29 Октомври, 2017 20:23 1 629 3

Лудогорец победи Левски в нервен мач

  • лудогорец-
  • левски-
  • мисиджан-
  • вандерсон

Мисиджан и Вандерсон бележат за разградчани, Херо изгонен след отменен гол

Лудогорец почти отказа Левски от борбата за титлата. Шампионите надделяха с 2:0 на своя стадион с 2:0 в дербито на 14 кръг на Първа лига и вече имат 11 точки аванс пред столичани. Вторият ЦСКА пък изостава от разградчани с 5 точки.

Върджил Мисиджан и Вандерсон бяха точни в началото на двете полувреме, а треньорът на Лудогорец Димитър Димитров-Херо бе изгонен от съдията Волен Чинков след бурно оспорване на отменен гол на Пластун.

Лудогорец започна по-активно мача и в първите 10 минути Левски почти не напусна своето поле. В 12-ата минута „сините“ опитаха атака, но загубиха топката и се стигна до контра за домакините. Топката попадна във Върджил Мисиджан, който си нагласи добре кълбото и с техничен удар от ъгъла на наказателното поле не остави шансове за Митрев – 1:0 за „зелените“.

Играчите на Делио Роси отвърнаха с опасна атака, при която Обертан нахлу на скорост в наказателното поле на Лудогорец, пусна добре към Буш, но ударът на румънеца мина на сантиметри покрай вратата.

На терена стана горещо в 31-ата минута, когато попадение на Лудогорец бе правилно отменено. Това обаче не се хареса на треньора Димитър Димитров-Херо, който бурно оспорва решението на Волен Чинков и бе пратен на трибуните.

Самият гол бе дело на Пластун, който стреля след удар на Анисе и рикошет. Повторенията обаче показаха, че украинецът действително е в засада. Според правилото - между вратата и футболиста, който получава топката трябва да има двама противникови играчи. При удара на Анисе обаче между Пластун и вратата е само Мики Орачев, което е засада.

В края на първата част Буш отново имаше възможност, но ударът му мина над вратата.

На почивката Роси изкара Орачев, а на негово място вкара младия Ивайло Найденов. Именно през него обаче падна второто попадение за Лудогорец. Юношата на „сините“ бе преодолян лесно от Лукоки на аутлинията. Крилото веднага пусна успоредно на голлинията към Вандерсон, който засече на празна врата и направи 2:0.

До края на мача Левски така и не успя да осъществи натиск, докато Лудогорец спокойно доигра мача и взе ценната победа.

Поражението е второ за италианския треньор Делио Роси откакто той пое „сините“. Димитър Димитров пък продължава да води много успешно шампионите и записа седма поредна победа в Първа лига. Успехът е и общо десети пореден във всички турнири за Херо начело на разградчани.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РРР

    8 2 Отговор
    ся кажете че са купили първенството
    че и лига европа дори:)))
  • 2 Пазарен Либерализатор

    2 0 Отговор
    "надделяха с 2:0 на своя стадион с 2:0 в дербито на 14 кръг../"

    С два гола ли биха, за един преател питам?

    Коментиран от #3

  • 3 Чичу Ади

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Пазарен Либерализатор":

    Ти остави, че биха с 2 гола, ами на терена видях Коксал Баба брат му.
    Гледам по разни форуми искат оставка на Роси. Типично по гай Баньовски. Кой нормално мислещ човек би предположил, че отбор в който са наляти десетки милиони ще загуби от отбор, който не се знае дали ще започне първенството заради финансови проблеми. Левскарите се смяха на червените преди 2 години, месеци по-късно лъсна и техния задник. Така и така първенството е обречено на Лудогорец, не знам защо поне Левски и ЦСКА не заложат на млади българи от школите. Нито в евротурнирите имат шанс да влязат, нито за повече от 2-ро място могат да се борят. Като се има предвид, че пари от БФС няма да получат дори при титла, парите от билети не стигат за заплата на двамата косачи на терена и бояджията на линииите...., продажбата на фланелки за сезон наброява 2 минимални работни заплати за продавачите на щанда за фен артикули... Да вадят по някой друг млад играч за национала, че Киро Гелата освен Коксала брак му, друг българин няма да вземе в Лудогорбахче.