Last news in Fakti

21 Януари, 2017 14:56 688 0

Осми успех за Аоияма в Токио

  • кисеносато-
  • аоияма-
  • сумо-
  • когаяки

Кисеносато си осигури титлата

Осми успех за Аоияма в Токио - 1
Снимка: БТА/АР

Българинът Даниел Иванов-Аоияма записа осма победа на Големия новогодишен турнир по сумо в Токио и си гарантира, че ще завърши надпреварата с положителен баланс. В мач от предпоследния 14-и кръг "маегашира-7" Аоияма приложи хватката "котенаге" и с раменно хвърляне спечели срещу "маегашира-11" Когаяки.

Така преди последния кръг в неделя българинът има актив от 8 победи и 6 загуби. "Одзеки" Кисеносато спечели първа купа на Императора в кариерата си. Той се наложи над "маегашира-13" Ичинойо и с баланс от 13 успеха и само 1 поражение вече е недостижим на върха. Кисеносато беше подпомогнат и от "маегашира-10" Таканоива, който надделя над втория в класирането "йокодзуна" Хакухо. Така великият шампион допусна трета загуба в турнира и вече няма шансове за титлата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА