10 Декември, 2014 15:43, обновена 10 Декември, 2014 20:08 2 977 1

Деветима души задържани за чернo тото /ОБНОВЕНА/

  • мартин камбуров-
  • александър тунчев-
  • разпити-
  • черно тото

Иво Иванов от Локомотив София призна, че са го разпитвали за участие в нелегални мачове

Деветима души задържани за чернo тото /ОБНОВЕНА/ - 1
Снимка: БТА

Девет души са задържани до момента при операция на ГД „Криминална полиция“ и международни служби под наблюдението на Специализираната прокуратура срещу черното тото в българския футбол, съобщиха от пресцентъра на МВР. Сред задържаните са капитанът на ЦСКА Александър Тунчев, голмайсторът на Локомотив (Пловдив) Мартин Камбуров и защитникът на Черно море Кирил Котев. Днес са били направени и обиски в дома на Наско Сталев, който е свързан и с отбора на Любимец. Предполага се, че информацията идва от УЕФА по повод и на уговорени мачове в "Марек".

Намерени и иззети са вещи и документи, съотносими към предмета на доказване на престъпната дейност на група, занимавала се с манипулиране на спортни събития, съобщават от МВР.

Досъдебно производство за престъпление по чл. 321, вр. 307 б от НК е образувано в ГД „Криминална полиция“ във връзка с информация за дейността на група лица, занимаващи се манипулиране на спортни събития. Разследването се води под ръководството и контрола на Специализираната прокуратура.

Специализираната полицейска операция за събиране и запазване на доказателства на територията на цялата страна е започнала на 9 декември.

Разпитани са множество свидетели. Извършени са претърсвания и изземвания в шест града в страната. Намерени и иззети са вещи и документи, съотносими към предмета на доказване на престъпната дейност.

Към момента за срок до 24 часа са задържани деветима души, за които може да се предположи, че са съпричастни към дейността на групата.

В следващите дни предстои извършването на допълнителни действия по разследването в други градове на страната. Работата по случая продължава.

Мащабната акция срещу черното тото в българския футбол тече с пълна сила. По-рано „Нова телевизия“  съобщи, юе се разследват шестима души, които са както от София, така и от провинцията. Разпитват се футболни мениджъри на отбори  и футболни съдии.

Разпитите се провеждат в ГД „Национална полиция“ в столичния квартал „Младост“.  Операцията се провежда по сигнал на БФС  в координация с УЕФА.  Сред разпитваните са играчи на Левски, ЦСКА, Марек и Локомотив Пловдив.

Показания за манипулирани срещи даде Иво Иванов от Локомотив София, който единствен говори пред журналистите. Той призна, че са го разпитвали за уговорени срещи и, че в сградата е забелязал нападателя на Локомотив Пловдив Мартин Камбуров и капитанът на ЦСКА Александър Тунчев.

„Няма да коментирам какво съм казал. Става въпрос за манипулирани срещи. Не съм само аз извикан за показания. И вчера и днес е имало разпитвани.  Разбрах, че акцията е мащабна и викат играчи от много отбори. Вътре видях само Мартин Камбуров и Александър Тунчев. 

За съдии и президенти не знам. Питаха ме дали съм играл в срещи, които знам как ще завършат.  Не се притеснявам, защото не съм взимал участие в такива срещи.“

Според „Блиц“ на разпити е бил привикан още бившият играч на ЦСКА и Локомотив Пловдив Йордан Тодоров, както и нападателят на пловдивските железничари Мартин Камбуров. 

Специализирана полицейска операция се провежда на територията на столицата и страната. Акция на служители на ГД “Криминална полиция”, съвместно с международни партньорски служби, се осъществява под наблюдението на Специализираната прокуратура. Действията по разследването продължават и към този момент.

По случая пред БНТ председателят на комисията по етика и феърплей към БФС генерал Васил Василев заяви:

„Има много сериозни сигнали, които са подадени от УЕФА към БФС и отдавна се работи с българската полиция. Явно вече са стигнали до тези заключения, че е нужно да се вземат мерки.“
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 срам

    1 0 Отговор
    НА ВСИЧКИ Е ЯСНО ЧЕ ЧЕРНОТО ТОТО Е ОРГАНИЗИРАНО ОТ НАСКО УЗУНОВ А ЗАД НЕГО Е БИЛ КМЕТА ТОТЕВ ,НЕ НАЯЛИ СЕ