Last news in Fakti

6 Май, 2018 12:13 2 117 8

Сър Алекс Фъргюсън е в болница. Светът се моли за него!

  • сър алекс фъргюсън-
  • болница-
  • ливърпул-
  • манчестър юнайтед-
  • футболисти-
  • мозъчна операция-
  • футболен мениджър-
  • фъргюсън

Ливърпул пусна трогателно послание, а стотици спортисти и клубове обявиха подкрепата си

Сър Алекс Фъргюсън е в болница. Светът се моли за него! - 1
Снимка: shutterstock

Спортният свят се моли за легендарния шотландски мениджър сър Алекс Фъргюсън, който вчера бе приет по спешност в болница заради кръвоизлив в мозъка.

Бившият мениджър на „Манчестър Юнайтед“ претърпя спешната животоспасяваща операция на мозъка заради мозъчен кръвоизлив. Тя е преминала успешно, но Фъргюсън се нуждае от време и интензивни грижи, за да се възстанови, обявиха от Манчестър Юнайтед. Семейството му също потвърди, че той продължава да е в реанимацията на болницата и помоли за дискретност и разбиране феновете.

В часовете след като бе разпространена новината за здравословното състояние на футболния мениджър, стотици футболисти и спортисти от цял свят отправиха своята подкрепа към Фъргюсън и семейството му.

Големият съперник на отбора, воден в продължение на 26 години от сър Алекс Фъргюсън — Ливърпул — написа дълго послание, в което обяви, че ще помогне по всякакъв начин на Манчестър Юнайтед и семейството на футболната легенда.

„След новината, че Сър Алекс Фъргюсън е приет по спешност в болница, мислите на всички в Ливърпул са с бившия мениджър на Манчестър Юнайтед и неговото семейство.

Голям съперник, но и голям приятел, който подкрепи клуба в неговите най-трудни моменти. Очакваме, че Сър Алекс ще се възстанови напълно.

Междувременно нашият клуб предлага пълната си подкрепа на Манчестър Юнайтед и на семейството на Фъргюсън“, написаха от Ливърпул.

"Оправяй се бързо, Шефе! Мислите ми са с теб и семейството ти в този момент!", написа Уейн Рууни, който получи шанса да играе в „Манчестър Юнайтед“ още като тийнейджър благодарение на Фърги.

Подкрепата си изказа и петкратният носител на Златната топка Кристиано Роналдо, който получи шанса си в големия футбол именно от него. "Мислите и молитвите ми са с теб, любими мой приятелю! Бъди силен, Шефе!", написа португалската звезда.

Послания в подобен стил и надъхващи Алекс Фъргюсън в борбата му за възстановяване пратиха още Майкъл Карик, Петер Шмайхел, мениджърът на Евертън Сам Алърдайс, бившият му асистент Майк Фелън и много, много други.

Фърги беше в добро здраве само преди седмица, когато връчи почетен плакет на Арсен Венгер на "Олд Трафорд" за последния му мач на този стадион като мениджър на Арсенал. Но в събота синът му Дарън не изведе тима си Донкастър в последния мач за сезона в Лига 1 заради "тежка семейна трагедия" и веднага започнаха притесненията за здравето на Сър Алекс.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Име

    11 5 Отговор
    Оздравявай!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Мара

    9 5 Отговор
    Чак светът да се моли!Някой и друг дето го познава,може!
  • 4 Kcaniba

    7 14 Отговор
    Какъвв свят се моли за някакъв островен гендър бе?! Да гори в ада при другите гендъри. Светат се моли единствено за нашия император - Путин, защото бъдещото благополучие на човечеството зависи от него!

    Коментиран от #5

  • 5 Поп Ристо

    7 4 Отговор

    До коментар #4 от "Kcaniba":

    Моля се за грешната ти душа чадо мое
    Амин

    Коментиран от #8

  • 6 Тодор

    2 1 Отговор
    С други думи,получил е тежък инсулт.На тая възраст,много трудно може да се оправи!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ГАЛЕВ

    3 4 Отговор

    До коментар #5 от "Поп Ристо":

    ДО КОМЕНТАР 5 НЕ СЕ МОЛИ НЯМА НУЖДА ПОПЕ ТИ СИ БЕЗБОЖНИК И МОЛИТВАТА ТИ Е БЕЗПОЛЕЗНА СЪЩО КАТО ТЕБЕ И ДЖЕНДЪРА СЪР КАКТО ТОЙ ТАКА И ТИ И ТАКИВА КАТО ТЕБЕ ДА ГО ДУАТЕ