11 Юли, 2014 22:38 924 0

Литекс разби молдовския Верис в София

  • литекс-
  • верис-
  • лига европа

Головете за българския тим отбелязаха Джаксън Менди и Уилмар Джордан, който се разписа на два пъти

Литекс разби молдовския Верис в София - 1
Снимка: БТА

Литекс победи с 3:0 молдовския Верис в среща реванш от първия квалификационен кръг на Лига Европа и се класира за следващата фаза след нулевото равенство в първия мач между двата тима.

„Оранжевите” бяха по-добрият отбора на терена и заслужено се поздравиха с успеха. Джаксън Менди даде преднина на ловчанлии в 26-ата минута, след като засече топката след изпълнение на ъглов удар и я прати в мрежата на гостите.

В 63-ата минута Джордан уби интригата с втори гол, а четвърт час преди края на редовното време оформи крайното 3:0 след извеждащо подаване на Руменов.

Двубоят трябваше да се изиграе вчера в Ловеч, но над града се изсипа порой, който наводни терена на Литекс. Това накара делегатите да отложат срещата, а Националният стадион „Васил Левски” в София бе избран за днешния ден.

Във втория квалификационен кръг възпитаниците на Красимир Балъков ще се изправят срещу унгарския Диошдьори. Друг от българските представители в турнира – Ботев (Пловдив), вчера разгроми Либертас от Сан Марино и също се класира напред.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА