1 Ноември, 2017 11:02 916 0

Барса и Юве се издъниха в Шампионска лига

  • барселона-
  • ювентус-
  • олимпиакос-
  • спортинг лисабон-
  • шампионска лига

Каталунците са само на точка от осминафиналите, "бианконерите" взеха точка в Лисабон

Барселона завърши 0:0 при гостуването си на гръцкия шампион Олимпиакос в среща от четвъртия кръг и остава лидер в група "D", нуждаейки се само от точка за продължаването си към осминафиналите на Шампионската лига. Каталунците бяха по-активни през целия мач, но с добра защита домакините си заслужиха точката. Феновете на Олимпиакос бяха опънали огромен транспарант на испански: "Ернесто, благодарим ти за всичко". Той бе към треньора на Барса Ернесто Валверде, под чието ръководство гръцкият гранд спечели три титли. Лионел Меси тормозеше най-често отбраната на домакините, но на няколко пъти удари на аржентинеца бяха отразени от вратаря Силвио Прото. Малко преди почивката се контузи Сержи Роберто, на чието място се появи Жерард Деулофеу. През втората част Меси и Луис Суарес направиха пропуски за гостите, а в 80-ата минута след удар на уругваеца топката кацна върху горната греда. В крайна сметка Барса допусна първа грешна стъпка в групата, но остава лидер с 10 точки. Олимпиакос е последен след първата си спечелена точка.

В другия мач от тази група Спортинг и Ювентус направиха 1:1 в Лисабон. Така и двата тима запазиха шансове поне за втората позиция и продължаване в следващия етап. „Лъвовете” поведоха с гол на Бруно Сезар (20), който направи добавка след отразен удар от Буфон на Желсон Мартинш преди това. Две минути след това удар на Кедира с глава премина на сантиметри от вратата. До края на полувремето Спортинг се отбраняваше много добре и не допусна изравняване. Марио Манджукич и Миралем Пянич пропуснаха за гостите в началото на втората част. В 69-ата минута и Игуаин не успя да се разпише с глава след добра намеса на вратаря Руи Патрисио, хванал топката и минута по-късно след шут на Дибала. Все пак Гонсало Игуаин (79) успя да изравни с прехвърлящ удар след извеждащ пас на Хуан Куадрадо. Две минути след това Дъглас Коста не успя от изгодна позиция да направи обрата пълен. След равенството „старата госпожа” остава на второ място със 7 точки, а Спортинг е трети с 4 точки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА