Last news in Fakti

19 Ноември, 2011 19:04 884 1

"Левски" взе три точки от Видима

  • футбол-
  • левски-
  • видима раковски

Отборът на „Левски” победи Видима Раковски с 2:1 в мач от 14-я кръг на А група. „Сините” спечелиха закономерно трите точки на стадион „Георги Аспарухов” с оглед на показаното на двата тима в предпоследния мач от есенния полусезон в шампионата, предаде Гонг. Головете за „сините” реализираха Дарко Тасевски в 25-та секунда и Сьорд Арс 50 минути по-късно в игровото време. Футболистите на Видима успяха да задържат напрежението в редиците на Левски през първата част на мача, след като отбелязаха гол чрез Георги Какалов (20-та минута), вследствие на немаркирана засада.

Според мнението на специалистите в играта на Левски вече започва да личи нов почерк, макар и допуснатите грешки. От друга страна, съставът на Костадин Ангелов опита да играе смело срещу по-именития си съперник, като най-много работа в срещата имаше стражът на гостите Пламен Колев.
През първото полувреме направиха впечатление две грешки, допуснати от страничния съдия, като веднъж ощети Видима Раковски, след като спря добра атака на гостите, а във втория, още по-фрапиращ случай, реферът не вдигна флага при подаването към Георги Какалов, след което той отбеляза гол, зачетен от главния арбитър на двубоя Георги Димитров.

Още в 25-та секунда на срещата Левски изненада своя съперник. Дарко Тасевски демонстрира т.нар специалитет във футбола - попадение „от съблекалнята”. Сините играчи хванаха неподготвени гостите, след като Евгени Игнатов не успя да спре Христо Йовов отдясно, капитанът на домакините центрира, а македонският играч засече майсторски топката от въздуха за 1:0.

Въпреки ранното попадение Видима Раковски не се примири с положението и не демонстрира затворен стил на игра, а напротив, търсеше всеки възможен шанс да стигне до вратата, пазена от Пламен Илиев. Това се случи в 20-та минута, макар и при странни футболни обстоятелства. Видима Раковски успя да изравни, но останаха огромни съмнения за засада, която пролича най-вече при телевизионните повторения. Христо Йовов загуби топката, Хикмет намери Георги Какалов, а той в положение на засада прати топката в мрежата. Попадението бе зачетено за 1:1.

На полувремето новият треньор на Левски Николай Костов направи първата си смяна, съвсем сполучлива, с оглед на развитието на срещата. Сьорд Арс се появи на терена на мястото на Иван Цветков.
В 51-та минута Христо Йовов овладя топката на дъгата на наказателното поле, обърна се, навлезе, стреля, стражът Пламен Колев обаче изби, след това топката попадна на крака на Сьорд Арс, който отблизо направи резултата 2:1.

След това Левски създаде редица възможности за гол, макар че до такъв не се стигна. Гостите от Севлиево също на два пъти създадоха по-опасни положения, от които не успяха да се възползват.

Със спечелените три точки Левски заема третата позиция във временното класиране на първенството с 30 пункта, на 5 от лидера Лудогорец и 2 от ЦСКА, който обаче ще се изправи срещу Литекс в неделя. Видима Раковски остава в зоната на изпадащите, на 14-а позиция с едва 10 точки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВИП АМГ

    0 0 Отговор
    mnogo isno levski e nomer 1