2 Октомври, 2017 11:34 1 212 0

Григор запази позицията си на 8-ми в света

  • григор димитров-
  • тенис-
  • пекин-
  • турнир-
  • световна ранглиста-
  • запазва позиции-
  • осмо място-
  • atp

Българският тенисист започва участието си в Пекин във вторник

Григор Димитров запазва осмата си позиция в световната ранглиста на ATP.

26-годишният българин има в актива си 3575 точки, като през тази седмица той се завръща на корта с участие на турнира в Пекин от категория АТР500. Той не е участвал в турнир след отпадането си във втория кръг на откритото първенство на САЩ и сега е амбициран да спечели поне още една титла до края на годината, за да си гарантира участие на финалите на АТР.

“Това е като награда, която получаваш в края на годината. Никога досега не съм го постигал и значи много за мен. За всеки играя да има възможността да се състезава на тази арена в края на ноември би било специално. Има обаче още турнири и всичко може да се случи. Сигурно е, че ще дам най-доброто от себе си”, заяви той, цитиран от Sportal.bg.

През настоящата седмица обаче, Григор Димитров ще има трудната задача да защитава 300 от своите точки, в мача срещу босненеца Дамир Джунхур, за когото всички говорят, че е в отлична форма и с амбиция да побеждава.

Миналият сезон Григор Димитров достигна до финала в Пекин, но отстъпи на Анди Мъри в битката за трофея. Именно в китайската столица ще бъде първият турнир на първата ни ракета след разочароващото му участие в US Open, където отпадна още във втори кръг от руския тийнейджър Андрей Рубльов.

Най-вероятно участието на българина на турнира ще започне във вторник (3 октомври).

Промени в топ 10 при мъжете няма.

Лидер продължава да е водачът в схемата в Пекин — Рафаел Надал. След него се нареждат Роджър Федерер, Анди Мъри, Александър Зверев, Марин Чилич, Новак Джокович и Доминик Тийм. След Григор пък се нареждат Стан Вавринка и Пабло Кареньо Буста.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА