Last news in Fakti

13 Април, 2017 16:43 1 577 4

Григор Димитров отпадна в Мароко

  • димитров-
  • робредо-
  • тенис-
  • отпадане-
  • маракеш

Томи Робредо победи българския тенисист с 2:1 сета

Григор Димитров отпадна в Мароко - 1
Снимка: БТА/АР

Григор Димитров загуби от испанеца Томи Робредо с 4:6, 6:1, 1:6 в мач от втория кръг на тенис турнира в Маракеш и отпадна от надпреварата. Българинът дебютира в надпреварата и под номер 1 в схемата на турнира, но напусна турнира рано-рано.

Робредо вече води с 3:1 в преките двубои срещу Димитров, като печели и двата им мача на червени кортове, а в следващия кръг в Маракеш ще срещне французина Беноа Пер.

ПЪРВИ СЕТ
Гришо взе първия гейм при свой сервис, а във втория пропусна брейкпойнт. Сетът се развиваше гейм за гейм, докато Робредо не направи пробив за 4:3. Испанецът не допусна изненада след това и дори приключи сета с гейм на нула за 6:4.

ВТОРИ СЕТ
Вторият сет започна по подобие на първия, но този път Гришо спечели брейкпойнта във втория гейм. Това му позволи да поведе с 2:0, след което успя да затвърди пробива. При 4:1 в своя полза Гришо отново проби съперника след четвъртия брейкпойнт, за да приключи сета с 6:1.

ТРЕТИ СЕТ
Решителната трета част започна със сервис гейм за Робредо, а испанецът шокира Димитров с пробив на нула. Третият гейм на третия сет се оказа психологически най-важният в двубоя и след като пропусна три възможности за пробив, Гришо го загуби, а Робредо поведе с 3:0. Димитров върна един гейм при свой сервис (3:1), но Робредо стори същото за 4:1. Испанецът продължи да се доближава до победата и проби Гришо за 5:1. Всичко приключи в следващия гейм, в който Робредо взе своето и приключи сета с 6:1, с което и мача.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Всичко приключи

    4 4 Отговор
    Дано скоро се махне от ТОП 100 и се върне на къра да си гледа кауните, че голям срам е тяхната нива...
  • 2 123456

    3 3 Отговор
    Добър е, но не достатъчно за да е в топ 10, камо ли в топ 5. За номер едно само може да си мечтае нашето момче, което вече говори български с акцент. Жалка работа.
  • 3 дима

    0 6 Отговор
    Аман от хейтъри !
  • 4 Аяжо

    5 1 Отговор
    Тоз много се излага