Last news in Fakti

15 Юни, 2024 14:35 4 404 20

Тенис клуб “Малееви” оставил две дечица да скитат сами в промишлената зона на столицата

  • малееви-
  • тенис-
  • клуб

Родителите им искат строго наказание

ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

Родители се вдигнаха на бунт, след като персоналът на тенис клуб “Малееви” на Юлия Берберян изоставил две дечица да скитат сами в промишлената зона на града, пише crimesbg.com.

Това застрашило здравето и живота на децата, записани на лятна тенис школа, разказаха пострадалите.

На 13 юни т.г. две осем годишни момченца са били оставени без надзор от страна на треньори и възпитатели. Улисани в игри, буквално под носа на работещите там, те излизат извън пределите на комплекса, разположен в карето между натоварения столичен бул. “Н. Вапцаров”, бившия “София Ленд”, болница “Токуда” (по настоящем “Аджибадем Сити Клиник”) и ул. “Атанас Дуков”. На метри от клуба е гората на Ловния парк, както и бившата промишлена зона на кв. “Хладилника”. Освен строежи и профучаващи с бясна скорост коли, други признаци на живот наоколо няма.

Без никой от хората в “Малееви” да се усети, двете момченца напускат кортовете и поемат в неизвестна посока. Отсъствието им остава незабелязано от страна на треньорите и охраната в клуба, разказва майката на едното. Въпреки, че минават часове, на никого не му хрумва да ги потърси.

Че децата ги няма става ясно едва в късния следобед, когато родителите идват да ги приберат.

Няколко часа по-късно малчуганите са намерени капнали от умора и силно обезводнени в жегата, на почти 3 км. от кортовете, в покрайнините на кв. “Кръстова вада”. Те са вървели близо час в промишлената зона на “Хладилника”, с риск да бъдат прегазени от някоя кола или от тежката строителна техника на обектите, възмущават се семействата им.

Подчинените на Берберян и сестри Малееви отказват да поемат каквато и да е отговорност за инцидента с двете деца и продължават да твърдят, че не е тяхна работа къде скитат поверените им питомци, казват родители.

Семействата са решени да сезират МВР, Столична община, МОН и Министерството на спорта, заканвайки се да търсят отговорност от собствениците и мениджърите на спортното заведение. Още повече, че децата не са тренирали индивидуално, а са били записани на организирана лятна тенис школа.

Crimesbg.com припомня, че Малееви придобиват земята, върху която е изграден тенис клуба чрез скандална заменка по времето на Стефан Софиянски. Срещу няколко панелки в крайни столични квартали, фамилията на Берберян се сдобива през далечната 1997 г. с 20 830 кв.м. земя в кв. “Лозенец”, м. “Погребите”. Приблизителната сума, с която “Малееви” влиза в сделката, е около 270 000 щ. долара. Само за сравнение - година по-късно Стефан Софиянски продаде на д-р Торао Токуда (бел.ред. - основателят на болница “Токуда”, изградена срещу тенис комплекса) 26 000 кв. м в същата местност „Погребите“ за около 1 млн. щ. долара - почти четири пъти по-скъпо.

“Този път обаче не става дума за заменки или кражби, а за живота и здравето на поверените им деца, ето защо ще стигнем до край. Искаме строго наказание!”, категорични са родителите на двете момченца, цитирани от crimesbg.com


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 28 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сведущ

    36 1 Отговор
    Освен това, там има строежи със строителни работници от провинцията, гастролиращи цигански банди и клошари.
  • 2 сведущ

    16 7 Отговор
    Трябва експертиза от психолози да установи, дали с децата не е блудствано. Дали не са били подмамени. Тогава ще трябва да се провежда и психотерапия.

    Коментиран от #12

  • 3 Сатана Z

    35 5 Отговор
    Чудя се нашите родители как са оцеляли по времето на соца без мобилни телефони и навигация?

    Коментиран от #6

  • 4 Нане

    21 4 Отговор
    тия не бяхали от СДС
  • 5 Сила

    47 9 Отговор
    БЕРБЕРЯН СЪСИПА И УНИЩОЖИ КАРИЕРАТА НА СТОТИЦИ ТАЛАНТЛИВИ БЪЛГАРСКИ ТЕНИСИСТИ ЗА ДА ЛАНСИРА И ПРОБУТА НЕКАДЪРНИТЕ СИ ДЪЩЕРИ..... ЦИЦАШЕ КИНТИ С ПРОТЕКЦИЯ ЛИЧНО НА ТОДОР ЖИВКОВ А ПОСЛЕ СТАНА ПЪРВА СЕДЕСАРКА И РАЗМАХВАШЕ НОН СТОП ДВЕТЕ ПРЪСТЧЕТА НАЛЯВО И НАДЯСНО ..... ОТВРАТ....!!!!!РОДИТЕЛИТЕ ДА Я СЪДЯТ ДО ДУПКА......!!!!!
  • 6 Сила

    10 22 Отговор

    До коментар #3 от "Сатана Z":

    Не са оцелели горките ...! ТИ си от приют.... Zатова си толкова Zлобен..... Като малкия Вова, ПОЛУРЪСТА.....
  • 7 Факт

    25 1 Отговор
    Тези тенис тренировки са и доста скъпи.

    Коментиран от #9, #11

  • 8 Крумов

    25 1 Отговор
    Гадна работа, отговаряш за деца, могло е да стане неприятно. Частните школи са такива по принцип.

    А пък - частните гимназии - на какво ниво са - нямат книги в библиотеката и въобще. Добре, че някак сме си останали умнички родителите - че се "предава" нещо генетично.

    Ще трябва да ги осъдят подобаващо, но то - самият скандал е доста силен като ефект.
  • 9 Сила

    35 0 Отговор

    До коментар #7 от "Факт":

    Доста скъпи......! Ама специално па там са МНОООООГО СКЪПИ.... и за тия пари виж какво отношение получаваш ! Отделно обаче и родителите там са парвенюта и провинциални комплексари.....!!!
  • 10 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    23 1 Отговор
    Такова било времето.....така говореше тази...старата малеева..........Макар и в такова време успях да си опазя името чисто,за разлика от такива като нея!
  • 11 Я пак

    17 3 Отговор

    До коментар #7 от "Факт":

    Дали ще продължат да тренират след като са напуснали територията на тенис комплекса, особено ако са били примамени и е блудствано с тях? Истината трябва да стигне до национален ефир и разследване по реда на НПК за престъпление по смисъла на НК!
  • 12 ЗЛАТЕН НАЛЪМ⚽

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "сведущ":

    ДА АМА ВЖ.ДОКЪДЕ СТИГНА..ГРИШУ, А....

    Коментиран от #13

  • 13 сведущ

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "ЗЛАТЕН НАЛЪМ⚽":

    Ами щом са тръгнали на юг, значи може да са искали да отидат в южния град, за да се запишат в неговата щкола?
  • 14 Нека се замислим

    15 6 Отговор
    Не харесвам Берберян, но това са деца на 8 години! На тази възраст едно време си ходехме сами на училище. Родителите също имат вина за възпитанието на децата си.

    Коментиран от #17

  • 15 Тренер

    13 2 Отговор
    Фамилията много алчни.
  • 16 Ха ха

    8 3 Отговор
    Плащат си да отглеждат децата им , че мама да ходи в мола.
  • 17 Ходил си сам

    2 6 Отговор

    До коментар #14 от "Нека се замислим":

    в селското училище.
  • 18 Арменец

    7 1 Отговор
    И строго наказание???? Нищо немогат да направят срещу мафията ,няма да бъдят осъдени виновните.ЗАЩОТО ТУК СЛЕД 99 ПРЕХОДА МАФИЯТА СЕ Е УВЕЛИЧИЛА СТОКРАТНО БЛАГОДАРЕНИЕ НА ЗАПАДА НЕ НА РУСИЯ!!!
  • 19 ууу

    2 1 Отговор
    БЕРБЕРЯН СА КРА ДЦИ !!!!
  • 20 Име

    0 0 Отговор
    Друго не можахте ли да измислите?