Last news in Fakti

1 Юли, 2014 13:57 6 715 11

Борисов: Вместо да ми благодарят се опитват да прехвърлят вината си /Обновена/

  • борисов-
  • вместо-
  • да ми благодарят-
  • се опитват-
  • да прехвърлят-
  • вината си

ДКЕВР показва по скоро, че не е независим орган

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

За съжаление със Закона на МВР управляващите нарушиха всички нормални взаимоотношения, за кой ли път го казвам. Колкото до това, че сега ДКЕВР  вдига цената на тока и парното, а не ги вдигнаха тогава, когато трябваше, за да пазят управляващата коалиция преди изборите, по-скоро показва, че те не са независим регулатор, защото те преди няколко дни говореха дори за 40% увеличение. Това заяви за Факти.бг лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод решението на ДКЕВР от вчера за увеличение на тока и парното, което пък влезе в сила от днес

В същото време се оказва, че за една година НЕК е натрупала огромни задължения именно заради тях. Така, че аз поставям под съмнение дори и тази цена. Разбира се популистко би било да изляза и да кажа да не вдига цената на тока, коментира Борисов. Това, което Министерство на икономиката и енергетиката изнесе преди няколко дни, че НЕК има 3 милиарда лева задължения, хората трябва да знаят, че това е задължение пак на българските граждани, то не е на някакво дружество, НЕК е 100% държавна. Не случайно тези сега се опитват да прехвърлят тяхната си вина отново върху нас, заяви Борисов и допълни, че самият Орешарски е признал, че по средата на годината има половин милиард недостиг и в НЗОК. Те ще оставят следващото правителство без пари за здравеопазване, за лекарства, самите те признаха, че приходните агенции събират по-малко пари. Самите те, това не съм го измислил аз, за да сплаша някого, каза Борисов.

Запитан кога очаквате все пак правителството да подаде оставка, Борисов каза:”Те, ако имаха доблест отдавна да са я подали и да са предложили на президента сега да сформира в техния мандат правителство, което да прерасне в служебно.

Поддържам искането на Реформаторския блок, тъй като ние искаме оставката месеци наред.

Днес казвате в едно интервю, че Орешарски, Стойнев и Чобанов трябва да отидат на прокурор, ако е вярно, че в пика на кризата, вместо да подпрат с държавни пари проблемните банки, са теглили от тях държавни пари, които според думите на Бареков са 70 млн. лева, как бихте коментирали?

„Ако това е вярно, говори много. Аз години наред плавно изтеглях държавните пари от банките, но с цялото си внимание да не се получи катаклизъм. И във времето на най-тежката финансова криза за всички времена в света запазих абсолютно стабилна банковата система. И направих всичко възможно с всичките си експерти да помогна на БНБ в кризата, която се бе развила и за радост сега хората се успокоиха. А и аз съм настоявал пред Европейската комисия да разреши тези 3,3 милиарда, за да не се получи някакъв катаклизъм. Така, че вместо да ми благодарят те се опитват да прехвърлят вината си”, каза Борисов.

По-късно в Стара Загора Борисов говори пред журналисти, като отрече да е преговарял с когото и да било за коалиции. Ето какво каза още той:

На въпрос дали е възможна коалиция ГЕРБ-БСП без Станишев, Борисов бе категоричен, че не е говорил с никой за никакви коалиции , като този въпрос не е обсъждан с Ангела Меркел. По думите му никой в Европа не обсъждал с него каквото и да било, освен тревогите си, защото когато виждат как рейтингите на държавната падат, как една по една системите буксуват и спират с усвояване на еврофондовете, това притеснява всички. „Повтарям, ние за 4 години в най-тежката финансова криза в света за всички времена запазихме България като най-стабилната държава в Европа. Четири години аз плаших българите, че реформите, които правим и стягането на колана е задължително, за да не дойде Международният валутен фонд. Идването на фонда е в крайна ситуация, той не винаги дава пари. Идват експерти на Международната банка и подпомагат правителствата, както в Германия, Ирландия и други държави да си направят реформите, за да не се случва това, което се случва сега с българската енергетика, здравеопазване и пенсионна система. Като съм призовавал Международният валутен фонд то е било, защото за една година коалиционното управление съсипа всичко. Няма една сфера, в която да кажат, че е направено нещо добро. Ето, днес казват „Вдигаме пенсиите с 2%” и веднага Орешарски казва „За съжаление приходните агенции не са събрали приходите”. Получава се нов дефицит, защото проспахме една година. Сега „Марица” щеше да работи, „Струма” щеше да е построена, градовете щяха да ползват над 12,5 млрд. евро от еврофондовете, а ние тепърва трябва да започваме всичко отначало“, посочи Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов беше в Стара Загора по повод освещаването и монтирането на кръста на централния купол на новостроящия се храм „Св. Игнатий Старозагорски". Политическа партия ГЕРБ дарява 76 хил. лв., а миналата година е дарила 50 хил. лв.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 цветан..офф

    6 2 Отговор
    А бе Бойкооо,тия че са б...ци го знаем още като беше пожарникар....,че не ги искаме също.Но какво се получава...почвиха се стари муцуни-реформатори..и те са същите б...ци.Доганистите..никой ги не ще освен ония дето гласуват по заповед.Пази боже от такива като волен,Баречето и той не е ясен ....
    Ти за почти 4 години също я о.ра ....може ли да трупате средства и да оставяте народа си най- беден в ..света.
    С тая си анти политика..от тези които бяхте до сега не искаме никой,а вие не ни давате избор с тоя избирателен закон,който е в сила сега.
    Мажоритарни,задължителни избори от долу нагоре,а не както правите всички сега.Не го ли разбрахте.Няма леви няма десни.И ако мислите за народа си, защо не си дадохте партийните субсидии за потъналите от бедствия хора...не ви пука.Тя Бориславова сама може да оправи финансово всичкооо...ама и на нея не и пука за народа.А и не се прави на десен...много е грозно...ВСЕ ПАК СИ БИЛ ЧЛЕН НА БКП, нали?
  • 2 Stone Kold

    4 1 Отговор
    като измре бедната 4аст от народа (под4ертавам не от старост) друга 4аст като емигрира и ще останат самополитици и мафиоти прослойка все с пари милиони и имоти и бизнеси ще кажат от парламента прехода успя народа ве4е е богат и бедни няма
  • 3 Монго

    3 2 Отговор
    О, Боже, ти който си на...земята под името Боко, благодарим ти, че озаряваш дните ни с твоята мъдрост. Благодарим ти, че ни водиш, като пътеводна светлина по правия път

    Коментиран от #10

  • 4 Симеон Тасев

    3 0 Отговор
  • 5 Симеон Тасев

    4 0 Отговор
    няма тъкъв втори
  • 6 Ely Tsoneva

    3 0 Отговор
    ГОЛЯМ ЛЪЖЕЦ! ЩО НЕ СИ СПОМНИ КАКВО ГОВОРЕШЕ В ПЕТЪК И КАК ХИТРО ПРИМИГВАШЕ?
  • 7 Христо Алексиев

    3 0 Отговор
    наглеций
  • 8 трезво мислещ

    3 0 Отговор
    Ти си направо за Марс мойто момче,защото ако те пратят в затвора и тях ще ги сбъркаш с твойте бръщолевения за банкрут.Ще вземат да си помислят пандизчиите,че охраната нема пари за патрони и затвора е банкрутирал и зорлем ще ги подтикнеш към самообуйствена операция,която не можа да сториш с българските вложители.Айде хващай следващата совалка,че да отървеш планетата Земя от деградатор кат теб.
  • 9 дими колев

    2 0 Отговор
    уникален инфантилен т....ак вреден за държавата, както и цялата сган в парламента и извън него
  • 10 мечока

    0 4 Отговор

    До коментар #3 от "Монго":

    Българите са/сме лоши и немърливи. С нетърпение очаквам денят в който ББ ще започне пак да излиза всекидневно по телевизията и да боботи на хилядите говеда. И виж че ми беше втръснало до БОЛКА да го слушам, както и монотонните изказвания на Цецо. Но видейки стадата от говеда по улиците сега знам че това е най-доброто
  • 11 Stone Kold

    2 0 Отговор
    Многострадална геновева