Last news in Fakti

11 Март, 2018 17:26 2 929 1

Инфарктна победа за ЦСКА в борбата за титлата

  • цска-
  • пирин-
  • титла-
  • първа лига-
  • български футбол-
  • александър георгиев-
  • фернандо каранга-
  • победа

"Червените" се наложиха с 2:1 като гости на Пирин

Инфарктна победа за ЦСКА в борбата за титлата - 1
Снимка: БТА

ЦСКА постигна инфарктна победа с 2:1 като гост на Пирин в среща от 25-ия кръг Първа лига и остава в борбата за титлата.

"Червените" се оказаха губещи в резултата след половин час игра на стадион "Христо Ботев", но в последните 6 минути на срещата стигнаха до пълен обрат чрез попадения на Александър Георгиев и Фернандо Каранга, които накараха феновете да полудеят.

С този успех тимът на Стамен Белчев събра актив от 60 точки, като е на 3 зад лидера Лудогорец. След седмица ЦСКА се изправя срещу Левски в дербито от 26-ия кръг на първенството.

Двубоят в Благоевград днес започна с лек натиск на гостите, които бяха близо до попадение в 6-ата минута, но Фернандо Каранга пропусна да се разпише с глава от изгодна позиция.

Постепенно "орлетата" започнаха да поглеждат по-смело към вратата на ЦСКА. В 10-ата минута Хендерсон стреля от дистанция, но Черниаускас внимаваше и с една ръка изби.

След това положение Пирин заиграе значително по-добре от съперника и се настани трайно в неговата половина. В 25-ата минута след бързо изпълнение на фаул отляво, Радослав Кирилов бе оставен непокрит и се наложи Черниаускас да го пресрещне. Крилото на Пирин пусна пас към Преслав Йорданов, който не успя да вкара топката в мрежата на гостите, тъй като стреля в крак на защитник.

Натискът на "орлетата" даде резултат в 30-ата минута, когато Радослав Кирилов беше изведен зад отбраната на ЦСКА, напредна в наказателното поле на "червените" и с премерен удар откри резултата.

През втората част ЦСКА пое инициативата и владееше значително повече топката от Пирин. "Червените" обаче трудно стигаха до голови ситуации, въпреки че се бяха настанили трайно в половината на домакините.

В 70-ата минута Тиаги стреля силно по земя от границата на наказателното поле, но Костов блокира шута му. Последва центриране на Жеферсон към Каранга, който стреля с глава, но неточно.

В следващите минути ЦСКА наложи натиск, който даде резултата в 88-ата минута. След центриране от корнер топката попадна във влезлия като резерва Александър Георгиев, който стреля от границата на наказателното поле и прати топката в долния ляв ъгъл на вратата на Костов.

В третата минута на добавеното време Георгиев пусна перфектен извеждащ пас към Фернандо Каранга, който бе изпуснат от защитата на Пирин. Бразилецът изпревари Костов и с удар покрай него вкара и донесе успеха за своя тим.

След тази загуба Пирин заема 11-о място с 26 точки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жуже

    8 8 Отговор
    Порно в стил Микренски!