво ако...

    9 0 Отговор

    До коментар #23 от "Мнение":

    ...моят свободен избор е да съм националист?!
    П.П. Обичайно е неолибералната пропаганда да нарича "националисти" и "крайно десни" хората, които защитават традиционните ценности, уважават и почитат своите исторически фигури...
  • 41 Българин

    3 2 Отговор
    Както винаги много точно и вярно. Няколко пъти съм призовавал Йотовски да спре да пише. Първо- журналист вече е мръсна дума
    Второ - журналист който пише истината,без излишни чуждици на правилен български.....е просто нереално.
    Трето - защо го правиш? За кого?
  • 42 Знаещ

    7 0 Отговор
    Йотов, брависима за точния анализ Неолибеализма си показа зъбките. Това е тоталитарна диктатура в която свобода имат само политически коректните индивиди и гъкнеш ли против партийните идеологии джендърство, антихристиянство, отворени врати за касапите, политическа коректност, климатичната пропаганда, кенсъл културата и те съботират, санкционират и те обявяват удобно за крайно дясен екстремист.

    Коментиран от #43

  • 43 От биомасата или...

    3 0 Отговор

    До коментар #42 от "Знаещ":

    Хубаво си ги изброил нещата , но като гледам без зелените талибани , всичко останало си е постинтернационализъм и пост болшевизъм-троцкизъм. Зелените талибани преди 100 години ги нямаше и само идеите за на Малтус предсказваха ,че накрая ще стигне до глобализъм и постхуманизъм , тоест златен милиард и биомаса от зомбита.
  • 44 ТИГО

    4 0 Отговор
    "Не оли берализъм" Гледам се оплаквате .къде спахте ?? Защо спахте 1990 година ,когато се наредиха "Нашите хора"??Защо пак се нагласиха не знаещите а своите хора??Лапахте с пълни шепи от "Не оли бералната" каша !!!Сега се жалвате ,края се вижда !!
  • 45 Невер0ятен крадлив бъклук

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "Бай Иван - Циганина":

    Яко си се обЪркал! Първо провери чия собственост са и после разправяй кога са били "най-престижните университети". Никога - само рекламата им винаги е била супер. Сега обаче им лъсна всичко ачик-ачик защото нямаше как да го скрият.