Last news in Fakti

11 Декември, 2014 08:39, обновена 11 Декември, 2014 13:07 1 920 1

Играчи, мениджъри и президенти на разпит за черно тото

  • черно тото-
  • играчи-
  • мвр-
  • мениджъри-
  • арести

Футболното съсловие в България изведнъж замлъкна

Играчи, мениджъри и президенти на разпит за черно тото - 1
Властта извади дебелата тояга срещу уговорените мачове.

И днес продължават разпитите на футболисти от родната "А" група във връзка с разследването за незаконните залагания.

От вчера арестувани са 9 души. Сред тях са капитанът на ЦСКА Александър Тунчев, голмайсторът на Локомотив - Пловдив Мартин Камбуров и защитникът на Черно море Кирил Котев. Контролите на Локомотив (Пловдив) и Любимец в испанския курорт Марбея са основната причина за започналата вчера специализирана полицейска операция срещу уговорените мачове във футбола ни.

Несъщестуващият вече тим записа две много тежки загуби в Испания - 0:7 от ЧФР Клуж и 0:8 от Динамо (Киев). "Смърфвете" пък изиграха множество контроли, а най-много съмнения предизвика загубата с 0:4 от шведския Гьотеборг. В деня след мача дори шведското издание "Спортбладет" публикува голям материал, посветен на тази среща.

По-рано днес стана ясно, че арестите ще продължат като на разпит ще бъдат подложени както още футболисти, така и мениджъри и дори президенти на клубове от България. Неофициално от МВР потвърдиха пред "Хоризонт", че още снощи част от задържаните футболисти са били пуснати от ареста. 

Екипът на Факти.бг потърси за мнение Валентин Михов, Стефан Орманджиев, Димитър Пенев, но всеки от тях бе изключил телефона си или не вдигаше. Единствен на нашите позвънявания отговори бившият футболист на Левски Даниел Боримиров, но и той не пожела да коментира скандала.

Акцията на криминалистите е по сигнал на Българския футболен съюз в координация с УЕФА.

Следствието разпитва футболисти, мениджъри на отбори и съдии не само в София, но и в страната. Засега от футболната централа отказват подробности за хода на разследването.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Fen

    0 0 Отговор
    Защо снимката е на футболисти от Ботев и Хасково След като никои от тези отбори не е викан на разпит.Много по нормално е да сложите снимка на императрица Мартинка.