23 Януари, 2017 13:48 2 170 4

Кралев удостои Васил Божков с "Венец на победителя"

  • васил божков-
  • венец на победителя-
  • красен кралев-
  • плакет

Министърът на спорта в оставка връчи почетен плакет на бизнесмена

Кралев удостои Васил Божков с "Венец на победителя" - 1
Снимка: Министерство на младежта и спорта

Министърът на младежта и спорта в оставка Красен Кралев удостои бизнесмена Васил Божков с почетния плакет „Венец на победителя“.

През последните 20 години той е един от най-значимите меценати на българския спорт, като неговите компании подкрепят редица млади таланти, елитни състезатели и спортни организации. По времето, когато Васил Божков ръководи спортната стрелба в България и е собственик на стрелкови клуб „Нове“, състезателите му печелят 3 олимпийски титли и десетки световни и европейски отличия.

Той е начело на федерацията по шахмат, когато Веселин Топалов и Антоанета Стефанова стават световни шампиони. Президент е на футболния ЦСКА от 1999 до 2006 г., когато червените побеждават Ливърпул, Байер, Шахтьор и печелят две шампионски титли. Чрез програмата „Спортни таланти“ негови компании финансират млади спортисти. Домакин е на най- престижната класация в спорта ни - Спортист на годината.

„Венец на победителя“ е най-високото държавно отличие в сферата на спорта и с него се удостояват заслужили спортисти, треньори, ръководители, инвеститори и журналисти с особен принос за развитието на българския спорт, които са имали годишнини.

До момента носители на „Венец на победителя“ са още Стефка Костадинова, Димитър Пенев, Любо Ганев, Боян Радев, Валентин Йорданов, Валентин Златев, Христо Марков, Христо Стоичков, Георги Мърков. Миналата година посмъртно с почетния знак беше удостоен и Трифон Иванов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дългият

    1 0 Отговор
    Забравят се нещата...а някой да спомене как стана Васил Божков...Черепа милиардер.......
  • 2 Инж.

    1 0 Отговор
    А венец на победителя на безброй девствени а.уси няма лиии ;-////
  • 3 гостенче

    1 0 Отговор
    Само вижте наградените до момента имена и се замислете как ще стои и името на Васил Божков из между тях.
    Мен лично би ме досрамяло да се изправя и да кажа "Ето, и аз съм като тях"

    Отврат !!!
  • 4 Калин

    0 1 Отговор
    Честито на Васил Божков,заслужава тази награда