Last news in Fakti

9 Март, 2017 22:10 1 062 0

Копенхаген удари Аякс, Ростов удържа Юнайтед

  • копенхаген-
  • юнайтед-
  • лига европа

Лига Европа стартира със завързани сблъсъци

Копенхаген продължава с успешното си представяне в евротурнирите.

Екзекуторът на Лудогорец днес се разправи след 2:1 и с Аякс в първа среща между двата тима от 1/8-финалната фаза на Лига Европа.

Датският шампион поведе в резултата (идентично както и в първата среща срещу българите) с гол от съблекалнята. Расмус Фалк откри резултата още в първата минута на срещата.

Отговорът на Аякс се закъсня и в 32-ата минута Каспер Долберг изравни със страхотен гол от близка дистанция, като успя акробатично да насочи топката в мрежата.

Все пак последната дума бе на домакините, които в 59-ата стигнаха до крайният успех чрез трана си Андреас Корнелиус.

Холандците дадоха всичко от себе си да вкарат и второ попадение на чужд терен, но това така и не се случи. Реваншът в Амстердам е на 16 март, а силите явно ще бъдат доста изравнени в това съперничество.

В друг любопитен двубой от вечерта, един от фаворитите за трофея в лицето на Манчестър Юнайтед не бе в най-добрата си форма и се добра само до реми - 1:1 при визитата си на Ростов.

Хенрих Мхитарян даде аванс за англичаните в 35-ата минута, а Александър Бухаров вкара изравнителното попадение за домакините в 53-ата минута.

Сблъсъкът на намиращия се в много лошо състояние терен на "Олимп-2" очаквано не предложи атрактивен футбол и грубите нарушения бяха често явление. Така руснаците загубиха двама от титулярите си за реванша. Тимофей Калачов и капитанът Александър Гацкан получиха жълти картони, а в същото време Владимир Гранат се контузи и беше заменен още в началните минути на мача.

Жозе Моуриньо от своя страна направи цели седем промени в стартовия състав в сравнение с този от двубоя срещу Борнемут за първенство през изминалия уикенд. Все пак променената единайсеторка извлече максимума от слабото си представяне.

Реваншът на "Олд Трафорд" е точно след седмица и Юнайтед има минимално предимство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА