Last news in Fakti

21 Февруари, 2016 17:32 1 338 1

Лудогорец докосва титлата в "А" група

  • лудогорец-
  • левски-
  • титла-
  • марселиньо-
  • прохазка-
  • червен картон

Разградчани спечелиха дербито с Левски с 2:1

Лудогорец докосва титлата в "А" група - 1
Снимка: БТА

Лудогорец почти уби интригата още на старта на пролетния дял на "А" група, след като победи с 2:1 основния си конкурент за титлата Левски. Така преднината на разградчани на върха пред "сините" набъбна на 8 точки – 39 срещу 31, а Берое вече е на 2-ро място с 33 точки.

Дербито в Разград не беше от най-високо ниво, но класата на Марселиньо се оказа решаваща за крайния му изход. Бразилецът с брилянтен пас изработи гола на Вандерсон още в 5-ата минута и сам реализира второто попадение от фаул в 55-ата минута. Шампионите завършиха мача в намален състав, след като 20 минути преди края Козмин Моци беше изгонен с директен червен картон за безумен фаул. Малко след това Роман Прохазка намали на 1:2, но силите на Левски за изравняване не стигнаха и до края не падна нов гол.

Георги Дерменджиев заложи на шестима бразилци в титулярния си състав, като Жуниор Кишада беше предпочетен пред Клаудио Кешеру на върха на атаката. Стойчо Стоев пък пусна петима дебютанти – Александър Александров, Сърджан Лукин, Мехди Бурабия, Франсис Нар и Венцислав Христов, но въпреки това столичани изиграха слаб мач.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    0 0 Отговор
    Многото приказки на левскарите отидоха в канала.
    Но отново две калъфки ще спечелят. Пак не е без хич.