Last news in Fakti

21 Януари, 2017 09:54 773 0

Раздадоха наградите в "Нощта на шампионите"

  • нощта на шампионите-
  • кралев-
  • ансамбъл-
  • демирева-
  • награди

Белчо Горанов отличи златните момичета

Раздадоха наградите в "Нощта на шампионите" - 1
Снимка: bgolympic.org

Министерството на младежта и спорта и Българският спортен тотализатор връчиха годишните си награди на церемония на "Нощта на шампионите 2016" в София, която се организира за втора поредна година.

Сред официалните лица бе и генералният секретар на БОК Белчо Горанов, който връчи отличието за отбор на годината на момичетата от националния ансамбъл, спечелили бронз на Олимпиадата в Рио. Призът бе придружен с чек за 50 000 лв., колкото заслужи и треньорът на годината - тяхната наставничка Ина Ананиева. Горанов поздрави момичетата и благодари на организаторите, които за втора година връчват на подобна церемония призове и награждават с парични премии най-заслужилите български състезатели, треньори, деятели и спомоществователи в спорта.

За спортист на годината очаквано беше избрана олимпийската вицешампионка на скок височина от Рио 2016 Мирела Демирева. Тя получи чек на стойност 50 хиляди лева от спортния министър Красен Кралев, а нейният личен треньор Маринус ван Лювен заслужи премия от 10 хиляди лева.

Като най-добър спортист с увреждания с 10 хиляди лв. беше награден параолимпийският шампион на гюле от Рио 2016 Ружди Ружди, неговият личен треньор Радостин Тодоров взе чек за 5 хиляди лева.

Млад спортист до 23 години стана бронзова медалистка от Олимпиадата в Рио 2016 в категория до 48 кг. Елица Янкова с треньори Петър Касабов и Серафим Бързаков. Тя заслужи 10 хиляди лева, а треньорите й - по 2 500. За най-добър млад спортист до 14 години беше избран европейският вицешампион по бокс за момчета в категория до 62 килограма Николай Зафиров с личен треньор Владислав Георгиев. Двамата бяха премирани с по 5 хиляди лв.

Министър Кралев връчи и почетен знак на ММС "Венец на победителя" - най-високото държавно отличие в сферата на спорта - на велики спортисти и деятели с кръгли годишнини. Отличени бяха олимпийският шампион по вдигане на тежести от Монреал 1976 Йордан Митков, олимпийска шампионка от Монреал 1976 и национална рекордьорка в тласкането на гюле Иванка Христова, двукратният футболист номер 1 на България, бивш национал и легенда на Левски Кирил Ивков, бившият футболен национал и бронзов медалист от световното САЩ94 Красимир Балъков, президентът на БФ Бадминтон проф. Пюзант Касабян, журналистът Томислав Русев, бившата световна рекордьорка на скок височина и олимпийска вицешампионка от Мюнхен 1972 Йорданка Благоева.

С "Венец на победителя" бяха удостоени още бизнесменът Васил Божков, бивш председател на федерациите по Спортна стрелба и Шахмат и бивш президент на футболен клуб ЦСКА, както и бившият футболен национал Любослав Пенев, но двамата не присъстваха на церемонията. Победителите и призьорите бяха определени от специална комисия от Министерството на младежта и спорта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА