Last news in Fakti

29 Август, 2017 08:56 785 0

България се справи категорично със Словения

  • българия-
  • словения-
  • волейбол-
  • соколов-
  • европейско първенство

По този начин националите ни завършиха на второ място в групата и продължават в следващия етап

България се справи категорично със Словения - 1
Снимка: БТА/АР

Волейболните ни национали победиха Словения с 3:0 гейма (25:22, 28:26, 25:17) в последния си мач от група "C" на европейското първенство в Полша. По този начин България завърши на второ място в групата и продължава в следващия етап.

Най-резултатен за България бе Цветан Соколов с 21 точки (1 ас и 1 блокада), Николай Николов и Николай Пенчев добавиха по 10.

Волейболните ни национали срещнаха отпор от словенците само в първите два гейма, като особено вторият беше доста равностоен в крайна сметка спечелен доста трудно от родните „трикольори“ с 28:26. В последната трета част възпитаниците на Пламен Константинов тотално отвяха съперниците си с 25:17.

Така България записа втори успех на европейското първенство и завършва на второ място в Група „C“ след Русия. По този начин "лъвовете" ще срещнат Финландия в следващия кръг на Евро 2017. Победителят от двубоя на България срещу Финландия пък ще срещне на четвъртфиналите Сърбия - победител в Група А.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА