Last news in Fakti

15 Април, 2017 11:05 1 073 0

Левски и Лудогорец не успяха да се победят

  • левски-
  • лудогорец-
  • червен картон-
  • бурабия

Голямото дерби в "А" Група завърши 0:0

Левски и Лудогорец не успяха да се победят - 1
Снимка: БТА

Лудогорец и Левски завършиха 0:0 в дербито от 28-ия кръг (втори на първата шестица) в Първа лига. С ремито лидерът запази комфортната си преднина на върха на класирането. Момчетата на Георги Дерменджиев са първи с 68 точки. "Сините" са втори с 55, третият ЦСКА има 52.

Домакините започнаха срещата без нито един българин в титулярния си състав! Не само това - нито един наш сънародник не се появи на терена дори и като резерва, което е абсолютен прецедент в историята на нашата елитна дивизия.

В началото Лудогорец упражни натиск, имаше инициативата, но след 25-ата минута я предостави на Левски.

Гостите погледнаха по-смело напред и създадоха 2-3 опасни положения пред вратата на Ренан. В 21-ата минута опасно центриране от фаул на Антонио Аниете беше засечено с глава от Роман Прохазка, топката премина над вратата. В 25-ата минута се получи най-спорната ситуация в мача. Гостите имаха претенции за дузпа, след като Сашо Александров проби отдясно и центрира в наказателното поле. Бабатунде Адениджи се сблъска с Абел Анисе и падна на тревата. Реферът Ивайло Стоянов - Сватбата, обаче даде знак играта да продължи. Секунди по-късно Лудогорец се затрудни с изнасянето на топката срещу агресивната преса на гостите. В крайна сметка "орлите" някак успяха да подадат към Клаудиу Кешеру, който мигом беше явно подкосен в гръб от Пиргов. Защитникът на "сините" вече беше получил един жълт картон, а намесата откровено заслужаваше ново официално предупреждение. Такова обаче не последва от съдията Стоянов. В 33-ата минута Адениджи проби и шутира от около 22 метра покрай вратата.

8 по-късно след продължително разиграване Прохазка подаде на Адениджи. Нигериецът нахлу в пеналта и опитва удар, топката рикошира в тялото на бранител в зелено и се отклонява към вратата на Лудогорец. Ренан с мъка изби над гредата в корнер.

Малко неща могат да се запомнят от второто полувреме. Най-вече ситуацията, при която Мехди Бурабия остави съотборниците си от Левски с човек по-малко на терена. Халфът получа втори жълт и червен картон след грубо влизане в краката на противник. Въпреки, че доигра срещата с намален състав Левски удържа ремито.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА